Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έκανα εχθές αγορά κλιματιστικού και επείδη ζορίζουν πολύ τα οικονομικά θέλω να βρω άνρθωπο για εγκατάσταση φθηνά (30-50 μαξ). Γνωρίζει κανείς κάποιον συγκεκριμένο; Μπορώ να μπω σε κάποια σελίδα να δω; Τί να προσέξω γενικά; Ευχαριστώ!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, teotsigourakos είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Έκανα εχθές αγορά κλιματιστικού και επείδη ζορίζουν πολύ τα οικονομικά θέλω να βρω άνρθωπο για εγκατάσταση φθηνά (30-50 μαξ). Γνωρίζει κανείς κάποιον συγκεκριμένο; Μπορώ να μπω σε κάποια σελίδα να δω; Τί να προσέξω γενικά; Ευχαριστώ!

Ε ψαξε σε online τπτ με προσφορά.

Δημοσ.

μη κανεις οικονομια στην εγκατασταση ... διαβασε το μανουαλ του κλιματιστικου σου, δες ποσα μετρα σωληνα απαιτει στο ελαχιστο (συνηθως 3μ) και παιρνε τηλεφωνα και ρωτα ποσα θελουν για εγκατασταση με τοσα μετρα σωληνα ΚΑΙ αντλια κενου. Απο αυτους διαλεξε τον φθηνοτερο.

Αν πας στον σκετο φθηνοτερο και σου βαλει λιγη σωληνα για οικονομια, δε κανει κενο κλπ, θα πληρωσεις τα πολλαπλασια του οτι γλυτωσεις στην εγκατασταση σε σερβις γιατι "κανει θορυβο" "δεν αποδιδει" κλπ.

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fredd0 είπε

μη κανεις οικονομια στην εγκατασταση ... διαβασε το μανουαλ του κλιματιστικου σου, δες ποσα μετρα σωληνα απαιτει στο ελαχιστο (συνηθως 3μ) και παιρνε τηλεφωνα και ρωτα ποσα θελουν για εγκατασταση με τοσα μετρα σωληνα ΚΑΙ αντλια κενου. Απο αυτους διαλεξε τον φθηνοτερο.

Αν πας στον σκετο φθηνοτερο και σου βαλει λιγη σωληνα για οικονομια, δε κανει κενο κλπ, θα πληρωσεις τα πολλαπλασια του οτι γλυτωσεις στην εγκατασταση σε σερβις γιατι "κανει θορυβο" "δεν αποδιδει" κλπ.

Δε νομιζω να τον ενδιαφέρει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Επειδή δεν είμαι σχετικός με air condition απλά αυτό που ξέρω είναι ότι εκεί που θα μπει η απόσταση της εξωτερικής μονάδας με την εσωτερική έχουν μόνο τον τοίχο να τα χωρίζει, το λέω γιατί έχει προηγούμενη εγκατάσταση, άρα αν καταλαβαίνω σωστά σωλήνα θα θέλει το πολύ 1.5-2 μέτρα(και πολύ μπορεί να λέω). Συνεπώς δεν νομίζω να βγει λίγη σωλήνα.

Επεξ/σία από teotsigourakos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, divo είπε

Την υπολοιπη σωληνα θα στην κανει κουλουρα. πρεπει να υπαρχει σωληνας συγκεκριμενος.

Δεν έχω καταλάβει κάτι βασικό...Σωλήνα λέτε το ματσούκι που ενώνει την εξωτερική με την εσωτερική, σωστά;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, teotsigourakos είπε

Επειδή δεν είμαι σχετικός με air condition απλά αυτό που ξέρω είναι ότι εκεί που θα μπει η απόσταση της εξωτερικής μονάδας με την εσωτερική έχουν μόνο τον τοίχο να τα χωρίζει, έχει απο προηγούμενη εγκατάσταση το λέω, άρα αν καταλαβαίνω σωστά σωλήνα θα θέλει το πολύ 1.5-2 μέτρα(και πολύ μπορεί να λέω). Συνεπώς δεν νομίζω να βγει λίγη σωλήνα.

ολα τα κλιματιστικα εχουν ενα ελαχιστο μηκος σωληνας για να αποδοσουν σωστα. Αν το κλιματιστικο σου θελει 3μ και συ βαλεις 1.5 θα εχει υπερβολικη πιεση ο συμπιεστης και ουτε θα αποδιδει και πιθανως να τον παρεις στο χερι. Οι σωστοι εγκαταστατες βαζουν τοση σωληνα οσο απαιτει ο κατασκευαστης και την κανουν κουλουρα πισω απο την εξωτερικη μοναδα. Οι φτηνοι βαζουν τσιτα οση σωληνα χρειαζεται για να καλυφθει η αποσταση αναμεσα στην εξω και την μεσα μοναδα,  για να γλυτωσουν το κοστος του εξτρα 1 η 1.5 μετρο σωληνα με τα προβληματα που προανεφερα. Καλυτερα να πληρωσεις 10 ευρω παραπανω και να χεις το κεφαλι σου ησυχο.

2 λεπτά πριν, teotsigourakos είπε

Δεν έχω καταλάβει κάτι βασικό...Σωλήνα λέτε το ματσούκι που ενώνει την εξωτερική με την εσωτερική, σωστά;

σωληνα εννοουμε τις 2 χαλκοσωληνες μεσα στις οποιες ρεει το ψυκτικο αναμεσα στον συμπιεστη (εξωτερικη μοναδα) και την εσωτερικη μοναδα σου

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

ολα τα κλιματιστικα εχουν ενα ελαχιστο μηκος σωληνας για να αποδοσουν σωστα. Αν το κλιματιστικο σου θελει 3μ και συ βαλεις 1.5 θα εχει υπερβολικη πιεση ο συμπιεστης και ουτε θα αποδιδει και πιθανως να τον παρεις στο χερι. Οι σωστοι εγκαταστατες βαζουν τοση σωληνα οσο απαιτει ο κατασκευαστης και την κανουν κουλουρα πισω απο την εξωτερικη μοναδα. Οι φτηνοι βαζουν τσιτα οση σωληνα χρειαζεται για να καλυφθει η αποσταση αναμεσα στην εξω και την μεσα μοναδα,  για να γλυτωσουν το κοστος του εξτρα 1 η 1.5 μετρο σωληνα με τα προβληματα που προανεφερα. Καλυτερα να πληρωσεις 10 ευρω παραπανω και να χεις το κεφαλι σου ησυχο.

Ωραία σ ευχαριστώ για την πληροφορία και συμφωνώ. Άρα κυρίως να προσέξω για τα μέτρα του σωλήνα. Την αντλία κενού που λες; Τι παίζει μ αυτό; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, teotsigourakos είπε

Ωραία σ ευχαριστώ για την πληροφορία και συμφωνώ. Άρα κυρίως να προσέξω για τα μέτρα του σωλήνα. Την αντλία κενού που λες; Τι παίζει μ αυτό; 

πριν βαλει φρεον στο συστημα πρεπει να κανει κενο. Αν δε κανει μενουν μεσα στο συστημα καταλοιπα απο τον ατμοσφαιρικο αερα (υγρασια κλπ) που μειωνουν την αποδοση του κλιματιστικου σου. Μια απλη αντλια ειναι, τη βαζει 10 λεπτα και ρουφαει οτι αερα υπαρχει στο συστημα (κανει κενο) , πολλοι το αποφευγουν γιατι βιαζονται/δεν εχουν αντλια κλπ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fredd0 είπε

πριν βαλει φρεον στο συστημα πρεπει να κανει κενο. Αν δε κανει μενουν μεσα στο συστημα καταλοιπα απο τον ατμοσφαιρικο αερα (υγρασια κλπ) που μειωνουν την αποδοση του κλιματιστικου σου. Μια απλη αντλια ειναι, τη βαζει 10 λεπτα και ρουφαει οτι αερα υπαρχει στο συστημα (κανει κενο) , πολλοι το αποφευγουν γιατι βιαζονται/δεν εχουν αντλια κλπ

Α ωραία οπότε να προτιμήσω να ρωτήσω αν θα βάλει και αντλία κενού...Απλά όλα αυτά απ ότι καταλαβαίνω είναι θέμα συντήρησης και σωστής λειτουργίας του air condition, σωστά; Αν δεν γίνουν αυτά τα δυο τι αντίκτυπο θα έχει στο air condition και σε πόσο βάθος χρόνου(στο περίπου...);

Δημοσ.

δε νομιζω οτι μπορει κανεις να σου πει. Σιγουρα θα καις παραπανω ρευμα για να παρεις την ψυξη που θελεις, το ποτε θα γινει ζημια δε νομιζω οτι μπορει να στο εγγυηθει καποιος.

υπαρχει διπλανο thread με πολλες πληροφοριες και κοσμο που το ψαχνει αρκετα, ισως εκει μπορουν να σε πληροφορησουν

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fredd0 είπε

δε νομιζω οτι μπορει κανεις να σου πει. Σιγουρα θα καις παραπανω ρευμα για να παρεις την ψυξη που θελεις, το ποτε θα γινει ζημια δε νομιζω οτι μπορει να στο εγγυηθει καποιος.

υπαρχει διπλανο thread με πολλες πληροφοριες και κοσμο που το ψαχνει αρκετα, ισως εκει μπορουν να σε πληροφορησουν

Έγινε σ ευχαριστώ! 

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα να ρωτήσω κάτι, έβαλα πριν 2 μέρες ένα κλιματιστικό στο δωμάτιο μου κ αυτός που το έκανε εγκατάσταση δεν μ έβαλε στην εξωτερική μονάδα σωλήνα από κάτω όπως είδα οτι κάνουν σε άλλα ερκοντισιον το άφησε έτσι. Επίσης ο άλλος σωλήνας που μου έβαλε εξωτερικά σε ένα σημείο έφυγε ήταν 2 κομμάτια σωλήνας δηλαδή κ έφυγε εκεί στην ένωση και είδα οτι ο πάνω σωλήνας δεν είναι απλός πλαστικός έχει μέσα χάλκινο ενώ αυτός που έφυγε εκεί που γινόταν η ένωση με ταινία είναι απλός χωρίς περίβλημα μέσα. Επίσης όταν το βάζω το ερκοντισιον στην επιλογή σαιλενς που δεν βγάζει καθόλου θόρυβο ακούγεται κάτι σαν γουργουριτο σαν μπουρμπουλιθρες δεν ξέρω πως να το περιγράψω. Παίζει να έχει κενό μέσα εκεί με το φρεον κλπ κ για αυτό να ακούγεται αυτός ο θόρυβος ? 

Επεξ/σία από makrixeris
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...