mitsos1926 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Καλημέραααα, υπάρχει τρόπος να δω αχρησιμοποίητα πεδία και πίνακες για καιρό στη βάση μου για να τα διαγράψω ; Ευχαριστώ
White_Cat Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ! Για ν' απαντήσουμε θα έπρεπε κατ' αρχήν να διευκρινίζεις πάνω σε ποια βάση δεδομένων δουλεύεις. Θα υποθέσω ότι έχεις στήσει τη βάση σου σε MySQL, γιατί αυτή είναι σήμερα κατά την άποψή μου η δημοφιλέστερη πλατφόρμα στο χώρο των βάσεων δεδομένων. Για κενές στήλες σε πίνακα που ας πούμε ότι τον ονόμασες table1 μπορείς να ελέγξεις ως εξής : select * from table1 where column is null or column=''"; Πιο πάνω βάζω το διαζευκτικό OR γιατί πάλι δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς θα πει αχρησιμοποίητη στήλη. Μπορεί να εννοείς NULL ή άδειο string. Δεν είναι το ίδιο. Ελπίζω λίγο να βοήθησα, Ο Άσπρος Γάτος Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από White_Cat
Salecon Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 12 ώρες πριν, mitsos1926 είπε Καλημέραααα, υπάρχει τρόπος να δω αχρησιμοποίητα πεδία και πίνακες για καιρό στη βάση μου για να τα διαγράψω ; Ευχαριστώ https://dba.stackexchange.com/questions/94396/how-to-detect-inactive-tables
Bloodskin Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Στις 2/7/2019 στις 11:21 ΠΜ, mitsos1926 είπε Καλημέραααα, υπάρχει τρόπος να δω αχρησιμοποίητα πεδία και πίνακες για καιρό στη βάση μου για να τα διαγράψω ; Ευχαριστώ ενοεις καποιο sql procedure που με βαση το relation να ελενχει καθε record για αχρισημοποιητα πεδια ? αλλιως υπαρχει κι ο μηχανικος τροπος τραβοντας ολο τον πινακα απο καποιο scriptακι σε γλωσσα της αρεσκειας σου τελος μπορεις πολυ ευκολοτερα απο καποιο GUI , ποιο dbms χρησιμοποιεις ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα