adminaros Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω όλα τα χαρτιά μιας κατοικίας/οικοπέδου και θέλω να κάνω τη δήλωση στο Κτηματολόγιο μόνος μου, online. Το μόνο που μου λείπει, νομίζω, είναι η περιγραφή του οικοπέδου σε μορφή συντεταγμένων. Ακουσα ότι υπάρχει εφαρμογή που τη χρησιμοποιείς στις τέσσερις γωνιές του οικοπέδου, ας πούμε, και σου βρίσκει τις συντεταγμένες (μέσω δορυφόρου). Δηλαδή βάζεις το app στο κινητό η στο ταμπλετ , και πηγαίνεις στις γωνιές του οικοπέδου για καταγραφή. Μετα, κάνεις export ένα αρχείο και το ανεβάζεις στο ktimatologio.gr μαζί με ολη τη διαδικασία της δήλωσης. Υπαρχει κάτι τέτοιο ? iOS app ? Η μήπως έχω μπερδευτεί ? Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από adminaros
AristidisZ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Για iOS δεν είχα βρει κάτι της προκοπής, για android έχει το ΕΓΣΑ 87, το οποίο δουλεύει πολύ καλά (τσεκαρισμένο) 3 1
SB_1957 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, adminaros είπε Έχω όλα τα χαρτιά μιας κατοικίας/οικοπέδου και θέλω να κάνω τη δήλωση στο Κτηματολόγιο μόνος μου, online. Το μόνο που μου λείπει, νομίζω, είναι η περιγραφή του οικοπέδου σε μορφή συντεταγμένων. Ακουσα ότι υπάρχει εφαρμογή που τη χρησιμοποιείς στις τέσσερις γωνιές του οικοπέδου, ας πούμε, και σου βρίσκει τις συντεταγμένες (μέσω δορυφόρου). Δηλαδή βάζεις το app στο κινητό η στο ταμπλετ , και πηγαίνεις στις γωνιές του οικοπέδου για καταγραφή. Μετα, κάνεις export ένα αρχείο και το ανεβάζεις στο ktimatologio.gr μαζί με ολη τη διαδικασία της δήλωσης. Υπαρχει κάτι τέτοιο ? iOS app ? Η μήπως έχω μπερδευτεί ? Όταν πας στο εντοπισμός ακινήτου, τουλάχιστον στις κατοικημένες περιοχές δείχνει τα όρια του κάθε οικοπέδου. Επιλέγοντάς το σου λέει και πόσα τ.μ. είναι. Αν αυτά δεν διαφέρουν υπερβολικά από τον τίτλο δεν υπάρχει πρόβλημα. Σε δικό μου οικόπεδο το συμβόλαιο λέει 520 και το κτηματολόγιο λέει 512! Σε άλλους μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο! Εσύ δηλώνεις ό,τι λέει το συμβόλαιο/τίτλος. Αν πρόκεται για μεγάλη διαφορά καταθέτεις τοπογραφικό αλλά δεν αποδεικνύεις τίποτε καθώς εξαρτάται από το τί θα δηλώσουν οι γείτονες και κατά πόσον επικαλύπτει ο ένας τον άλλον, οπότε πρέπει να γίνει επαναχάραξη ορίων μετά από συνεννόηση ή δικαστικά! 1
adminaros Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, AristidisZ είπε Για iOS δεν είχα βρει κάτι της προκοπής, για android έχει το ΕΓΣΑ 87, το οποίο δουλεύει πολύ καλά (τσεκαρισμένο) 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Όταν πας στο εντοπισμός ακινήτου, τουλάχιστον στις κατοικημένες περιοχές δείχνει τα όρια του κάθε οικοπέδου. Επιλέγοντάς το σου λέει και πόσα τ.μ. είναι. Αν αυτά δεν διαφέρουν υπερβολικά από τον τίτλο δεν υπάρχει πρόβλημα. Σε δικό μου οικόπεδο το συμβόλαιο λέει 520 και το κτηματολόγιο λέει 512! Σε άλλους μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο! Εσύ δηλώνεις ό,τι λέει το συμβόλαιο/τίτλος. Αν πρόκεται για μεγάλη διαφορά καταθέτεις τοπογραφικό αλλά δεν αποδεικνύεις τίποτε καθώς εξαρτάται από το τί θα δηλώσουν οι γείτονες και κατά πόσον επικαλύπτει ο ένας τον άλλον, οπότε πρέπει να γίνει επαναχάραξη ορίων μετά από συνεννόηση ή δικαστικά! Ευχαριστώ πολύ. Πάω να δοκιμάσω εντοπισμό ακινήτου πρώτα. Και μετά αν χρειαστεί να βρω android συσκευή να δοκιμάσω και το app.
warlock9_0 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 και από ios με οποιαδήποτε εφαρμογή σου βγάζει coordinates μπορείς να το κάνεις, πχ το maps ή κάποιο compass app σημειώνεις lat/lon κάθε σημείου που θες και στη συνέχεια το μετατρέπεις σε ΕΓΣΑ 87 που ζητάνε, υπάρχουν site άπειρα για μετατροπή
NikosKallithea Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Θέλεις τοπογράφο μηχανικό Δρν γίνονται ολα τζάμπα σε αυτο το κόσμος 1
fastnq2 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Το συγκεκριμενο μπορει να γινει τζαμπα πολυ ευκολα.Μπορεις να μπεις στο kthma.gr ->γρηγορος εντοπισμος και βρισκεις απο εκει το οικοπεδο.ΕΑΝ δεν το βρεις,μπορεις να πας στο οικοπεδο με ενα android κινητο με την εφαρμογη ''συντεταγμενες gps'' να πατησεις αποθηκευση και μετα να πας με αυτες τις συντεταγμενες στο σαιτ παραπανω και να βρεις το οικοπεδο σου με προσχεδιασμενα τα ορια του.Στην καταθεση των δικαιολογητικων στα γραφεια του κτηματολογιου το δεχονται.Ονλαιν δεν ξερω.Εαν χρειαστεις βοηθεια στειλε μου. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από fastnq2 2
jakegate7 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Το ξερεις φανταζομαι οτι το gps του κινητου εχει αποκλιση μεριιων μετρων. Αν θες καλη δουλεια πας σε τοπογραφο μηχανικο με σωστα μηχανηματα. 1
Mhlogiatros Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μεχρι 7 % αποκλιση στα τετραγωνικα που σιγουρα θα σε βγαλει μεσα σε αλλου και θα εχεις λαθος δηλωση . Αποψη μου δε παιζεις με αυτα οσο καλη και να ειναι η εφαρμογη gps . 1
fastnq2 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ποιος σας ειπε οτι ο ανθρωπος θα δηλωσει τις συντεταγμενες του κινητου?Πας στην μεση του ακινητου/χωραφιου και με αυτο αναζητας στο kthma.gr το οικοπεδο σου το οποιο ειναι προσχεδιασμενο,αναφερεται με αριθμο τεμαχιου,τ.μ. καθως και ποτε εχει γινει η διανομη.Σε ακραιες περιπτωσεις οπου το κτημα εχει διασπαστει(ειτε απο πωληση ειτε απο διαιρεση του σε αδερφια/ξαδερφια οτιδηποτε) και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ (παλαιοτερα υπηρχαν αγοραπωλησιες με τον λογο και μονο,και οχι συμβολαιογραφικες πραξεις),τοτε περιπλεκεται το πραγμα.Αλλα πρεπει να εισαι φοβερα ατυχος για να πεσες στην περιπτωση. Παντως να πω οτι δεν το ανελυσα.. 12 ώρες πριν, fastnq2 είπε πας με αυτες τις συντεταγμενες στο σαιτ παραπανω και να βρεις το οικοπεδο σου με προσχεδιασμενα τα ορια του. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από fastnq2 2
AristidisZ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 18 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Θέλεις τοπογράφο μηχανικό Δρν γίνονται ολα τζάμπα σε αυτο το κόσμος Εξαρτάται την περίπτωση, αν μιλάμε για κτήματα στο χωριό που είχε αφήσει ο παππούς στα εγγόνια και περιγράφονται σε καμιά πράξη αποδοχής κληρονομιάς ως "χωράφι 2000 τμ στη θέση Πορτοκαλιές", τι να σου κάνει ο τοπογράφος αν πας σε ένα βουνό και το χωράφι σου είναι σε μια έκταση 20 στερεμάτων χωρίς περιφράξεις κτλ ; 2
dionysg Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Υπάρχει περιπτωση να μην ειναι λαθος η αποτυπωση του κτηματολογιου ? Οχι Υπαρχει περιπτωση να μην χρειαστει διόρθωση στο κτηματολογιο? Οχι Υπαρχει περιπτωση να γινει διορθωση χωρις τοπογραφικο? Οχι Υπαρχει περιπτωση να γλυτωσει καποιος το τοπογραφικο? Οχι Χρειαζεται πλεον εξαρτημενο τοπογραφικο για οποιαδηποτε δικαιοπραξια? Ναι Το κοστος ενος εξαρτημενου τοπογραφικου ειναι πολυ μικρο. Αν ειναι στο χωριο ακομα μικροτερο κοστος. Η εφαρμογη στο κινητο ή η δηλωση με το ματι και κλικ στον χαρτη ειναι ενας απλος τροπος για να δηλωσεις το δικαιωμα. Επειδη κανουμε πολυ ζουμ και κραταμε το ποντικι με τα 2 χερια, για να μην κουνηθει και βγεις 0,02 μ εκτος, απο αυτο που πιστευουμε οτι ειναι το οριο μας, δεν σημαινει οτι δηλωθηκαν σωστα. Θα χρειαστει να γινει αργοτερα διορθωση για προδηλο σφαλμα, γιατι απλα θα εχουμε δηλωσει οτι κατεχουμε πχ και μια λωριδα απο το οικοπεδο του γειτονα. Ακομα χειρότερα στα εντος σχεδιου να δηλώσουμε οτι κατεχουμε δρομο ή να φαινεται οτι ο δρομος μπαινει μεσα στο δικο μας. Πολλαπλασια χρονοβορες και κοστοβορες διορθωσεις Το κανουμε μια φορα, σωστα και δεν ασχολουμαστε παλι ΥΓ δεν ειμαι τοπογραφος 1
fastnq2 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Λοιπον,ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ,δεν αντεχω να απαντησω αλλο, ΔΕΝ σχεδιαζεις τιποτα,ειναι τραγικα ανευθυνο να κατσεις και να σχεδιασεις μονος σου τα ορια ενος σπιτιου-οικοπεδου με κινδυνο να τα χασεις για μισο μετρο,τα μετρα των περισσοτερων οικοπεδων και αγροτεμαχιων ειναι ΗΔΗ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ απο το κτηματολογιο συμφωνα με τα δεδομενα που εχουν οι ιδιοι (για αυτο λεω οτι αν εχει γινει καποια αγοραπωλησια χωρις να εχει δηλωθει ισως υπαρχει προβλημα). Επισης το κοστος δεν ειναι μικρο,για να ερθει ενας τοπογραφος σε ενα χωριο και να σου μετρησει ενα χωραφι θελει 30 ευρω,αν εσυ εχεις 10 χωραφια αντε να σου κανει μια καλυτερη τιμη στα 200-250.ΕΠΙΣΗΣ οσο πιθανο ειναι να κανεις λαθος στο πισι στα δυο χιλιοστα(το οποιο ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ -ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟ),αλλο τοσο ειναι ο γειτονας σου να εχει κανει την αυλακια(τα ορια του χωραφιου) πιο μεσα σε σενα,και υποδεικνυοντας το στον τοπογραφο εκεινο σαν οριο να χασεις αυτοματα μετρα του αγροτεμαχιου σου. Για να δωσω και ενα παραδειγμα,σε ενα χωραφι του παππου μου,τα προσχεδιασμενα ορια εδειχναν οτι εχει και μερος του δρομου,πηγα σε τοπογραφο να ρωτησω τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση?Να ερθει να το μετρησει με τα κανονικα του ορια?Και ειπε οτι ΔΕΝ επεμβαινουμε σε αυτα που εχει σχεδιασει το κτηματολογιο,για να δειχνει και κομματι του δρομου,σημαινει οτι ΕΠΙΣΗΜΑ δεν υπαρχει δρομος εκει(ισως εγινε με τον καιρο ενας χωματοδρομος για να πηγαινει ο καθενας στα χωραφια του).Δεν σχεδιαζουμε κατι,δεν παιρνουμε πρωτοβουλιες,για να σχεδιαστει κατι πρεπει να ειναι αχαρτογραφητο,η να εχει γινει αγοραπωλησια και τοτε να ερθει ο τοπογραφος με τα εργαλεια του να το οριοθετησει.Το ιδιο το κτηματολογιο στις οδηγιες του ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ για αγροτεμαχια και οικοπεδα χωρις κτισμα.Τα ζηταει μονο για οικοπεδα που υπαρχουν κτισματα,τα οποια ηδη εχουν τοπογραφικα(ακομα και να το χασεις το ζητας ειτε απο τον πολιτικο μηχανικο ειτε απο καποιο συμβολαιογραφο αν του το χεις δωσει).Αν θελει ο ts βοηθεια σε αυτο , ας στειλει, σε καμια περιπτωση να μην σχεδιασει αυθαιρετα μονος του γραμμες πανω στο οικοπεδο. 8 ώρες πριν, fastnq2 είπε αναζητας στο kthma.gr το οικοπεδο σου το οποιο ειναι προσχεδιασμενο,αναφερεται με αριθμο τεμαχιου,τ.μ. καθως και ποτε εχει γινει η διανομη. 21 ώρες πριν, fastnq2 είπε α πας με αυτες τις συντεταγμενες στο σαιτ παραπανω και να βρεις το οικοπεδο σου με προσχεδιασμενα τα ορια του https://www.b2green.gr/el/runmyproject/blog_post/56286/giati-chreiazetai-topografiko-sti-dilosi-tou-ktimatologiou Η ύπαρξη τοπογραφικού διαγράμματος είναι το καλύτερο μέσο, για να υποδείξει κάποιος το ακίνητό του και για να το προστατεύσει από κάθε αμφισβήτηση ορίων, ιδιαίτερα μάλιστα σε ορεινές περιοχές όπως είναι το Πήλιο που που λόγω του εδάφους δεν υπάρχουν περιφράξεις και περιτοιχίσεις. Πότε είναι υποχρεωτική η επισύναψη τοπογραφικού διαγράμματος; Σε κάθε περίπτωση η υποβολή τοπογραφικού διαγράµµατος είναι απαραίτητη εφόσον: α) αυτό αναφέρεται ή προσαρτάται στο συμβόλαιο β) γίνεται επίκληση της χρησικτησίας ως αιτία κτήσης του ακινήτου γ) έχει εκδοθεί Οικοδοµική Άδεια για το ακίνητο δ) έχει ήδη συνταχθεί τοπογραφικό για οποιαδήποτε άλλη χρήση (π.χ. για τακτοποίηση αυθαιρέτου, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, πράξη τακτοποίησης, διορθωτική πράξης εφαρµογής κλπ). Τι κάνω όταν δεν έχω Τοπογραφικό; Εφόσον δεν υπάρχει τοπογραφικό διάγραµµα, για τον εντοπισμό του ακινήτου πρέπει να προσκοµιστούν τα σχετικά στοιχεία: α) Μέσω του Χάρτη του Κτηματολογίου EDIT:Κατι ακομα,το οτι καποιος τραβαει γραμμες και δηλωνει ως δικο του οτι γουσταρει επικαλουμενος χρησικτησια,δεν σημαινει οτι το δεχεται το κτηματολογιο.Αν εγω εχω ενα χωραφι 0.5 στρεμμα σε ενα κουτσοχωρι,και μπω στο κτηματολογιο και το οριοθετησω 50 στρεμματα και δηλωσω και την πλατεια σαν δικια μου επικαλουμενος χρησικτησια,οταν θα γινει η αναρτηση θα πεσω απο τα συννεφα γιατι και φυσικα δεν θα το εχουν δεχτει.Η αναρτηση γινεται με βαση τα στοιχεια που εχουν αυτοι και ειναι ορατα σε οποιον μπαινει στους χαρτες του κτηματολογιου(τα προσχεδιασμενα ορια-οι αριθμοι τεμαχιου κλπ) και με τα στοιχεια που εχουν και δεν ειναι δημοσια,που ειναι οι δηλωσεις ολων μας.Αν για παραδειγμα ειναι δυο κολλητα χωραφια 5 στρεμματων,ο γειτονας μου εχει κανονικοτατα συμβολαιο που αναφερεται αγρος 5 στρεμματων ταδε αριθμος τεμαχιου κλπ το δηλωνει και ολα καλα.Εγω παω να κανω φουστια,ετσι ενω το συμβολαιο μου αναγραφει 5 στρεμματα,εγω ''τραβαω τις γραμμες'' προς το δικο του οικοπεδο κανοντας το δικο μου 6στρ και το δικο του 4στρ,στην αναρτηση θα πεσω και εγω απο τα συννεφα,μιας και θα εχουν καταχωρηθει 5 και 5.Ενας αλλος τροπος που προσπαθουν οι απατεωνες να μεγαλωσουν τα χωραφια τους ειναι με την χρησικτησια,η χρησικτησια ειναι πανευκολη να δηλωθει σοτ κτηματολογιο,και ουσιαστικα μπορεις να δηλωσεις οτι γουσταρεις(μεχρι και την πλατεια του χωριου που ειπα πιο πανω).Στο παραπανω παραδειγμα ο γειτονας μου δηλωνει κανονικα 5 στρ,αλλα εγω δηλωνω 2 απο το κομματι του,δηλαδη δηλωνω 7στρ κανοντας το δικο του χωραφι 3στρ,στην αναρτηση θα φανει οτι ''ο ενας μπηκε στο χωραφι του αλλου'' και θα κληθουμε να αποδειξουμε με οτι χαρτια εχουμε το ποιος εχει δικαιο.Φυσικα ο γειτονας μου με το συμβολαιο του θα αποδειχτει να εχει δικαιο.Αυτο για να δειτε οτι δεν ειναι και τοοοοοσο ευκολο να ''μπεις'' σε ξενο χωραφι η να δηλωσεις κατι που δεν σου ανηκει. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από fastnq2 2 1
vasilk Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 7 ώρες πριν, fastnq2 είπε Λοιπον,ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ,δεν αντεχω να απαντησω αλλο, ΔΕΝ σχεδιαζεις τιποτα,ειναι τραγικα ανευθυνο να κατσεις και να σχεδιασεις μονος σου τα ορια ενος σπιτιου-οικοπεδου με κινδυνο να τα χασεις για μισο μετρο,τα μετρα των περισσοτερων οικοπεδων και αγροτεμαχιων ειναι ΗΔΗ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ απο το κτηματολογιο συμφωνα με τα δεδομενα που εχουν οι ιδιοι (για αυτο λεω οτι αν εχει γινει καποια αγοραπωλησια χωρις να εχει δηλωθει ισως υπαρχει προβλημα). Επισης το κοστος δεν ειναι μικρο,για να ερθει ενας τοπογραφος σε ενα χωριο και να σου μετρησει ενα χωραφι θελει 30 ευρω,αν εσυ εχεις 10 χωραφια αντε να σου κανει μια καλυτερη τιμη στα 200-250. - Επειδή το έχεις γράψει μερικές φορές, Από που προκύπτει ότι τα όρια είναι προσχεδιασμένα; Που το είδες αυτό; Στις ηλεκτρονικές αρχικές δηλώσεις τα όρια δεν είναι σχεδιασμένα. Σχεδιασμένα είναι μετά την ανάρτηση (προανάρτηση, Α' ανάρτηση). Στις ηλεκτρονικές αρχικές δηλώσεις ο χάρτης είναι λευκό χαρτί. Αν τη δήλωση την κάνεις στα γραφεία μπορεί να υπάρχει κάποιος χάρτης αλλά αυτό εξαρτάται από την εταιρεία που έχει αναλάβει τη κτηματογράφιση, τι προεργασία έχει κάνει, αν βρήκε κάποιον να δείξει τα κτήματα, πόσο καλά τα ήξερε κτλ. Αν ήταν να είχαν από μόνοι τους τα κτήματα τοποθετημένα στο χάρτη δεν θα υπήρχε η ανάγκη να τα εντοπίσει ο ιδιοκτήτης. - Δεν υπάρχει τοπογραφικό με 30€, μην γράφουμε ανακρίβειες. Δεν ξέρω που άκουσες τέτοιες τιμές αλλά δεν τα άκουσες από τοπογράφο. Τα κανονικά τοπογραφικά (με δηλώσεις, αποσπάσματα κτλ) ξεκινάνε από 300€ για κάτι απλό στην επαρχία και ανεβαίνουν ανάλογα με την επιφάνεια, αξία γης, δυσκολία κτλ. Τα πολύ απλά τοπογραφικά που γίνονται μόνο για το Κτηματολόγιο (μόνο όρια και πίνακας συντεταγμένων) ξεκινάνε από 100€-150€ το ένα αν έχεις πολλά κτήματα και σου κάνει καλή τιμή. Αυτά όμως δεν κάνουν για άλλες χρήσεις. Είναι "κουτσουρεμένα". 1 1
fastnq2 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Για το 30ρι ομολογω οτι δεν ξερω αν ηταν για τοπογραφικο(προφανως δεν ηταν),δεν γνωριζω την τιμη του τοπογραφικου γιατι δεν χρειαστηκα κανενα,το 30ρι ηταν αυτο που ζητουσε γνωστος τοπογραφος της περιοχης για να μετρησει το αγροτεμαχιο,να θεσει τις συντεταγμενες και να το δηλωσει στο κτηματολογιο(ουσιαστικα δηλαδη εκανες την δηλωση),ισως να ηταν κατι ανεπισημο,οφειλω να ομολογησω. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από fastnq2 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα