Zerg13 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, toylis είπε 1200 deh 1200 nero .. (sas ... kanonika o diaxeirhsths e! bgazei kai miza!) απαραδεκτα πολλα λεφτα για πολυκατοικια ! .. εγω δεν θα τα δεχομουν! Δεν γράφει 1200€ νερο. Κάτι άλλο λεει
agap Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 για να γνωριζεις απαγορευεται πλεον με νομο εδω και αρκετα χρονια τα εξοδα των πολυκατοικιων να ειναι χωρις παραστατικα --μαυρη εργασια ειτε για συνεργεια καθαρισμου ειτε για αλλες εργασιες που ξεφυτρωνουν με τον χρονο...εκτος αν ολοι οι ιδιοκτητες εχουν συμφωνησει και ειναι γνωστες για κατι συγκεκριμενο...το οποιο και γινεται παρανομως αλλα κανεις δεν φερνει αντιρηση... 1
fotodv7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Ωραία σε περίπτωση που ζητήσω παραστατικά από τα έξοδα και δε τα αναρτήσει στον πίνακα ανακοινώσεων, πως κινούμαι ; Δε θέλω να βαρέσω πιστόλι στα κοινόχρηστα γιατί με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που νοικιάζω έχω άριστες σχέσεις και ξέρω ότι θα τον ενοχλήσει ο διαχειριστής. Από την άλλη δεν έχω σκοπό να συνεχίσω να πληρώνω στα τυφλά λογαριασμούς και εργασίες. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2019 από fotodv7
ELMastas Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δεν ξέρω αν έχουν παραστατικά και αποδείξεις όμως τα κοινόχρηστα ως ποσό είναι στα λογικά πλαισια για τα τετραγωνικά που είπες,εξαρτάται απο αρκετά πράγματα η επιβάρυνση όπως το αν επιβαρύνεστε απο το ασανσέρ,το αν υπάρχουν κλειστά διαμερίσματα κλπ ένα μεγάλο κακό που βλέπω,είναι πως αρκετοί έχουν αφήσει τα διαμερίσματα στο έλεος του Θεού άλλος έχει φύγει και δεν ενδιαφέρεται άλλος δεν πληρώνει γιατί είχε αναλάβει πρίν 5 χρόνια κάτι να βάψει η να φτιάξει και νομίζει πως του χρωστάει η πολυκατοικία και δεν πληρώνει τα κοινόχρηστα κλπ αποτέλεσμα επιβαρύνονται οι σωστοί ιδιοκτήτες ολες τις διάφορες παπαριές του καθενός και πληρώνουν περισσότερα γιατί απλά κάποιοι δεν πληρώνουν αυτό χαρακτηρίζεται στήν επιβάρυνση στα κοινόχρηστα ως συνοιδιοκτησία.Εμείς εδω και κάνα 2 χρόνια σε συνελεύσεις που κάναμε έχουμε βάλει δικηγόρο για να πάει δικαστικά να πληρώσουν αυτοί που χρωστάνε γύρω στα 400 ευρώ και πάνω οκ καταλαβαίνω την δυσκολία αν δεν μπορούν 2-3 μήνες να πληρώσουν όμως υπάρχουν κάποιοι που χρωστάνε κάτι χρόνια για τους Χ,Υ λόγους.Καλό είναι να υπάρχει σωστός διαχειριστής αλλά και ευσυνείδητοι ιδιοκτήτες και ενοικιαστές να μην του πρήζουν το συκώτι κάθε 3 και λίγο αν νομίζει κάποιος οτι μπορεί καλύτερα και έχει χρόνο για να διαθέσει ας αναλάβει αυτός,όμως συνήθως απο προσωπική πείρα βλέπω πως ενω ολοι θέλουν να γλυτώσουν απο παντού έξοδα,κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη της διαχείρησης και να ακούει το μακρύ και το κοντό του καθενός στήν πολυκατοικία.
fotodv7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Συμφωνώ με αυτά που λες αλλά και από την άλλη εάν ένας διαχειριστής θέλει να είναι σωστός δε θα πρέπει να 'ναι εντάξει απέναντι στους ενοίκους που πληρώνουν στην ώρα τους και δε δημιουργούν πρόβλημα;
ooaris Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Εδώ κάνουμε αμάν να μαζέψουμε κοινόχρηστα ανά δίμηνο της τάξεως των 20~40 ευρώ και οι άλλοι έχουν ετήσια... Άμα είναι να φας πιστολιά, να την φας περιποιημενη δηλαδή... Ότι να ναι
rofl Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) τα εξοδα που βαζεις στο op αποδεικνυονται μεσα σε 5 λεπτα με αποδειξεις αν ρωτησεις τον διαχειριστη. βγαινουν γυρω στα 22 ευρα. οποτε αλλα 8 ευρω για διαφορα εξοδα το μηνα πολυ λογικα μου φαινονται. εκτος απο το νερο tbh που μαλλον καπου υπαρχει διαρροη η σας κλεβουν η ποτιζετε καθε μερα 3 στρεμματα κηπους. δεν μπορει το νερο να βγαινει στα ιδια με τη δεη που εχει ολα τα δημοτικα τελη. ακομα κι ετσι μιλαμε για ~ 70 ευρω ευδαπ ανα διαμερισμα το χρονο. ενα 30αρι 40αρι θα ηταν λογικο. οποτε αν κανεις φασαρια για θα ειναι για ενα 30αρι~ διαφορα το χρονο. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2019 από rofl
Zerg13 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, ooaris είπε Εδώ κάνουμε αμάν να μαζέψουμε κοινόχρηστα ανά δίμηνο της τάξεως των 20~40 ευρώ και οι άλλοι έχουν ετήσια... Άμα είναι να φας πιστολιά, να την φας περιποιημενη δηλαδή... Ότι να ναι 1000€ μας χρωσταει κάποιος εμάς. Αλλοι 500άρες. Ξεγυρισμενο πιστόλι Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2019 από Zerg13
fotodv7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δεν έχω σκοπό να κάνω φασαρία. Εκτός αν φασαρία σημαίνει να ζητήσω να μπαίνουν όλες οι αποδείξεις και οι λογαριασμοί στον πίνακα ανακοινώσεων.
gia_nnis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 18 ώρες πριν, fotodv7 είπε Την καλησπέρα μου. Μένω (νοικιάζω) σε διαμέρισμα (75τ.μ.) πολυκατοικίας με 23 διαμερίσματα. Τα κοινόχρηστα τα έχει αναλάβει ένας ιδιοκτήτης, τα βγάζει σε ετήσια βάση και τα πληρώνουμε σε δύο δόσεις. Για το 2019 το ποσό που μου αναλογούσε ήταν 360€, δηλαδή 30€/μήνα. Η πολυκατοικία κλασσικά δεν έχει θέρμανση. Επειδή τα ποσά μου φαίνονται λίγο τραβηγμένα από τα μαλλιά αλλά και επειδή ο διαχειριστής δεν έχει αναρτήσει ούτε μια απόδειξη στον πίνακα ανακοινώσεων θα ήθελα να σας δώσω ενδεικτικά κάποιες τιμές και να μου πείτε τη γνώμη σας. ΔΕΗ 1.200€ ΝΕΡΟ + ΑΠΟΧΈΤΕΥΣΗ 1.200€ ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΉΡΑ 550€ ΚΑΘΑΡΗΣΤΡΙΑ 1.200€ Τα ποσά που ανέφερα αφορούν διάστημα 12 μηνών. Εννοείται ότι από Δευτέρα θα ζητήσω να αναρτηθούν αποδείξεις στον πίνακα ανακοινώσεων καθώς θέλω να γνωρίζω τι πληρώνω. Τα κοινοχρηστα ο διαχειριστης τα βγαζει κατα το δοκουν και βαζουν μεσα αυξημενο αριθμο αναλωσιμων για να μπαινει στην τσεπη τους!!! Απο λογαριασμους δεν μπορει να κλεψει οπως και απο αλλα παγια ανελκυστηρα,καθαριστρια.. Θα κλεψει απο αναλωσιμα πχ λαμπες και επισκευες πχ ανελκυστηρα οπως και απο τον καθαρισμο αποχετευσης.. Βασικα απο παντου μπορει να φαει χρημα.. εκτος απο λογαριασμους ρευματος και νερου..! Εσυ πρεπει να εκτιμησεις αν ολα αυτα τα ποσα που βαζει ειναι νορμαλ και αν κατι δεν σου αρεσει να του προτεινεις συνεργεια πιο οικονομικα..!
Lousy Offcomer Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ έχω δικηγόρο που κανά δυό/τρεις τους έχω πάει δικαστικά, ο ένας δε χρωστάει πάνω από 8000 ευρώ (οικογένεια ευκατάστατη και με επιχειρηματική δραστηριότητα που αποδίδει στην επαρχία αλλά κρατάει κλειστό το σπίτι στην αθήνα χωρίς να ενδιαφέρεται) και θα τον πάω για κατάσχεση από ότι φαίνεται. Ολοι προτείνουν, συμβουλεύουν, κρίνουν, κατακρίνουν, το παίζουν ειδικοί, το μονο που ξέρουν να λένε είναι ότι είναι ακριβά τα κοινόχρηστα αλλά δεν αναλαμβάνουν την διαχείριση... ΠΑΝΤΑ έχουν κάποιο πρόβλημα και δεν μπορούν, είναι ¨πολυπράγμωνες¨ και δεν ευκαιρούν. Λες και όλα γίνονται μόνα τους... Λες και δεν χρειάζονται συντήρηση οι πολυκατοικίες... Ολοι κρυώνουν ΠΑΡΑ πολύ και θέλουν 10 ώρες ημερησίως να καίει ο καυστήρας, αλλά στην είσπραξη όλοι διαμαρτύρονται για το ποσό. Λες και μας το δίνουν τζάμπα το φ.αέριο. Τους λες ότι πρέπει να φτιάξουμε τα κάγκελα της ταράτσας για λόγους ασφαλείας και διαφωνούν λόγω ότι δεν πηγαίνουν στην ταράτσα. Λες και οι καμμένες λάμπες αλλάζονται μόνες τους, το απλό ξεμπλοκάρισμα του ασανσέρ γίνεται από καμία ανώτερη δύναμη, οι πληρωμές γίνονται με τη σκέψη... και όλοι οι τεχνικοί έρχονται επειδή μας αγαπούν και όχι επειδή κάποιος τους κυνηγάει και τους πληρώνει.. Θα μπορούσα να γράψω σελίδες. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2019 από Lousy Offcomer 5 1
gthe Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, fotodv7 είπε Δεν έχω σκοπό να κάνω φασαρία. Εκτός αν φασαρία σημαίνει να ζητήσω να μπαίνουν όλες οι αποδείξεις και οι λογαριασμοί στον πίνακα ανακοινώσεων. Αν θες μια συμβουλή, μιας και είσαι ενοικιαστής κάνε μια ευγενική ερώτηση για τις δαπάνες χρήσης που θεωρείς υψηλές και μόνο. Δλδ όλοι ας πούμε λέμε εδώ ότι ΔΕΗ και ασανσέρ ακούγονται οκ, ΕΥΔΑΠ αρκετά υψηλά, ρώτα για αυτό. Τώρα αν οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να βάψουν τους διαδρόμους η κάποια άλλη δουλειά συντήρησης και πήραν εναν να το κάνει μαύρα για να γλιτώσουν κανα φράγκο, ο ιδιοκτήτης σου θα το πληρώσει, αρά δικό του θέμα.
fotodv7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 30 λεπτά πριν, Lousy Offcomer είπε Εγώ έχω δικηγόρο που κανά δυό/τρεις τους έχω πάει δικαστικά, ο ένας δε χρωστάει πάνω από 8000 ευρώ (οικογένεια ευκατάστατη και με επιχειρηματική δραστηριότητα που αποδίδει στην επαρχία αλλά κρατάει κλειστό το σπίτι στην αθήνα χωρίς να ενδιαφέρεται) και θα τον πάω για κατάσχεση από ότι φαίνεται. Ολοι προτείνουν, συμβουλεύουν, κρίνουν, κατακρίνουν, το παίζουν ειδικοί, το μονο που ξέρουν να λένε είναι ότι είναι ακριβά τα κοινόχρηστα αλλά δεν αναλαμβάνουν την διαχείριση... ΠΑΝΤΑ έχουν κάποιο πρόβλημα και δεν μπορούν, είναι ¨πολυπράγμωνες¨ και δεν ευκαιρούν. Λες και όλα γίνονται μόνα τους... Λες και δεν χρειάζονται συντήρηση οι πολυκατοικίες... Ολοι κρυώνουν ΠΑΡΑ πολύ και θέλουν 10 ώρες ημερησίως να καίει ο καυστήρας, αλλά στην είσπραξη όλοι διαμαρτύρονται για το ποσό. Λες και μας το δίνουν τζάμπα το φ.αέριο. Τους λες ότι πρέπει να φτιάξουμε τα κάγκελα της ταράτσας για λόγους ασφαλείας και διαφωνούν λόγω ότι δεν πηγαίνουν στην ταράτσα. Λες και οι καμμένες λάμπες αλλάζονται μόνες τους, το απλό ξεμπλοκάρισμα του ασανσέρ γίνεται από καμία ανώτερη δύναμη, οι πληρωμές γίνονται με τη σκέψη... και όλοι οι τεχνικοί έρχονται επειδή μας αγαπούν και όχι επειδή κάποιος τους κυνηγάει και τους πληρώνει.. Θα μπορούσα να γράψω σελίδες. Συμφωνώ σε όλα. Μια ερώτηση μόνο. Εφόσον έχεις δεχτεί (γενικά το λέω όχι εσύ προσωπικά) να αναλάβεις τα κοινόχρηστα, δε θα πρέπει να εξηγείς και στους υπόλοιπους τι κάνεις και τι πληρώνεις με τα λεφτά τους; Εγώ προσωπικά αν έπαιρνα τη διαχείριση (που ζήτησα αλλά δε τη δίνουν σε ενοικιαστές) θα ήθελα να μην ακούγεται το παραμικρό για εμένα. Και θα φρόντιζα να το πετύχω με την ανάλυση των εξόδων. Δε θα σου πει κανείς γιατί πήρες την Α λάμπα και όχι την Β. Αλλά όταν μου κοστολογείς 50€ βάση λάστιχου πυλωτής θέλω να δω την απόδειξη. 1
tigergreg Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Κατ αρχας εδω και πολυ καιρο καμμια εταιρεια εκδοσεως κοινοχρηστων δεν βγαζει κοινοχρηστα χωρις νομιμη αποδειξη. Κινδυνευει με τεραστιο προστιμο. Οι αποδειξεις δεν αναρτωνται σε πινακα παρα μονο τα γενικα κοινοχρηστα. Οποιος θελει ζηταει να δει τις αποδειξεις. Οποτε οι "μαυρες εργασιες" ειναι παρανομες και δικαιωματικα δεν τις πληρωνεις. Για ολες τις εργασιες εχουν δικαιωμα να φερουν προσφορες οι ιδιοκτητες που τις πληρωνουν.
fotodv7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, tigergreg είπε Κατ αρχας εδω και πολυ καιρο καμμια εταιρεια εκδοσεως κοινοχρηστων δεν βγαζει κοινοχρηστα χωρις νομιμη αποδειξη. Κινδυνευει με τεραστιο προστιμο. Οι αποδειξεις δεν αναρτωνται σε πινακα παρα μονο τα γενικα κοινοχρηστα. Οποιος θελει ζηταει να δει τις αποδειξεις. Οποτε οι "μαυρες εργασιες" ειναι παρανομες και δικαιωματικα δεν τις πληρωνεις. Για ολες τις εργασιες εχουν δικαιωμα να φερουν προσφορες οι ιδιοκτητες που τις πληρωνουν. Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες έκδοσης κοινοχρήστων, οφείλουν να αναρτούν στον πίνακα ανακοινώσεων της πολυκατοικίας, μαζί με τον μηνιαίο κατάλογο κοινοχρήστων, και αντίγραφα των νόμιμων παραστατικών εγγράφων, από τα οποία αποδεικνύονται οι δαπάνες που αναφέρονται σε αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα