Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να αερίζεται ένα σπίτι που κλείνει το χειμώνα αλλά παράλληλα να μην γεμίζει με σκόνες από τον εξωτερικό χώρο;

Δημοσ.

Εφόσον μπαίνει αέρας θα μπαίνει κ σκόνη.Αυτα τα μοτερακια που έχουν τα εσωτερικά wc δε νομίζω ότι παίρνουν φίλτρο.Ισως κλιματιστικό με απομακρυσμένη λειτουργία wifi αλλά πόσο θα αεριστει ένα σπίτι αν δεν ανοίγεις τα πάντα τακτικά;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, green gordon είπε

Εφόσον μπαίνει αέρας θα μπαίνει κ σκόνη.Αυτα τα μοτερακια που έχουν τα εσωτερικά wc δε νομίζω ότι παίρνουν φίλτρο.Ισως κλιματιστικό με απομακρυσμένη λειτουργία wifi αλλά πόσο θα αεριστει ένα σπίτι αν δεν ανοίγεις τα πάντα τακτικά;

Το κλιματιστικό ανακυκλωνει μόνο δεν αεριζει. 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, zoranb είπε

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να αερίζεται ένα σπίτι που κλείνει το χειμώνα αλλά παράλληλα να μην γεμίζει με σκόνες από τον εξωτερικό χώρο;

Ο μοναδικός τρόπος για να αερίζεται ένα σπίτι είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανοίγεται, αν μένει κλειστό τότε απλά ΔΕΝ αερίζεται.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, zoranb είπε

Εχουμε παρόμοιο πρόβλημα με το πατρικό σπίτι που είναι κλειστό συνέχεια.

Πάμε 2-3 φορές το χρόνο.

Το χειμώνα αφήνουμε τα παράθυρα σε ανάκλιση ενώ το καλοκαίρι εντελώς ανοιχτά με ανοιχτές τις γρίλιες στα ρολά.

Σκονίζεται αλλά όχι υπερβολικά.

Εχω επισκεφθεί σπίτια που κατοικούνται και έχουν πολύ περισσότερη σκόνη!

• Like 1
Δημοσ.

Το κλιματιστικό δεν μεταφέρει αερα από και προς τον εξωτερικό χώρο. 

Επισης ορθα αναφέρθηκε οτι εφοσον μπαινει αερας θα μπει και σκόνη εκτος αν

1. Μπουν φιλτρα
  2. Στη ροη, παρεμβληθεί δοχείο με νερο που κατακρατά τη σκόνη.

Και οι δυο άνωθεν περιπτώσεις εχουν δυο βασικά προβλήματα και απαιτουν "πατέντα" και ένα τρίτο που ειναι η περιοδική αντικατασταση (του φιλτρου ή του νερου)

1. Δεν παρακρατουν όλη τη σκόνη, αλλα σιγουρα περιορίζουν τεράστιο ποσοστό της σκονης
  2. Θέλουν συστημα "πιεσης" αερα ώστε ο αερας να αναγκαστει να διαπεράσει το εμποδιο αλλά το φιλτρο/νερο να παρακρατησουν τα μεγαλα σωματιδια σκονης

Τέλος αν εφαρμοστεί κάποιο απο τα παραπάνω πρεπει να μεριμνήσεις ώστε εκτος απο την είσοδο να υπάρχει και έξοδο αερα ωστε να γινεται ανακύκλωση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Εχουμε παρόμοιο πρόβλημα με το πατρικό σπίτι που είναι κλειστό συνέχεια.

Πάμε 2-3 φορές το χρόνο.

Το χειμώνα αφήνουμε τα παράθυρα σε ανάκλιση ενώ το καλοκαίρι εντελώς ανοιχτά με ανοιχτές τις γρίλιες στα ρολά.

Σκονίζεται αλλά όχι υπερβολικά.

Εχω επισκεφθεί σπίτια που κατοικούνται και έχουν πολύ περισσότερη σκόνη!

Ή το παράθυρο του μπάνιου ανοιχτό με σιτα για να μην μπαίνουν έντομα. Ή κάποιο παράθυρο ανοιχτό με σιτα και παντζουρι/ρολο κατεβασμενα.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Ή το παράθυρο του μπάνιου ανοιχτό με σιτα για να μην μπαίνουν έντομα. Ή κάποιο παράθυρο ανοιχτό με σιτα και παντζουρι  κατεβασμενα.

Εχουν και σίτες όλα τα παράθυρα.

Την σκόνη την παλεύεις αλλά αν γεμίσει με διαφόρων ειδών έντομα είναι καταστροφή!

Με το παράθυρο του μπάνιου το πρόβλημα είναι ότι στεγνώνει το σιφώνι του πατώματος και αν είναι πολλούς μήνες κλειστό, στεγνώνει και η λεκάνη της τουαλέτας και έρχεται όλη η μπόχα του βόθρου ή του υπονόμου στο σπίτι!

Επεξ/σία από SB_1957
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Εχουν και σίτες όλα τα παράθυρα.

Την σκόνη την παλεύεις αλλά αν γεμίσει με διαφόρων ειδών έντομα είναι καταστροφή

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

μηχανικος αερισμος, με φιλτρα (και ανακτηση θερμοτητας αν εισαι μερακλης)

το οποιο φυσικα προυποθετει να υπαρχει εγκατεστημενος μηχανικος αερισμος :)

Αλλιως ανοιγεις παραθυρο, μπαινει σκονη/γυρη κλπ. Το μονο που αποφευγεις σχετικα ευκολα ειναι εντομα (σιτες)

Δημοσ.

Εγώ στο εξοχικό έχω καλυμμένα τα έπιπλα με ένα φύλλο προστασίας και έχω πάρει το ρομπότ σκούπα της roomba που έχει μαζί και το μεγάλο δοχείο αδειάσματος. Πρόβλημα λύθηκε.

• Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, zoranb said:

Τί κουφώματα έχεις; Εμένα στο εξοχικό είναι ξύλινα, οπότε το σπίτι ακόμα και όταν είναι κλειστό για μήνες 'αναπνέει', δεν χρειάζεται δλδ να αφήσουμε τπτ ανοιχτό. Αν έχεις όμως αλουμίνια παντού τότε είναι άλλη ιστορία...
Έχεις κανα άτομο εμπιστοσύνης που να μένει εκεί κοντά να πηγαίνει μια φορά στο τόσο να αερίζει το σπίτι;

• Super Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, fredd0 said:

μηχανικος αερισμος, με φιλτρα (και ανακτηση θερμοτητας αν εισαι μερακλης)

το οποιο φυσικα προυποθετει να υπαρχει εγκατεστημενος μηχανικος αερισμος

Ακριβώς αυτό, αλλιώς δεν υπάρχει τρόπος πέρα από τα ανοιχτά παράθυρα + σκόνη + υγρασία...

Δημοσ.

Υπάρχει και κλιματιστικό που ανανεώνει τον αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον , αλλά άντε δώσε 2 και 3 χιλιάρικα να το πάρεις.....(Για το ururu sarara λέω)

Δημοσ.
11 ώρες πριν, isay είπε

Επισης ορθα αναφέρθηκε οτι εφοσον μπαινει αερας θα μπει και σκόνη εκτος αν

1. Μπουν φιλτρα
  2. Στη ροη, παρεμβληθεί δοχείο με νερο που κατακρατά τη σκόνη.

Και οι δυο άνωθεν περιπτώσεις εχουν δυο βασικά προβλήματα και απαιτουν "πατέντα" και ένα τρίτο που ειναι η περιοδική αντικατασταση (του φιλτρου ή του νερου)

1. Δεν παρακρατουν όλη τη σκόνη, αλλα σιγουρα περιορίζουν τεράστιο ποσοστό της σκονης
  2. Θέλουν συστημα "πιεσης" αερα ώστε ο αερας να αναγκαστει να διαπεράσει το εμποδιο αλλά το φιλτρο/νερο να παρακρατησουν τα μεγαλα σωματιδια σκονης

Τέλος αν εφαρμοστεί κάποιο απο τα παραπάνω πρεπει να μεριμνήσεις ώστε εκτος απο την είσοδο να υπάρχει και έξοδο αερα ωστε να γινεται ανακύκλωση.

Eνδιαφέρον, το έχεις κάνει; Τι φίλτρα έχεις βάλει και πού; Kαι σχετικά με το νερό σε δοχείο κλπ. τι εννοείς ακριβώς;

1 ώρα πριν, *nenya* είπε

Τί κουφώματα έχεις; Εμένα στο εξοχικό είναι ξύλινα, οπότε το σπίτι ακόμα και όταν είναι κλειστό για μήνες 'αναπνέει', δεν χρειάζεται δλδ να αφήσουμε τπτ ανοιχτό. Αν έχεις όμως αλουμίνια παντού τότε είναι άλλη ιστορία...
Έχεις κανα άτομο εμπιστοσύνης που να μένει εκεί κοντά να πηγαίνει μια φορά στο τόσο να αερίζει το σπίτι;

Aλουμινίου κουφώματα και όχι δεν υπάρχει άτομο για να αερίζει, αλλιώς δεν θα ρώταγα. ;-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...