Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με κάλεσαν για τακτικό μέλος σε εφορευτική για τις εκλογές , το θέμα είναι ότι δουλεύω και δεν μπορώ και να λείψω . Εκτός βέβαια ότι δεν έχω καμία όρεξη να κάτσω όλη μέρα να φάω τη μέρα μου εκεί 

Ποιες είναι επιλογές μου ?

Ρώτησα σε ΚΕΠ , δεν είχαν ιδεα . Άλλος έλεγε ότι η βεβαίωση εργοδότη δεν ισχύει , άλλος μόνο με χαρτί νοσοκομείου την επόμενη μέρα χωρίς να εμφανιστω στο εκλογικό 

Συμβουλεύτηκα μετά δικηγόρο που είναι κ δικαστικός αντιπρόσωπος κ μου είπε να πάω βεβαίωση εργοδότη , το θέμα είναι ότι αν με τσιμπήσουν εκεί τι γίνεται? 

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Atallos1 είπε

Με κάλεσαν για τακτικό μέλος σε εφορευτική για τις εκλογές , το θέμα είναι ότι δουλεύω και δεν μπορώ και να λείψω . Εκτός βέβαια ότι δεν έχω καμία όρεξη να κάτσω όλη μέρα να φάω τη μέρα μου εκεί 

Ρώτησα σε ΚΕΠ , δεν είχαν ιδεα . Άλλος έλεγε ότι η βεβαίωση εργοδότη δεν ισχύει , άλλος μόνο με χαρτί νοσοκομείου την επόμενη μέρα χωρίς να εμφανιστω στο εκλογικό 

Συμβουλεύτηκα μετά δικηγόρο που είναι κ δικαστικός αντιπρόσωπος κ μου είπε να πάω βεβαίωση εργοδότη , το θέμα είναι ότι αν με τσιμπήσουν εκεί τι γίνεται? 

Εκτυπωση απο το συστημα ΕΡΓΑΝΗ του ΟΑΕΔ οτι εκεινη την ημερα δουλευεις...

Βεβαιωση απλη δεν πιανει...

Να πας να ψηφισεις πριν πιασεις δουλεια και να δωσεις το χαρτι στον δικαστικο αντιπροσωπο...

Δημοσ.

Το αντίθετο εχει ισχύ, δηλαδή πας το χαρτί εφορευτικής στο εργοδότη σου και σε απαλλάσσει απο την Κυριακή, εκτός αν υπηρετείς σε κάποιες υπηρεσίες που εξαιρούνται, όπως πχ οι στρατιωτικοί τα σώματα ασφαλείας κλπ.

Δημοσ.

Για όσους έχουν κληθεί ως αναπληρωματικά μέλη , τι πρέπει να κανουνε ; Περιμένουν και αν τους καλέσουν πάνε ή πρέπει να παρίσταται ;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Atallos1 είπε

Αν δουλευεις νομιμα θα πας βεβαιωση εργοδοτη και εισαι οκ! Δεν εχουν το δικαιωμα να σε κρατησουν..

12 λεπτά πριν, NobodyRankXV είπε

Για όσους έχουν κληθεί ως αναπληρωματικά μέλη , τι πρέπει να κανουνε ; Περιμένουν και αν τους καλέσουν πάνε ή πρέπει να παρίσταται ;

Πρεπει να παρουσιαστεις αλλα δεν χρειαζεται να πας νωρις.. Πηγαινε κατα τις 10. Αναπληρωματικος ειναι αναλογα στις συνθηκες.. δηλαδη αν εχει ατομα μπορει να σου πει φυγε αλλα ασε το τηλ. αν σε χρειαστουμε.. ή μπορει να σου πει ελα ταδε ωρα να πας στην θεση του ταδε..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Το αντίθετο εχει ισχύ, δηλαδή πας το χαρτί εφορευτικής στο εργοδότη σου και σε απαλλάσσει απο την Κυριακή, εκτός αν υπηρετείς σε κάποιες υπηρεσίες που εξαιρούνται, όπως πχ οι στρατιωτικοί τα σώματα ασφαλείας κλπ.

Ομολογω οτι πουθενα μεχρι τωρα δεν εχω διαβασει κατι τετοιο και εννοειται οτι δεν θα χασω το μεροκαματο για κανεναν...

Εκτος αν μου το πληρωσει καποιος

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Δεν ισχυει αυτο... Και οι στρατιωτικοι ,τα σωματα ασφαλειας και γενικα οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν πανε εφορευτικη επιτροπη ετσι και αλλιως..

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, k_w_t είπε

Δεν ισχυει αυτο... Και οι στρατιωτικοι ,τα σωματα ασφαλειας και γενικα οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν πανε εφορευτικη επιτροπη ετσι και αλλιως..

και γιατί δεν πάνε? 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jimis98 είπε

και γιατί δεν πάνε? 

γιατι το απαγορευει ο νομος

γιατι το απαγορευει? γιατι θεωρητικα εχουν ιδιο συμφερον να ευνοησουν καποιον προισταμενο τους υποψηφιο

• Like 2
Δημοσ.

Ελπίζω να προλάβει να μου απαντήσει κάποιος που γνωρίζει πριν κλειδώσει και αυτό. Αν για λόγους υγείας δεν μπορεί κάποιος να συμμετάσχει στην εφορευτική επιτροπή το χαρτί/δικαιολογητικό νοσοκομείου πότε και που θα πρέπει να το παραδώσει; Όταν πάει να ψηφίσει ή κάπου τις προηγούμενες ημέρες;

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Par1s* είπε

Ελπίζω να προλάβει να μου απαντήσει κάποιος που γνωρίζει πριν κλειδώσει και αυτό. Αν για λόγους υγείας δεν μπορεί κάποιος να συμμετάσχει στην εφορευτική επιτροπή το χαρτί/δικαιολογητικό νοσοκομείου πότε και που θα πρέπει να το παραδώσει; Όταν πάει να ψηφίσει ή κάπου τις προηγούμενες ημέρες;

Πας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου πριν τις εκλογές και δηλώνεις αδυναμία παράστασης.

Δημοσ.

Θεωρητικα,πολλα και διαφορα. Αν στραβωσει ο δικαστικος,μπορει να στειλει περιπολικο στο σπιτι για μαζεμα,ενω υπαρχει παντα το ενδεχομενο να ασκηθει ποινικη διωξη σε οποιον δεν παει. Αν δεν υπαρχει συμμετοχη απο μελη κι εχει μαζευτει πολλη δουλεια,μπορει να κρατησει στην τυχη καποιον απο τους υπολοιπους που πανε για να ψηφισουν.

Γενικα δε νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα,εκτος αν καποιος εχει πραγματικο κωλυμμα,δηλ ασθενει ή δουλευει. Δε νομιζω οτι συμφερει και τους ιδιους τους δικ.αντιπροσωπους να ακουστει οτι πεφτει πολυ χωσιμο,αφου μετα οντως κανεις δε θα παταει. Φυσικα στα  παντα υπαρχουν κι οι εξαιρεσεις. Επισης βγαινει καλο μεροκαματο για αυτους και τους κολητους/συγγενεις που βαζουν σαν γραμματεις,οποτε ειναι λογικο καποιος να αισθανεται και λιγο κορόϊδο απασχολουμενος τζαμπε,ομως δεν εχει και την ιδια ευθυνη. Ουσιαστικα διαχωρισμο και μοιρασμα ψηφοδελτιων κανουν τα μελη.

Αν θυμαμαι καλα τα τακτικα μελη πρεπει να παρουσιαστουν περιπου στις 6,αλλα δε πιστευω οτι θα τους πουνε και τιποτα αν πανε και λιγο αργοτερα,πιο πολυ για να συνεννοηθουνε και να μοιρασουνε βαρδιες. Εξαλλου μπορει παντα καποιος να πει οτι δεν ενημερωθηκε, για αυτο κι εχει τυχει να παει καποιος και 7 το απογευμα,αλλα με τον κινδυνο να σε κρατησουν μεχρι οσο παει το βραδυ. Εγω δε θα το ρισκαρα.

Παντως εγω ειχα περασει καλα,βλεπεις και διαφορα ευτραπελα,οπως ενας παππους που ειχε φερει δικο του φακελο,γιατι δεν εμπιστευοταν τους δικους μας και επεμενε να τον ριξει μεσα,στο τσακ τον προλαβαμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε

12 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Πρεπει να παρουσιαστεις αλλα δεν χρειαζεται να πας νωρις.. Πηγαινε κατα τις 10.

τύπε σόρυ αλλά μου θυμίζεις τον παλαίουρα στον στρατό που με είπε όταν πήρα μετάθεση ότι επειδή δεν είναι πρώτη φορά που παρουσιάζομαι αλλά απόσπαση, δεν είναι ανάγκη να πάω στο άλλο στρατόπεδο πολύ νωρίς με την αυγούλα, έσκασα κατά τις 11 και γω χαλαρός και μετά είχα μια "ενημερωτική" συνάντηση με τον Διοικητά

τεσπα

εν προκειμένω δεν παίζει καμπάνα αλλά με εκπλήσσει το μέγεθος της ραδιοαρβύλας

οι αναπληρωματικοί πηγαίνουν ίδια ώρα, 6, δηλαδή αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει, στην πράξη έχει και δικ. αντιπροσώπους που πάνε 7 παρά5 ενώ απονήρευτοι ψάρακες εφορευτικής πάνε από 6, εγώ αν ήμουν δικ. αντ. και με "περίμενε" μια ώρα να εμφανιστώ   καποιος που δεν θα πληρωθεί όλη μέρα, θα ντρεπόμουν λίγο αλλά ποιός έχασε την ντροπή κλπ κλπ

στο θέμα μας όμως, υποτίθεται ότι αν είσαι μέλος κανονικό ή αναπλ και έχεις εκ των προτέρων κόλλημα δλδ χρόνιο και όχι έκτακτο θέμα υγείας ή επαγγελματικές υποχρεώσεις , πας χαρτί κάπου στα κεντρικά των δικηγόρων, δεν θυμάμαι τώρα Πρωτοδικείο ή αλλού, ώστε να βοηθήσεις στην εξομάλυνση του ζητήματος που προκύπτει εκ της απουσίας σου

αν πάλι πάθεις κάτι έκτακτο στα επείγοντα ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ την προηγούμενη Παρασκευή -Σάββατο και σου χορηγηθεί οδηγία για τριημερη εντελως τυχαια παντα ξεκουραση, πρέπει να πάει το χαρτί κάποιος συγγενής την ωρα που θα επρεπε εσυ να εισαι εκει

κανονικα πανε λοιπον ολα τα μελη και αναλογα με τις απουσιες αξιοποιουνται ή οχι οι αναπληρωματικοί ή αν ο δικ ειναι αδεκαστος μπαρας, χρησιμοποιει και τους 8 (σιγα μην εχουνε σκασει ποτε 8 ) σπαστά για την λιγοτερη δυνατη ταλαιπωρια

τωρα περαν της θεωριας αλλα υπ ευθυνη των στατιστικα απειροελαχιστων αλλα υπαρκτων συνεπειων, εχουμε και λεμε:

το θεμα ειναι αν εισαι αναπλ να μην πας πρωι πρωι διοτι στανταρ θα σε βαφτισει βασικο στην υγεια των βασικων που θα λειπουν ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ

δλδ αλλο το ιδεατο, να ειναι οι 3 να φερει ο τεταρτος χαρτι και να ειναι οντως κουτσος στραβουλιακας πχ και οχι ενας που χαμογελαει μοχθηρα με υφος, ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ Ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, και να κρατηθεις εσυ ως τεταρτος, και ο δικ και τα γραμματετσιρακια του να ξεσκιζονταν οντως στην δουλεια και να ειχανε και ταπεινο υφος οταν σε κοιτανε στα ματια ή τουλαχιστον να σου κοτσαρανε εθελοντικα ενα 50αρικο στο κουτελο

και οποιος ελειπε χωρις χαρτι να ψαχνοτανε οντως απο τον αστυφυλαξ

τοτε ναι, δεν θα ενιωθες Μ///////ΑΣ

ΕΠΙ του θεματος διοτι ξεφυγα παλι

η αστυνομια κινητοποιειται δλδ εχει εντολες απο ανωτερους να κινητοποιηθει ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

δλδ αν εμφανιστεις μονος απο 8 ατομα , εκκινειται (αν δεν εχει τσαγανο ή ορεξουλες και ο δικ διοτι αν θελει να το τραβηξει, το τραβαει χαλαρα)

και ολοι οι αλλοι την βγαζουνε λαδι και εσυ μενεις

δυστυχως το καλο και το κακο εχουνε μια τεραστια διαφορα: το ενα κακο ουρλιαζει στο επομενο κακο του διπλανου: καντο και εσυ, μην εισαι μ?>"¨"ας

ενω το καλο ειναι μοναχουλι και σιωπηλο

συνεπως μην πας αν ειναι αναπλ αλλα εσω ετοιμος στο σπιτι

(σορυ για το σεντονι αλλα εχει κουνουπια)

Επεξ/σία από όσο ζω Μαζώ
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...