Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ποιος μίλησε για τζίρους, τα παιδιά είπαν αν πηγαίνει καλά 

2 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

φαντάζομαι οι περισσότεροι το καταλαβαίνουν, αλλά που κολλάει αυτό;

Δηλαδή θεωρείς ότι είναι φυσιολογικό να μειωθούν οι μισθοί αν πέσει η κίνηση αλλά παράλογο να αυξηθούν αν ανέβει;

βασικά, επειδή μου έχει τύχει κιόλας πριν κάποια χρόνια.

Μου τη δίνει το επιχείρημα, "πρέπει να μειώσουμε το μισθό σου διότι έπεσε η κίνηση" και όταν μετά από καιρό η κίνηση ανεβαίνει τοτε μούγκα

Όταν μου συσχετίζετε την τιμή της τυρόπιτας με την καλή πορεία της επιχείρησης, προφανώς και υπάρχει μία δυσκολία διαχωρισμού των δύο όρων.

Υπάρχουν επίσης επιχειρήσεις που επιβραβεύουν τους υπαλλήλους που το αξίζουν ή που ξέρουν να διαπραγματεύονται, στη "δίνει" και αυτό το επιχείρημα;

3 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

επίσης στην αλβανία δουλεύουν για 300ευρο. άρα γιατί όχι; γιατί να μη πάρουν τόσα; αλλά ξέχασα εκεί δεν είναι Αλβανία darling

Επειδή στην Αλβανία με €300 αγοράζεις όσα εδώ Ελλάδα στοιχίζουν €500. Αλλά προφανώς τρολλάρεις οπότε τραγούδα μόνος σου από εδώ και πέρα.

• Like 1
  • Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Narayan είπε

Όταν μου συσχετίζετε την τιμή της τυρόπιτας με την καλή πορεία της επιχείρησης, προφανώς και υπάρχει μία δυσκολία διαχωρισμού των δύο όρων.

για πες μου λοιπόν ποιο είναι το ποσοστό κέρδους αφού ξέρεις κι εμείς οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε

δεν πάει όμως με αυτό, ο μισθός πάει και με την προσφορά ζήτηση. για να δίνουν τόσα μάλλον δε μπορούν παρακάτω αλλά δεν υπάρχει και λόγος για παραπάνω, δεν είναι ότι ο άλλος έστησε μαγαζί στη μύκονο για το μεροκαματάκι, μη λέμε και ο,τι θέλουμε 

το αν κάποια στιγμή το συγκεκριμένο νησί "σκάσει" γιατί πρόκειται για φούσκα είναι άλλο θέμα , μέχρι τώρα βγάζουν τα κέρατά τους 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, logistoulis είπε

για πες μου λοιπόν ποιο είναι το ποσοστό κέρδους αφού ξέρεις κι εμείς οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε

Δεν είπα ότι ξέρω, τουναντίον είπα πως είναι αφυές να κάνουμε υποθέσεις για το κέρδος μιας επιχείρησης βασιζόμενοι μόνο στο κόστος των προϊόντων της και τον τόπο στον οποίο δραστηριοποιείται. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ποια είναι η αντιπρότασή σου; 

νομίζω αυτά που ήθελα να πω τα έγραψα στο μήνυμα μου.

Ανέφερα πως δε λέω στην ts να μην πάει. το μήνυμα μου ήταν για να σχολιάσει όλους αυτούς που το θεωρούν ευκαιρία.

Ευκαιρία δεν είναι, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει. Δεν έχω να προτείνω κάτι διότι τα πάντα είναι σχετικά. αν "πεινάει" ας πάει και είναι λογικό. δε το κατακρίνουμε. ούτε θεωρώ ότι είναι κορόιδο.

κορόιδα θεωρώ όμως αυτούς που το βλέπουν σαν ευκαιρία.

Δημοσ.

Όταν μια επιχείρηση πάει καλά κερδίζει το αφεντικό της σχεδόν πάντα και ο εργαζόμενος μένει στον ίδιο μισθό, τις ίδιες ώρες εργασίας (αυξάνονται κιόλας γιατί έχει πιο πολύ κίνηση), συνεχίζει να μην ασφαλίζει κόσμο και ζητά και από τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι και να δουλεύουν περισσότερο γιατί πάει πολύ καλά η επιχείρηση.

Όταν μια επιχείρηση χάνει λεφτά ο εργοδότης συνιθίζει να μην ασφαλίζει, να μειώνει το μισθό, να μην πληρώνει εφορία (καλά αυτό το κάνει και όταν βγάζει λεφτά) , να ζητάει από τον εργαζόμενο να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει υπερωρίες χωρίς μισθό γιατί πρέπει να σώσουμε την επιχείρησή μας (!) και στο τέλος να δηλώνει πτώχευση να μην πληρώνει φράγκο σε κανέναν και να πηγαίνει να ανοίγει άλλη επιχείρηση.

Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα τις περισσότερες φορές.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Narayan είπε

Δεν είπα ότι ξέρω, τουναντίον είπα πως είναι αφυές να κάνουμε υποθέσεις για το κέρδος μιας επιχείρησης βασιζόμενοι μόνο στο κόστος των προϊόντων της και τον τόπο στον οποίο δραστηριοποιείται. 

εμπειρικά πάντως στο συγκεκριμένο νησί (ή σαντορίνη) μπορείς να υποθέσεις με αρκετή επιτυχία ότι βγάζουν πολλά λεφτά 

τα χιλιάρικα μισθοί για εκεί είναι το 500αρικο της υπόλοιπης ελλάδας 

3 λεπτά πριν, Μπάμιας είπε

νομίζω αυτά που ήθελα να πω τα έγραψα στο μήνυμα μου.

Ανέφερα πως δε λέω στην ts να μην πάει. το μήνυμα μου ήταν για να σχολιάσει όλους αυτούς που το θεωρούν ευκαιρία.

Ευκαιρία δεν είναι, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει. Δεν έχω να προτείνω κάτι διότι τα πάντα είναι σχετικά. αν "πεινάει" ας πάει και είναι λογικό. δε το κατακρίνουμε. ούτε θεωρώ ότι είναι κορόιδο.

κορόιδα θεωρώ όμως αυτούς που το βλέπουν σαν ευκαιρία.

ευκαιρία δεν είναι, είναι αυτό που είναι αν θες πας, αν δε θες δεν πας

φυσικά και είμαι αρνητικός στο 7ημερο 12ωρο γενικά για λόγους υγείας , αλλά ποια είναι η εναλλακτική για τον ts? αυτό είναι το θέμα 

2 λεπτά πριν, Narayan είπε

Μπορεί μια επιχείρηση στο Αιγάλεω να έχει 15% κέρδος και μία στη Μύκονο 2%. 

φυσικά και μπορεί, αλλά μάλλον όχι 

επίσης το κέρδος μπορεί και να είναι μια πολύ σχετική έννοια, αν πχ τα λεφτά σου κάνουν βόλτα σε κάποια εταιρεία εκτός ελλάδος μπορεί εδώ να δηλώνεις ψίχουλα και τα λεφτά σου να είναι στην ασφάλεια του εξωτερικού με πιο χαμηλούς συντελεστές 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Η ερώτηση που θέτει η νηματοθέτρια είναι η εξής:

Μου ειπαν ότι θα δουλεύω 12ωρο και θα βγαζω περίπου 1100 με 1200 το μήνα για πρωί και κάπου στα 1300 με 1400 το βράδυ. Θα ήθελα να μου πείτε πως σας φαίνονται τα χρήματα 

Πάμε λοιπόν:

Στην διόλου απίθανη περίπτωση που δε περιλαμβάνεται ρεπό, μιλάμε για 1150 ευρώ το 12ώρο, ή αλλιώς 1150 ευρώ στις 360 ώρες εργασίας, ήτοι 3,2€ την ώρα 

Στο κανονικό οκτάωρο ο βασικός μισθός είναι 550€, και το ωρομίσθιο είναι 550 / 22 / 8 = 3.125 € την ώρα 

Οπότε πως για να απαντήσουμε στην ερώτησή που τέθηκε, προφανώς και τα λεφτά δεν αξίζουν

• Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, logistoulis είπε

κρίση θα έχουμε μέχρι να πεθάνουμε (εμείς)

το arbeit macht frei που  έγραφαν και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μου θύμισες 

ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ σαν τους αλβανους την δεκαετια του 90. Αλλιως η χωρα ΔΕΝ θα βγει απτα σκατα

Επεξ/σία από sezebo
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sezebo είπε

ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ σαν τους αλβανους την δεκαετια του 90. Αλλιως η χωρα ΔΕΝ θα βγει απτα σκατα

μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα, αλλά δυστυχώς δεν είναι 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sezebo είπε

Με 360 ώρες το μήνα δουλειά μπαίνεις χειρότερα στα σκατά, σε περίπτωση που δε το καταλαβαίνει η κούτρα μερικών...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Με 360 ώρες το μήνα δουλειά μπαίνεις χειρότερα στα σκατά, σε περίπτωση που δε το καταλαβαίνει η κούτρα μερικών...

ναι ναι μείνε σε αυτη την νοοτροπια της "ανατροπης" και της "επαναστασης" και η χωρα θα μεινει για πολλααα χρονια σε μισθο 500 ευρω

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sezebo είπε

ναι ναι μείνε σε αυτη την νοοτροπια της "ανατροπης" και της "επαναστασης" και η χωρα θα μεινει για πολλααα χρονια σε μισθο 500 ευρω

Δε καταλαβαίνεις απλά πράγματα, δυστυχώς

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δε καταλαβαίνεις απλά πράγματα, δυστυχώς

δεν καταλαβαινεις οτι ειναι θεμα κουλτουρας του λαου μας, οτι ο ελληνας απο το 90 και μετα εχει γινει ο μεγαλύτερος τεμπελης στην ευρωπη, οτι στις απεργιες και στις πορείες ειναι πρωτος!! μονο με σκληρη δουλεια θα δουμε προκοπη, μη περιμενετε να σας σωσει κανεις πολιτικος μονο ΔΟΥΛΕΙΑ και ΙΔΡΩΤΑΣ

Επεξ/σία από sezebo
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...