Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα υπαρχει ηδη thread με το υπαρχων συστημα μου για αναβαθμιση αλλα ανοιγω αλλο διοτι προεκυψε αλλο προβλημα και λογικα φταιει το παλιο μου μονιτορ.

Λοιπον εχουμε ως εξης,ο @jeandoumpier με βοηθησε να στησω αυτο το συστημα

specs : Asrock B450M-Pro4
AMD Ryzen 5 2600 box
Cooler Master MasterBox MB600L
G.SKILL RIPJAWS V DDR4 16 GB: 2 X 8 GB DIMM 3200MHZ F4-3200C16D-16GVKB
Crucial MX500 250GB
XFX Radeon RX 580 8GB GTS XXX Edition
Corsair CX Series CX550M

και το παλιο μονιτορ ειναι αυτο

Samsung S22B300B

Εχετε καμια ιδεα τι μπορει να φταιει?δεν μου βγαζει καθολου σημα οταν συνδεω το vga cable στο καινουργιο συστημα,επισης το συστημα ξεκιναει κανονικα και τα φανακια δουλευουν κανονικα,η καρτα φαινεται οτι παιρνει ρευμα,το φαν του επεξεργαστη δουλευει,τις ραμ τις εβαλα μονος μου στις θεσεις 2-4,ολο το αλλο pc το συναρμολογησε το καταστημα.

ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Η GPU σου δεν έχει υποδοχή VGA.
Σε περίπτωση που βάζεις το vga στην υποδοχή της mobo , δεν θα παρεις σήμα μιας και εκεινα τα slot ειναι για τα intergrated γραφικα του CPU
οταν αυτα υπάρχουν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν υπαρχει αλλη εξοδος VGA,μονο της mobo,

οποτε ειμαι για καινουργια οθονη?

δεν υπαρχει καποιος ανταπτορας ωστε να τον κουμπωσω στην καρτα μεσω vga καλωδιο και να κανω τη δουλεια μου για 1-2 μηνες μεχρι να βρω budget για καινουργια οθονη?ευχαριστω και παλι

Επεξ/σία από Horn
Δημοσ.

Αν η κάρτα είχε DVI-I θύρα θα μπορούσες.

Απ οτι βλεπω εχει DVI-D, HDMI και DP. η λύση είναι να πάρεις hdmi to vga καλώδιο αλλά χρειάζεται να είναι αctive ώστε να κάνει την μετατροπη του ψηφιακού σε αναλογικό σήμα. Κάτι άλλο δεν υπάρχει δυστυχώς.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικα ειμαι για κατι τετοιο μεχρι να βρεθει Budget για μονιτορ https://www.newegg.com/yxwin-displayport-dp-to-vga-adapter-displayport-to-vga/p/2VR-00B9-00003

edit: καποιος να μου προτεινει εναν φτηνο μετατροπεα απο σκρουτζομαγαζα ωστε να κανω τη δουλεια μου προς το παρων? φοβαμαι να παραγγειλω μονος μου μηπως κανω βλακια.

και αλλο edit: προτιμαμε e-shop διοτι διαθετει υποκαταστημα στην πολη μου(ιωαννινα) οποτε να μην πληρωνω και μεταφορικα για 5 ευρω υποθεση.

Επεξ/σία από Horn
Δημοσ.

https://www.e-shop.gr/cablexpert-a-mdpm-vgaf-02-mini-displayport-to-vga-adapter-cable-black-p-PER.585793

Lογικά αυτός θα σου κάνει.
Εχω χρησιμοποιήσει πολλες φορες στο παρελθόν ιδιο εμφανισιακά HDMI -> VGA και δουλεψε κανονικά.
Κάνε όμως και μια ερώτηση στο e-shop αν ειναι Active converter για να μην σε παρω και στον λαιμο μου.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, TasosPk είπε

https://www.e-shop.gr/cablexpert-a-mdpm-vgaf-02-mini-displayport-to-vga-adapter-cable-black-p-PER.585793

Lογικά αυτός θα σου κάνει.
Εχω χρησιμοποιήσει πολλες φορες στο παρελθόν ιδιο εμφανισιακά HDMI -> VGA και δουλεψε κανονικά.
Κάνε όμως και μια ερώτηση στο e-shop αν ειναι Active converter για να μην σε παρω και στον λαιμο μου.

τι εννοεις αν ειναι *active converter* δηλαδη τι να τους ρωτησω? συγγνωμη αν γινομαι σπαστικος

Δημοσ.

Το VGA ειναι αναλογικό σημα, το HDMI,DP κλπ ειναι ψηφιακά σήματα.
Σε περίπτωση που ο ανταπτορας που θα πάρεις δεν ειναι active, δεν εχει δηλαδη πλακετούλα μεσα για να να κανει την μετατροπη του σηματος απο ψηφιακό σε αναλογικό τοτε δεν θα εχεις και πάλι σήμα στην οθονη.
Αυτο ακριβώς που σου είπα ρωτησε τους.
Δεν ψωνίζω απο το e-shop οποτε δεν ξέρω αν θα γνωρίζουν να σου απαντήσουν.

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, TasosPk είπε

Το VGA ειναι αναλογικό σημα, το HDMI,DP κλπ ειναι ψηφιακά σήματα.
Σε περίπτωση που ο ανταπτορας που θα πάρεις δεν ειναι active, δεν εχει δηλαδη πλακετούλα μεσα για να να κανει την μετατροπη του σηματος απο ψηφιακό σε αναλογικό τοτε δεν θα εχεις και πάλι σήμα στην οθονη.
Αυτο ακριβώς που σου είπα ρωτησε τους.
Δεν ψωνίζω απο το e-shop οποτε δεν ξέρω αν θα γνωρίζουν να σου απαντήσουν.

Θα παρω τηλεφωνο αυριο το πρωι να τους ρωτησω τοτε και βλεπουμε,εχουμε καποιο back up πλανο για αμεση παραγγελια με παραλαβη σε 1-2 μερες και σχετικα φθηνα μεταφορικα αν ειναι? ευχαριστω και παλι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η καρτα γραφικων με την παλια μου οθονη εχουν ενα κοινο PORT παραδειγμα στις φωτο.

Δεν θα μπορουσα να τις συνδεσω με τετοιο καλωδιο αντι να παρω adapter?

IMG_20190702_012012.jpg

IMG_20190702_012027.jpg

Επεξ/σία από Horn
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Horn είπε

Θα παρω τηλεφωνο αυριο το πρωι να τους ρωτησω τοτε και βλεπουμε,εχουμε καποιο back up πλανο για αμεση παραγγελια με παραλαβη σε 1-2 μερες και σχετικα φθηνα μεταφορικα αν ειναι? ευχαριστω και παλι

δες εδώ
Παρολα αυτά ισχύει οτι είπα παραπάνω

Για τα Dvi που ρωτάς
υπάρχουν 3 διαφορετικά ειδη Dvi και απο την φωτο δεν βλεπω τι εχει η καρτα γραφικων σου.
Δες εδώ και αν ταιριαζουν πάρε καλώδιο

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TasosPk είπε

δες εδώ
Παρολα αυτά ισχύει οτι είπα παραπάνω

Για τα Dvi που ρωτάς
υπάρχουν 3 διαφορετικά ειδη Dvi και απο την φωτο δεν βλεπω τι εχει η καρτα γραφικων σου.
Δες εδώ και αν ταιριαζουν πάρε καλώδι

ναι ταιριαζουν απολυτα με το DVI-D τα μετρησα και τα 2 με τα ματια

παρηγγειλα αυτο ευχαριστω ολους οσους βοηθησαν https://www.e-shop.gr/logilink-cd0001-dvi-d-cable-m-m-dual-link-2m-black-p-PER.756982

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...