Nick245 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Παλικάρια είπα να ρωτήσω εδώ μιας και πολλοί εδώ μέσα έχουν εμπειρία. Έσπασα καταλάθος ένα πινάκι απο την μητρική μου (gigabyte ga-x58a-ud7) αλλά από ότι βλέπω στο διάγραμμα για τα πινάκια δεν είναι κάτι "σημαντικό". Τι λέτε και'σεις ; (η μητρική δε δίνει σήμα αλλά δε νομίζω να φταίει αυτό.) Στο μπλέ τετραγωνάκι αρριστερά είναι το πινάκι που έσπασε.
panos0100 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Η μητρικη προφανως δεν δινει σημα γιατι δεν βρισκει επεξεργαστη προφανως επανω, εαν εσπασε τελειωσε η μητρικη, εαν λυγισε μπωρεις να το φτιαξει με μια καρτα αλλα θελει προσοχη παλι 1
Nick245 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Όχι φίλος, εντελώς σπασμένο είναι. Δεν είμαι σίγουρος όμως για την λειτουργικότητα της γιατί έχει και 1 λυγισμένο. Γιατί διάβασα και σε ένα φόρουμ ότι αφού έχει να κάνει κάτι με ram configuration που στην περίπτωση αυτή είναι απλά στην ετικέτα "other" στην Memory κατηγορία, θα λειτουργεί μια χαρά απλώς πρέπει να βρείς ποιά channel δε δουλεύουν.
Apaleytos80 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 X58 mobo 😓 😓😓 Όταν λες δεν δίνει σήμα, εννοείς δεν ξεκινάει καν με cpu μέσα?.
Nick245 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Ναι φίλε δίνει έρρορ C1 στο οθονάκι. Ξέρω οτί είναι είτε για μνήμη/τροφοδοτικό/επεξεργαστή/κάρτα γραφικών. Δύσκολο όμως να εξακριβώσω τι είναι γιατί έχει 1 λυγισμένο πέρα από το σπασμένο. Δε πιάστηκα να το κοιτάξω καλά, αλλά πρέπει. Και ναι είναι X58 μητρική και πολύ καλή μάλιστα, γιαυτό ασχολούμαι να την αναστήσω :p
Apaleytos80 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Το C1 είναι memory error από ένα γρήγορο googlarisma.Οπότε με ένα στικ μνήμης δοκιμάζεις τα slots ποιο παίζει και αν παίζει .Κανε και και ένα bios reset(10 λεπτά μπαταριά off η από το jumper) πριν δοκιμάσεις με την μνήμη. Τώρα αν το πινάκι που κόπηκε ήταν για memory controller και δεν βλέπει τελείως μνήμες ... RIP 1
Nick245 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δε νομίζω φίλος να έχει τόσο σημαντικό ρόλο το συγκεκριμένο. Απ'ότι δείχνει δεν είναι direct για memory. Πολύ πιθανό να είναι πιν για γείωση. Και ναι το έψαξα και΄γω ώρες το C1 και τις έχω τις λύσεις στο μυαλό μου. Θα το δω από αύριο I guess και θα ενημερώσω εδώ. Τώρα το μόνο θέμα είναι να ισιώσω ακριβώς το λυγισμένο και να λύσω το σύστημα που έχω τώρα για να έχω καλό τροφοδοτικό.
Nick245 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Απ'ότι φαίνεται η μητρική είτε είναι εντελώς νεκρή είτε ένα πινάκι δεν είναι σωστά ισιωμένο. Μήπως ξέρει κανείς μαγαζιά σε θεσσ/νίκη που να κάνουν τέτοιες λεπτοδουλειές ; Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2019 από Nick245
panos0100 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Nick245 είπε Απ'ότι φαίνεται η μητρική είτε είναι εντελώς νεκρή είτε ένα πινάκι δεν είναι σωστά ισιωμένο. Μήπως ξέρει κανείς μαγαζιά σε θεσσ/νίκη που να κάνουν τέτοιες λεπτοδουλειές ; Εχω εναν καθηγητη απο το σχολειο εχει μαγαζι φτιαχνει τετοια και λαπτοπ και ξερει απο αυτα, ειναι και ο γιος του μεσα αν θες μπωρο να σου πω που ειναι Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2019 από panos0100
panos0100 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Nick245 είπε Ρώτα αν είναι φίλε, αν μπορεί. Που ακριβως μενεις; βασικα για να καταλαβω το πινακι εχει σπασει τωρα; απ οτι ειδα ποιο πανω εχει σπασει τελειως, το θεμα σου ειναι οτι η μητρικη ειναι παλια; δεν μπωρεις να βρεις καινούρια ή κάποια μεταχειρισμενη; θα ρωτησω αν ειναι και θα σου πω αλλα πολυ δύσκολα πιστευω να γινει κατι Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2019 από panos0100
Nick245 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Βέροια μένω φίλος. Ναι έσπασε και βγήκε εντελώς από την θέση που ήταν.
panos0100 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 22 ώρες πριν, Nick245 είπε Βέροια μένω φίλος. Ναι έσπασε και βγήκε εντελώς από την θέση που ήταν. Δυστηχως φιλε ο καθηγητης λεει δεν φτιαχνεται με τιποτα, ειναι για πεταμα αμα ειναι σπασμενο το πινακι, αμα ητανε λυγισμενο κατι γινοταν, αλλα σπασμενο τελος λεει εκτος αν εχει κι αλλο θεμα μετα η μητρικη ειπε αλλα δεν φτιαχνεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα