Προς το περιεχόμενο

IPS vs VA πάνελ

ringboy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδια τι πανελς και μαυρα και πρασσειν α-λογα. Το θεμα δεν ειναι ποια ειναι πιο ωραια στο ματι, κ.λ.π. αλλα το μοναδικο στοιχειο ειναι ποια ερχεται πιο κοντα στη πραγματικη εικονα που τραβιεται εκεινη την ωρα στο στουντιο........... εχετε αποψη για αυτο? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ips μόνο. Δεν τίθεται θέμα. Δεν ξανά πάω σε va. Το δε μαύρο Κλάιν δεν μιλάμε για λάμπες ούτε για ips με 500:1 αντίθεση. Αν κάποιος είναι ευχαριστημένος με την οθόνη του κινητού του που κατά 95% είναι ips τότε δεν τίθεται ερώτημα. Άσε δε που το local dimming κάνει θαύματα. Από την άλλη αν κάποιος έχει 0 iq και έχει οπίσθιο φωτισμό στο 100 σε πλήρης σκότος και πιστεύει πως βλέπει μαύρο σε va τότε γελάνε και οι κάτοχοι των crt άσε δε που σύντομα θα γίνει κολλητός με τον οφθαλμίατρο.

Επεξ/σία από greed
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, greed είπε

Αν κάποιος είναι ευχαριστημένος με την οθόνη του κινητού του που κατά 95% είναι ips τότε δεν τίθεται ερώτημα.

Και εγω καπως ετσι πηγα απο VA σε IPS.  Εxω  μια 32αρα  TV με  IPS πανελ στο υπνοδωματιο,

οπου  η λεπτομερης και φωτεινη εικονα της, μου αρεσε περισσοτερο απο την TV  του σαλονιου με VA που

φαινοταν μουντη σε σχεση με την μικρη IPS.  Εκλεισα λοιπον τα αυτια μου  στους διθυραμβους περι μαυρoυ

για τα VA πανελς και αγορασα μια 50αρα με IPS. Να συμπληρωσω οτι οι προσδοκιες μου επαληθευτικαν

πληρως και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο την εικονα του IPS.

Για αυτο λεω παιδια. Οτι τελικα ισως ειναι και θεμα γουστου ή απλως τι περιμενεις απο την εικονα που θα δεις.

Το ιδιο συμβαινει και με τα μοντελα των τηλεορασεων.  Παρα πολλοι  ειναι φανατικοι λατρεις της εικονας της Samsung,

αλλα  αρκετοι δεν θελουν να τις δουν στα ματια τους και πινουν νερο στο ονομα της Sony.

Καποιοι αλλοι  διαλεγουν σταθερα τον μεσαιο δρομο της LG.

Ετσι ειναι. Ο λαος το λεει "περι ορεξεως κολοκυθοπιτα"

Επεξ/σία από ringboy
  • Like 3

Εγώ ήμουν στην αντίστροφη περίπτωση.

Άκουσα τους διθυράμβους για τις γωνίες θέασης των IPS και αγόρασα μία IPS με την οποία σιχάθηκα την ώρα και τη στιγμή από το γκρι αντί για μαύρο.

Οπότε ναι, περί ορέξεως...

• Like 1

Όσο πιό φωτεινός ο περιβάλλον χώρος, τόσο λιγότερο αισθητό είναι το μαύρο του πάνελ.

Οπότε τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν το VA μπορει να παιξει με 0.10 μαυρο με 500 nits το ips θα παιζει στα 120 nits στο σαλονι σου.

Καλα μην πουμε για bleed και glow στα ips που χαλανε την εμπειρία θέασης. 

Το μονο καλο των ips στο σαλονι ειναι οι γωνιες θεασης. Αυτο θα τελειωσει οταν sony και samsung βαλουν το ειδικο φιλτρο στις πιο οικονομικες VA. Προς το παρων το εχουν οι μεγαλες σειρες τους.

Επεξ/σία από ROG-X
  • Like 1

Στις 14/7/2019 στις 7:05 ΠΜ, ROG-X είπε

Οταν το VA μπορει να παιξει με 0.10 μαυρο με 500 nits το ips θα παιζει στα 120 nits στο σαλονι σου.

Καλα μην πουμε για bleed και glow στα ips που χαλανε την εμπειρία θέασης. 

Το μονο καλο των ips στο σαλονι ειναι οι γωνιες θεασης. Αυτο θα τελειωσει οταν sony και samsung βαλουν το ειδικο φιλτρο στις πιο οικονομικες VA. Προς το παρων το εχουν οι μεγαλες σειρες τους.

Ειδα τα συγκεκριμένα φιλτρα στην Q85 της Sammy. Σοκ πραγματικά. Σχεδον 70 μοιρες + και το αποτέλεσμα σχεδον αναλλοίωτο. Τωρα περι IPS και σοβαρου VA ειναι ανουσια η συγκριση σχεδον σε ολους τους τομεις. Τωρα περι ορεξεως μερικοι........

Και εγώ VA έχω σπίτι αλλά στο μπαράκι διαλεξα IPS λόγω υποτιθέμενων καλύτερων γωνιών θέασης αλλά δεν προλαβαίνω να δω, ούτε ήταν high end, απλά σχετικά φθηνή αλλά μεγάλη. Aλλά απο ότι ξέρω τα καλύτερα monitor για graphic designers σε υπολογιστές θεωρούνται τα IPS για πιο πιστή αποτύπωση χρωμάτων.

8 ώρες πριν, Red_Eye80 είπε

Και εγώ VA έχω σπίτι αλλά στο μπαράκι διαλεξα IPS λόγω υποτιθέμενων καλύτερων γωνιών θέασης αλλά δεν προλαβαίνω να δω, ούτε ήταν high end, απλά σχετικά φθηνή αλλά μεγάλη. Aλλά απο ότι ξέρω τα καλύτερα monitor για graphic designers σε υπολογιστές θεωρούνται τα IPS για πιο πιστή αποτύπωση χρωμάτων.

Στα monitor επιλεγουμε IPS ναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Amoled στο κινητο εδω και 6 χρονια. Plasma απο το 2010 μεχρι το 2014. VA απο το 2014 μεχρι σημερα. Και ips για gaming monitor. Το καθενα το απολαμβανω οπως πρεπει. Κανενα δεν μου φαινεται χαλια. Η amoled ειναι οι πιο εντυπωσιακη η plasma ηταν η πιο φυσικη το va πολυ κακες γωνιες θεασης αλλα υψηλο constrast σε ευθεια και το ips πολυ ξεκουραστο σε πολυωρο gaming κορυφαια χρωματα και γωνιες. Μελλοντικα θα παμε για 75αρα oled και για monitor παλι καποιο oled η Microled για να μην εχουμε θεματα burn in. Οι qled ειναι marketing της samsung μιας και μιλαμε για απλες lcd.

Επεξ/σία από Arkin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...