Lousy Offcomer Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, gia_nnis είπε Αλλα υπο αυτες τις συνθηκες οταν δεν θελει να τα παρει κανενας.. αυτος που θα τα εχει για χρονια και ιδιως οταν δεν θα μιλαει κανενας θα ξεκιναει να το βλεπει σαν μεροκαματο!!! Ναι, έχεις δίκιο.Οι εφ όρου ζωής διαχειριστές μάλλον με παραξενεύουν για την διάθεσή τους... Ανά 3-4 χρόνια πρέπει να υπάρχει αλλαγή.
vasilllis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 βαλτε με και εμενα στους αγιους τοτε.Τα 3-4 χρονια ειναι καταναγαστικα εργα αν βγαζεις μηνιαια κοινοχρηστα.Εχω φτασει αισιως τα 4 και δεν προβλεπεται να αναλαβει κανεις.Ιδιαιτερες απαιτησεις αυτοι που δεν αναλαμβανουν ποτε,αυτοι που αναλαμβανουν το βουλωνουν,γνωριζουν τις συνεπειες.
fotodv7 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα. Επανέρχομαι καθώς μετά από πολλές προσπάθειες ο διαχειριστής αρνείται να αναρτήσει αποδείξεις των δαπανών πράμα που ενισχύει ακόμα περισσότερο τις υποψίες μου. Μπορεί κάποιος υπεύθυνα να μου πει σε ποια υπηρεσία απευθύνομαι για την καταγγελία;
Lee80 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, fotodv7 είπε Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από Lee80 1
primeragt Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, fotodv7 είπε Καλησπέρα. Επανέρχομαι καθώς μετά από πολλές προσπάθειες ο διαχειριστής αρνείται να αναρτήσει αποδείξεις των δαπανών πράμα που ενισχύει ακόμα περισσότερο τις υποψίες μου. Μπορεί κάποιος υπεύθυνα να μου πει σε ποια υπηρεσία απευθύνομαι για την καταγγελία; Eμεις παντως μετα απο ελεγχο ανακαλυψαμε 7500Ε ελειμα τα τελευται 4-5 χρονια που ηταν ενας συγκεκριμενος. ψαξτε το οπως μπορειται γιατι σε εμας βγηκε τυχαια το ποσο,ξεκινησαμε για 500Ε ελειμα απο αλλαγη πορτας και φτασαμε στα 7500, μπορει να ειναι και μεγαλυτερο,
fotodv7 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δυστυχώς η αστυνομία δεν είναι αρμόδια για τον έλεγχο και την επιβολή του προστίμου όπως ανέφερε ο Lee80 παραπάνω. Κάποια άλλη γνώμη; 2 ώρες πριν, primeragt είπε Eμεις παντως μετα απο ελεγχο ανακαλυψαμε 7500Ε ελειμα τα τελευται 4-5 χρονια που ηταν ενας συγκεκριμενος. ψαξτε το οπως μπορειται γιατι σε εμας βγηκε τυχαια το ποσο,ξεκινησαμε για 500Ε ελειμα απο αλλαγη πορτας και φτασαμε στα 7500, μπορει να ειναι και μεγαλυτερο, Δηλαδή ο άλλος είχε βγάλει 7.500€ σε βάρος σας;
Lee80 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από Lee80
primeragt Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, fotodv7 είπε Δυστυχώς η αστυνομία δεν είναι αρμόδια για τον έλεγχο και την επιβολή του προστίμου όπως ανέφερε ο Lee80 παραπάνω. Κάποια άλλη γνώμη; Δηλαδή ο άλλος είχε βγάλει 7.500€ σε βάρος σας; Ειχε καταχραστει αυτο το ποσο απο το αποθεματικο ταμειο της πολυκατοικιας (10.000Ε).
WizeMan Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Κάνω λίγο bump το θέμα για να μου πει αν κάποιος ξέρει πως βγαίνουν οι υπολογισμοί στη συγκεκριμένη λυπητερή: συγκεκριμένα αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν βγαίνουν όλα με τη μέθοδο των τριών. Αν ναι τότε πως το 381,38 βγαίνει 263,13 αφού (93,41 * 381,38) / 165,23 = 215,60 Επίσης θεωρείτε λογικό να χρεώνεται πάγιο θέρμανσης κάθε μήνα; Τα προηγούμενα κοινόχρηστα είχαν βγει για Δεκέμβριο - Ιανουάριο και το πάγιο θέρμανσης ήταν τότε 77,73 (για εμένα) για τους δυο μήνες.
overpower Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Πόσα διαμερίσματα είστε? 5? Τα πάγια σε όλα βγαίνουν κάθε μήνα, ασχέτως αν πχ το νερό έρχεται κάθε 3μηνο. Λογικά σπάει το πάγιο θέρμανσης σε κάθε μήνα για ευκολία. Παίρνεις αποδείξεις? Ελέγχεις ρολόγια και μετρήσεις?
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, WizeMan είπε Κάνω λίγο bump το θέμα για να μου πει αν κάποιος ξέρει πως βγαίνουν οι υπολογισμοί στη συγκεκριμένη λυπητερή: συγκεκριμένα αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν βγαίνουν όλα με τη μέθοδο των τριών. Αν ναι τότε πως το 381,38 βγαίνει 263,13 αφού (93,41 * 381,38) / 165,23 = 215,60 Επίσης θεωρείτε λογικό να χρεώνεται πάγιο θέρμανσης κάθε μήνα; Τα προηγούμενα κοινόχρηστα είχαν βγει για Δεκέμβριο - Ιανουάριο και το πάγιο θέρμανσης ήταν τότε 77,73 (για εμένα) για τους δυο μήνες. πραγματι ενω εχεις το 1/2 της καταναλωσης σου εχουν χρεωσει τα 2/3 του λογαριασμου. πες τους να τα ξαναυπολογισουν Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
Lousy Offcomer Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, overpower είπε Πόσα διαμερίσματα είστε? 5? Τα πάγια σε όλα βγαίνουν κάθε μήνα, ασχέτως αν πχ το νερό έρχεται κάθε 3μηνο. Λογικά σπάει το πάγιο θέρμανσης σε κάθε μήνα για ευκολία. Παίρνεις αποδείξεις? Ελέγχεις ρολόγια και μετρήσεις? Καλοπροαίρετα ρωτάω, πως χρεώνεις νερό όταν δεν υπάρχει απόδειξη πληρωμής? Εννοώ με ποια δικαιολογία, πως θα δικαιολογηθεί στα βιβλία εσόδων-εξόδων? Ποια απόδειξη πληρωμής αναρτάς στον πίνακα για να δικαιολογήσεις ως διαχειριστής την δαπάνη έναντι των ενοίκων/ιδιοκτητών? Όσον αφορά το ειδοποιητήριο του φίλου, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν 4 διαμερίσματα με συμμετοχή 250/1000 έκαστο σε κοινόχρηστα και ασανσέρ (περίεργο που δεν υπάρχει κλιμάκωση με τον όροφο) Το καταστατικό της πολυκατοικίας πόσα χιλιοστά στη θέρμανση σου επιμερίζει? Από εκεί ξεκινάμε. Γενικώς το κομμάτι της θέρμανσης στο ειδοποιητήριο δεν είναι εύκολα κατανοητό, ούτε τι οφείλει η πολυκατοικία ούτε τι σου αναλογεί και πως.
WizeMan Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, overpower είπε Πόσα διαμερίσματα είστε? 5? Τα πάγια σε όλα βγαίνουν κάθε μήνα, ασχέτως αν πχ το νερό έρχεται κάθε 3μηνο. Λογικά σπάει το πάγιο θέρμανσης σε κάθε μήνα για ευκολία. Παίρνεις αποδείξεις? Ελέγχεις ρολόγια και μετρήσεις? 5 Διαμερίσματα. 2 μικρότερα στον πρώτο όροφο και 3 οροφοδιαμερίσματα σε 2ο (εγώ), 3ο και 4ο. Η ιδιοκτήτρια είχε βγάλει κοινόχρηστα για 2 μήνες (Δεκέμβριος 2019 / Ιανουάριος 2020) και μετά από εισήγηση μου άρχισε να τα βγάζει κάθε μήνα, δηλαδή έβγαλε του Φεβρουαρίου. Αυτό μου με απασχολεί είναι γιατί ενώ τα πάγια θέρμανσης 2 μηνών είναι 77 ευρώ, του Φεβρουαρίου είναι 53. 5 ώρες πριν, Lezantas26 είπε πραγματι ενω εχεις το 1/2 της καταναλωσης σου εχουν χρεωσει τα 2/3 του λογαριασμου. πες τους να τα ξαναυπολογισουν Θα πάρω απευθείας στο γραφείο που τα βγάζει να τους ρωτήσω. Το ψιλοτραγικό είναι ότι ενώ είμαστε επαρχία, και η ιδιοκτήτρια (που ασχολείται και μετά κοινόχρηστα) όλων εκτός από 1 διαμερίσματος είναι εδώ, το γραφείο που τα βγάζει είναι Αθήνα. 22 λεπτά πριν, Lousy Offcomer είπε Καλοπροαίρετα ρωτάω, πως χρεώνεις νερό όταν δεν υπάρχει απόδειξη πληρωμής? Εννοώ με ποια δικαιολογία, πως θα δικαιολογηθεί στα βιβλία εσόδων-εξόδων? Ποια απόδειξη πληρωμής αναρτάς στον πίνακα για να δικαιολογήσεις ως διαχειριστής την δαπάνη έναντι των ενοίκων/ιδιοκτητών? Όσον αφορά το ειδοποιητήριο του φίλου, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν 4 διαμερίσματα με συμμετοχή 250/1000 έκαστο σε κοινόχρηστα και ασανσέρ (περίεργο που δεν υπάρχει κλιμάκωση με τον όροφο) Το καταστατικό της πολυκατοικίας πόσα χιλιοστά στη θέρμανση σου επιμερίζει? Από εκεί ξεκινάμε. Γενικώς το κομμάτι της θέρμανσης στο ειδοποιητήριο δεν είναι εύκολα κατανοητό, ούτε τι οφείλει η πολυκατοικία ούτε τι σου αναλογεί και πως. Να σου πω αλήθεια δεν έχω δει να αναρτά αποδείξεις πουθενά αλλά απ' ότι καταλαβαίνω πάντα έτσι κάνει, εγώ ένοικος είμαι από τον Ιούνιο του 2019. Δεν πολύ ανησυχώ μη "κλέβει" επί τούτου δηλαδή, δεν την θεωρώ τέτοιο άνθρωπο απλά όπως λες μου φαίνεται πολύ παράξενο το μερίδιο μου για τη θέρμανση όπως τα πάγια. που για 3 μήνες είναι συνολικά γύρω 125 ευρώ (τα προηγούμενα κοινόχρηστα όπως έγραψα παραπάνω ήταν για 2 μήνες Δεκέμβρη 2019 - Γενάρη 2020 και ήταν 77 ευρώ περίπου) Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2020 από WizeMan
Joshua21 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 10 λεπτά πριν, WizeMan είπε Αυτό μου με απασχολεί είναι γιατί ενώ τα πάγια θέρμανσης 2 μηνών είναι 77 ευρώ, του Φεβρουαρίου είναι 53. Για να κάνεις αυτή την ερώτηση μάλλον αγνοείς τι σημαίνει πάγιο θέρμανσης. Πάγιο θέρμανσης είναι ένα μικρό μέρος του πετρελαίου που καταναλώθηκε το οποίο κατανέμεται στα διαμερίσματα αποκλειστικά ανάλογα με τα χιλιοστά θέρμανσης που έχει το καθένα, για αυτό ακριβώς το πάγιο δεν είναι κάθε μήνα το ίδιο. Πχ αν το πάγιο θέρμανσης είναι 30%, τα χιλιοστά θέρμανσης του διαμερίσματος σου είναι 100, και το πετρέλαιο που καταναλώθηκε ήταν 1.000€, τότε το διαμέρισμα σου θα επιβαρυνθεί με πάγιο θέρμανσης (1.000 * 30% = 300 * 100/1000 = 30) 30€. Αν το πετρέλαιο που καταναλώθηκε ήταν 1.500 τότε το πάγιο σου θα ήταν 45, αν το πετρέλαιο ήταν 2.000 τότε το πάγιο σου θα ήταν 60. Όσο για το ειδοποιητήριο που μας δείχνεις όπως είπαν και παραπάνω δεν βγαίνει άκρη, καλύτερα να ζητήσεις διευκρινίσεις από την εταιρεία που βγάζει τα κοινόχρηστα.
WizeMan Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Για να κάνεις αυτή την ερώτηση μάλλον αγνοείς τι σημαίνει πάγιο θέρμανσης. Πάγιο θέρμανσης είναι ένα μικρό μέρος του πετρελαίου που καταναλώθηκε το οποίο κατανέμεται στα διαμερίσματα αποκλειστικά ανάλογα με τα χιλιοστά θέρμανσης που έχει το καθένα, για αυτό ακριβώς το πάγιο δεν είναι κάθε μήνα το ίδιο. Πχ αν το πάγιο θέρμανσης είναι 30%, τα χιλιοστά θέρμανσης του διαμερίσματος σου είναι 100, και το πετρέλαιο που καταναλώθηκε ήταν 1.000€, τότε το διαμέρισμα σου θα επιβαρυνθεί με πάγιο θέρμανσης (1.000 * 30% = 300 * 100/1000 = 30) 30€. Αν το πετρέλαιο που καταναλώθηκε ήταν 1.500 τότε το πάγιο σου θα ήταν 45, αν το πετρέλαιο ήταν 2.000 τότε το πάγιο σου θα ήταν 60. Όσο για το ειδοποιητήριο που μας δείχνεις όπως είπαν και παραπάνω δεν βγαίνει άκρη, καλύτερα να ζητήσεις διευκρινίσεις από την εταιρεία που βγάζει τα κοινόχρηστα. Σε ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Διαβάζοντας "πάγιο" πρώτη σκέψη που είχα ήταν κάποιο πάγιο σταθερό ποσό, οπότε δεν το αγνόησα απλά είχα λανθασμένη εικόνα για το τι είναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα