Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους!

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να πάμε οικογενειακώς στην Καστοριά για λίγες μέρες. Θα πάμε οδικώς και οι επιλογές είναι μέσω Ρίου-Αντίρριου ή μέσω Τρικάλων.

Με δεδομένο ότι έχουν φτιαχτεί πολλοί αυτοκινητόδρομοι αλλά και γίνονται πολλά έργα ταυτόχρονα, από που με θα με συμβουλεύατε να πάω; Σε περίπτωση που πάμε τελικά μέσω Τρικάλων, έχετε να μου προτείνετε κάποιο σημείο που να αξίζει να κάνεις στάση; Κάποιο μέρος που να έχει πχ θέα ή κάποιο τοπίο. Να είναι και στοιχειωδώς οργανωμένο φυσικά.

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Camal
Δημοσ.

Ο Γούγλης λέει πως άμα πας μέσω Τρικάλων η διαδρομή είναι 3 λεπτά πιο σύντομη. Πίνεις και ένα καφέδακ στα Τρίκαλα και είσαι τζετ.

Δημοσ.

Μέσω Τρικάλων είναι μια χαρά η διαδρομή και θα γλυτώσεις περίπου 40€ διόδια. Ο δρόμος δεν είναι αυτοκινητόδρομος αλλ μο αξιοπρεπής εθνική οδός όποτε πας άνετα με 100 χαω  

Πρακτικα πάντως γλυτωνεις καμία ώρα την έχω κάνει πολλές φορές τη διαδρομή και από τις δυο πλευρές. 

Προσωπικα γλυτωνω και από βενζίνες καθώς δε μπαίνω στο τριπάκι να το πατήσω πάνω από 120-όπως θα έκανα δυστυχώς στην εθνική  

Απο τοπία κλπ, έχει πολλά...ότι σου αρέσει, γούστα είναι αυτά!

Δημοσ.

Παλιά πήγαινα μια φορά τον μήνα Αθήνα Καστοριά και πάντα από Τρίκαλα. Λίγο προσοχή θέλει μετά την Λαμία στις στροφές αν τυχόν έχει λεωφορεία - φορτηγά. Η διαδρομή μετά την Καλαμπάκα είναι μαγευτική. Περνάς μέσα από δάσος και το τοπίο είναι μαγικό. Πριν βγεις Εγνατία έχει και ένα ποταμάκι και αρκετά κιόσκια για στάση μέσα στο δάσος, που κάθε φορά σταματούσα και θαύμαζα το τοπίο 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, paylidis είπε

Μέσω Τρικάλων είναι μια χαρά η διαδρομή και θα γλυτώσεις περίπου 40€ διόδια. Ο δρόμος δεν είναι αυτοκινητόδρομος αλλ μο αξιοπρεπής εθνική οδός όποτε πας άνετα με 100 χαω  

Πρακτικα πάντως γλυτωνεις καμία ώρα την έχω κάνει πολλές φορές τη διαδρομή και από τις δυο πλευρές. 

Προσωπικα γλυτωνω και από βενζίνες καθώς δε μπαίνω στο τριπάκι να το πατήσω πάνω από 120-όπως θα έκανα δυστυχώς στην εθνική  

Αυτό με τα διόδια είναι ένα κίνητρο σίγουρα. Είσαι σίγουρος ότι γλιτώνεις μια ώρα μέσω Τρικάλων; Στο google ο χρόνος είναι ίδιος με διαφορά μερικών λεπτών.

Επίσης σημαντική παράμετρος είναι και η άνεση καθώς έχουμε και μικρό παιδί μαζί μας. Γι αυτό ρωτάω και για κάποιο μέρος που να αξίζει να κάνεις στάση καθώς σίγουρα θα χρειαστεί. :)

16 λεπτά πριν, greekbusters είπε

Παλιά πήγαινα μια φορά τον μήνα Αθήνα Καστοριά και πάντα από Τρίκαλα. Λίγο προσοχή θέλει μετά την Λαμία στις στροφές αν τυχόν έχει λεωφορεία - φορτηγά. Η διαδρομή μετά την Καλαμπάκα είναι μαγευτική. Περνάς μέσα από δάσος και το τοπίο είναι μαγικό. Πριν βγεις Εγνατία έχει και ένα ποταμάκι και αρκετά κιόσκια για στάση μέσα στο δάσος, που κάθε φορά σταματούσα και θαύμαζα το τοπίο 

Ωραία. Θα το έχουμε υπόψιν το ποταμάκι :) Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Camal είπε

Αυτό με τα διόδια είναι ένα κίνητρο σίγουρα. Είσαι σίγουρος ότι γλιτώνεις μια ώρα μέσω Τρικάλων; Στο google ο χρόνος είναι ίδιος με διαφορά μερικών λεπτών.

Επίσης σημαντική παράμετρος είναι και η άνεση καθώς έχουμε και μικρό παιδί μαζί μας. Γι αυτό ρωτάω και για κάποιο μέρος που να αξίζει να κάνεις στάση καθώς σίγουρα θα χρειαστεί. :)

Ωραία. Θα το έχουμε υπόψιν το ποταμάκι :) Ευχαριστώ.

Κι όμως γλυτωνα ώρα. Μπορεί να ήταν και λιγότερο - εξαρτούνταν από το αν θα πετύχω κανένα φορτηγό με κόπανο οδηγό . Γενικά σκέψου ότι και στην κανονική εθνική πηγαίνω με πιλότο 120 όποτε από εκεί με 100 και λιγότερα χιλιόμετρα ουσιαστικά κέρδιζα. 

Ισως γλυτωνα κ λίγο χρόνο από στάσεις μιας και στην εθνική θα κάνω δυο στάσεις και θα φάω πιο πολύ ώρα μέχρι να τσιμπήσω κάτι να πάω τουαλέτα κλπ κλπ. Από το δρόμο μέσω Τρικάλων είχα μαζί μου εφόδια και έκανα στάση μόνο για ξεμούδιασμα και πότισμα των θάμνων παραπλεύρως. 

Νομιζω ότι αν μου έλεγες να ξαναπάω σήμερα πάλι από εκεί θα πήγαινα 

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, paylidis είπε

Κι όμως γλυτωνα ώρα. Μπορεί να ήταν και λιγότερο - εξαρτούνταν από το αν θα πετύχω κανένα φορτηγό με κόπανο οδηγό . Γενικά σκέψου ότι και στην κανονική εθνική πηγαίνω με πιλότο 120 όποτε από εκεί με 100 και λιγότερα χιλιόμετρα ουσιαστικά κέρδιζα. 

Ισως γλυτωνα κ λίγο χρόνο από στάσεις μιας και στην εθνική θα κάνω δυο στάσεις και θα φάω πιο πολύ ώρα μέχρι να τσιμπήσω κάτι να πάω τουαλέτα κλπ κλπ. Από το δρόμο μέσω Τρικάλων είχα μαζί μου εφόδια και έκανα στάση μόνο για ξεμούδιασμα και πότισμα των θάμνων παραπλεύρως. 

Νομιζω ότι αν μου έλεγες να ξαναπάω σήμερα πάλι από εκεί θα πήγαινα 

Στάση για ξεμούδιασμα έκανες κάπου συγκεκριμένα; Χαχα

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Camal είπε

Στάση για ξεμούδιασμα έκανες κάπου συγκεκριμένα; Χαχα

Μπα όπου ένιωθα κουρασμένος σταματούσα. Αυτά τα κιόσκια τα φοβερά που αναφέρθηκαν τα θυμάμαι. Ένα είχε και μια πηγή με παγωμένο νερό σαν από άλλη εποχή!!!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, paylidis είπε

Πότε ακριβώς την έκανες τη διαδρομή? Ρωτάω γιατί η Ιόνια οδός ολοκληρώθηκε σχετικά πρόσφατα, και όλοι λένε πως πλέον μέσω Ρίου-Αντίρριου κάνεις 1 ώρα λιγότερο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Πότε ακριβώς την έκανες τη διαδρομή? Ρωτάω γιατί η Ιόνια οδός ολοκληρώθηκε σχετικά πρόσφατα, και όλοι λένε πως πλέον μέσω Ρίου-Αντίρριου κάνεις 1 ώρα λιγότερο.

Μέχρι και 2016. Δεν έχω πάει από Ιονία ποτέ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, paylidis είπε

Μέχρι και 2016. Δεν έχω πάει από Ιονία ποτέ. 

Οι σημερινοί δρόμοι δεν έχουν καμία σχέση με το πως ήταν τότε, φαντάσου μόνο πως η διαδρομή Ρίο-Ιωάννινα γίνεται μέσα σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Επίσης Απρίλιο του 2017 παραδόθηκε και η Ολυμπία οδός (Αθήνα-Πάτρα), η Διαδρομή Αθήνα-Ρίο πλέον γίνεται σε 1 ώρα και 45 λεπτά.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

εγώ προ Ιονιας πήγαινα μέχρι Κατερίνη και μετά έπαιρνα την Εγνατία.

όλο εθνική οδό ξεκούραστα χιλιόμετρα 6-7 ώρες ανάλογα πόσο τρέχεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...