confused.and.desperate Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Βρισκομαι σε αδιεξοδο. Δεν εγραψα καλα στις πανελληνιες αλλα επιθυμω να σπουδασω αυτο που ονειρευομαι. Βρισκομαι σε διλλημα μεταξυ 2 ιδιωτικων πανεπιστημιων. Το 1ο ειναι το St. Kliment Ohridski, το οποιο ειναι το πιο κορυφαιο πανεπιστημιο της Βουλγαριας, τα μαθηματα του ειναι στην αγγλικη γλωσσα (να σημειωθει πως ειμαι καλη στα αγγλικα και εχω πτυχιο επιπεδου C2), βρισκεται στη Σοφια και ειναι πιο ευκολο ως προς τις επιλογες των μεταφορικων να παω εκει. Το 2ο ειναι το Πανεπιστημιο Νεαπολις Παφου, το οποιο βρισκεται στη Παφο, η οποια ειναι ασφαλης πολη και τα μαθηματα γινονται στα Ελληνικα. Ωστοσο, ειναι πιο ακριβο σε συγκριση με το 1ο (ιδιαιτερα ο χωρος διαμονης) και η μονη προσβαση στο νησι της Κυπρου ειναι αεροπορικως. Ομως, και στα 2 μερη διατρεχει καποιος κινδυνος. Με αυτο εννοω πως εχω ακουσει πως οι ανθρωποι στη Βουλγαρια ειναι εκμεταλλευτες και πως δεν ειναι δυσκολο στη Κυπρο να γινει πολεμος με τη Τουρκια και να υπαρξει κινδυνος να εγγλωβιστω σε μια τετοια κατασταση στο νησι, δεδομενου της μοναδικης προσβασης σ΄ αυτο. Παρακαλω βοηθηστε με αποφασισω. 1
tz_aristotelis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Η μπορείς να στρωσεις το κωλο σου να διαβάσεις , να δώσεις του χρόνου και να περάσεις εκεί που αξίζεις. Τέλος. Η υλοποίηση των ονείρων θέλει προσπάθεια. Τώρα κάνεις όνειρα με άλλων λεφτά. 8 5
forgotten Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 βρισκομαι κυπρο και μαλιστα παφο ,αποψη μου οτι το τελευταιο σκελος με τον πολεμο αν γινει δεν θα ειναι μονο η κυπρος και ο εγκλωβισμος θα ναι γενικος.... τωρα για την κυπρο θα ελεγα οτι τσιμπαει σε τιμες και επιπεδο υπηρεσιων λογω τουριστων κλπ ,πχ δινω 35 ευρω για 16αρα γραμμη διαδικτυου μονο και το πιο φτηνο πακετο κινητης ειναι στα 12.5 ευρω τον μηνα με 350 λεπτα ομιλιας,350 sms και 550mb ιντερνετ μονο
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, confused.and.desperate είπε ... εχω ακουσει πως οι ανθρωποι στη Βουλγαρια ειναι εκμεταλλευτες και πως δεν ειναι δυσκολο στη Κυπρο να γινει πολεμος με τη Τουρκια... . Αγαπητή μου... Δεν είναι άσχημο να κυνηγάς τα όνειρα σου και αφού σε στηρίζουν οι γονείς ΟΚ. Αν ομως θέλεις να γίνεις αυτό που λες πρόσεξε πολύ τις προκαταληψεις και φοβίες σου.
spectaculator Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Θα σου πρότεινα να δοκίμαζες μια δεύτερη φορά, προσπαθώντας παραπάνω. Αν δεν πετύχεις πάλι, δοκίμασε να πας έξω. Από τις δυο επιλογές, καλύτερα Βουλγαρία. Στη Πάφο είναι πανάκριβα. Αν οι δικοί σου έχουν την ευχέρεια να σε στηρίξουν οικονομικά, η Πάφος είναι καταπληκτική. Αν όχι, η Σόφια είναι μονόδρομος. Ότι απατεώνες υπάρχουν στη Σόφια, υπάρχουν και στην Πάφο. Αν είσαι αφελής, θα την πατήσεις όπου κι αν πας. 1
george1807 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 7 ώρες πριν, confused.and.desperate είπε Βρισκομαι σε αδιεξοδο. Δεν εγραψα καλα στις πανελληνιες αλλα επιθυμω να σπουδασω αυτο που ονειρευομαι. Βρισκομαι σε διλλημα μεταξυ 2 ιδιωτικων πανεπιστημιων. Το 1ο ειναι το St. Kliment Ohridski, το οποιο ειναι το πιο κορυφαιο πανεπιστημιο της Βουλγαριας, τα μαθηματα του ειναι στην αγγλικη γλωσσα (να σημειωθει πως ειμαι καλη στα αγγλικα και εχω πτυχιο επιπεδου C2), βρισκεται στη Σοφια και ειναι πιο ευκολο ως προς τις επιλογες των μεταφορικων να παω εκει. Το 2ο ειναι το Πανεπιστημιο Νεαπολις Παφου, το οποιο βρισκεται στη Παφο, η οποια ειναι ασφαλης πολη και τα μαθηματα γινονται στα Ελληνικα. Ωστοσο, ειναι πιο ακριβο σε συγκριση με το 1ο (ιδιαιτερα ο χωρος διαμονης) και η μονη προσβαση στο νησι της Κυπρου ειναι αεροπορικως. Ομως, και στα 2 μερη διατρεχει καποιος κινδυνος. Με αυτο εννοω πως εχω ακουσει πως οι ανθρωποι στη Βουλγαρια ειναι εκμεταλλευτες και πως δεν ειναι δυσκολο στη Κυπρο να γινει πολεμος με τη Τουρκια και να υπαρξει κινδυνος να εγγλωβιστω σε μια τετοια κατασταση στο νησι, δεδομενου της μοναδικης προσβασης σ΄ αυτο. Παρακαλω βοηθηστε με αποφασισω. Ο ξάδερφος μου σπουδάζει Σόφια ιατρική. Οι συνθήκες στη σχολή είναι πολύ καλύτερες από τα ελληνικά πανεπιστήμια. Όχι μόνο στις εγκαταστάσεις. Η Σόφια είναι μια ωραία πόλη και παρά πολύ οικονομική. Από το να πετάξεις τα λεφτά σου στην Κύπρο καλύτερα να πας Σόφια. Αξίζει. 1
filipN Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 44 λεπτά πριν, george1807 είπε Ο ξάδερφος μου σπουδάζει Σόφια ιατρική. Οι συνθήκες στη σχολή είναι πολύ καλύτερες από τα ελληνικά πανεπιστήμια. Όχι μόνο στις εγκαταστάσεις. Η Σόφια είναι μια ωραία πόλη και παρά πολύ οικονομική. Από το να πετάξεις τα λεφτά σου στην Κύπρο καλύτερα να πας Σόφια. Αξίζει. Δεν αξίζει για σπουδές Ψυχολογίας.
george1807 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, filipN είπε Δεν αξίζει για σπουδές Ψυχολογίας. Δεν ξέρω για ψυχολογία για να σου απαντήσω αλλά γιατί δεν αξίζει; Σίγουρα πάντως θα είναι καλύτερα από το να χρυσοπληρωσει ένα πτυχίο ψυχολογίας στην Κύπρο.
pontez2 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δυστηχως οι σπουδές στη Ψυχολογία έχουν υψηλή βάση, παρά το γεγονος οτι δεν υπάρχει εργασιακή απορρόφιση, περισσότερο λόγω του γεγονός οτι ειναι ένας ενδιαφέρον κλάδος και τραβάει άτομα που βρίσκονται σε μια καλύτερη οικονομική κατάσταση. Σε σχέση με τις 2 χωρες που προτείνεις, θα προτεινα να τσεκάρεις το Ευρωπαικο Πανεπιστήμιο που προσφέρει τις συγκεκριμένες σπουδές και εξ αποστάσεως https://www.euc.ac.cy/easyconsole.cfm/id/3058/dep/0/program_id/166/lang/el και ειναι και σοβαρότατο πανεπιστήμιο, ενω παράλληλα δε θα έχεις θέμα με τις όποιες φοβίες σου. Σαφώς θα ειναι ακριβότερο αλλά μιλάμε για εξ αποστάσεως εκπαίδευση με ολα τα θετικά και αρνητικά της. Όσο για τις πανελλαδικές στην Ελλάδα, ισχύει αυτό που είχε πει το παλικαράκι το 1997 που μιλούσε για «πανωλεθρία». Περνάει ο πιο καλός παπαγάλος (κι εγω εκεινη τη περίοδο έδωσα και σαφως υπήρξα παπαγάλος, γιατι αλλιώς δε πέρναγα στη σχολή που ήθελα) και οι μαθητές που έχουν καταφέρει να φθάσουν στο επίπεδο καθηγητών πανεπιστήμιου, που επειδή αυτοί ασχολούνται 20 χρόνια με ένα αντικείμενο, θεωρούν ότι και τα παιδιά έτσι πρέπει να κάνουν. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2019 από pontez2 3 1
duende Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 δες και τα ενοικια και το κοστος ζωης γενικοτερα, στη Κυπρο διαβαζω οτι μεχρι και στις παραλιες κοιμουνται πια, οι τιμες στα ενοικια εχουν παει στο θεο https://www.euro2day.gr/news/Cyprus/article/1684624/kalpazoyn-ta-enoikia-sthn-kypro.html πχ συμφωνα με το παραπανω στη Παφο εχουν τσιμπησει μεχρι 68% αυξηση
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 12 hours ago, confused.and.desperate said: Βρισκομαι σε αδιεξοδο. Δεν εγραψα καλα στις πανελληνιες αλλα επιθυμω να σπουδασω αυτο που ονειρευομαι. Βρισκομαι σε διλλημα μεταξυ 2 ιδιωτικων πανεπιστημιων. Το 1ο ειναι το St. Kliment Ohridski, το οποιο ειναι το πιο κορυφαιο πανεπιστημιο της Βουλγαριας, τα μαθηματα του ειναι στην αγγλικη γλωσσα (να σημειωθει πως ειμαι καλη στα αγγλικα και εχω πτυχιο επιπεδου C2), βρισκεται στη Σοφια και ειναι πιο ευκολο ως προς τις επιλογες των μεταφορικων να παω εκει. Το 2ο ειναι το Πανεπιστημιο Νεαπολις Παφου, το οποιο βρισκεται στη Παφο, η οποια ειναι ασφαλης πολη και τα μαθηματα γινονται στα Ελληνικα. Ωστοσο, ειναι πιο ακριβο σε συγκριση με το 1ο (ιδιαιτερα ο χωρος διαμονης) και η μονη προσβαση στο νησι της Κυπρου ειναι αεροπορικως. Ομως, και στα 2 μερη διατρεχει καποιος κινδυνος. Με αυτο εννοω πως εχω ακουσει πως οι ανθρωποι στη Βουλγαρια ειναι εκμεταλλευτες και πως δεν ειναι δυσκολο στη Κυπρο να γινει πολεμος με τη Τουρκια και να υπαρξει κινδυνος να εγγλωβιστω σε μια τετοια κατασταση στο νησι, δεδομενου της μοναδικης προσβασης σ΄ αυτο. Παρακαλω βοηθηστε με αποφασισω. Γιατί να φύγεις από την Ελλάδα; Μπορείς άνετα να σπουδάσεις σε ένα από τα παρακάτω κολέγια και να έχεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Πιο οικονομικό θα σου βγεί ακόμα κ αν δε μένεις Αθήνα ή Θεσνικη που έχουν βάση τα περισσότερα κολέγια.
mp123 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Άσχετο με το θέμα αλλά σκέφτηκε αυτό: Ας ανοίξουν στην Ελλάδα ιδιωτικά πανεπιστήμια.τοσα παιδιά πάνε έξω να σπουδάσουν το οποίο σημαίνει η χώρα χάνει συνάλλαγμα σκέφτητε να είχαμε εδώ ιδιωτικά πανεπιστήμια.ποσοι άνθρωποι θα δούλευαν και πόσο χρήμα θα εμένε εδώ.τωρα πάει Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο.κριμα. Στο θέμα μας τωρα. Να πας εκεί που έχει την πιο καλή ζωή.κυπρο οκ είναι δεν έχει βάρη χειμώνα μια χαρά διακοπές.αφου άλλος πληρώνει και σίγουρα θα την βγάλεις την σχολή. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2019 από mp123
basilis_k6 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 51 λεπτά πριν, mp123 είπε Άσχετο με το θέμα αλλά σκέφτηκε αυτό: Ας ανοίξουν στην Ελλάδα ιδιωτικά πανεπιστήμια.τοσα παιδιά πάνε έξω να σπουδάσουν το οποίο σημαίνει η χώρα χάνει συνάλλαγμα σκέφτητε να είχαμε εδώ ιδιωτικά πανεπιστήμια.ποσοι άνθρωποι θα δούλευαν και πόσο χρήμα θα εμένε εδώ.τωρα πάει Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο.κριμα. Στο θέμα μας τωρα. Να πας εκεί που έχει την πιο καλή ζωή.κυπρο οκ είναι δεν έχει βάρη χειμώνα μια χαρά διακοπές.αφου άλλος πληρώνει και σίγουρα θα την βγάλεις την σχολή. πτυχία στο σπίτι με κούριερ ενω ο σπουδαστής ειναι Σαντορίνη διακοπες. Καλα τα λές αλλα εμεις εδω δεν έχουμε έλεγχο σε τίποτα. θα ειναι μια μεγάλη μπίζνα και τίποτε αλλο. 1
Alex2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, spectaculator είπε Μάλιστα! Έχεις να μάθεις πολλά! Κάνε ότι σου κόψει, δεν αξίζει να κάνει κανείς κουβέντα μαζί σου! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Μια χαρα τα λέει το παλικαράκι και οι μόνοι που μπορούν να διαφωνήσουν μαζί του είναι οι παπαγάλοι που έμαθαν ένα βιβλίο ιστορίας από έξω και νομίζουν ότι έκαναν κάτι σπουδαίο στην ζωή τους . Καλο είναι να παραδειγματιστούμε από πετυχημένα συστήματά εκπαίδευσης όπως αυτό της Σουηδίας .
mp123 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε πτυχία στο σπίτι με κούριερ ενω ο σπουδαστής ειναι Σαντορίνη διακοπες. Καλα τα λές αλλα εμεις εδω δεν έχουμε έλεγχο σε τίποτα. θα ειναι μια μεγάλη μπίζνα και τίποτε αλλο. Ακριβώς τα ίδια είναι και έξω.ολοι όσοι δεν μπαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια πάνε έξω.οκ μπιζνα είναι και Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, κ.λ.π. Αυτοί είναι έξυπνοι.το έχουν πιάσει το νόημα.κερδιζουν λεφτά.κατσε σκέψου πόσες δουλειες περιστρέφονται γύρω από το Πανεπιστήμιο.,,δάσκαλοι,φροντιστηρια σπίτια φαγητό κ.λπ.μεγαλη μπίζνα.ολα αυτά τα λεφτά πάνε έξω.αλλα εδω εμείς κοιμόμαστε.ανοιξε πανεπιστήμια και πάρε τα λεφτά εσύ κράτος.με ένα καλό όνομα θα τραβήξεις σπουδαστές από το εξωτερικό.αυτες είναι δουλειές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα