Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, μεχρι τις 15 πρεπει να παραδοσω μηχανογραφικο και ειμαι μεταξυ ceid (μηχανικος η/υ και πληροφορικης πατρα) και ΗΜΜΥ (ηλεκτρολογος μηχανικος μετσοβιο). Αρχικα για ceid πηγαινα αλλα αφου επιασα το ημμυ εχω αρχισει να το ξανασκεφτομαι. Γενικα θελω να ασχοληθω με πληροφορικη και να φυγω κατευθειαν εξω μολις τελειωσω τωρα δεν ξερω αν προτιμω hardware ή software για αυτο και θελω να διαλεξω μια σχολη που ασχολειται και με τα δυο. Αυτο που με προβληματιζει με το ημμυ ειναι οτι τα πρωτα 2μιση χρονια κανεις μαθηματα ασχετα με τη πληροφορικη αλλα μετα που διαλεγεις ροες εχει αρκετο ενδιαφερον. Στο ceid απο την αλλη κανεις μονο πληροφορικη αλλα δεν εχει το ιδιο δυνατο ονομα με το μετσοβιο ειδικα για εξωτερικο και λυπαμαι και λιγο τα μορια μου γιατι ειναι πολυ κατω απο αυτα που εγραψα. Οποιος εχει κατι να προτεινει, ειτε εχει φοιτησει στις παραπανω σχολες ειτε οχι θα χαρω να το ακουσω.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Και τα δύο είναι πολύ καλές σχολές, δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη διάφορα στο εξωτερικό μεταξύ των δύο πανεπ. Εγώ μάλλον ceid θα διάλεγα επειδή έχει πιο ωραίο πρόγραμμα σπουδων. (Είμαι πληροφορικη παδα και έχει παρόμοιο). Αλλά από την άλλη καταλαβαίνω και αυτό που λες ότι είναι κρίμα για τα μόρια κλπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από Μετσόβιο ξέρω ότι τελειώνεις με μάστερ, ισχύει το ίδιο στην Πάτρα; Το ότι στα πρώτα χρόνια το πρόγραμμα σπουδών στο μετροβιο είναι πιο γενικό, δεν το θεωρώ κακό, λίγες σφαιρικές γνώσεις μονο καλό κανουνε. Πέρα από αυτό , δεν βλέπω μεγάλες διαφορες. 

Επεξ/σία από Papakaliati
Δημοσ.

Δεν τίθεται τέτοιο δίλημμα προφανώς.Εννοειται ημμυ στο ΕΜΠ.Ειναι σαν μου λες κερδιζω ποδήλατο η Ferrari τι να επιλέξω?

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, AgnwstosY είπε

Δεν τίθεται τέτοιο δίλημμα προφανώς.Εννοειται ημμυ στο ΕΜΠ.Ειναι σαν μου λες κερδιζω ποδήλατο η Ferrari τι να επιλέξω?

Καλά άμα θέλει να πάει μετά εξωτερικό να δουλέψει, σιγά την διαφορά. Ούτε στην Ελλάδα θα ενδιαφερθεί κανένας. Κανένας εργοδότης, δεν θα έχει να διαλεξει ανάμεσα από δυο αποφοίτους, έναν της Πάτρας και έναν του Μετσοβίου, και θα προτιμήσει αυτόν του Μετσοβίου για αυτόν τον λόγο και μόνο ... 

Επεξ/σία από Papakaliati
Δημοσ.

Και αν παει για διδακτορικο στο εξωτερικο ;απο το εμπ θα εχει ηδη το μεταπτυχιακο.  ας κρινει ο TS τι αρεσει καλυτερα στον ιδιο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, alan2 είπε

Και αν παει για διδακτορικο στο εξωτερικο ;απο το εμπ θα εχει ηδη το μεταπτυχιακο.  ας κρινει ο TS τι αρεσει καλυτερα στον ιδιο.

Πάτρα δεν αναγνωρίζεται σαν μάστερ; Τότε δεν υπάρχει καμία σύγκριση, Μετροβιο η θα το μετανειωσεις. 

Δημοσ.

Αν και όλες οι απαντήσεις είναι μετά τη λήξη της προθεσμίας για τα μηχανογραφικά την ανακοίνωση των βάσεων. Το ceid δίνει κανονικά master, σχετικό φεκ. Από κει και πέρα αν θες μόνο υπολογιστές (και είσαι σίγουρος γι' αυτό) δε καταλαβαίνω γιατί να φας στη μάπα τα ηλεκτρολογικά (που δεν είναι και εύκολα μαθήματα), εκτός αν μένεις ήδη Αθήνα. Επίσης να 'χεις στο νου σου ότι το πτυχίο από μόνο του δε σου δίνει καμιά δουλειά, με εξαίρεση τις θέσεις καθηγητών πληροφορικής.

ΥΓ

Τα μόρια δεν είναι κουπόνια προς εξαργύρωση.

ΥΓ 2

25/7 τελευταία επίσκεψη ο op, μάλλον δε θα μάθουμε πού πέρασε.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 01/09/2019 at 14:54, SOADNICK said:

Τα μόρια δεν είναι κουπόνια προς εξαργύρωση. θα μάθουμε πού πέρασε.

Like μόνο και μόνο γι' αυτή την αυτονόητη φράση που όμως δεν γίνεται κατανοητή από σχεδόν κανέναν υποψήφιο.

Δημοσ.

εχω μια απορια αυτο που λενε ολοι το ονομα του πανμιου. στο εξωτερικο οταν εψαχνα για δουλεια, στον ιδιωτικο τομεα τουλαχιστον, κανενας δεν κοιταξε σε ποιο ελληνικο πανεπιστημιο σπουδασα και ουτε καν ηξεραν κιολας τα ελληνικα πανεπιστημια. οποτε η ερωτηση μου ειναι αν κανεις σας ειδε καποια διαφορα επειδη σπουδασε πχ ΕΜΠ, ΑΠΘ, κλπ.

φανταζομαι οτι αν ψαχνεις για μεταπτυχιακο/διδακτορικο η γενικα εχεις ακαδημαικο προσανατολισμο τοτε ισως εχουν ιδεα των ελληνικων πολυτεχνειων τα αντιστοιχα ξενα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ask είπε

φανταζομαι οτι αν ψαχνεις για μεταπτυχιακο/διδακτορικο η γενικα εχεις ακαδημαικο προσανατολισμο τοτε ισως εχουν ιδεα των ελληνικων πολυτεχνειων τα αντιστοιχα ξενα.

Δεν εχουν καμια ιδεα περι ελληνικων σχολων.

Δημοσ.

αρα δεν παιζει ρολο σε καμια περιπτωση το πανεπιστημιο που θα σπουδασεις( περι κυρους). για εσωτερικη καταναλωση και μονο δλδ το λεμε;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ask είπε

αρα δεν παιζει ρολο σε καμια περιπτωση το πανεπιστημιο που θα σπουδασεις( περι κυρους). για εσωτερικη καταναλωση και μονο δλδ το λεμε;

Κοιτα, στη σχολη μου δεν τα κοιτανε ιδιαιτερα εως καθολου. Μονο το προγραμμα σπουδων τους ενδιαφερει και αν μπορεις να ανταποκριθεις στο μεταπτυχιακο. Αν και μιλαω συγκεκριμενα για Σουηδια, πιστευω οτι παντου θα ισχυει το ιδιο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως ξέρω ότι στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά εκτός από βαθμό πτυχίου σημαντικό ρόλο παίζει και τι να έχεις τελειώσει ένα αναγνωρισμένο πανεπιστημιο η ένα πανεπιστήμιο που τέλος παντων θεωρείται από τα καλύτερα στη χώρα σου για συγκεκριμένο αντικείμενο.Δηλαδη αν έπρεπε να επιλέξουν δύο υποψηφίους με ίδια βιογραφικά και βαθμούς πτυχίου αλλά από διαφορετικά ιδρύματα πχ ΕΜΠ/Παδα ξέρω γω θα προτιμούσαν τον πρώτο και ακούγεται και λογικο μεταξύ μας.Το ίδιο ισχύει και για άλλες σχολές ιατρική κλπ.

Επεξ/σία από AgnwstosY
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...