Προς το περιεχόμενο

ΦΟΒΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω σχεδόν ένα χρόνο δίπλωμα αλλά ενώ έχω πάρει το αμάξι πολλές φορές με έμπειρο οδηγό, σκέφτομαι πως να μην αγχωθώ όταν θα είμαι μόνος. Συνήθως στο παρκάρισμα έχω ένα θέμα που είναι κλασικό για όλους τους νέους οδηγούς ειδικά όταν περιμένουν άλλοι από πίσω. 

Δημοσ.

Για το παρκάρισμα βάλε αισθητήρες, 

για τα άλλα,  θα πηγαίνεις σιγά σιγά μέχρι να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και ώρα με την ώρα οδήγησης θα πηγαίνεις ένα Τσικ πιο γρήγορα. Θα πηγαίνεις τόσο,  όσο νιώθεις ασφαλής,  βάλε κάνα δυο Νι  πίσω και λογικά όλα θα πάνε καλά ;)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μπα, καλύτερα αστό. Αν αγχώνεσαι έτσι, θα πεταχτεί κανένας πεζός και από το άγχος σου δεν θα πατήσεις φρένο.(Σοβαρολογω).

Αν έχεις δώσεις δωρακι για να περάσεις τις εξετάσεις τότε μακρυα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fg9000 είπε

Μπα, καλύτερα αστό. Αν αγχώνεσαι έτσι, θα πεταχτεί κανένας πεζός και από το άγχος σου δεν θα πατήσεις φρένο.(Σοβαρολογω).

Δεν ισχύει πάντα για το λάδωμα.... Μερικοί μπορεί να είναι καλοί οδηγοί αλλά λόγω της εξέτασης να το κάνουν που είναι δύσκολη επειδή αγχώνονται εκείνη την ώρα. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, antonoanton6 είπε

Καλησπέρα, έχω σχεδόν ένα χρόνο δίπλωμα αλλά ενώ έχω πάρει το αμάξι πολλές φορές με έμπειρο οδηγό, σκέφτομαι πως να μην αγχωθώ όταν θα είμαι μόνος. Συνήθως στο παρκάρισμα έχω ένα θέμα που είναι κλασικό για όλους τους νέους οδηγούς ειδικά όταν περιμένουν άλλοι από πίσω. 

Συνεχισε ετσι μεχρι να αισθανθεις οτι εισαι ετοιμος! Να κανεις πολλα παρκαρισματα και μην τρως χρονο στο να κανεις πορεια..  Οπου βρισκεις θεση ακομα και σε δυσκολες συνθηκες να κανεις παρκαρισμα..! Οταν θα φτασεις στο επιπεδο που δεν θα χρειαζεται να σε διορθωνει τοτε εισαι ετοιμος!!!

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fg9000 είπε

@alx301 και @mynam3 γιατι τετοια icons? Θεωρειτε σωστο αν ο αλλος θελει 2 συνοδιγους για να κανει βολτα;

Τι θα του κανουν οι συνοδηγοι αν παει να προκαλεσει ατυχημα; Θα του πατησουν τα φρενα;

Το σφαλμα ειναι οτι ο καθηγητης οδηγησης δεν του φορεσε 5- 6 μαθηματα ακομα ωστε βα του παρει τον αερα .

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, antonoanton6 είπε

Τώρα είναι Δευτέρα προς Τρίτη ξημερώματα. Δεν έχει πολύ κίνηση έξω. Πάρε τ' αμάξι και βγες μόνος να κάνεις καμιά βόλτα. Και όπου βρίσκεις θέσεις πάρκαρε. Μετά ξεπάρκαρε και συνέχισε τη βόλτα σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

..Αρκει σε καθε αποτυχημενο παρκαρισμα που καταληγει σε τρακα να αφηνεις χαρτακι, δεν πληρωνεις τιποτα, η ασφαλεια πληρωνει.
Αντε γιατι μας τα εχετε ριμαξει παρκαρισμενα. και μιλαω για ζημιες 1000+ ευρω τον τελευταιο μηνα στο δικο μου και στου πατερα μου το αμαξι (οχι οτι μια γρατζουνια δεν αξιζει χαρτακι, εννοειτε...!) 

Δεν το λεω προσωπικα, ηθελα να το βγαλω απο μεσα μου.

Επεξ/σία από ExTaCy1337
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, antonoanton6 είπε

Πήγαινε σε μέρη χωρίς  κίνηση και κάνε εξάσκηση στο παρκάρισμα .. Γενικά άρχισε να κάνεις χιλιόμετρα μόνος σου.. στην αρχή μάθε το αυτοκίνητο σού πως να το παρκάρεις άνετα πως να ανέβενεις ανηφόρα χωρίς να σου σβήνει.. Γενικά να φτάσεις στο σημείο να οδηγάς άνετα χαλαρά χωρίς καθόλου ανχος.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, antonoanton6 είπε

Καλημέρα σας , ετών ποσών είστε αν επιτρέπεται ........ 

Για το παρκάρισμα , το πλέον εύκολο από τα οδηγικά , το κριτήριο είναι η απόσταση που έχετε με το αυτοκίνητο στα πλευρά σας . 

Αυτό στο οποίο φτάσατε δίπλα του και βάζετε όπισθεν προκειμένου να ξεκινήσετε την διαδικασία στάθμευσης είτε από την αριστερή η την δεξιά πλευρά . Η απόσταση αυτή πρέπει να είναι στο σημείο όπου ο ένας από τους καθρέφτες βρίσκεται λίγο πριν χτυπήσει τον καθρέφτη του διπλανού , οτιδήποτε λιγότερο η περισσότερο θα χρειαστεί πολύ περισσότερες διορθώσεις .

Το επόμενο πολύ σημαντικό , κάτι που λίγοι θυμούνται η αντιλαμβάνονται σωστά , είναι η θέση του αυτοκινήτου σας σχετικά με το διπλανό όχημα , ασχέτως πλευράς .

Η θέση του δικού σας οχήματος πρέπει να είναι ως εξής ...... ο πίσω τροχός σας πρέπει να βρίσκεται δίπλα από το πίσω άκρο του διπλανού οχήματος , να είναι δλδ δίπλα στην γωνία του προφυλακτήρα του .

Αν εξασκηθειτε σ' αυτό το σενάριο , όπως σας το περιγράφω , σύντομα δεν θα συζητήσουμε ξανά τίποτα πάνω σ' αυτό το ζήτημα . 

Φυσικά δεν αναφέρω το γεγονός ότι πριν παρκάρετε , έχετε δεί τον διαθέσιμο χώρο και έχετε κρίνει πως μπορείτε να μπείτε σύμφωνα με το μέγεθος του αυτοκινήτου σας !!! 

Καλή επιτυχία .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 πραγματα χρειαζεται για να ξεπερασεις την φοβια σου για το παρκαρισμα... εξασκηση, εξασκηση και εξασκηση. Για ευκολια βαλε σημαδια οπως ειχαν και στο εκπαιδευτικο αυτοκινητο για να βλέπεις απο πιο σημειο πρεπει να αρχιζεις να κοβεις το τιμονι και προπαντως να εχεις ψυχραιμια και συγκεντρωση. Στην   αρχη κοιτα να παρκαρεις σε θεσεις αρκετα ευρυχωρες και αργοτερα δοκιμαζεις και σε πιο "σφιχτες" θεσεις για να αποφυγεις να προκαλεσεις ζημιες στα διπλανα αυτοκινητα που δεν φταινε σε τιποτα.

6 ώρες πριν, ExTaCy1337 είπε

..Αρκει σε καθε αποτυχημενο παρκαρισμα που καταληγει σε τρακα να αφηνεις χαρτακι, δεν πληρωνεις τιποτα, η ασφαλεια πληρωνει.
Αντε γιατι μας τα εχετε ριμαξει παρκαρισμενα. και μιλαω για ζημιες 1000+ ευρω τον τελευταιο μηνα στο δικο μου και στου πατερα μου το αμαξι (οχι οτι μια γρατζουνια δεν αξιζει χαρτακι, εννοειτε...!) 

Δεν το λεω προσωπικα, ηθελα να το βγαλω απο μεσα μου.

Σε καταλαβαινω απολυτα!!!! Μεγας παθων και εγω!!! Μεσα σε ενα-δύο μηνες εκει που παρκαρω στην δουλεια μου ειχαν φαει τις 3 γωνιες του προφυλακτηρα και παλαιοτερα στον παραδρομο που ειναι στο σπιτι μου μου εσπασαν τον πισω προφυλακτηρα και το φαναρι...και λογικα εγινε απο γειτονα μην πω και απο συγκατοικο γιατι κατα 80% ο παραδρομος χρησιμοποιειται απο ενοικους της οικοδομης που μενω και δεν αφησαν οι κ@ριοληδες ουτε ενα σημειωμα και που ρωτησα τα στοματα κλειστα (φιλαρακια τους καλυπταν). "Ευτυχως" με τρακαραν ελαφρως πισω, εδωσα  και κατι επιπλεον και το εφτιαξα το αυτοκινητο και χαιρομαι να το κυκλοφορω  το αυτοκινητο...Πηρα και Inox αυτολλητη ταινια και το τυλιξα γυρω-γυρω να αποφυγω κανα γδαρισμο..ψιλοκιτς το εκανα 😛αλλα στα @@ μου απο το να το ξαναδω γδαρμενο , το προτιμω, μαμω τους βαμένους μου προφυλακτηρες. Ενα μπουκαλακι χρωμα ειχα φαει για να καλυψω τις κρατσουνιες...σαν να ειχε ιλαρα ειχε γινει.

Επεξ/σία από teddy71
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξάσκηση και μόνο χρειάζεται. Τίποτα άλλο. Μαθαίνουμε να οδηγούμε όπως μαθαίνουμε να περπατούμε. Δεν γεννήθηκε ποτέ κανείς καλός οδηγός, όλοι στην πορεία μάθαμε. Και επειδή οι μάγκες της ασφάλτου είναι σε πλεόνασμα στην Ελλάδα ... όταν οδηγείς να είσαι προσεκτικός, να πηγαίνεις αργά τόσο όσο αισθάνεσαι ανετος και ασφαλής να φρενάρεις. Απλά αγνόησε τους. Έρχεται με την εμπειρία και λίγο παραπάνο ταχύτητα. 

Για το παρκάρισμα, δυστυχώς είναι δύσκολο αλλά μαθαίνεται. Αισθητήρες να βάλεις σίγουρα για να μην ακουμπας τους πίσω. Επίσης σαν νέος οδηγός να κάνεις και 2 βόλτες παραπάνω να βρεις μια πιο άνετη θέση στην αρχή 10λεπτά περπάτημα παρακάτω δεν έγινε κάτι. 

Επεξ/σία από gthe
  • Like 2
Δημοσ.

Να συμπληρώσω και εγώ ότι χρειάζεσαι εξάσκηση.

Αν δεν νιώθεις έτοιμος, πήγαινε σε μια αλάνα και κάνε δοκιμές.

Μετά σε μια αραιοκατοικημένη γειτονιά. Πάρκαρε-ξεπάρκαρε 20-30 φορές και θα μάθεις.

• Moderators
Δημοσ.

Kατ'αρχην δεχεσαι πως παντα θα υπαρχει ο απο πισω που θα πατησει κορνα γιατι ειναι ηλιθιος. Μολις το αποδεχθεις αυτο, συνεχιζεις να παρκαρεις και τους γραφεις στα παλαιοτερα των υποδηματων σου.

Φυσικα ομως πρεπει να κανεις εξασκηση. Βρες κανενα παρκο και ξεκινα practice οσο μπορεις περισσοτερο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...