Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. 

Γνωρίζει κανείς ποιόν βαραίνουν τα έξοδα συντήρησης air-condition(καθαρισμός φίλτρων κτλ) και καυστήρα; 

Τον ενοικιαστή που μόλις μετακόμισε ή τον ιδιοκτήτη; 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Άμα τώρα μπήκες στο σπίτι, φαντάζομαι είναι λογικό να μην χρεωθείς την συντήρηση καυστήρα που στην ουσία είναι ο καθαρισμος του λέβητα από την στάχτη της προηγούμενης χρονιάς και η αλλαγή μπεκ. Νομίζω δλδ ότι αφορά την χρήση προηγούμενου χρόνου. Θα έλεγα και τα ίδια για τα φίλτρα του a/c αλλά αυτό δύσκολα τώρα να κάτσετε να το συζητήσετε με τον ιδιοκτήτη. Δεν τα καθαρίζεις μόνος/μόνη να γλιτώσεις το κόπο?

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, jimokak είπε

Καλησπέρα σε όλους. 

Γνωρίζει κανείς ποιόν βαραίνουν τα έξοδα συντήρησης air-condition(καθαρισμός φίλτρων κτλ) και καυστήρα; 

Ευχαριστώ.

Για τον καυστηρα σιγουρα οχι εσενα! τωρα για το κλιματιστικο καθαρισε τα φιλτρα που ειναι κατι ευκολο.. και αν ακομα μυριζει πες το στον ιδιοκτητη και οπως κατσει..

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, jimokak είπε

ποιόν βαραίνουν τα έξοδα συντήρησης air-condition(

Ήταν στα προαπαιτουμενα το  κλιματιστικό ? Το κλιματιστικό δεν είναι από τα στάνταρ απαραίτητα που απαιτουντε για ενοικίαση ενός σπιτιού, οπότε θα πρέπει να είχατε  συμφωνήσει για αυτό εξ αρχής Εγώ άφησα 2 αιρκο σένα διαμέρισμα που νοικιάζω και στο ιδιωτικό συμφωνητικό γράψαμε ότι καμία σχέση θα έχω με αυτά περί συντήρησης και βλαβών Το περασμένο καλοκαίρι το ένα χάλασε Δεν το έφτιαξαν και είναι ακόμη έτσι Κανένα πρόβλημα Αλωστε δεν το ενοικίασα με παραχώρηση κλιματιστικων Απλα υπήρχαν και έμειναν 

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, jimokak είπε

Καλησπέρα σε όλους. 

Ευχαριστώ.

Καταρχήν δεν υπάρχει νομοθεσία που να διαχωρίζει ποια ακριβώς έξοδα βαρύνουν τον έναν και ποια τον άλλον, όμως έχει ερμηνευθεί ότι σύμφωνα με τις αρχές της καλής πίστης ότι τα έξοδα συντήρησης επιβαρύνουν τον ενοικιαστή και οι έκτακτες επισκευές επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη. Αυτά που περιγράφεις είναι στην πρώτη κατηγορία, άσχετα πότε μετακόμισε ο ενοικιαστής.

Υπόψιν τα παραπάνω δεν ισχύουν αν στο ιδιωτικό συμφωνητικό προβλέπεται κάτι διαφορετικό.

Δημοσ.

Θα συμφωνησω με joshua.. πχ Θα επρεπε στα κλιματιστικα εστω να τα εχεις τσεκαρει οτι οντως αποδιδουν και να υπηρχε συμφωνια εξαρχης για αυτο.. το να μπεις κ να εχει κλιματιστικο που δεν εχει σταγονα μεσα πχ, ειναι δωρον αδωρον. χρειαζεται συνεννοηση πανω απ ολα και να προννοεις για τετοιες καταστασεις.

Δημοσ.

Βασικά αν ένα κλιματιστικό δεν έχει σωστή απόδοση δεν χρειάζεται συντήρηση, επισκευή χρειάζεται, και για τις επισκευές είναι υπεύθυνος ο ιδιοκτήτης

Δημοσ.

Ενα κλιματιστικο με βουλωμενα φιλτρα απο σκονη και ακαθαρτη φτερωτη εξωτερικης μοναδας παλι δεν δουλευει σωστα...

Αυτο δεν ειναι βλαβη ομως...

Ειναι θεμα συντηρησεως....

Δημοσ.
Μόλις τώρα, k_w_t είπε

Ενα κλιματιστικο με βουλωμενα φιλτρα απο σκονη και ακαθαρτη φτερωτη εξωτερικης μοναδας παλι δεν δουλευει σωστα...

Αυτο δεν ειναι βλαβη ομως...

Ειναι θεμα συντηρησεως....

Αυτά που περιγράφεις είναι συντήρηση που προβλέπεται να την κάνει τακτικά ο χρήστης, τα φίλτρα πρέπει να τα καθαρίζει με σαπουνάδα κάθε κάποιες ώρες (συνήθως σε ειδοποιεί το ίδιο το μηχάνημα για το πότε), και την εξωτερική μονάδα ξέπλυμα με άφθονο νερό το πολύ κάθε μήνα.

Η συντήρηση που πρέπει να κάνει τεχνικός κάθε χρόνο (και φυσικά έχει κόστος) είναι άλλο πράγμα, σε αυτή καθαρίζεται η εσωτερική μονάδα με ειδικό αντιβακτηριδιακό-αντιμουχλικό υγρό, καθαρίζεται ο σωλήνας από τον οποίο αποβάλλεται το νερό που υγροποιείται, πραγματοποιείται οπτικοακουστικός έλεγχος, μετριούνται πιέσεις, η ποσότητα φρέον κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτά που περιγράφεις είναι συντήρηση που προβλέπεται να την κάνει τακτικά ο χρήστης, τα φίλτρα πρέπει να τα καθαρίζει με σαπουνάδα κάθε κάποιες ώρες (συνήθως σε ειδοποιεί το ίδιο το μηχάνημα για το πότε), και την εξωτερική μονάδα ξέπλυμα με άφθονο νερό το πολύ κάθε μήνα.

Η συντήρηση που πρέπει να κάνει τεχνικός κάθε χρόνο (και φυσικά έχει κόστος) είναι άλλο πράγμα, σε αυτή καθαρίζεται η εσωτερική μονάδα με ειδικό αντιβακτηριδιακό-αντιμουχλικό υγρό, καθαρίζεται ο σωλήνας από τον οποίο αποβάλλεται το νερό που υγροποιείται, πραγματοποιείται οπτικοακουστικός έλεγχος, μετριούνται πιέσεις, η ποσότητα φρέον κτλ.

Πιστευεις οτι πχ η κ.Σουλα στον 3ο που ειναι 55χρονων το κανει αυτο ?  Μαλλον φερνει μαστορα  για την συντηρηση για να πλύνει τα φιλτρα.

Ποιο μηχανημα σε ειδοποιει για καθαρισμα των φιλτρων...?

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.

να πω την εμπειρια μου ,σε 10ετιας οικοδομη νοικιαζα διαμερισμα και μετα απο 2 χρονια τρυπησε ο θερμοσιφονας κανοντας παραλληλα ζημια λογο νερου,ο ιδιοκτητης απαιτησε να τα φτιαξω ολα εγω με αποτελεσμα να καταληξουμε στα διαστηρια.Εκει λοιπον αποφανθηκε ο δικαστης οτι υπευθυνος πληρωμης ηταν ο ιδιοκτητης διοτι  εγω ημουν μονο 2 χρονια ενω αν ημουν απο την πρωτη μερα στο διαμερισμα θα ημουν εγω υπευθυνος να πληρωσω,,ζημιες που γινονται απο την χρηση επιβαρυνουν τον ενοικιαστη ,ενω φθορες λογου χρονου τον ιδιοκτητη

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Πιστευεις οτι πχ η κ.Σουλα στον 3ο που ειναι 55χρονων το κανει αυτο ?  Μαλλον φερνει μαστορα  για την συντηρηση.

Ποιο μηχανημα σε ειδοποιει για καθαρισμα των φιλτρων...?

Ιδέα δεν έχω τι κάνει η κυρα Σούλα του 3ου, ούτε με νοιάζει κιόλας, εγώ απλά περιέγραψα ποια ακριβώς είναι είναι η προβλεπόμενη συντήρηση από το χρήστη και ποια από τον τεχνικό.

Επίσης όλα όσα κλιματιστικά έχω δει σε ειδοποιούν για το καθάρισμα των φίλτρων, ακόμα και ένα παλιό hitachi πάνω από 25ετίας που έχω διαθέτει μια λυχνία με ένδειξη "filter check" η οποία ανάβει κάθε κάποιες ώρες λειτουργίας ώστε να σε ενημερώσει ότι τα φίλτρα θέλουν καθάρισμα.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Ιδέα δεν έχω τι κάνει η κυρα Σούλα του 3ου, ούτε με νοιάζει κιόλας, εγώ απλά περιέγραψα ποια ακριβώς είναι είναι η προβλεπόμενη συντήρηση από το χρήστη και ποια από τον τεχνικό.

Επίσης όλα όσα κλιματιστικά έχω δει σε ειδοποιούν για το καθάρισμα των φίλτρων, ακόμα και ένα παλιό hitachi πάνω από 25ετίας που έχω διαθέτει μια λυχνία με ένδειξη "filter check" η οποία ανάβει κάθε κάποιες ώρες λειτουργίας ώστε να σε ενημερώσει ότι τα φίλτρα θέλουν καθάρισμα.

To τοπικ λεει ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ δεν λεει συντηρηση χρηστη ,τεχνικου κλιματιστικων.εξουσιοδοτημενου συνεργειο και αντιπροσωπειας...!

ΣΚΕΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ λεει.. Υπαρχει κοσμος που καλει ηλεκτρολογο για να αλλαξει λαμπα ακομα.

Σταματα να ζεις στον δικο σου πλανητη...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, k_w_t είπε

To τοπικ λεει ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ δεν λεει συντηρηση χρηστη ,τεχνικου κλιματιστικων.εξουσιοδοτημενου συνεργειο και αντιπροσωπειας...!

ΣΚΕΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ λεει.. Υπαρχει κοσμος που καλει ηλεκτρολογο για να αλλαξει λαμπα ακομα.

Σταματα να ζεις στον δικο σου πλανητη...

Τελικά άλλα βλέπεις και άλλα καταλαβαίνεις... δεν λέει σκέτο συντήρηση, λέει για έξοδα συντήρησης, συνεπώς εννοεί τη συντήρηση του τεχνίτη μια και μόνο αυτή έχει κόστος.

Επίσης το ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που δεν ξέρει να αλλάξει ούτε λάμπα, δεν περίμενα εσένα να μου το πεις, αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι το συχνό καθάρισμα των φίλτρων είναι δουλειά του χρήστη.

Όσο για το ποιος ζει στον άλλον πλανήτη, άλλος είναι αυτός που δεν έχει ιδέα για το ότι τα κλιματιστικά σε ενημερώνουν για το πότε πρέπει να καθαρίσεις τα φίλτρα, όχι εγώ. Δες για να μαθαίνεις:

"Καθαρισμός των φίλτρων αέρα • Όταν εμφανιστεί στο τηλεχειριστήριο η ένδειξη φίλτρου, καθαρίστε τα φίλτρα αέρα."

http://www.toshiba-aircon.gr/media/67388/Owners-Manual_Gr.pdf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...