torq Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 18 λεπτά πριν, xgol είπε Παρανοειδής προσωπικοτητα. Ts googlαρε το. Κι εγώ είμαι πολύ καχύποπτος με τους άλλους. Κι ο λόγος είναι πως κι εγώ την έχω πατήσει μερικές φορές. όποιος καεί στο χυλό.... Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι τους βλέπω όλους με μισό μάτι, απλά ό,τι και να μου λένε κρατάω μια πισινή. Ο ts όμως λέει ότι αυτή η συμπεριφορά του τον έχει σώσει άρα ίσως δεν είναι και τόσο παρανοϊκός κι όντως κάπου υπάρχει φωτιά. Και σίγουρα όποιος την έχει πατήσει πολλές φορές, αλλάζει συμπεριφορά
xgol Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, torq είπε Κι εγώ είμαι πολύ καχύποπτος με τους άλλους. Κι ο λόγος είναι πως κι εγώ την έχω πατήσει μερικές φορές. όποιος καεί στο χυλό.... Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι τους βλέπω όλους με μισό μάτι, απλά ό,τι και να μου λένε κρατάω μια πισινή. Ο ts όμως λέει ότι αυτή η συμπεριφορά του τον έχει σώσει άρα ίσως δεν είναι και τόσο παρανοϊκός κι όντως κάπου υπάρχει φωτιά. Και σίγουρα όποιος την έχει πατήσει πολλές φορές, αλλάζει συμπεριφορά Δεν τον χαρακτήρισα ως παρανοϊκό, αλλα ως παρανοειδή.
afterhours Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Μπάμιας είπε έχω την απορία τι άποψη έχετε πάνω σε αυτό το θέμα. Θεωρείτε ότι υπάρχει άτομο που μπορείτε να εμπιστευτείτε; Γενικά εμπιστεύεστε κάποιον; Θα αφήσω έξω από τη συζήτηση άτομα της οικογενείας όπου εκεί πιστεύω ότι είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Αναφέρομαι λοιπόν σε φίλους-φίλες, γνωστούς, σχέσεις. Υπάρχει ένα άτομο σε αυτή την κατηγορία που το εμπιστεύεστε; που είσαστε σίγουροι ότι δε θα σας προδώσει; Εγώ από μικρός έχω μάθει να μην εμπιστεύομαι κανέναν. Την έχω πατήσει βέβαια μερικές φορές και αυτό βοήθησε να γίνω ακόμα χειρότερος σε αυτό τον τομέα. Μου λένε καλημέρα και κοιτάω να δω αν είναι μέρα. Δεν υπάρχει κανένα άτομο που μπορώ να το εμπιστευτώ. Και αυτή η συμπεριφορά μου με βοήθησε πολύ μιας και κατάφερα να γλιτώσω από ανθρώπους που θέλανε να μου τη φέρουνε, να με δουλέψουν. Με ποια αφορμή άνοιξα αυτό το θέμα θα αναρωτηθείτε. λόγω κάποιον περιστατικών.. έπρεπε να μάθω κάποια πράγματα. το ένα έφερε το άλλο και στο τέλος έφτασα να παρακολουθώ με λογισμικό τους υπολογιστές κάποιων "δικών μου" ατόμων χωρίς εννοείται να το γνωρίζουν και αυτά που διάβασα με εξόργισαν απίστευτα. το είχα κάνει και παλαιότερα και τότε είχα βγάλει λαβράκι πάλι είναι απίστευτο πάντως τι θέατρο μπορούν να παίξουν μερικοί και τι εικόνα παρουσιάζουν προς τα έξω ενω στην πραγματικότητα είναι κάτι το τελείως διαφορετικό ακούω τις απόψεις σας Eκτος οικογενειας μονο ενα ατομο συγκεκριμενα εμπιστευομαι σαν πραγματικο φιλο μου εχει σταθει...Γνωριζομαστε απο Λυκειο και ελπιζω καποια στιγμη να τον παντρεψω κιολας 👍 Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από afterhours
Apaleytos80 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Η λέξη "φίλος" είναι υπέρ-χρησιμοποιημένη. Ζήτημα να βρεις 2-3 άτομα στην ζωή σου που θα ενδιαφερθούν για σένα ανιδιοτελώς και θα μείνουν δίπλα σου στα ζόρια.Τις περισσότερες φορές όχι γιατί είναι "κακοί" άνθρωποι άλλα γιατί ο καθένας έχει τις προτεραιότητες του (οικογένεια,γκόμενα,δουλειά,χρήματα,καριέρα κτλ) αλλά και τα προβλήματα του. Όλα μπορούν να συμβούν,φίλοι που τους είχες σαν αδερφούς να σε προδώσουν, σχέση ζωής να σε παρατήσει μόλις μείνεις από δουλειά και αρχίσεις να πέφτεις ψυχολογικά,γιατί "αξίζει κάτι καλύτερο". Ποτέ μην συνδυάζεις φιλία με χρήματα.Δεν εννοώ θέλω ένα 50αρι ξέμεινα,άλλα εγγυητές,"άτοκα δάνεια"κτλ. Έχω δει κόσμο να χάνει περιουσίες από "φίλους σε ανάγκη". Τωρα για άπιστες και άπιστους αυτά είναι τυχερά-άτυχα ,εξαρτάται πως θα το δεις και αν το μάθεις ... Δεν ξέρω αν ο OP τρολαρει η όχι, αλλά να παρακολουθεις τους άλλους δεν σε κάνει και τον καλύτερο των φίλων. Επίσης δεν γνωρίζω την κατάσταση της ψυχικής σου υγείας και τα πράγματα που σου καταλογίζουν. Αν έχουν δίκιο...άλλαξε, αν έχουν άδικο άλλαξε τους (σιγά σιγά). Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από Apaleytos80 3
mp123 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω πως δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι .ειδικά συγγενη. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από mp123 2
Narayan Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 9 ώρες πριν, santac είπε εμπιστοσύνη σε κανέναν και σε τίποτα. εγώ κάποτε έλεγα κάποια θέματα μου σε "φίλο" κι αυτός την ίδια στιγμή τα αναμετέδιδε σε άλλον μέσω του fb. Δε τον χάλασε όμως όταν συνομιλίες του από το fb φύγανε πακέτο στη δικιά του που την είχε κάνει τάρανδο. Έτσι για να με θυμάται Σκορπιός κι εσύ;
doubtful Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Trust takes years to build, second to break and years to repair. Οταν μιλαμε για κοντινα/οικογενειακα μελη. --- Η εμπιστοσυνη ειναι ενα περιπλοκο θεμα και ενω θεωρώ οτι ειμαι ατομο εμπιστοσυνης ειμαι σιγουρος οτι εχω και εγω απαγοητευσει καποιους ειτε συνειδητα ειτε ασυνειδητα. Αυτο που εχω μαθει ειναι οτι με ατομα της οικογενειας πρεπει να μιλας, να μην τα κρατας μεσα σου ακομα και αν αυτο θα εχει καποια αρνητικα αποτελεσματα. Και πες οτι εσυ τα βγαζεις ολα στη φορα αλλα βλεπεις οτι το ατομο στο οποιο απευθυνεσε συνεχιζει να κανει τον κινεζο, συνεχιζει να ψευδεται στο προσωπο σου και να μην παραδεχεται τιποτα, τοτε ειναι που καταλαβαινεις οτι η σχεση αυτη τελειωσε (ακομα και με ατομα της οικογενειας σου). Η ειλικρινεια ειναι το κλειδι για μια σωστη σχεση. Αν τα κρατας μεσα σου αρρωσταινεις και γινεσαι μιζερος. --- Με τις γυναικες τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα. Ειναι ερμαια της αναγκης τους να ειναι κοινωνικα αποδεκτες. Οποτε θα τις δεις μια να συμφωνουνε στο ιδιο θεμα με εσενα και μια να διαφωνουνε, αναλογα με την περισταση/κατασταση. Η απλος να μην λενε την αποψη τους η να προσπαθουν να αλλαξουν θεμα. Αλλα ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν καποιες λιγες εξαιρεσεις, οπως σε ολα τα πραγματα. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από doubtful 2
mclein² Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 εδω ο αλλος προδωσε για 30 αργυρια κι εσυ Ts ψαχνεις εμπιστοσυνη ; εννοειται οτι αυτο το παραδειγμα της ιστοριας με την προδοσια -ασχέτως προσώπων, υπαρκτών ή μη- ειναι διδακτικο και για το μελλον.
santac Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 αν και ο ts δε μίλησε για παρακολουθήσεις, μερικοί πιαστηκατε από αυτό και πάτε τη συζήτηση αλλού. η ερώτηση ήταν αν εμπιστεύεστε γενικά ανθρώπους. δε ρώτησε τι κάνετε κι αν σιγουρεύεστε με παράνομους τρόπους πάνω σε αυτό όμως θα πω τι με εξοργίζει. είχα ανοίξει παλιά αυτό το θέμα το οποίο κλειδώθηκε. με εξοργίζει λοιπόν που όσοι είναι εκτός του χορού το παίζουν άνετοι και ηθικοί. Δίνουν συμβουλές κιόλας για το πως πρέπει να φερόμαστε. αναρωτιέμαι όμως αν ήταν αυτοί σε αντιστοιχη θέση θα λέγαν τα ίδια; εγω λοιπόν έχω παρακολουθήσει και δε το μετανιώνω και άνετα θα το έκανα ξανά αν θεωρούσα ότι υπάρχει λόγος που με επηρεάζει. αντιθέτως έχω μετανιώσει που ενώ μπορούσα άνετα να παρακολουθήσω άτομο, δε το έκανα και στο τέλος την πάτησα. η άποψη μου είναι ότι δε πρέπει να εμπιστεύεσαι κανέναν και όποτε μπορείς να "τσεκάρεις" τα άτομα που ας πούμε θέλουν να σε κάνουν να πιστέψεις ότι είναι έμπιστα. δυστυχώς θα διαπιστώσετε ότι πίσω απο την πλάτη σας λέγονται και γίνονται πολλά. και θα αναθεωρήσετε για το ποιον πρέπει να εμπιστεύεστε όταν ο άλλος το παίζει κολλητός-συνάδελφος και πηγαίνει στο αφεντικό και του ανάβει φωτιές για να σε διώξει, εκεί τι κάνεις; εμπιστοσύνη σε κανέναν. νομος
Μπάμιας Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 25 λεπτά πριν, doubtful είπε Η ειλικρινεια ειναι το κλειδι για μια σωστη σχεση. Αν τα κρατας μεσα σου αρρωσταινεις και γινεσαι μιζερος. μην αφήσεις ποτέ τον άλλον να μάθει τα πάντα για σένα. Θα τα χρησιμοποιήσει αργότερα εναντίον 1
cubilone Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Για να σου δείξει κάποιος εμπιστοσύνη, πρώτα πρέπει να του δείξεις εσύ. Αυτό ξέρω, και με αυτό πορεύομαι. Και ενώ δεν είναι ότι δεν την έχω πατήσει προφανώς, πιστεύω έχω βγει κερδισμένος. Αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν, θα είσαι πάντα μόνος. Όσο για το τι λέει ο καθένας πίσω από την πλάτη του άλλου, δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης, περισσότερο θα έλεγα είναι η πιθηκίσια φύση του ανθρώπου να κουτσομπολεύει. Απαιτεί έναν ξεχωριστό άνθρωπο να μπορεί να αντισταθεί σε αυτή την παρόρμηση. Αλλά μην το παίρνεις προσωπικά. 2
santac Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 34 λεπτά πριν, cubilone είπε Όσο για το τι λέει ο καθένας πίσω από την πλάτη του άλλου, δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης, περισσότερο θα έλεγα είναι η πιθηκίσια φύση του ανθρώπου να κουτσομπολεύει. Απαιτεί έναν ξεχωριστό άνθρωπο να μπορεί να αντισταθεί σε αυτή την παρόρμηση. Αλλά μην το παίρνεις προσωπικά. περισσότερο αναφερόμουν σε περιστατικά όπως αυτό που έγραψα στην αρχή. Να λες κάτι σε κάποιον υποτίθεται εμπιστευτικά και αυτός να το βγάζει ανακοίνωση. και το αστείο είναι να το βγάζει ανακοίνωση την ίδια στιγμή. φαντάσου να γράφεις κάτι και ο άλλος σε άλλο παράθυρο την ίδια στιγμή να τα αντιγράφει αλλού Αυτό το κάτι όμως μπορει να σου δημιουργήσει πρόβλημα αν μαθευτεί. αυτό δε θα το χαρακτήριζα απλά κουτσομπολιό. ούτε θυμάμαι πόσες φορές έχω ακούσει από άτομα τη φράση.. "Κοίτα, θα σου πω τι μου είπε, αλλά εννοείται εμπιστευτικά διότι υποσχέθηκα να μη το πω πουθενά" μόνο εγώ το έχω ακούσει αυτό; γι αυτό λέω, εμπιστοσύνη σε κανέναν. επίσης ό,τι δε θες να μαθευτεί δε το λες ούτε από μέσα σου. είναι σίγουρο ότι κάποιος, κάπου θα το πει. 100%
Προτεινόμενες αναρτήσεις