Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Εδώ και κάτι εβδομάδες το ψηγείο μου μαζεύει στο κάτω μέρος νερά.  Είναι ένα παλιό (20 ετίας) Pitsos με ξεχωριστή πόρτα για την κατάψυξη.

Στο πίσω μέρος του εσωτερικού, περίπου στη μέση του ύψους, υπάρχει ένα κανάλι που μαζεύει τα νερά.  Στο κατώτατο σημείο του καναλιού υπάρχει μία τρύπα.  Αν θυμάμαι καλά από εκεί διοχετεύει τα νερά να στάζουν πάνω στο μοτέρ για να εξατμίζοντε.  Καθάρισα καλά την τρύπα μπας και ήταν βουλωμένη.  Κι όμως συνεχίζει να μαζεύει νερά.

Καμιά ιδεά τι να κάνω, να το επισκευάσω?

Δημοσ.

Πίεσε με ενα καλαμάκι (πλαστικό) μέσα στην τρύπα για να την ξεβουλώσεις, συνηθως πιανει μάκα ψηλά εκεί που ειναι το λεκανάκι και δεν στραγγίζει. Μη βαλεις κατι πιο αιχμηρο γιατι μπορεί να κανεις ζημιά.

Δημοσ.

Ο καλύτερος (και ποιο αηδιστικός τρόπος) είναι να κάνεις αναρρόφηση με το καλαμάκι (όχι να φυσήξεις).

Προτείνω να χρησιμοποιήσεις μια σύριγγα.

Δημοσ.

το σωληνάκι εχει φράξει, μπορεί απο μάκα (το πιο συνηθες) ή απο κάτι αλλο εξισου μικρο (π.χ. ενας κοκκος φακής). Αμα δεν το ξεβουλώσεις, χαρά και στεγνάδα δεν θα δεις. Συρματάκι και υπομονή. Σε κάποια μοντέλα το σωληνάκι ειναι προσβάσιμο για ξεβουλωμα και απο πισω, δηλαδη δεν κανει ζικ ζακ

1 ώρα πριν, acomaedo είπε

Ο καλύτερος (και ποιο αηδιστικός τρόπος) είναι να κάνεις αναρρόφηση με το καλαμάκι (όχι να φυσήξεις).

Προτείνω να χρησιμοποιήσεις μια σύριγγα.

Σαν γνωστό μου που για να βγάλει βενζίνη απο μπετόνι, το ζητουσε απο αλλους γιατί ελεγε οτι εχει αλλεργια στη βενζίνη. Όταν μου το ζητησε εμένα, του ειπα οτι εγω εχα αλλεργία και στη βενζίνη και στα λάστιχα, οποτε ειτε θα ρουφήξει αυτός ή θα παει να βρει βενζίνη σε αλλο μπετονι. Η φάτσα του ήταν για φωτογραφία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, stelios.s είπε

Πίεσε με ενα καλαμάκι (πλαστικό) μέσα στην τρύπα για να την ξεβουλώσεις, συνηθως πιανει μάκα ψηλά εκεί που ειναι το λεκανάκι και δεν στραγγίζει.

Το έκανα κι αυτό μόλις τώρα.  Δε μου φάνηκε βουλωμένο.  Το καλαμάκι βγήκε καθαρό.

Έχυσα μετά μέσα στο λούκι ένα ποτηράκι νερό.  Όλο το νερό εξαφανίστηκε μέσα στην τρύπα αμέσως. 

Για να δούμε αν θα ξαναμαζέψει νερά.

EDIT:  Μόλις έλεγξα και πίσω από το ψηγείο.  Βλέπω το σωληνάκι να ακουμπάει πάνω στο μοτέρ.  Το σωληνάκι σίγουρα δεν είναι βουλωμένο.

Επεξ/σία από bobptz
Δημοσ.

Το νερό πάει πάνω στο λεκανάκι του μοτέρ και εξατμίζεται γιατί είναι καυτό.Αν βάλεις το χέρι σου στο μοτέρ για ελάχιστα θα καταλάβεις.

Διπλό το καλό.Και το νερό εξαφανίζεται και το μοτέρ ψύχεται ειδικά με καύσωνες που δουλεύει ασταμάτητα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Το νερό πάει πάνω στο λεκανάκι του μοτέρ και εξατμίζεται γιατί είναι καυτό.Αν βάλεις το χέρι σου στο μοτέρ για ελάχιστα θα καταλάβεις.

Διπλό το καλό.Και το νερό εξαφανίζεται και το μοτέρ ψύχεται ειδικά με καύσωνες που δουλεύει ασταμάτητα.

Ναι, αυτό το είχα καταλάβει από παλιά.

Δημοσ.

Αν μαζεύει εσωτερικά νερά (τοιχώματα), ίσως η θερμοκρασία να είναι υψηλή. Πάρε ένα θερμόμετρο και έλεγξε το. Θα πρέπει να είναι ~5 βαθμούς στην συντήρηση. Αν είναι πιο πάνω, παίξε με τον θερμοστάτη. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και πρόσεχε να μην ακουμπάει τίποτα στην εσωτερική πλάτη.

Γιατί αυτό?  Όλο και κάτι θα ακουμπάει, ειδικά αν το γεμίζουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@bobptz

Δεν θα βοηθήσω στο πρόβλημα αλλά...

Spoiler

Αφού το ξέρεις το σωστό :)

7 hours ago, bobptz said:

Είναι ένα παλιό (20 ετίας) Pitsos με ξεχωριστή πόρτα για την κατάψυξη.

✔️

7 hours ago, bobptz said:

Εδώ και κάτι εβδομάδες το ψηγείο μου μαζεύει στο κάτω μέρος νερά.

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/7/2019 στις 8:06 ΜΜ, overpower είπε

Πάρε ένα θερμόμετρο και έλεγξε το. Θα πρέπει να είναι ~5 βαθμούς στην συντήρηση. Αν είναι πιο πάνω, παίξε με τον θερμοστάτη.  

Η εσωτερική θερμοκρασία του ψυγείου είναι 7 C.  Το θερμοστάτη τον έχω στο 5, το μέγιστο.  Η θερμοκρασία δωματίου (κουζίνας) τώρα το καλοκαίρι είναι 27-28 C, όταν ΔΕ μαγειρεύουμε.  Είναι πολύ ψηλά?  Θέλει άλλαγμα το ψυγείο?

Και συνεχίζει να μαζεύει νερά στο πάτωμα του ψυγείου.

Επεξ/σία από bobptz
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, bobptz είπε

Η εσωτερική θερμοκρασία του ψυγείου είναι 7 C.  Το θερμοστάτη τον έχω στο 5, το μέγιστο.  Η θερμοκρασία δωματίου (κουζίνας) τώρα το καλοκαίρι είναι 27-28 C, όταν ΔΕ μαγειρεύουμε.  Είναι πολύ ψηλά?  Θέλει άλλαγμα το ψυγείο?

Η ψύξη πρέπει να ειναι κάπου αναμεσα στο 3 και το 4,5 (άντε 5) και μιλώ για το χειροτερο σημείο μετρησης (αλλη θερμοκρασία εχεις πάνω και αλλη κάτω). Εφοσον εχεις τερματισει τον θερμοστάτη, τοτε ειτε ο θερμοστάτης θελει αλλαγμα ή ο κομπρεσορας υπολειτουργει ή θελει αέριο η σερπατίνα. 

46 λεπτά πριν, bobptz είπε

Και συνεχίζει να μαζεύει νερά στο πάτωμα του ψυγείου.

Εφόσον το σωληνακι δεν ειναι βουλωμένο, τοτε κάποια απο αυτά που εχεις μεσα ακουμπουν στην πλάτη του ψυγειου και το νερο που κατεβαίνει βρίσκει δίοδο και δεν πάει προς το καναλι απορροής. Το να εχει υγρασία στο πάτωμα ειναι φυσιολογικό (από την υγροποιηση των πραγματων, αλλά το να εχει νερα δεν ειναι φυσιολογικό. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, isay είπε

Η ψύξη πρέπει να ειναι κάπου αναμεσα στο 3 και το 4,5 (άντε 5) και μιλώ για το χειροτερο σημείο μετρησης (αλλη θερμοκρασία εχεις πάνω και αλλη κάτω). Εφοσον εχεις τερματισει τον θερμοστάτη, τοτε ειτε ο θερμοστάτης θελει αλλαγμα ή ο κομπρεσορας υπολειτουργει ή θελει αέριο η σερπατίνα. 

Το θερμοστάτη τον είχε αλλάξει ένας μάστορας πριν από καμιά 5ετία, δε θυμάμαι γιατί.  Λες να φέρω μάστορα να το φτιάξει, ή να πάρω καινούριο?  Είπαμε το ψυγείο είναι ένα παλιό δίπορτο ΠΙΤΣΟΣ, το έχω καμιά 23 χρόνια.

Δημοσ.

Γενικά ψυγείο που να είναι στο max δεν έχω ξαναδεί, οπότε σίγουρα κάτι υπολειτουργεί. Το δικό μου με ίδια εξωτερική θερμοκρασία το έχω οριακά στο 3 για να πιάσει τους 5 (στο 3+ παγώνει). 

Εσύ βλέπεις αν αξίζει. Αν έχεις γνωστό για να το δει καλώς, αλλιώς ίσως ο θερμοστάτης να έχει θέμα πάλι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...