overpower Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Καλησπερα, Δεν θα μπορουσα πιο τελευταια στιγμη αλλα τεσπα. Το συμβολαιο εγω για καποιον λογο θυμομουν οτι το ειχαμε κανει για 5 χρονια, αλλα τελικα ειναι για 4 δηλωμενο στο taxis. Ειναι 5ετης σχολη (Πολυτεχνικη) και στην σελιδα του στεγαστικου μου βγαζει οτι το μονο κριτηριο που δεν πιανω ειναι το συγκεκριμενο για την 6μηνη διαμονη μεσα στο ακαδημαικο ετος. Τον τελευταιο χρονο πληρωνω μεσω τραπεζας. Πως ανανεωνεται το συμβολαιο τωρα? Πρεπει μεσω του λογιστη του πατερα μου ή ανακατευω και τον λογιστη του ιδιοκτητη για να κανει νεα δηλωση? Με την ανανεωση, θα φαινονται οι προηγουμενοι μηνες? Ευχαριστω
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Αν έχει λήξει εδώ και μήνες (αυτό το συμπέρασμα έβγαλα διαβάζοντας ότι έγραψες) τότε δεν μπορεί να γίνει ανανέωση, εκτός και αν ο ιδιοκτήτης κάνει τη δήλωση εκπρόθεσμα πληρώνοντας πρόστιμο (100€ αν θυμάμαι καλά).
overpower Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αν έχει λήξει εδώ και μήνες (αυτό το συμπέρασμα έβγαλα διαβάζοντας ότι έγραψες) τότε δεν μπορεί να γίνει ανανέωση, εκτός και αν ο ιδιοκτήτης κάνει τη δήλωση εκπρόθεσμα πληρώνοντας πρόστιμο (100€ αν θυμάμαι καλά). Ναι μιλησα με τον δικο μου λογιστη και πηρα ηδη τον ιδιοκτητη να το κανονισει. Του ειπα θα πληρωσω εγω τα 100 ευρω, φταιω/δεν φταιω. Απο το να τα χασω ολα τα λεφτα, καλα και τα 900
overpower Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Και τώρα που έγινε δεκτό το επίδομα για να ρωτήσω. Αφού έχω αποδείξεις, το πρόστιμο δεν μπορεί να διαγραφεί, όταν αυτό βγει (λογικά Σεπτέμβριο)? Μου φαίνεται χαζό εγώ να βάζω τα χρήματα στην τράπεζα και να μην μπορείς. Πλέον, αφού το σκέφτηκα, θεωρώ ότι ήταν κυρίως λάθος του ιδιοκτήτη, αλλά τεσπα.
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 7 ώρες πριν, overpower είπε Και τώρα που έγινε δεκτό το επίδομα για να ρωτήσω. Αφού έχω αποδείξεις, το πρόστιμο δεν μπορεί να διαγραφεί, όταν αυτό βγει (λογικά Σεπτέμβριο)? Μου φαίνεται χαζό εγώ να βάζω τα χρήματα στην τράπεζα και να μην μπορείς. Μα το συγκεκριμένο πρόστιμο δεν αφορά τον τρόπο πληρωμής ενοικίου ή την ύπαρξη ή μη αποδείξεων, αφορά εκπρόθεσμη δήλωση. Η δήλωση πρέπει να υποβληθεί μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την τροποποίηση της μίσθωσης, αν υποβληθεί αργότερα τότε υπάρχει πρόστιμο. 7 ώρες πριν, overpower είπε Πλέον, αφού το σκέφτηκα, θεωρώ ότι ήταν κυρίως λάθος του ιδιοκτήτη, αλλά τεσπα. Λάθος του ιδιοκτήτη θα ήταν μόνο στην περίπτωση που είχατε κάνει συμφωνία για ανανέωση μίσθωσης, και δεν το είχε δηλώσει έγκαιρα στην εφορία. Από ότι έγραψες όμως φαίνεται πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, εσύ δεν ήξερες καν ότι είχε λήξει ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης.
overpower Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Ναι, αλλά συνεχισα να μένω και του είχα δηλώσει ότι θα μείνω μέχρι τον Φεβρουάριο του '20. Στις 3/7/2019 στις 9:35 ΠΜ, Joshua21 είπε Μα το συγκεκριμένο πρόστιμο δεν αφορά τον τρόπο πληρωμής ενοικίου ή την ύπαρξη ή μη αποδείξεων, αφορά εκπρόθεσμη δήλωση. Η δήλωση πρέπει να υποβληθεί μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την τροποποίηση της μίσθωσης, αν υποβληθεί αργότερα τότε υπάρχει πρόστιμο. Εδώ δεν κατάλαβα. Έκανε δήλωση από Ιούλιο 18 μέχρι Φεβρουάριο του 20. Δηλαδή παίζει και να μην έχει πρόστιμο? Το πρόστιμο πέφτει σε περίπτωση που κάνεις εκπρόθεσμη δήλωση για ημερομηνία παλιότερη του 1 έτους?
Joshua21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 18 λεπτά πριν, overpower είπε Ναι, αλλά συνεχισα να μένω και του είχα δηλώσει ότι θα μείνω μέχρι τον Φεβρουάριο του '20. Αυτό πιο πολύ για μονομερή απόφαση μου μοιάζει, παρά με συμφωνία. 18 λεπτά πριν, overpower είπε Εδώ δεν κατάλαβα. Έκανε δήλωση από Ιούλιο 18 μέχρι Φεβρουάριο του 20. Δηλαδή παίζει και να μην έχει πρόστιμο? Το πρόστιμο πέφτει σε περίπτωση που κάνεις εκπρόθεσμη δήλωση για ημερομηνία παλιότερη του 1 έτους? Πιστεύω ήμουν αρκετά ξεκάθαρος: Στις 3/7/2019 στις 9:35 ΠΜ, Joshua21 είπε Η δήλωση πρέπει να υποβληθεί μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την τροποποίηση της μίσθωσης, αν υποβληθεί αργότερα τότε υπάρχει πρόστιμο.
Rumpelstiltskin Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 δηλαδη εβαλες τον ανθρωπο να κανει εκπρόθεσμη δήλωση για να παρεις το επιδομα λεγοντας πως θα του τα δώσεις, και τωρα που το εκανε θες να τα γλιτώσεις αν καταλαβα καλα. 1
greengr21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 53 λεπτά πριν, Rumpelstiltskin είπε δηλαδη εβαλες τον ανθρωπο να κανει εκπρόθεσμη δήλωση για να παρεις το επιδομα λεγοντας πως θα του τα δώσεις, και τωρα που το εκανε θες να τα γλιτώσεις αν καταλαβα καλα. Ο ιδιοκτητης εφταιγε που δεν ηξερε πριν 4-5χρονια οτι θα δινανε επιδομα ενοικιου φετος...φαντασου να μην ητανε και εξυπηρετικος ο ανθρωπος.
fastnq2 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δώσε κανονικά στον άνθρωπο τα 100 ευρώ. Θα μπορούσε να μην ασχοληθεί καν και να χάσεις και τα υπόλοιπα 900..Αν ρωτάς για το ποιος έχει την ευθύνη θα έλεγα 50/50 που το αφήσατε στην μοίρα του και οι δύο μεριές(όταν δεν βλέπεις μισθωτήριο στα εισερχόμενα σου στο ταξις και δεν ενοχλείς τον ιδιοκτήτη αυτό κάνεις). Μ είχε τύχει και εμένα παλαιότερα και ήταν και για 2 τροποιητικες μιας και είχε μισό μισό το σπίτι με την γυναίκα του και του είπα και συγγνώμη για την ενόχληση μιας και ο ίδιος δεν θα ειχε κανένα όφελος(ίσα ίσα που θα του πήρε και τίποτα ο λογιστής για τις τροποποιητικες). Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από fastnq2 1
overpower Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, Rumpelstiltskin είπε δηλαδη εβαλες τον ανθρωπο να κανει εκπρόθεσμη δήλωση για να παρεις το επιδομα λεγοντας πως θα του τα δώσεις, και τωρα που το εκανε θες να τα γλιτώσεις αν καταλαβα καλα. 2 ώρες πριν, greengr21 είπε Ο ιδιοκτητης εφταιγε που δεν ηξερε πριν 4-5χρονια οτι θα δινανε επιδομα ενοικιου φετος...φαντασου να μην ητανε και εξυπηρετικος ο ανθρωπος. Γενικά κάποιοι απλά υπάρχετε σε αυτόν τον κόσμο για να κράζετε και να μην βοηθάτε πουθενά. Ο ιδιοκτήτης ήξερε πόσο θα κάτσω (ότι θα έφευγα κάποια στιγμή το 19 και μετά). Επίσης, δεν μίλησε κανείς για επίδομα ενοικίου, αλλά που να ξέρατε, διαβάσατε το 1ο ποστ? Επιπλέον, δεν είπα πουθενά ότι δεν θα τα πληρώσω. Ρώτησα αν μπορεί να διαγραφεί ΓΕΝΙΚΆ ΣΑΝ ΧΡΕΟΣ ΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ. Αλλά που να ξέρατε, διαβάσατε γενικά το θέμα? 2 ώρες πριν, fastnq2 είπε Δώσε κανονικά στον άνθρωπο τα 100 ευρώ. Θα μπορούσε να μην ασχοληθεί καν και να χάσεις και τα υπόλοιπα 900..Αν ρωτάς για το ποιος έχει την ευθύνη θα έλεγα 50/50 που το αφήσατε στην μοίρα του και οι δύο μεριές(όταν δεν βλέπεις μισθωτήριο στα εισερχόμενα σου στο ταξις και δεν ενοχλείς τον ιδιοκτήτη αυτό κάνεις). Μ είχε τύχει και εμένα παλαιότερα και ήταν και για 2 τροποιητικες μιας και είχε μισό μισό το σπίτι με την γυναίκα του και του είπα και συγγνώμη για την ενόχληση μιας και ο ίδιος δεν θα ειχε κανένα όφελος(ίσα ίσα που θα του πήρε και τίποτα ο λογιστής για τις τροποποιητικες). Ναι, δεν είπα ότι δεν θα τα δώσω, αλλά πιστεύω ότι ο λογιστής του θα έπρεπε να τον ρωτήσει "ξες, τι γίνεται με αυτό το συμβόλαιο? Μένει ακόμα μέσα ο ενοικιαστής?". Πάντως γενικά ρώτησα αν μπορεί να διαγραφεί επειδή υπάρχουν αποδείξεις και το θεωρώ χαζό όπου σε ανανέωση μισθωτηρίου υπάρχει κόστος. Whatever
Rumpelstiltskin Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 προσωπικά δεν ανεφερα επιδομα ενοικίου, οποτε δε σχολιαζω αυτο το κομματι, ας διαβαζες το ποστ. το ποσο που θα πρεπει να πληρώσει καταλαβες για ποιο λόγο πρεπει να το πληρώσει; κανει εκπρόθεσμα δήλωση, ανεξάρτητα γιατι την κανει πρέπει να πληρώσει, πως λοιπον θες να τα γλιτώσει ο ανθρωπος (και να τα γλιτώσεις και εσύ;), αφού ορθώς θα πρεπει να τα πληρώσει; το πως πληρωνες κτλ ειναι ασχετο, δεν ειναι για αυτο το λογο το προστιμο. οπως επρεπε να το δει αυτος, επρεπε και εσυ. Δε το εκανε κανεις σας, εσυ τον χρειαστηκες, αυτος σε εξυπηρετησε. Του τα δίνεις, τον ευχαριστείς που σε εξυπηρετησε και τέλος. προφανως δε φταις μόνο εσυ, αλλά το πρόστιμο δεν αλλαζει τωρα.
fastnq2 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Στις 4/7/2019 στις 7:35 ΜΜ, overpower είπε Ναι, δεν είπα ότι δεν θα τα δώσω, αλλά πιστεύω ότι ο λογιστής του θα έπρεπε να τον ρωτήσει "ξες, τι γίνεται με αυτό το συμβόλαιο? Μένει ακόμα μέσα ο ενοικιαστής?". Πάντως γενικά ρώτησα αν μπορεί να διαγραφεί επειδή υπάρχουν αποδείξεις και το θεωρώ χαζό όπου σε ανανέωση μισθωτηρίου υπάρχει κόστος. Whatever Αυτο θα γινοταν αν οι λογιστες εκαναν 5 φορολογικες δηλωσεις τον χρονο και ηξεραν απο εξω και ανακατωτα ολα τα στοιχεια καθε πελατη.Οι περισσοτερες φορολογικες δηλωσεις γινονται με τον εξης διαλογο -(λογιστης) αλλαξε κατι η ειναι οπως περσι? -(πελατης) εεε..ναι μωρε ολα ιδια Αυτο οδηγει σε παρεξηγησεις ειδικα αμα ξεχασει να αναφερει κατι ο πελατης.Προφανως και αυτος το αφησε στην μοιρα του μιας και οπως ειπαμε πιο πανω δεν ειχε και κανενα οφελος και ετσι το αφησε οπως ηταν.Σε ανανεωση μισθωτηριου δεν υπαρχει κοστος,σε αναδρομικη δηλωση του υπαρχει.Αν πχ σημερα κανατε νεο συμβολαιο δεν θα υπηρχε προβλημα,ομως δεν θα μπορουσες να παρεις εσυ το επιδομα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα