Prasino Mantarinh Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Καλησπερα σας εχω το συγκεκρινο θεμα CPU:FX 4100 Mobo:Msi gaming 970 RAM :2 X 4GB δεν θυμαμαι τι μαρκα PSU :APPROX 500 Watt b02 lite GPU:Sapphire r7 260x 2GB Δεν το εχω σε κουτι , σε ξυλινο τραπεζι εχω τα κομματια , ειχα το παραπανω PC στο φοιτητικο μου σπιτι δουελευε μια χαρα το εφερα στο σπιτι μιας που τελειωσε η το μετεφερα κομματι κομματι προσεγμενα σε 2 τσαντακια "Την μητρικη συγκεκριμενα την ειχα καλλυμενη με πετσετα μπανιου και δεμενη ωστε να μην κουνιεται"(το αναφερω αυτο μηπως φταει στατικος ηλεκτρισμος) παω να ξεκινησω το pc με jumpstart και ακουγεται ενα μικρο τσαφ απο το τροφοδοτικο οχι καθε φορα αλλα μια στις 5 ακουγεται το τσαφ απο το τροφοδοτικο Δοκιμασα να το βαλω σε κουτι τα ιδια , σε ξυλινο τραπεζι παλι τιποτα, δοκιμασα 1,1 τα κομματια και παλι τα ιδια ( Το τροφοδοτικο το εκανα troubleshoot με συνδετηρα και δουλευει κανονικα) Εχετε να με προτεινετε καποια λυση ή να παω για αντικατασταση? Για αντικατασταση παντως εχετε να με προτεινετε μητρικη CPU και ram ddr4 combo με budget στα 120-130 για πολυ ελαφρη gaming( Autochess κανα Lol αντε κανα counter strike)
TehJoHnX Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Το Τροφοδοτικό σίγουρα ευθύνεται, είναι πολύ κακό ποιοτικά. Τώρα είναι πιθανό να έγινε κάτι με στατικό ηλεκτρισμό, γενικά κακή ιδέα να το έχεις χύμα το pc συνέχεια, καλύτερα να πάρεις ένα κουτί να το έχεις μέσα, παρά έτσι. 1
manolis940 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Αν έχεις ένα πολύμετρο θα σου ήταν χρήσιμο αυτή την στιγμή αλλά μπορείς να κάνεις και το εξής πρόχειρο πείραμα: Αφαίρεσε το τροφοδοτικό απ τον υπολογιστή. Έχοντας το, είτε κλειστό απ το διακόπτη είτε εκτός ρεύματος βραχυκύκλωσε το πράσινο καλώδιο με ένα απ τα μαύρα βάζωντας μέσα στα pin ένα συνδετήρα ή κάτι παρόμοιο. Και δες αν παίρνει μπρος. Αν θες να αποκλείσεις και την περίπτωση βλάβης του ανεμιστήρα του τροφοδοτικού σύνδεσε ένα άλλο ανεμιστήρα του υπολογιστή να δεις αν γυρίζει. Δες και το σχετικό video για το πως θα κάνεις την παραπάνω διαδικασία: 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Στις 30/6/2019 στις 5:03 ΜΜ, Prasino Mantarinh είπε Καλησπερα σας εχω το συγκεκρινο θεμα CPU:FX 4100 Mobo:Msi gaming 970 RAM :2 X 4GB δεν θυμαμαι τι μαρκα PSU :APPROX 500 Watt b02 lite GPU:Sapphire r7 260x 2GB Δεν το εχω σε κουτι , σε ξυλινο τραπεζι εχω τα κομματια , ειχα το παραπανω PC στο φοιτητικο μου σπιτι δουελευε μια χαρα το εφερα στο σπιτι μιας που τελειωσε η το μετεφερα κομματι κομματι προσεγμενα σε 2 τσαντακια "Την μητρικη συγκεκριμενα την ειχα καλλυμενη με πετσετα μπανιου και δεμενη ωστε να μην κουνιεται"(το αναφερω αυτο μηπως φταει στατικος ηλεκτρισμος) παω να ξεκινησω το pc με jumpstart και ακουγεται ενα μικρο τσαφ απο το τροφοδοτικο οχι καθε φορα αλλα μια στις 5 ακουγεται το τσαφ απο το τροφοδοτικο Δοκιμασα να το βαλω σε κουτι τα ιδια , σε ξυλινο τραπεζι παλι τιποτα, δοκιμασα 1,1 τα κομματια και παλι τα ιδια ( Το τροφοδοτικο το εκανα troubleshoot με συνδετηρα και δουλευει κανονικα) Εχετε να με προτεινετε καποια λυση ή να παω για αντικατασταση? Για αντικατασταση παντως εχετε να με προτεινετε μητρικη CPU και ram ddr4 combo με budget στα 120-130 για πολυ ελαφρη gaming( Autochess κανα Lol αντε κανα counter strike) Το τροφοδοτικό πιθανότατα έχει πρόβλημα και δεν ξέρουμε τι άλλο μαζί του. Το ότι παίρνει ρεύμα με jumpstart δεν συνεπάγεται ότι είναι λειτουργικό για να τροφοδοτήσει. Χρειάζεσαι και τροφοδοτικό και κουτί (το ξύλινο τραπέζι που λες τι φάση ακριβώς; αν δεν είναι από αυτά τα ανοιχτά από κάτω με αεραγωγούς είναι πολύ κακό) , και εύχεσαι να έχει γλιτώσει η gpu. 1
skfn Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Στις 30/6/2019 στις 5:03 ΜΜ, Prasino Mantarinh είπε παω να ξεκινησω το pc με jumpstart και ακουγεται ενα μικρο τσαφ απο το τροφοδοτικο οχι καθε φορα αλλα μια στις 5 ακουγεται το τσαφ απο το τροφοδοτικο Μην ξαναδοκιμασεις με το ιδιο, βρες αλλο τροφοδοτικο και προχωρα. Σου "φωνάζει" το τροφοδοτικο οτι εχει πρόβλημα, οταν το πιέζεις. Μπορει να λειτουργγει χωρις φορτιο αλλα οχι οταν πρεπει να δώσει ισχύ. 1
Prasino Mantarinh Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Ευχαριστω σε ολους για τις απαντησεις σας , το προβλημα βρεθηκε Ειμαι ασχετος στο να στηνω PC ....... εβαζα το 4pin της CPU αναποδα...... Κραξτε με ελευθερα.......... 1
panos0100 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 36 λεπτά πριν, Prasino Mantarinh είπε Ευχαριστω σε ολους για τις απαντησεις σας , το προβλημα βρεθηκε Ειμαι ασχετος στο να στηνω PC ....... εβαζα το 4pin της CPU αναποδα...... Κραξτε με ελευθερα.......... Τυχερός που δεν εκαψες τίποτα, και καλο ειναι να παρεις και ενα άλλο τροφοδοτικό ποιο ποιοτικό γιατί αυτό που έχεις αργά ή γρήγορα το μπαμ πλησιάζει 1
skfn Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 17 ώρες πριν, Prasino Mantarinh είπε Ευχαριστω σε ολους για τις απαντησεις σας , το προβλημα βρεθηκε Ειμαι ασχετος στο να στηνω PC ....... εβαζα το 4pin της CPU αναποδα...... Κραξτε με ελευθερα.......... Πως τα κατάφερες, αυτό δεν είναι εύκολο!!! Μπράβο πάντως για την ειλικρίνεια και την "ανάληψη" ευθύνης! Όταν βλέπεις και αναγνωρίζεις τα λάθη σου, βελτιώνεσαι. Λίγοι το κάνουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα