Προς το περιεχόμενο

macbook pro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι φοιτητρια ,και θελω να παρω το macbook pro 2019, θα του κανω πανεπιστημιακη χρηση στο εξωτερικο θα τρεχει προγραμματα σε python και Octave εχει καποιος συμβουλη η οποιαδηποτε παρατηρηση,ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

ok,ρωταω αν εχετε εμπειρια με macbook pro οσον αφορα την λειτουργια και την εγκατασταση python και octave σε MacOs. Χρειαζομαι ενα λαπτοπ που να φορτωνει γρηγορα δεδομενα, γνωριζω οτι η εγκατασταση octave σε mac ειναι δυσκολη.Εν τελει ζηταω γενικες παρατηρησεις απο τη χρηση macbook pro για coding

Επισκέπτης
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, XaraSt είπε

ok,ρωταω αν εχετε εμπειρια με macbook pro οσον αφορα την λειτουργια και την εγκατασταση python και octave σε MacOs. Χρειαζομαι ενα λαπτοπ που να φορτωνει γρηγορα δεδομενα, γνωριζω οτι η εγκατασταση octave σε mac ειναι δυσκολη.Εν τελει ζηταω γενικες παρατηρησεις απο τη χρηση macbook pro για coding

Αυτά μπορείς να τα κάνεις και με ένα laptop που τρέχει windows.

Θες μοντέλο 'pro' για αυτά; Απλά ρωτάω.

Δημοσ.

Θα χρειαστεί αρκετά ένα καλό λαπτοπ για τη συγκεκριμένη σχολή, θέλω να κάνω μια επένδυση είμαι σε Windows αρκετά χρόνια και κάθε 3 χρόνια παρουσιάζονται προβλήματα 

Επισκέπτης
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, XaraSt είπε

Θα χρειαστεί αρκετά ένα καλό λαπτοπ για τη συγκεκριμένη σχολή, θέλω να κάνω μια επένδυση είμαι σε Windows αρκετά χρόνια και κάθε 3 χρόνια παρουσιάζονται προβλήματα 

Εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου.

Στις σχολές πάντως έχουν PC με Windows ή και Linux, όχι Mac OS X.

Επιπρόσθετα, με τα λεφτά που θα δώσεις για macbook pro μπορείς κάθε δυο χρόνια να αλλάζεις windows laptop και να έχεις συνέχεια καινούργιο μοντέλο, αφού λες ότι σου παρουσιάζονται προβλήματα κάθε τρια χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το octave έχει unofficial (https://wiki.octave.org/Octave_for_macOS) έκδοση για MacOS. Θα τρέξει μια χαρά, αλλα still είναι unofficial. Παρ'ολα αυτό το MacBook Pro είναι το καλύτερο laptop που μπορείς να αγοράσεις, οπότε να είσαι σίγουρη οτι θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένη. Κοστίζει αρκέτα παραπάνω, αλλά αξίζει και αρκετά παραπάνω!

Επεξ/σία από leonidas_fs
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Κοστίζει αρκέτα παραπάνω, αλλά αξίζει και αρκετά παραπάνω!

But why? Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει καμία διαφορά από ένα άλλο καλό Windows laptop.

Απλώς φαίνεται η κοπέλα θέλει να αγοράσει Macbook Pro και τυχαίνει να θέλει να τρέξει αυτά τα 2 πράγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/6/2019 στις 2:08 ΜΜ, XaraSt είπε

Με Octave ό,τι είπαν οι παραπάνω. Για Python, θα χρειαστείς κάποιο package manager όπως Anaconda γιατί η default είναι 2.X. Κάνεις όμως δουλειά. Θα έχεις ίσως πρόβλημα εάν χρειαστείς CUDA για Python, όπου θα πρέπει να πάρεις εξωτερική NVIDIA GPU. 

Το Macbook Pro θα σε καλύψει σε όλα. Εάν δεν είσαι engineering αλλά computer science, θα έχεις και ένα UNIX based σύστημα σε αντίθεση με Windows. 

Προσωπικά έχω Apple Η/Υ, όλη την σειρά και τελευταία μοντέλα (2019). Εάν όμως άρχιζα τώρα από την αρχή, θα πήγαινα πρώτα σε ένα Linux και μετά σε Apple. Φυσικά Windows ούτε από χιλιόμετρο. 

Επεξ/σία από Salecon
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Salecon είπε

Προσωπικά έχω Apple Η/Υ, όλη την σειρά και τελευταία μοντέλα (2019). Εάν όμως άρχιζα τώρα από την αρχή, θα πήγαινα πρώτα σε ένα Linux και μετά σε Apple. Φυσικά Windows ούτε από χιλιόμετρο. 

Γιατί όχι windows; Έχεις ακουστά το wsl 2;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, natural_sgf είπε

Γιατί όχι windows; Έχεις ακουστά το wsl 2;

Για πάρα πολλούς λόγους, που δεν θα αναλύσω με κάποιον που χρησιμοποιεί το wsl2 ως αντι-επιχείρημα στο UNIX based OS. Είναι τόσα πολλά αυτά που θα πρέπει να εξηγηθούν, που ούτε την όρεξη έχω αλλά ούτε και τον χρόνο. 

Σόρρυ. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Salecon είπε

Για πάρα πολλούς λόγους, που δεν θα αναλύσω με κάποιον που χρησιμοποιεί το wsl2 ως αντι-επιχείρημα στο UNIX based OS. Είναι τόσα πολλά αυτά που θα πρέπει να εξηγηθούν, που ούτε την όρεξη έχω αλλά ούτε και τον χρόνο. 

Σόρρυ. 

Ναι, καλά κάνεις.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με pro χρήστη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, natural_sgf είπε

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με pro χρήστη.

Όσο "pro" και να είναι ένας χρήστης, παραμένει ένας χρήστης που δεν έχει καμία fundamental γνώση σχετικά με αυτά που πρέπει να εξηγηθούν. 

Οπότε δεν είναι "pro" ή "μη pro" χρήστη. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Salecon είπε

Όσο "pro" και να είναι ένας χρήστης, παραμένει ένας χρήστης που δεν έχει καμία fundamental γνώση σχετικά με αυτά που πρέπει να εξηγηθούν. 

Οπότε δεν είναι "pro" ή "μη pro" χρήστη. 

Πας αλλού τη συζήτηση. Αν κάποιος πρέπει να γράψει posix.1 compliant κώδικα ή η δουλειά του είναι τέτοια που απαιτεί καθαρό σύστημα Unix/ Linux, δε το συζητάμε. 

Όταν έχουμε να κάνουμε με μια απλή φοιτήτρια, τότε μια χαρά σε καλύπτουν και τα Windows. Νομίζεις σε σχολές πληροφορικής όλοι παίζουν Linux, Solaris, Mac OS X?

Επεξ/σία από natural_sgf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...