Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Είμαι στη διαδικασία αναζήτησης καινούριου αυτοκινήτου κυρίως για χρήση μέσα στην πόλη (Αθήνα). Δε με ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα ταξίδια εκτός, αλλά το χρειάζομαι για καθημερινή μετακίνηση για τη δουλειά εντός Αθηνών και για βόλτες με την οικογένεια (τετραμελής - 2 μικρά παιδιά). Μετά από έρευνα αγοράς κυρίως με κριτήρια τη χαμηλή κατανάλωση, τιμή (γύρω στα 12.000 συν/πλην) και ό,τι έχω διαβάσει για μικρά αυτοκίνητα, έχω καταλήξει στα εξής 3:

- Opel Corsa 1.4 lt XEL S/S 90hp (έκδοση 120)

- Renault Clio Energy 0.9 TCe 75hp AUTHENTIC

- Nissan Micra Energy 1.0LT 100PS 

Εκτός από το Nissan, τα άλλα 2 είναι στην τιμή που ψάχνω (το Nissan είναι λίγο πιο ακριβό). Θα ήθελα σας παρακαλώ τη γνώμη σας κυρίως σε ό,τι αφορά την εμπειρία σας για τα service των παραπάνω αυτοκινήτων, αξιοπιστία τους, οδηγητική συμπεριφορά, πραγματικούς χώρους αποσκευών ή γενικά σε ό,τι μπορείτε να συνεισφέρετε υπό πραγματικές συνθήκες. Φυσικά αν κάποιος έχει ήδη ένα από τα παραπάνω ευχαρίστως για τη γνώμη του!

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, balarinio είπε

Καλησπέρα σας,

Είμαι στη διαδικασία αναζήτησης καινούριου αυτοκινήτου κυρίως για χρήση μέσα στην πόλη (Αθήνα). Δε με ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα ταξίδια εκτός, αλλά το χρειάζομαι για καθημερινή μετακίνηση για τη δουλειά εντός Αθηνών και για βόλτες με την οικογένεια (τετραμελής - 2 μικρά παιδιά). Μετά από έρευνα αγοράς κυρίως με κριτήρια τη χαμηλή κατανάλωση, τιμή (γύρω στα 12.000 συν/πλην) και ό,τι έχω διαβάσει για μικρά αυτοκίνητα, έχω καταλήξει στα εξής 3:

Εκτός από το Nissan, τα άλλα 2 είναι στην τιμή που ψάχνω (το Nissan είναι λίγο πιο ακριβό). Θα ήθελα σας παρακαλώ τη γνώμη σας κυρίως σε ό,τι αφορά την εμπειρία σας για τα service των παραπάνω αυτοκινήτων, αξιοπιστία τους, οδηγητική συμπεριφορά, πραγματικούς χώρους αποσκευών ή γενικά σε ό,τι μπορείτε να συνεισφέρετε υπό πραγματικές συνθήκες. Φυσικά αν κάποιος έχει ήδη ένα από τα παραπάνω ευχαρίστως για τη γνώμη του!

Ευχαριστώ πολύ!

Αν σου αρεσει το i20 ή το rio πηγαινε κανε test d. τον 1.2 ατμοσφαιρα. Μην κοιτας τ αλαγα.. Αλλα παιζουν ρολο..!  Θα εχεις καλυτερη μεταπωληση και συνολικα θα σου φυγουν λιγοτερα χρηματα για συντηρηση..!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχεις δει κάποια από κοντά ή είσαι στο στάδιο της ιντερνετικής διερεύνησης?

Πώς κατέληξες στα συγκεκριμένα μοντέλα?

• Thanks 2
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Εγώ έχω το Corsa E color edition 1.0 turbo 90hp εδώ και 4 χρόνια. Είμαι πάρα μα πάρα πολύ ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο. Να ξέρεις όμως ότι η Opel σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει καινούργιο μοντέλο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Πρώτο σχόλιο, "Κορεάτικο".. Ακολουθούν τα "Made in Japan" σχόλια.

Σας είπε ήδη ποιά προτιμάει-έχει καταλήξει.

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, turbat0s είπε

Έχεις δει κάποια από κοντά ή είσαι στο στάδιο της ιντερνετικής διερεύνησης?

Πώς κατέληξες στα συγκεκριμένα μοντέλα?

Από κοντά αν εννοείς test drive κτλ όχι ακόμη, απλά ό,τι έχω διαβάσει στο ίντερνετ. Θα πάω να τα δω όλα πριν καταλήξω, απλά ήθελα και τη γνώμη σας!

Δημοσ.

Ε και?

Αποκλείεται δηλαδή να κάνει λάθος και να του παρατεθεί μια παράμετρος που ενδεχομένως δεν έχει λάβει υπόψιν?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το εν λόγω κλιο το έχει πάρει γνωστή με χρονομίσθωση. Στους 6-7 μήνες άρχισε να τρίζει από παντού και η αντιπροσωπεία μέχρι ώρας 1 χρόνο μετά δεν έχει καταφέρει να δώσει λύση μετά από 4 επισκέψεις για το σκοπό αυτο. Το κορσα αλλάζει μοντέλο - δε θα το έπαιρνα. 

Δε βάζεις και το ΚΑ+ στη λίστα σου; Βγαίνει φουλ εξτρα γύρω στις 12000 με το κλειδί στο χέρι, 1250 ατμόσφαιρα καπου 80κατι άλογα. Δε ξέρω εάν σε παίρνει για φιέστα μιας κ εκεί αγγίζουμε τις 14.5χιλιάδες για μια αξιοπρεπή έκδοση. Αν ήμουν μόνο μεταξύ των 3 ανωτέρω θα διάλεγα μάλλον το micra 

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

Προσωπική άποψη:

Είχα κάνει test drive το Corsa το 2015-2016, που έψαχνα αμάξι, και δεν μου άρεσε καθόλου το τιμόνι. Μου είχε φανεί υπερβολικά ελαφρύ.  Ήταν ο λόγος που απέρριψα το αυτοκίνητο, παρόλο που μου είχε φανεί το πιο ωραίο της κατηγορίας. Το αναφέρω γιατί νομίζω ότι ακόμα κυκλοφορεί το ίδιο μοντέλο. 

Δημοσ.

Δες τα αυτοκίνητα που είναι μέσα στο ποσό που μπορείς να διαθέσεις από κοντά.

Και μετά test drive αυτά που σου άρεσαν.

Μην τα αποκλείεις από το ιντερνετ.

• Thanks 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, balarinio είπε

Καλησπέρα σας,

Ευχαριστώ πολύ!

Δεν μπορεί να ψάχνετε χώρους σε τέτοια κατηγορία αυτοκινήτων , ούτε να κάνετε αναζήτηση με κριτήριο την τιμή , όπως επίσης να ζητάτε γνώμες διότι καταλαβαίνετε και μόνος σας ότι οι απαντήσεις που θα πάρετε θα είναι ποικιλόμορφες , άλλος θα πίνει νερό στο όνομα του ενός απ' αυτά που καταλήξατε κι' αλλος θα το καταριέται .

Η κατηγορία δεν μπορεί να προσφέρει 500 λίτρα χώρου αποσκευών για παράδειγμα , θα είναι πάνω κάτω στα 280 λίτρα . Οι κινητήρες σε συσχετισμό με την ιπποδύναμη και το βάρος συν τα ηλεκτρονικά παραφερναλια θα καταλήγουν σε αναλογία κιλών ανά ίππο ίσως και πάνω από 13 κιλά , κάτι ιδιαίτερα κακό για την συνολική ασφάλεια την δική σας αλλά και των ανθρώπων σας , ακόμη θα είναι ακόμη πιο κακοί σε κατανάλωση . 

Σωστά το ξεκινήσατε για αυτοκίνητο πόλης , καλό θα είναι να ερευνήσετε αυτή την κατηγορία , με όλα της τα συν και πλην . Έτσι θα μείνετε ικανοποιημένος από την τελική επιλογή σας .

Σε απλά ελληνικά και ο σκύλος χορτατος και η πίτα σωστή δεν γίνεται .

Για τις δύο από τις επιλογές σας , προσωπικά ούτε να ακούσω δεν θέλω , ειδικά του ενός ....... για το οποίο υπάρχει παλιά αυτοκινητιστικη παροιμία που έλεγε .... ο Θεός να σε φυλάει από ......... αυτοκίνητο και .......... γυναίκα !

Προσωπική μου άποψη , δεν είστε υποχρεωμένος να την υιοθετήσετε , κοιτάτε σε λάθος κατηγορία , στην πιο μικρή πρέπει να δείτε .

Αν μπορείτε να ανεβείτε λίγο , δείτε το εξαιρετικό Jazz , θα με θυμηθείτε .

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ καλό το Corsa 1.4 το 120 edition. Τραβάει καλά για την κατηγορία του.

Δεν θα έλεγα ότι είναι καλό που αρχές του επόμενου χρόνου αλλάζει το μοντέλο και γίνεται Peugeot ως το κόκκαλο. Ίσα ίσα είναι δοκιμασμένο και με νορμάλ τιμές στα ανταλλακτικά. Φοβού τα πρωτοεμφανιζόμενα με παιδικές ασθένειες, μικρό στοκ ανταλλακτικών και καθόλου ιμιτασιον...

Παραφωνία θα ελεγα το πολύ αδύναμο A/C. 

Επεξ/σία από EmpYristis
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και το clio (εκτός από το Corsa) ανακοίνωσε το καινούργιο.

Τα 75 άλογα είναι λίγα και με 4 άτομα θα αγκομαχάει.

To Micra είναι πολύ τίμια επιλογή και με γύρω στα 13000 έχει πολύ καλό εξοπλισμό με οθόνες κλπ (έκδοση Acenta)

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...