Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Η ερώτηση που θέτει η νηματοθέτρια είναι η εξής:

Μου ειπαν ότι θα δουλεύω 12ωρο και θα βγαζω περίπου 1100 με 1200 το μήνα για πρωί και κάπου στα 1300 με 1400 το βράδυ. Θα ήθελα να μου πείτε πως σας φαίνονται τα χρήματα 

Πάμε λοιπόν:

Στην διόλου απίθανη περίπτωση που δε περιλαμβάνεται ρεπό, μιλάμε για 1150 ευρώ το 12ώρο, ή αλλιώς 1150 ευρώ στις 360 ώρες εργασίας, ήτοι 3,2€ την ώρα 

Στο κανονικό οκτάωρο ο βασικός μισθός είναι 550€, και το ωρομίσθιο είναι 550 / 22 / 8 = 3.125 € την ώρα 

Οπότε πως για να απαντήσουμε στην ερώτησή που τέθηκε, προφανώς και τα λεφτά δεν αξίζουν

πάλι καλά που μερικοί σκέφτονται και λίγο

4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δε καταλαβαίνεις απλά πράγματα, δυστυχώς

έλα ρε τρολλάρει. μη ψαρώνετε

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

ναι σας ειπε καποιος οτι μονο η δουλεια θα μας σωσει και με τα μυαλα μας δε παμε πουθενα, και αυτος "τρολαρει". Περιμενε κι εσυ με επανασταση να φερεις μισθο 1500 ευρω οπως προ κρισης. καληνυχτα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

Καλά ναι, δεν έχεις άδικο 

Το ζήτημα είναι ότι βλέπω πολλούς που σκέφτονται ανάλογα, και πραγματικά στεναχωριέμαι 

Ναι στη δουλειά, όχι όμως στην εκμετάλλευση... 

• Sad 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, vairass είπε

Άμα δεν βγάζεις αρκετά ψάχνεις τρόπους να βγάζεις απλό.

Δεν στέκει να δουλεύεις 23 ώρες κάτι έχεις μπερδέψει στης ώρες.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, christopher0016 είπε

Δεν στέκει να δουλεύεις 23 ώρες κάτι έχεις μπερδέψει στης ώρες.

Παρασκευή και Σάββατο τόσο δουλεύω. Άμα έχεις ανάγκη κάνεις τα πάντα.

• Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, vairass είπε

Παρασκευή και Σάββατο τόσο δουλεύω. Άμα έχεις ανάγκη κάνεις τα πάντα.

δουλεύεις ή απλά βρίσκεσαι διαθέσιμος κάπου  (που οκ θεωρείται δουλειά και αυτό)

γιατί αν όντως δουλεύεις σερί κάθε σκ τόσες ώρες πώς στέκεσαι ακόμα όρθιος; 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, sezebo είπε

δεν καταλαβαινεις οτι ειναι θεμα κουλτουρας του λαου μας, οτι ο ελληνας απο το 90 και μετα εχει γινει ο μεγαλύτερος τεμπελης στην ευρωπη, οτι στις απεργιες και στις πορείες ειναι πρωτος!! μονο με σκληρη δουλεια θα δουμε προκοπη, μη περιμενετε να σας σωσει κανεις πολιτικος μονο ΔΟΥΛΕΙΑ και ΙΔΡΩΤΑΣ

Τα δεδομένα της Eurostat μάλλον το ανάποδο δείχνουν. Οι Έλληνες δουλεύουν πολύ παραπάνω από το μέσο ορο της ΕΕ λαι πληρώνονται αναλογικά πολύ λιγότερα.  

Δημοσ.
Μόλις τώρα, paylidis είπε

Τα δεδομένα της Eurostat μάλλον το ανάποδο δείχνουν. Οι Έλληνες δουλεύουν πολύ παραπάνω από το μέσο ορο της ΕΕ λαι πληρώνονται αναλογικά πολύ λιγότερα.  

και εκει κλασικα ελληνικα στατιστικα ειναι, fake οσο δεν παει

• Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paylidis είπε

υπάρχει ένα πρόβλημα όμως στη χώρα μας

δουλεύουμε μεγάλα ωράρια χωρίς να παράγουμε ανάλογα με τις ώρες που είμαστε εκεί

αυτό συμβαίνει 1ον γιατί είναι αδύνατο να δουλεύεις πχ 10 ώρες στο φουλ, θα πεθάνεις και 2ον επειδή σε πολλές επιχειρήσεις (ειδικά σε θέσεις γραφείου) υπάρχει η νοοτροπία ότι πρέπει να παρίστασαι εκεί πολλές ώρες έτσι για να υπάρχεις

με αυτή τη νοοτροπία, αν ο άλλος είναι να δουλέψει 9-19 ή και 20:00 ας πούμε, πάει το πρωί στη δουλεία και όπως το βρίσκω απόλυτα λογικό τις πρώτες ώρες τουλάχιστον τα ξύνει και δεν κάνει τίποτα, αφού ξέρει ότι θα φάει όλη του τη μέρα εκεί 

επειδή έχει τύχει να δουλέψω ασταμάτητα και 10ωρα και 12ωρα και μέχρι 14ωρα το έχω πάει (γενικά    δεν συνηθίζω να καθόμαι περα του 8ωρου εκτός αν προκύψει λόγος) καταλαβαίνω πολύ καλά ότι το να δουλεύεις πολλές ώρες συνέχεια είναι κάτι ανέφικτο και εγώ είμαι σχετικά νέος, σε καλή φυσική κατάσταση (πολύ καλύτερη από τους περισσότερους σίγουρα) και η δουλειά μου δεν με κουράζει όπως παλιότερα ας πούμε που ήμουν πιο άπειρος και έστιβα το μυαλό μου την κάνω κάπως αυτοματοποιημένα τις περισσότερες φορές 

βέβαια και η μετακίνηση είναι ταλαιπωρία  και το να παρίστασαι ακόμα είναι ταλαιπωρία, αλλά το να δουλεύεις όντως 10 και 12 ώρες για χρόνια είναι απλά αδύνατο

όχι ότι άνθρωποι δεν το κάνουν, αλλά με τι συνέπειες για την υγεία τους είναι το θέμα 

• Like 8
Δημοσ.
44 minutes ago, sezebo said:

ναι σας ειπε καποιος οτι μονο η δουλεια θα μας σωσει και με τα μυαλα μας δε παμε πουθενα, και αυτος "τρολαρει". Περιμενε κι εσυ με επανασταση να φερεις μισθο 1500 ευρω οπως προ κρισης. καληνυχτα

Τα 1.500 είναι εύκολος στόχος και με απλό ωράριο και νόμιμα. Υπάρχουν δουλειές .

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, logistoulis είπε

επειδή έχει τύχει να δουλέψω ασταμάτητα και 10ωρα και 12ωρα και μέχρι 14ωρα το έχω πάει (γενικά    δεν συνηθίζω να καθόμαι περα του 8ωρου εκτός αν προκύψει λόγος) καταλαβαίνω πολύ καλά ότι το να δουλεύεις πολλές ώρες συνέχεια είναι κάτι ανέφικτο και εγώ είμαι σχετικά νέος, σε καλή φυσική κατάσταση (πολύ καλύτερη από τους περισσότερους σίγουρα) και η δουλειά μου δεν με κουράζει όπως παλιότερα ας πούμε που ήμουν πιο άπειρος και έστιβα το μυαλό μου την κάνω κάπως αυτοματοποιημένα τις περισσότερες φορές 

Κοίτα, τα τρολλ του πληκτρολογίου θα σου πουν ότι για πλάκα δουλεύουν 12ώρα κάθε μέρα ασταμάτητα, η αλήθεια όμως είναι αυτή που περιγράφεις 

Έχω δουλέψει με το γκάζι στο πάτωμα για μικρά διαστήματα (12+ ώρες), αλλά το βλέπω και στον εαυτό μου ότι μετά από κάποιες μέρες απλά δε μπορείς να δουλέψεις 

Βέβαια έχω και κολλητό που είναι σε μεγάλη ελεγκτική, και υπάρχουν μακρές χρονικές περίοδοι που τρώνε 12ωρα στη δουλειά 

Όμως εκεί, όπως πολύ σωστά είπες, παπάρια μάντολες δουλεύουνε 12 ώρες 

Τη μισή μέρα κοιτάνε στοίχημα, συζητάνε για γκόμενες και ψάχνουν κάνα δίωρο τι θα παραγγείλουν να φάνε, και δουλειά κάνουν όταν ταυλώσει στον μάνατζερ να τους φωνάξει να τους πει τι να κάνουν

Αυτό όμως δεν είναι 12ώρη εργασία, αυτό όπως πάρα πολύ σωστά ειπώθηκε είναι 12ώρη παρουσία... 

• Like 5
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, sezebo είπε

και εκει κλασικα ελληνικα στατιστικα ειναι, fake οσο δεν παει

Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τα στατιστικά λοιπόν των υπολοίπων χωρών είναι original...? 

Μη τα ισοπεδώνουμε όλα...

τεσπα αρκετά είμαστε εκτός θέματος 

ξαναλεω στον/στην ts δεν αξίζει  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Τη μισή μέρα κοιτάνε στοίχημα, συζητάνε για γκόμενες και ψάχνουν κάνα δίωρο τι θα παραγγείλουν να φάνε, και δουλειά κάνουν όταν ταυλώσει στον μάνατζερ να τους φωνάξει να τους πει τι να κάνουν

Το μεγαλύτερο αγκάθι στις ελληνικές εταιρίες είναι οι άθλιοι manager ... με νοοτροπία πρέπει ντε και καλά να κάτσουμε όλοι μέχρι αργά, άσχετα με τα tasks. Γεγονός είναι πάντως ότι ο άνθρωπος μπορεί να έχει 8 παραγωγικές ώρες (το πολύ?). Στην Ευρώπη σίγουρα όλοι μέχρι 8 πάνε, οκ αν αυτό σπάσει για καμιά βδομάδα, είναι για μια πιέση στα deadlines. Στην Αμερική που κυνηγάνε τα $ με το τσουβάλι, έχουν και πιο επιθετικό μοντέλο εργασίας ...

Επεξ/σία από gthe
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Narayan είπε

Τι σχέση έχει το πόσο πουλάει τα είδη ο φούρνος με το πόσο πληρώνει τους υπαλλήλους του; Μαζί το έχουν το μαγαζί;

Αμα θελει να πουλα "ποιοτικη" τυροπιτα των 5€. Τοτε οφειλει να εχει το αντοιστιχο ποιοτικο προσωπικο.

Ειναι σαν να θελεις να ανοιξεις πενταστερο ρεστοραν και αντι για σεφ να εχεις σουβλατζη με τον αντοιστιχο μισθο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gthe είπε

Το μεγαλύτερο αγκάθι στις ελληνικές εταιρίες είναι οι άθλιοι manager ... με νοοτροπία πρέπει ντε και καλά να κάτσουμε όλοι μέχρι αργά, άσχετα με τα tasks

Βασικά το πρόβλημα με τους Έλληνες managers είναι ότι δεν είναι managers, είναι απλά προϊστάμενοι και ουδεμία σχέση έχουν με τη διαχείριση του κόσμου που έχουν από κάτω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...