Μάκαρος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Καλημερα σε ολους. Να κανω μια ερωτηση κι εγω. Με εβαλαν εφορευτικη επιτροπη αλλα εγω αυτη τη στιγμη ειμαι στρατο. Τι παιζει σε αυτη τη περιπτωση ?
k_w_t Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 31 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Καλημερα σε ολους. Να κανω μια ερωτηση κι εγω. Με εβαλαν εφορευτικη επιτροπη αλλα εγω αυτη τη στιγμη ειμαι στρατο. Τι παιζει σε αυτη τη περιπτωση ? Τιποτα ... απλα .... δεν εισαι υποχρεωμενος να πας καν να ψηφισεις... Εαν πας δειχνεις την στρατιωτικη ταυτοτητα και φευγεις...
vasilllis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Ωστόσο προκειμένου κάποιος να μην αντιμετωπίσει τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος σε περίπτωση μη παρουσίας θα πρέπει να προσκομίσει: Χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο σε περίπτωση ασθένειας Βεβαίωση από τον εργοδότη του ότι τον απασχολούσε κατά την ημέρα εκείνη Ή κάποιο άλλο έγκυρο δικαιολογητικό που να αποδεικνύει το λόγο του κωλύματος του να παρουσιαστεί. οποτε καλυπτεται ο εργαζομενος.Βεβαια εδω ισχυουν δυο μετρα και δυο σταθμα για τους "ισους" πολιτες αυτης την χωρας.Απο την μια οι δημοσιοι παιρνουν 5 μερες οδοιπορικα να ψηφισουν στο χωριο και απο την αλλη ολοι οι υπολοιποι μπορουν κανονικα να εργαζονται την κυριακη!!! πηγη:https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/254953/ekloges-2019-eforeftiki-epitropi-ti-isxyei-gia-osous-den-parousiastoyn-poioi-boroyn-na-apousiasoun
haris_216 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σκέψη δική μου: Αφού η παρουσία στην εφορευτική (τακτικό ή αναπληρωματικό μέλος) είναι "υποχρέωσή μας" η οποία μάλιστα έχει και κυρώσεις αν δεν πας τις οποίες σαφέστατα αναφέρει το σχετικό έγγραφο με τις σφραγίδες που σου στέλνουν, για ποιο λόγο το ίδιο το κράτος το αντιμετωπίζει σαν κ...χαρτο; Πχ το δικό μου, μαζί με άλλο σε γείτονα στην πολυκατοικία, "παραδόθηκε" ρίχνοντάς το κάτω από την εξώπορτα του κτηρίου (προσοχή, όχι του διαμερίσματος)όπως όλα τα φυλλάδια και διαφημιστικά. Πώς ακριβώς τεκμηριώνεται ότι έλαβα γνώση του αφού δεν μου το έβαλαν καν στο γραμματοκιβώτιο; (όχι πως το γραμματοκιβώτιο νοείται ως "επίδοση"). Πώς διασφαλίζεται ότι δεν θα χαθεί; ΥΓ Το παραπάνω είναι γνήσια ερώτηση/απορία που ουδεμία σχέση έχει με την "τορπίλα" που έτσι κι αλλιώς θα ρίξω καθώς δεν πρόκειται να παραστώ. Μάλιστα, με δεδομένο το δύσκολο στο να αποφασίσω τι να ψηφίσω σε αυτή την εκλογική φάση (δεν συνηθίζω να ψηφίζω δογματικά το Χ αλλά κατά φάση και περίπτωση), μάλλον με εξυπηρετεί η κλήση μου στην εφορευτική αφού τελικά δεν θα πάω και άρα δεν θα πάω ούτε να ψηφίσω για να μην με "τσακώσουν" Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από haris_216
icsd08063 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Εμένα που με κάλεσαν εφορευτική ως τακτικό μέλος αλλά ο τόπος εργασίας μου είναι 600χλμ μακριά από το εκλογικό τμήμα ενώ την ημέρα των εκλογών εργάζομαι (εργαζόμενος κυλιόμενου ωραρίου)? Πήρα βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη μου και την έστειλα ήδη στους οικείους μου ώστε να την προσκομίσουν το πρωί στο εκλογικό τμήμα. Χρειάζεται κάτι άλλο?
greekbusters Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Εγώ πάντως ξέρω τουλάχιστον 20 άτομα που δεν πήγαν στις δημοτικές και ούτε καν αστυνομία έστειλαν σπίτι να τους καλέσουν. Τώρα κάνα μήνα μετά κανένας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα
banned_acc Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει καμία συνέπεια. Απλά δεν πας... Και θα βάλουν τον πρώτο που θα πάει να ψηφίσει .. Ήμουν τακτικό μέλος στις περιφερειακές πήγα και ψήφισα στις 18:50 και είπα ότι δεν πήρα κάνενα χαρτι 😂 Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από guzel
gia_nnis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, όσο ζω Μαζώ είπε τύπε σόρυ αλλά μου θυμίζεις τον παλαίουρα στον στρατό που με είπε όταν πήρα μετάθεση ότι επειδή δεν είναι πρώτη φορά που παρουσιάζομαι αλλά απόσπαση, δεν είναι ανάγκη να πάω στο άλλο στρατόπεδο πολύ νωρίς με την αυγούλα, έσκασα κατά τις 11 και γω χαλαρός και μετά είχα μια "ενημερωτική" συνάντηση με τον Διοικητά τεσπα εν προκειμένω δεν παίζει καμπάνα αλλά με εκπλήσσει το μέγεθος της ραδιοαρβύλας οι αναπληρωματικοί πηγαίνουν ίδια ώρα, 6, δηλαδή αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει, στην πράξη έχει και δικ. αντιπροσώπους που πάνε 7 παρά5 ενώ απονήρευτοι ψάρακες εφορευτικής πάνε από 6, εγώ αν ήμουν δικ. αντ. και με "περίμενε" μια ώρα να εμφανιστώ καποιος που δεν θα πληρωθεί όλη μέρα, θα ντρεπόμουν λίγο αλλά ποιός έχασε την ντροπή κλπ κλπ στο θέμα μας όμως, υποτίθεται ότι αν είσαι μέλος κανονικό ή αναπλ και έχεις εκ των προτέρων κόλλημα δλδ χρόνιο και όχι έκτακτο θέμα υγείας ή επαγγελματικές υποχρεώσεις , πας χαρτί κάπου στα κεντρικά των δικηγόρων, δεν θυμάμαι τώρα Πρωτοδικείο ή αλλού, ώστε να βοηθήσεις στην εξομάλυνση του ζητήματος που προκύπτει εκ της απουσίας σου αν πάλι πάθεις κάτι έκτακτο στα επείγοντα ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ την προηγούμενη Παρασκευή -Σάββατο και σου χορηγηθεί οδηγία για τριημερη εντελως τυχαια παντα ξεκουραση, πρέπει να πάει το χαρτί κάποιος συγγενής την ωρα που θα επρεπε εσυ να εισαι εκει κανονικα πανε λοιπον ολα τα μελη και αναλογα με τις απουσιες αξιοποιουνται ή οχι οι αναπληρωματικοί ή αν ο δικ ειναι αδεκαστος μπαρας, χρησιμοποιει και τους 8 (σιγα μην εχουνε σκασει ποτε 8 ) σπαστά για την λιγοτερη δυνατη ταλαιπωρια τωρα περαν της θεωριας αλλα υπ ευθυνη των στατιστικα απειροελαχιστων αλλα υπαρκτων συνεπειων, εχουμε και λεμε: το θεμα ειναι αν εισαι αναπλ να μην πας πρωι πρωι διοτι στανταρ θα σε βαφτισει βασικο στην υγεια των βασικων που θα λειπουν ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ δλδ αλλο το ιδεατο, να ειναι οι 3 να φερει ο τεταρτος χαρτι και να ειναι οντως κουτσος στραβουλιακας πχ και οχι ενας που χαμογελαει μοχθηρα με υφος, ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ Ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, και να κρατηθεις εσυ ως τεταρτος, και ο δικ και τα γραμματετσιρακια του να ξεσκιζονταν οντως στην δουλεια και να ειχανε και ταπεινο υφος οταν σε κοιτανε στα ματια ή τουλαχιστον να σου κοτσαρανε εθελοντικα ενα 50αρικο στο κουτελο και οποιος ελειπε χωρις χαρτι να ψαχνοτανε οντως απο τον αστυφυλαξ τοτε ναι, δεν θα ενιωθες Μ///////ΑΣ ΕΠΙ του θεματος διοτι ξεφυγα παλι η αστυνομια κινητοποιειται δλδ εχει εντολες απο ανωτερους να κινητοποιηθει ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ δλδ αν εμφανιστεις μονος απο 8 ατομα , εκκινειται (αν δεν εχει τσαγανο ή ορεξουλες και ο δικ διοτι αν θελει να το τραβηξει, το τραβαει χαλαρα) και ολοι οι αλλοι την βγαζουνε λαδι και εσυ μενεις δυστυχως το καλο και το κακο εχουνε μια τεραστια διαφορα: το ενα κακο ουρλιαζει στο επομενο κακο του διπλανου: καντο και εσυ, μην εισαι μ?>"¨"ας ενω το καλο ειναι μοναχουλι και σιωπηλο συνεπως μην πας αν ειναι αναπλ αλλα εσω ετοιμος στο σπιτι (σορυ για το σεντονι αλλα εχει κουνουπια) Τσαμπα τα γραφεις ολα αυτα! Στην Ελλαδα βρισκομαστε.. Δεν γινεται τιποτα απολυτως για τους αναπληρωματικους.. Ανεφερα την χρυση τομη.. Γιατι αν πας λιγο πιο αργα εχεις μεγαλες πιθανοτητες να σου ερθει καλυτερα! Αν υπηρχε κρατος με ισα δικαιωματα και αξιες εγω προσωπικα θα πηγαινα εθελοντικα! 1
apostolosl Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 11 ώρες πριν, sensai είπε αν δεν εμφανιστείς καν τι επιπτώσεις μπορεί να έχεις; Καμία επίπτωση.
k_w_t Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, apostolosl είπε Καμία επίπτωση. Ειναι μην μπλεξεις... Εαν το τραβηξει ο δικαστικος εμπλεξες... Και τωρα που εχουν τα tablet δηλωνουν ποιοι εμφανιστηκαν και ποιοι οχι... Στο Μεσολογγι και στην Ναυπακτο πριν 10 χρονια τους εκανε μήνυση ενας... Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από k_w_t 1 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ψηφιζω 40 χρονια και ποτε δεν διαβασα ότι καπιο μελος εφορευτικης ειχε πρόβλημα που δεν πηγε. 3 ώρες πριν, vasilllis είπε πηγη:https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/254953/ekloges-2019-eforeftiki-epitropi-ti-isxyei-gia-osous-den-parousiastoyn-poioi-boroyn-na-apousiasoun Η εκλογικη αδεια για ολους είναι 0 ημερες μεχρι 200 χλμ 1 ημερα από 201-400 2 ημερες πανω από 401 Για νησια που δεν υπαρχει οδικη προσβαση κατά πειπτωση μεχρι το πολύ 3 ημερες. Για εργαζομενους την ημερα των εκλογων με αποσταση 100-200 χλμ μονο εκεινη την ημερα εκλογικη. ΔΙΔΑΔ/Φ.18.31/2361/οικ.22433/14.06.2019 Εγκύκλιος Υπουργου Διοικητικης Ανασυγκροτησης Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από Γιάννης Platano 2
djcat Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 12 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ψηφιζω 40 χρονια και ποτε δεν διαβασα ότι καπιο μελος εφορευτικης ειχε πρόβλημα που δεν πηγε. http://www.topontiki.gr/article/146333/patra-fylaki-gia-5-atoma-poy-eno-klithikan-den-pigan-os-eforeytiki-epitropi-stis "Ενώπιον της δικαιοσύνης βρέθηκαν 40 άτομα που κατοικούν σε διάφορες περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, διότι δεν είχαν εκτελέσει τα καθήκοντα τού μέλους της εφορευτικής επιτροπής, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2010." 1
vasilllis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 53 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ψηφιζω 40 χρονια και ποτε δεν διαβασα ότι καπιο μελος εφορευτικης ειχε πρόβλημα που δεν πηγε. Η εκλογικη αδεια για ολους είναι 0 ημερες μεχρι 200 χλμ 1 ημερα από 201-400 2 ημερες πανω από 401 Για νησια που δεν υπαρχει οδικη προσβαση κατά πειπτωση μεχρι το πολύ 3 ημερες. Για εργαζομενους την ημερα των εκλογων με αποσταση 100-200 χλμ μονο εκεινη την ημερα εκλογικη. ΔΙΔΑΔ/Φ.18.31/2361/οικ.22433/14.06.2019 Εγκύκλιος Υπουργου Διοικητικης Ανασυγκροτησης O νομος ειναι ξεκαθαρος.Δεν ειναι ξεκαθαρη η επιβολη του ομως. Τα υπολοιπα τι τα αναρτας?να εχουμε να λεμε?
vagos789 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Θεωρητικά μπορεί να δικαστείτε και να καταδικαστείτε σε δύο χρόνια φυλάκιση, αμφιβάλλω αν έχει γίνει ποτέ αυτό αλλά καλό είναι να το γνωρίζετε. Γνώμη μου ήταν και είναι ότι πρέπει να προστατεύουμε την δημοκρατική διαδικασία διά της συμμετοχής μας
Προτεινόμενες αναρτήσεις