tentacle Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα σας. Πρόσφατα αγόρασα μια σειρά λαμπάκια led με μπαταρία (3xAA) και θα ήθελα να τα μετατρέψω να χρησιμοποιούν ρεύμα με τροφοδοτικό στην μπρίζα. Μπορεί να γίνει αυτό και εάν ναι πως ; Παραθέτω και φωτογραφία από το κουτάκι με τις μπαταρίες
isay Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Είναι σχετικά απλό. Βασικό ειναι να δεις ποια επαφή (απο τις 6) ειναι η θετική και ποια η αρνητική, που τροφοδοτουν την πλακέτα Θες ενα τροφοδοτικό 4,5V DC και λογικά θα παιζει και με 4V. Δεν θα δοκίμαζα με 5V (που ειναι τα κλασσικά usb) γιατί η πλακέτα μπορει να μην ειναι ποιοτική και να καει. Απο το τροφοδοτικό κολλάς (ή ματίζεις αν δεν εχεις κολλητήρι) το θετικο καλώδιο με τον θετικό πολο της τριάδας ΚΑΙ το αρνητικό καλώδιο με τον αρνητικό πόλο της τριάδας. Το βάζεις στην πριζα και ready. 2 1
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δεν χρειάζεται να τους κάνεις καμία μετατροπή, αν βάλεις το σωστό τροφοδοτικό (συνεχές ρεύμα 4,5V) θα ανάψουν κανονικά.
tentacle Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, isay είπε Είναι σχετικά απλό. Βασικό ειναι να δεις ποια επαφή (απο τις 6) ειναι η θετική και ποια η αρνητική, που τροφοδοτουν την πλακέτα Θες ενα τροφοδοτικό 4,5V DC και λογικά θα παιζει και με 4V. Δεν θα δοκίμαζα με 5V (που ειναι τα κλασσικά usb) γιατί η πλακέτα μπορει να μην ειναι ποιοτική και να καει. Απο το τροφοδοτικό κολλάς (ή ματίζεις αν δεν εχεις κολλητήρι) το θετικο καλώδιο με τον θετικό πολο της τριάδας ΚΑΙ το αρνητικό καλώδιο με τον αρνητικό πόλο της τριάδας. Το βάζεις στην πριζα και ready. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. Δεν γινεται απλα να κόψω το καλώδιο και να συνδέσω το τροφοδοτικό ετσι ; Πρεπει να αφήσω τον κουτί με τις μπαταρίες και να βρω την θετική επαφή, όπως μου γράφεις ;
isay Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δεν μπορώ να ξερω γιατί δεν ξέρω τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ταινιας που έχεις. Επισης στο κουτακι της μπαταρίας βλέπω μια πλακέτα η οποια δεν ξέρω τι κάνει, άρα το μονο που μπορώ να σου πω με σιγουρια ειναι οτι τροφοδοτικο σστους αντιστοιχους πολους της μπαταριοθηκης. Εσυ μπορεις βεβαια να πειραματιστείς
tentacle Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 41 λεπτά πριν, isay είπε Δεν μπορώ να ξερω γιατί δεν ξέρω τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ταινιας που έχεις. Επισης στο κουτακι της μπαταρίας βλέπω μια πλακέτα η οποια δεν ξέρω τι κάνει, άρα το μονο που μπορώ να σου πω με σιγουρια ειναι οτι τροφοδοτικο σστους αντιστοιχους πολους της μπαταριοθηκης. Εσυ μπορεις βεβαια να πειραματιστείς Η πλακέτα εχει διακόπτη on/off και επιλογή να αναβοσβήνουν ή να ειναι σταθερά. Θα κανω δοκιμή. Ευχαριστω πολυ και παλι για την βοηθεια
Xor Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Καλησπερα, για να μην φορτιζω περισσοτερο το φορουμ χρειαζομαι τα συμπερασματα σας. Ευχαριστω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα