ringboy Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Οταν το δωματιο εχει πλατος και οι γωνιες θεασης ειναι στις ακρες του καναπε στα 2 μετρα αποσταση απο την TV, τοτε με την VA 6300 υπαρχει προβλημα, και οταν εκτεινεται περα απο τις ακρες του καναπε υπαρχει σοβαρο προβλημα. Τεσταρισμενο με μετροταινια στο media markt. Στην IPS απο οπου και να δεις βλεπεις σχεδον το ιδιο απο παντου, και αν δεν ψαξεις τις μετρηαεις, παρα τις κατηγοριες για το κοντραστ και για τα nits, βλεπεις μια εξαιρετικα φωτεινη εικονα, με ομορφα χρωματα, και λεπτομερεια στις σκοτεινες σκηνες. Αν η σκηνη και το δωματιο ειναι θεοσκοτεινα, τοτε παιζει λιγο γκριζαρισμα στα μαυρα, - για οποιον τον ενοχλει. Εμενα προσωπικα καθολου, χωρια που βλεπω παντα με ντιμαρισμενο φως, και τo μαυρo μου φαινεται γενικως τελειο. Για την κινηση τωρα. Εβαλα το στικακι με το ιδιο βιντεο σε παρα πολλες TV χαμηλης τιμης. Και samsung, και sony. Δοκιμαζα μονος μου και δεν με ενοχλουσαν οι υπαλληλοι του media markt. Συγκεκριμενα τεσταρα και μια δυσκολη σκηνη, οπου ενα αεροστατο, πετουσε σιγα-σιγα με φοντο χιονισμενα βουνα. Οι φτηνες samsung και sony, κινηση κακη, με φοβερα σκαλωματα της εικονας. Η 6300 με το VA panel λιγο καλυτερη. Η 6300 IPS , τελεια. Υπ' οψιν οτι ολες οι TV στο ραφι παιζουν με τις ρυθμισεις τσιτωμενες στο φουλ. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2019 από ringboy
bluesattack Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Απο την στιγμη που υπαρχει τετοιο range τιμων , η τηλεορασης μπορει να ειναι 2κ, 4κ κλπ , η καθε μια με τον δικο της επεξεργαστη , ο καθενας βλεπει στις δικες του συνθηκες φωτισμου, αφου εχει ρυθμισει την τηλεοραση συμφωνα με τα δικα του γουστα (εχοντας επιλεξει ενα απο τα πολλα ετοιμα προφιλ της tv ) , αφου εχει πειραξει φωτεινοτητα, αντιθεση στην τηλεοραση και μετα τα εχει ξαναπειραξει στο pc η στον player (τους οποιους εχει τουμπανιασει με φιλτρα ) , απο την στιγμη που βλεπει ο καθενας το δικο του υλικο... ......τα αλλα ειναι ψιλα γραμματα .Ειδικα οι γωνιες θεασης παντα με εκαναν παντα να γελω, σιγα μην κατσω να βλεπω στραβα τηλεοραση , δεν παιρνω μεγαλυτερη να κατσω πιο πισω Οπως και η κινηματογραφικη ''ζεστασια'' που καποτε εβγαζαν οι crt , μετα οι plasma κλπ Ουτε καν με τις oled δεν δακρυζεις απο τις διαφορες.Εκτος αν δεις ωραιες εικονιτσες με μαγαλη αντιθεση και ζωντανα χρωματα, φρουτακια, μπαλονακια , λουλουδακια κλπ Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2019 από bluesattack
ringboy Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Στις 22/8/2019 στις 10:35 ΠΜ, bluesattack είπε Ουτε καν με τις oled δεν δακρυζεις απο τις διαφορες.Εκτος αν δεις ωραιες εικονιτσες με μαγαλη αντιθεση και ζωντανα χρωματα, φρουτακια, μπαλονακια , λουλουδακια κλπ Αυτα τα φανταχτερα demo video, σε ολες τις tv φαινονται αψογα. Γενικα στα καταστηματα με τα demo υπαρχει μεγαλο προβλημα για τον υποψηφιο αγοραστη που θελει να διαλεξει TV και να κανει τις συγκρισεις του. Ως συνηθως θα ειναι μετριας ποιοτητας στις περισσοτερες TV, (κινουμνενα σχεδια η trailers ταινιων με μαυρες μπαρες πανω-κατω) η θα ειναι ειδικα βιντεο υπερυψηλης αναλυσης για τα ακριβοτερα μοντελα.
graphist83 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγω δεν εχω καταλαβει, Στο ποστ μας ρωτας τι μας αρεσει απο τα 2 η θες να μας αλλαξεις γνωμη?? Τωρα αν μου συγκρινεις επεξεργαστές Samsung και Sony με τεράστια παράδοση και διακρίσεις με LG ειναι τουλαχιστον αστειο. Εαν δεν εχεις θεμα με το μωβ - γκρι στα μαυρα στο οποίο να προσθέσω δεν απαιτείται πλήρης συσκότιση για να ενοχλήσει, αυτό δεν σημαίνει οτι συμφωνούν και οι άλλοι. Τελος τιμες κορυφης nits, βαθος μαυρου και λογος αντιθεσης, σαφως λαμβάνονται αυστηρα υπόψιν καθως αποτελουν ποιοτικά κριτιρια για σωστη εικονα. Οχι απο εμενα, αλλα απο παντα. Τωρα εαν εσενα σου αρεσει εικονα χαμηλης αντιθεσης και φωτεινοτητας με pal και φλατ τελειως αποκριση ειναι σαφως δικαίωμα σου και καθαρα υποκειμενικό. Δεν θεωρείται ομως σωστη εικονα. Μην τα ισοπεδώνουμε ολα Στην αρχικη σου ερωτηση οι περισσοτεροι σου απαντησαν τι προτιμουν και γιατι. Τωρα ο καθενας ας κρινει ιδίοις όμμασι. Το θέμα εχει αναλυθεί. Φιλικα παντα. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2019 από graphist83
M@dB0x Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Ενταξει φιλε μισεις τις LG........ το καταλαβαμε. 2
graphist83 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μονο οι OLED τους σωζουν και οι εξαιρετικες λευκες συσκευες που κατασκευαζουν. Οτιδηποτε με IPS ανευ συζητησεως, Ειτε LG ειτε Samsung ειτε Sony. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2019 από graphist83
M@dB0x Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 Ευτυχως τοτε που εχουμε ματια και αποψη και δε χρειαζομαστε τη βοηθεια σου............... 1
graphist83 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Την ''βοηθεια μου'' την δίνω σε όσους την ζητούν και σε όσους την χρειάζονται. Οι wannabe ξερολες και μισαλοδοξοι ας πορευτουν όπως επιθυμούν. Και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να είσαι εριστικός. Δεν σου έθιξα το σπίτι, αλλά εξέφρασα την άποψη μου για τηλεοράσεις. (και τεχνικώς εμπεριστατωμένα) Έλεος με τον φανμποισμο.... Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2019 από graphist83
Alex21121988 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 10/9/2019 στις 12:26 ΠΜ, graphist83 είπε Την ''βοηθεια μου'' την δίνω σε όσους την ζητούν και σε όσους την χρειάζονται. Οι wannabe ξερολες και μισαλοδοξοι ας πορευτουν όπως επιθυμούν. Και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να είσαι εριστικός. Δεν σου έθιξα το σπίτι, αλλά εξέφρασα την άποψη μου για τηλεοράσεις. (και τεχνικώς εμπεριστατωμένα) Έλεος με τον φανμποισμο.... Επειδή σε κόβω λίγο ψείρα με τις tv (το αναφέρω για καλό υπόψιν) θα ήθελα την γνώμη σου για την συγκεκριμένη τηλεόραση .https://www.plaisio.gr/tileoraseis/tvs/lg-oled-tv-oled55c9-55-4k-ultra-hd_3190498 4Κ στις 55 ίντσες (δεν θέλω παραπάνω λόγω περιορισμένου χώρου) oled, 120hz, ΗDR, έχει όλα τα καλούδια. Το burn in λίγο φοβάμαι αλλά anw. Η συγκεκριμένη νομίζω ότι απλά τα έχει όλα, η τιμή για το μπάτζετ που παίζω συνήθως σε τηλεοράσεις το βρίσκω πολύ οκ αλλά θα ήθελα να μου πεις τι δίνουν/αν δίνουν τα άλλα brands και φυσικά σε τι τιμή στις ίδιες ιντσες. Υπόψιν ότι η συγκεκριμένη LG μαζί με κάποια άλλα μοντέλα της σειράς θα πάρουν μέσω software Gsync compatibility το επόμενο διάστημα καθώς υπήρξε συμφωνία Nvidia με LG και θα είναι όντως οι πρώτες τηλεοράσεις που θα έχουν αυτό το feature. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από Alex21121988
graphist83 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η συγκεκριμένη tv - τεχνολογία , ανήκει σε αλλη κλίμακα. Οι OLED με την δυνατότητα έλεγχου φωτισμού ανα εικονοστοιχειο, έχουν το πλεονέκτημα του απολυτου μαύρου. Σε αντίθεσή και χρωμα κινούνται σε επίπεδα hi-end. Ομως και η χρήση μιας oled tv απαιτεί συνήθειες hi-end, να το πω ευγενικά. Ο χρήστης μιας oled tv θα πρέπει ευλαβώς να προσέχει για στατικές εικόνες. Σε οικιακή χρηση σπανίως θεματα μπορούν να προκύψουν , αλλα gamers και multimedia users οπως spotify, tune in , προσοχή!!!! Σε στατικές εικόνες το πάνελ θα βγει άχρηστο, ανευ προστασιών κτλ.. Για προβολή ταινιών σε σκοτεινο περιβάλλον ειναι ίσως η καλύτερη επιλογη. Για tv all around θα έλεγα οχι. Οι oled λόγο χαμηλού life spaun οχι απαραίτητα ολοκλήρου του πανελ αλλα ανα χρωματικού εικονοστοιχειου (τα χρώματα φθίνουν - γερνούν διαφορετικά ανα χρώμα) η χρωματική ακρίβεια σφάλλει κοντά στις 5000 ώρες. Οπότε απευθύνεται σε κοινό για θέαση ταινιών με μικρο μέσο ορο χρήσης. (οπως αρμοζει στο hi-end). Μην ξεχναμε και την χρηση UPS καθως σε OLED ειναι σημαντικο κατα τον τερματισμο τους παντα να ολοκλήρωνεται η ρουτίνα ανανέωσης του πανελ (εκτελειται καθε φορα με τον τερματισμο της tv χωρις αυτο να γινεται αντιληπτό.) Εγω προσωπικα, οι oled μου αρεσουν ως old plasma fan. Αλλα αν μπει στην μεση η συνιστώσα της καθημερινής χρησης λόγω παιδιών, λόγω gaming και οτιδήποτε αλλο θα επέλεγα κατι άλλο. Εγω φετος επελεξα την q90 της samsung και μπορω πω οτι ηταν απο τις πιο σοφες επιλογες κατ εμε.... Αν δεν σε αφορούν τα παραπάνω, τότε ξεκάθαρα προχώρα σε αγορά για την επιλογη σου... Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2019 από graphist83 2
warewolf Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, graphist83 είπε . Οι oled λόγο χαμηλού life spaun οχι απαραίτητα ολοκλήρου του πανελ αλλα ανα χρωματικού εικονοστοιχειου (τα χρώματα φθίνουν - γερνούν διαφορετικά ανα χρώμα) η χρωματική ακρίβεια σφάλλει κοντά στις 5000 ώρες. ..... Μην ξεχναμε και την χρηση UPS καθως σε OLED ειναι σημαντικο κατα τον τερματισμο τους παντα να ολοκλήρωνεται η ρουτίνα ανανέωσης του πανελ (εκτελειται καθε φορα με τον τερματισμο της tv χωρις αυτο να γινεται αντιληπτό.) Για το compensation cycle που εκτελειται καθε 4 ωρες λειτουργιας, δεν απαιτειται UPS. Αν για καποιο λογο κοπει το ρευμα και δεν γινει compensation cycle, αυτο θα γινει την επομενη φορα που θα ξανα κλεισει η τηλεοραση. Τα αποθηκευμενα δεδομενα χρησης του καθενος υποπιξελ δεν θα χαθουν απο τη μνημη. Για την χρωματικη ακριβεια η οποια ντριφταρει αν καταλαβα καλα οτι εννοεις, τα νεα ειναι ευχαριστα. Υστερα απο σχεδον 10.000 ωρες λειτουργιας στην παρακατω OLED, παρατηρηθηκε αξιοσημειωτη σταθεροτητα, μεγαλυτερη κι απο lcd/plasma σε RGB, κορεσμους, αποχρωσεις, φωτεινοτητα . Μπορεις να δεις τις μετρησεις στον παρακατω συνδεσμο. https://avclub.gr/forum/showthread.php/146121-LG-55EG910V-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια?p=1058375434&viewfull=1#post1058375434 Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2019 από warewolf
graphist83 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Ο JL απο το avclub καταρχάς δεν ειναι επαγγελματιας calibrator. Και πέραν αυτου τον διακατέχει και λιγο φανατισμός παραπάνω απο το κανονικό. Οπως παλαιότερα με τις πλάσμα. Εχει γνωσεις και ασχολειται πολυ. Αλλα ειναι ακρως ισοπεδωτικος με οτιδηποτε πλην oled. (παλαιοτερα τα ιδια λεγαμε για τις πλασμα). Εχω αποχωρησει απο εκει καθως μιλαγα μαζι τους απο το 2003. Πολυ κουραστικό...... Η ανομοιογενής φθορα των οργανικών ιλών ειναι γεγονος. Ειδικα το μπλε γερνα πιο γρήγορα. Ο λογος που αυτο δεν ειναι τόσο έντονο ειναι επειδή η LG επελεξε να μην δουλεύουν τα πανελ με υψηλη φωτεινότητα. Για αυτο και εχει προστεθει και λευκο εικονοστοιχειο WRGB. Απο Wiki. a technical report on an OLED TV panel found that after 1,000 hours, the blue luminance degraded by 12%, the red by 7% and the green by 8%.[79] In particular, blue OLEDs historically have had a lifetime of around 14,000 hours to half original brightness (five years at eight hours per day) when used for flat-panel displays. This is lower than the typical lifetime of LCD, LED or PDP technology; each currently[when?] is rated for about 25,000–40,000 hours to half brightness, depending on manufacturer and model. One major challenge for OLED displays is the formation of dark spots due to the ingress of oxygen and moisture, which degrades the organic material over time whether or not the display is powered (Βεβαια αυτο εχει βελτιωθει αρκετα με την παροδο των ετων) Σε αυτο το τεστ μπορουμε να δουμε πως εμφανιζεται το burn in και τι επιπτώσεις εχουμε απο μακροχρόνια χρηση, αναλυτικά. https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test και εδω σε παροδο 3 ετων 3 διαφορετικες μετρησεις isf.
warewolf Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, graphist83 είπε Ο JL απο το avclub καταρχάς δεν ειναι επαγγελματιας calibrator. Και πέραν αυτου τον διακατέχει και λιγο φανατισμός παραπάνω απο το κανονικό. Οπως παλαιότερα με τις πλάσμα. Εχει γνωσεις και ασχολειται πολυ. Αλλα ειναι ακρως ισοπεδωτικος με οτιδηποτε πλην oled. (παλαιοτερα τα ιδια λεγαμε για τις πλασμα). Εχω αποχωρησει απο εκει καθως μιλαγα μαζι τους απο το 2003. Πολυ κουραστικό...... Η ανομοιογενής φθορα των οργανικών ιλών ειναι γεγονος. Ειδικα το μπλε γερνα πιο γρήγορα. Ο λογος που αυτο δεν ειναι τόσο έντονο ειναι επειδή η LG επελεξε να μην δουλεύουν τα πανελ με υψηλη φωτεινότητα. Για αυτο και εχει προστεθει και λευκο εικονοστοιχειο WRGB. Απο Wiki. a technical report on an OLED TV panel found that after 1,000 hours, the blue luminance degraded by 12%, the red by 7% and the green by 8%.[79] In particular, blue OLEDs historically have had a lifetime of around 14,000 hours to half original brightness (five years at eight hours per day) when used for flat-panel displays. This is lower than the typical lifetime of LCD, LED or PDP technology; each currently[when?] is rated for about 25,000–40,000 hours to half brightness, depending on manufacturer and model. One major challenge for OLED displays is the formation of dark spots due to the ingress of oxygen and moisture, which degrades the organic material over time whether or not the display is powered (Βεβαια αυτο εχει βελτιωθει αρκετα με την παροδο των ετων) Σε αυτο το τεστ μπορουμε να δουμε πως εμφανιζεται το burn in και τι επιπτώσεις εχουμε απο μακροχρόνια χρηση, αναλυτικά. https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test και εδω σε παροδο 3 ετων 3 διαφορετικες μετρησεις isf. Ο JL_? οντως εχει πολλες γνωσεις για την εικονα. Κι ενας που εχει πολλες γνωσεις δεν μπορει να ειναι ισοπεδωτικος. Στα χρονια συμμετοχης του εχει κριθει για τις οποιες τεκμηριωσεις δινει στους ισχυρισμους του. Αν μη τι αλλο χαιρει σεβασμου της πλειοψηφιας του φορουμ. Θα παρακαλουσα ας μην γινονται προσωπικοι χαρακτηρισμοι για τριτο ατομο που δεν ειναι παρων στη συζητηση. Ομως το λινκ στο εβαλα για να δεις την μετρηση της oled που πραγματοποιησαμε. Η ιδια η μετρηση καταδεικνυει την σταθεροτητα που αναφερουμε. Στις μετρησεις των ουγγρων παραπανω, βλεπουμε ενα ντριφταρισμα του grayscale στις 2700 και 5000 ωρες, μικροτερο απο αυτο που συμβαινει σε μια lcd. Παρ'ολα αυτα, color gamut και φωτεινοτητα παραμενουν ανεπηρεαστα. Υπεδειξε μου αν σου ειναι ευκολο σε παρακαλω που παρατηρησες χρωματικη αλλοιωση στο μπλε στις παραπανω μετρησεις, εγω δεν το βλεπω. Οι παραπανω μετρησεις αφορουν το πρωτης γενιας μοντελο του 2013, ενω οι μετρησεις του avclub αφορουν oled του 2015, που εδειξαν ακομα πιο σταθερο grayscale. Απο τοτε εχουν βγει αλλα 4 νεοτερα μοντελα, (ή 6 νεοτερα απο το πρωτης γενιας) ακομα πιο σταθερα στα οργανικα και με πιο εξελιγμενους αλγοριθμους. Ομοιως και στις isf μετρησεις του rtings δεν βλεπω να προκυπτει κατι διαφορετικο για την σταθεροτητα στην οποια αναφερομαστε. Για το wiki τωρα, συμφωνα με αυτο, θα επρεπε να εχει υπαρχει πτωση του μπλε τοσο του τεστ των ουγγρων στις 5000 ωρες, στο rtings, οσο και της oled που συζηταμε στις 10000 ωρες. Καλη η θεωρια, αλλα αν τα πειραματικα δεδομενα λενε άλλα, μαλλον η θεωρια του wiki χρειαζεται αναθεωρηση. Μην παραβλεπεις το γεγονος οτι το αρχικο κειμενο wiki στο οποιο αναφερεσαι, γραφει: " One 2008 technical report on an OLED TV panel found that after 1,000 hours, the blue luminance degraded by 12% ....." Το report ειναι του 2008 και σημερα εχουμε 2019. Ομως μην ξεχνας, δεν μιλαμε τωρα για τα οργανικα στοιχεια που γερνανε διαφορετικα στον χρονο. Αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο και το εβαλες στη συζητηση σε δευτερο χρονο. Αν θες να συζητησουμε και για αυτο. Τωρα μιλαμε για το αν κατα τη γηρανση τους, η αποδοση στα πιξελ παραμενει σταθερη, τουλαχιστον μεχρι τις 10.000 ωρες οπου εχουμε στοιχεια για να κρινουμε. (η παρεμβαση μου αφορουσε την διαπιστωση σου περι χρωματικης αλλοιωσης του μπλε στις 5000 ωρες) Αν εχεις καποιο λινκ επισης απο lcd με καποιες isf μετρησεις υστερα απο καποιες Χ χιλιαδες ωρες θα ηθελα να δω την συμπεριφορα. Εγω στα αρχεια μου δεν εχω, μονο οτι θυμαμαι απο μνημης στις οποιες μετρησεις χρονων. Τελος, γραφουμε και συνομιλουμε σε ενα φορουμ. Σαφως και δεν ειμαστε επαγγελματιες calibrators, αυτο ομως δεν σημαινει πως δεν μπορουμε να καλιμπραρουμε ως ερασιτεχνες ή αφου το κανουμε, δεν μπορουμε να βγαλουμε καποια συμπερασματα περι εικονας. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2019 από warewolf
filippos_kar Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Για μένα μόνο va και oled για σωστή εικόνα και αντίθεση. Για κίνηση 100hz. Ips δεν... Έχει γωνία θέασης αλλά ταινία το βράδυ δεν βλέπεις..
red66phone Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου να τολμήσω να ανανεώσω το thread να ακουστούν updated απόψεις ? αναζητώ 43" (λόγω περιορισμού χώρου) για πολύ φωτεινό σαλόνι και μεγάλες γωνίες θέασης. παρακολούθηση κυρίως ελληνικά κανάλια και λίγο youtube, netflix. budget έως €500 η θεωρία "σπρώχνει" προς IPS πάνελ, αλλά η πράξη/εμπειρία μελών ? διαβάζοντας σε κοντινό thread μου προτάθηκε η TCL 43C655 (VA panel), έχει νόημα να ψάξω για IPS με αυτό το budget ή έχουν εξελιχθεί αρκετά τα VA και δεν θα δω μεγάλες διαφορές ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα