Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα παει το αυτοκίνητο του γιου μου για καύσιμο και είπα στον υπάλληλο να ρίξει λίγο νερό για τους υαλοκαθαρηστηρες. 

Το έκανε και από μόνος του κοίταξε και τα λάδια. Μου είπε ότι ναι μεν δεν έχει χάσει αλλά τα λάδια θέλουν άλλαγμα γιατί ειχαν μαυρίσει. 

Δεν τα αλλαξα βέβαια. Είχε αλλάξει λάδια πριν 3000 χλμ. 

Κάνω λάθος ότι απλά για χρήματα είπε κάτι τέτοιο; 

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοείται ότι ο υπάλληλος ήθελε να κάνει αλλαγή.

Τα (καλά) λάδια μαυρίζουν αμέσως διότι έχουν καθαριστικά πρόσθετα. Εάν δεν μαυρίζουν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Επεξ/σία από turbat0s
  • Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Είχα παει το αυτοκίνητο του γιου μου για καύσιμο και είπα στον υπάλληλο να ρίξει λίγο νερό για τους υαλοκαθαρηστηρες. 

Το έκανε και από μόνος του κοίταξε και τα λάδια. Μου είπε ότι ναι μεν δεν έχει χάσει αλλά τα λάδια θέλουν άλλαγμα γιατί ειχαν μαυρίσει. 

ειδες με τα ματια σου να αλλαζουν τα παλια λαδια?

Γενικα παντως δεν σημαινει κατι καλο ή κακο το μαυρο λαδι.Εξαρταται και τον κινητηρα (χλμ καυσιμο,χρηση κλπ).Υπαρχουν κατι καθαριστικα για τον κινητηρα ,αδιαφορο αν μπουν η οχι.

50 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Εννοείται ότι ο υπάλληλος ήθελε να κάνει αλλαγή.

Τα (καλά) λάδια μαυρίζουν αμέσως διότι έχουν καθαριστικά πρόσθετα. Εάν δεν μαυρίζουν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

τι εννοεις μαυριζουν αμεσως?Εχω κινητηρες με λιγες ωρες που το λαδι ειναι ξανθο σαν την πρωτη μερα.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, vasilllis είπε

τι εννοεις μαυριζουν αμεσως?Εχω κινητηρες με λιγες ωρες που το λαδι ειναι ξανθο σαν την πρωτη μερα.

Το λαδι πρεπει να μαυριζει. Ετσι φαινεται οτι λειτουργει σωστα και μαζευει υπολειμματα. Αν δεν μαυριζει τοτε κατι παει λαθος. 

Πολλοι βαζουν και βγαζουν τα λαδια τους ξανθα και νομιζουν οτι αυτο ειναι καλο σημαδι. Ελα ομως που ειναι κακο. 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Μάκαρος είπε

Το λαδι πρεπει να μαυριζει. Ετσι φαινεται οτι λειτουργει σωστα και μαζευει υπολειμματα. Αν δεν μαυριζει τοτε κατι παει λαθος. 

Πολλοι βαζουν και βγαζουν τα λαδια τους ξανθα και νομιζουν οτι αυτο ειναι καλο σημαδι. Ελα ομως που ειναι κακο. 

Αν κανεις αλλαγες σε ευλογο χρονικο διαστημα δεν πρεπει να το κανει αυτο.. Θυμαμαι τα λαδια του alex pak μαυριζαν κανονικα σε λιγοτερο απο 3000χλμ! Σημαινει οτι ηταν καλα?

Παντως στην πλειοψηφια δεν το βλεπουμε αυτο..!  Συνηθως αρχιζουν να σκουραινουν μετα τα 5000χλμ

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Αν κανεις αλλαγες σε ευλογο χρονικο διαστημα δεν πρεπει να το κανει αυτο.. Θυμαμαι τα λαδια του alex pak μαυριζαν κανονικα σε λιγοτερο απο 3000χλμ! Σημαινει οτι ηταν καλα?

Παντως στην πλειοψηφια δεν το βλεπουμε αυτο..!  Συνηθως αρχιζουν να σκουραινουν μετα τα 5000χλμ

Προφανως και δεν εννοω τα λαδια να βγαινουν στα 1000 χμ μαυρα. Αλλα οταν πρεπει να γινει η αλλαγη τους. Τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται. 

Δημοσ.

Κλασσικό κολπακι στα βενζινάδικα... "Έχουν μαυρίζει , θέλουν αλλαγή" ή με το που φτάσειςκαι γίνεται έλεγχος όπου φυσικά πάντα βρίσκουν ότι λείπει λάδι και θέλει συμπλήρωμα. Λογικό βέβαια είναι να "λειπει" λάδι γιατί ο κινητήρας μόλις σταμάτησε και το λάδι είναι ψηλά θέλει τουλάχιστον 10-15 λεπτά να καθίσουν τα λάδια για να δεις την πραγματική στάθμη του λαδιού. Το λάδι από τη πρώτη στιγμή που θα πάρει μπρος ένας κινητήρας πρέπει να αρχίζει σταδιακά να μαυρίζει, ειδικά άμα καιεί το αυτοκίνητο πετρέλαιο το μαύρισμα του λιπαντικού γίνεται πιο σύντομα και είναι πιο έντονο. Πρεπει να ανησυχούμε όταν βλέπουμε να έχουμε κάνει πολλά χιλιόμετρα  και το λάδι να παραμένει ξανθό όπως όταν το πρωτοβαλαμε

Προσωπικά δεν τους έχω αφήσει ποτέ να ακουμπήσουν τον κινητήρα του αυτοκινήτου.... μονο το καπάκι του ρεζερβουάρ και πολύ τους είναι...Λάδι συμπληρώνουμε μόνο από αυτό που μας περίσσεψε από το σερβίς.. δεν είναι  σωστό να συμπληρώνουμε λάδι διαφορετικης μάρκας/μοντέλου και εγκληματικό να αναμιγνιουμε λάδια διαφορετικού ιξώδες. Μόνο σε έκτακτη ανάγκη βάζουμε άλλη μάρκα και στην χειρότερη διαφορετικού ιξώδες, αφού έχουμε μετρησει τη στάθμη σωστα και τα αντικαθιστούμε το συντομότερο δυνατόν και άμεσα όταν είναι διαφορετικού ιξώδες.

• Like 3
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Αέριο δεν είναι το αμάξι κ Γιάννη; Υπόψιν οτι στα υγραέρια τα λάδια αργούν πού να μαυρίσουν, ίσως και να μη μαυρίζουν καν. Οπότε δες τα για να έχεις και εσύ άποψη.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zeys13 είπε

Αέριο δεν είναι το αμάξι κ Γιάννη; Υπόψιν οτι στα υγραέρια τα λάδια αργούν πού να μαυρίσουν, ίσως και να μη μαυρίζουν καν. Οπότε δες τα για να έχεις και εσύ άποψη.

Ναι υγραεριο και σε αυτό και σε 2 ακομα αμξια στην οικογενεια .Οποτε θελει κοίταγμα ? Σε ευχαριστω.

Δημοσ.

Γιάννη τσέκαρε το λάδι μόνος σου σε μια λευκή χαρτοπετσέτα να είσαι σίγουρος. Δεν μπορείς να τους βασίζεσαι στα βενζινάδικα. Βέβαια ένας τέτοιος "σπαστικος" έλεγχος έσωσε τον ξάδερφό μου απο την μαλακία που ο ίδιος ο βενζινάς έκανε. Γέμισε το πετρέλαιο του λέει ο ξάδερφος, ο άλλος μετά πήγε να ελέγξει τα λάδια, τα βλέπει κατάμαυρα και απαντάει "μη μου πεις οτι είναι πετρέλαιο, το γέμισα βενζίνη"......

• Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Τα χρονια που είχα υγραεριο σε yaris και εβαζα είτε της αντιπροσωπείας είτε castrol magnatec 10w-40 και αλλαγή κάθε 7500-8000km τα λάδια έβγαιναν πεντακάθαρα...

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Τα χρονια που είχα υγραεριο σε yaris και εβαζα είτε της αντιπροσωπείας είτε castrol magnatec 10w-40 και αλλαγή κάθε 7500-8000km τα λάδια έβγαιναν πεντακάθαρα...

Πριν το υγραέριο τι χρωμα έβγαιναν???

Γιάννη, όταν κρυώσει ο κινητήρας τσεκαρε την στάθμη τους και τελείωνε σε αυτό.

Μακακίες του βενζινα ειναι να πουλήσει λάδι. Αν θέλεις μια δεύτερη γνώμη αυτή θα είναι από το  συνεργειο σου. Βασικά ποσά χλμ έχουν κάνει τα λάδια και στα ποσά  τα αλλάζεις.;;;

Και εγώ έχω υγραέριο και μαυρίζουν αλλά λιγότερο ..τζάμπα χολοσκας με τις @@ριες του καθε αστοιχειωτου.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, teddy71 είπε

Πριν το υγραέριο τι χρωμα έβγαιναν???

Γιάννη, όταν κρυώσει ο κινητήρας τσεκαρε την στάθμη τους και τελείωνε σε αυτό.

Μακακίες του βενζινα ειναι να πουλήσει λάδι. Αν θέλεις μια δεύτερη γνώμη αυτή θα είναι από το  συνεργειο σου. Βασικά ποσά χλμ έχουν κάνει τα λάδια και στα ποσά  τα αλλάζεις.;;;

Και εγώ έχω υγραέριο και μαυρίζουν αλλά λιγότερο ..τζάμπα χολοσκας με τις @@ριες του καθε αστοιχειωτου.

Πριν μαύριζαν... μετά το υγραέριο σχεδόν καθόλου... και όσους γνωστούς που έχουν υγραέριο και αν ρώτησα το ίδιο μου απάντησαν....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...