Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν εννοούσα της ΔΕΗ, εννοούσα αυτά:

Ξαναλέω. Μόνο στην αποχέτευση μπορεί να μην έχει. 

Αν η αποχέτευση δεν είναι σε καλή κατάσταση και γίνονται επισκευές φτάνει και τα 1200€ ναι. Αν γίνονται και κακοί χειρισμοι... 

Επεξ/σία από Zerg13
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Ξαναλέω. Μόνο στην αποχέτευση μπορεί να μην έχει. 

Ξαναλέω. Δεν μίλησα για αποχέτευση, μίλησα για αυτά:

55 λεπτά πριν, fotodv7 είπε

Υπάρχουν αρκετές εργασίες των 100 και 200€ όπως είπα για τις οποίες πέρυσι ζήτησα απόδειξη και μου είπε πως το ανέλαβε αλλοδαπός εργάτης για να μας βγει πιο οικονομικά.

5 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Αν η αποχέτευση δεν είναι σε καλή κατάσταση και γίνονται επισκευές φτάνει και τα 1200€ ναι. Αν γίνονται και κακοί χειρισμοι... 

Αν η αποχέτευση δεν είναι σε καλή κατάσταση τότε τις επισκευές τις επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες, και όχι οι ενοικιαστές όπως ο ts.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ξαναλέω. Δεν μίλησα για αποχέτευση, μίλησα για αυτά:

Και 500€ να στα βάλω αυτά δεν αξίζει  να ασχολείσαι.  Διαιρείται με το 23. Για 20€ γινεται όλη η φασαρία; 

Επεξ/σία από Zerg13
Επισκέπτης
Δημοσ.

Kαι η συντηρηση ανελκυστηρα και  η καθαριστρια θελουν επισης αποδειξεις...Δεν ειναι μονο η ΔΕΗ και η αποχετευση. Επιπλεον, ναι, δεν αποκλειεται ο διαχειριστης να ειναι κανενας βλαχοκαουμποης ελληναρας και να εχει βαλει καπελο και στο λογαριασμο της ΔΕΗ και αν δειξει παραστατικα να ειναι λιγοτερα απο το νουμερα που ισχυριζεται και να τσαμπουναει τιποτα δικαιολογιες τυπου "ωχ αδερφε παλι λαθος τα υπολογισε η γυναικα, δεν ειναι να την βαλεις να κανει μια δουλεια, κατσε τωρα να παω πανω να της τα πω ενα χερακι που με εκανε ρεζιλι κλπ....". Πρωτη φορα ακουτε για απατεωνιες στην Ελλαδα;

Εδω μιλαμε για διαχειριστη που ηδη το εχει ξεκινησει λαθος, δηλαδη ζηταει κοινοχρηστα χωρις παραστατικα, οταν του ζητουνται παραστατικα λεει οτι εφερε αλλοδαπους για να βγει πιο φθηνα, τοσο απιθανο ειναι να εχει φουσκωσει και το λογαριασμο της ΔΕΗ κατα βουληση;

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Πιστέψτε με δεν έχει να κάνει (τόσο) αν δίνω 40-50€ το χρόνο παραπάνω αλλά με το ότι κάποιος ενδέχεται να βάζει 40€ X 25 διαμερίσματα στην τσέπη του... Επίσης δεν νοείται να ζητώ αποδείξεις για τα χρήματα που ΠΛΗΡΩΝΩ χωρίς μια μέρα καθυστέρηση και να μου λένε ότι δεν υπάρχουν. Τέλος, έχω πληρώσει δύο χρόνια κοινόχρηστα και εργασίες για τις οποίες ούτε ρωτήθηκα ούτε ενημερώθηκα. Πλέον όπως είπατε και πολλοί από εσάς θα πληρώνω βάσει των παραστατικών. Δεν με πειράζει να πληρώσω τη συντήρηση 5€ παραπάνω αρκεί να υπάρχει το νόμιμο παραστατικό. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Και 500€ να στα βάλω αυτά δεν αξίζει  να ασχολείσαι.  Διαιρείται με το 23. Για 20€ γινεται όλη η φασαρία; 

Δεν νομίζω, αυτά που περιέγραψε ο ts στο πρώτο post βγαίνουν 4.150€ δλδ περίπου 180€ ανά διαμέρισμα, οπότε μια και του ζήτησαν 360 η φασαρία γίνεται για 180€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, fotodv7 είπε

Καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Πιστέψτε με δεν έχει να κάνει (τόσο) αν δίνω 40-50€ το χρόνο παραπάνω αλλά με το ότι κάποιος ενδέχεται να βάζει 40€ X 25 διαμερίσματα στην τσέπη του... Επίσης δεν νοείται να ζητώ αποδείξεις για τα χρήματα που ΠΛΗΡΩΝΩ χωρίς μια μέρα καθυστέρηση και να μου λένε ότι δεν υπάρχουν. Τέλος, έχω πληρώσει δύο χρόνια κοινόχρηστα και εργασίες για τις οποίες ούτε ρωτήθηκα ούτε ενημερώθηκα. Πλέον όπως είπατε και πολλοί από εσάς θα πληρώνω βάσει των παραστατικών. Δεν με πειράζει να πληρώσω τη συντήρηση 5€ παραπάνω αρκεί να υπάρχει το νόμιμο παραστατικό. 

Τα κοινόχρηστα όταν εκδίδονται έχουν  2 μέρη.  Πχ 150 ενοικιαστές 110 ιδιοκτήτης ανά διαμέρισμα.  Αν είναι ολόκληρο τα βγάζει λάθος.  Τα έργα είναι ιδιοκτητών όχι δικά σου 

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1
Δημοσ.

Τέτοιο γυφταριό (συγγνώμη από τους Ρομά του φόρουμ για το χαρακτηρισμό) είναι ο μέσος Ελληνάρας ιδιοκτήτης και ενοικιαστής, γι' αυτό οι πολυκατοικίες μας είναι σαν το Τσέρνομπιλ: Χωρίς θέρμανση, ασυντήρητες και παρατημένες γενικά στο 1980 οι παλιές και στο 2010 οι καινούριες.

Μας φάινονται πολλά τα κοινόχρηστα και κυνηγάμε τους διαχειριστές να μην κάνουν τίποτα ώστε να μας έρχονται φθηνότερα, με πρόφαση νομιμότητας.

Όταν δούμε τους σοβάδες να πρήζονται από τις υγρασίες, αράχνες μεγέθους πάντζερ 4 στους φωταγωγούς και τη ΔΕΗ να έρχεται 50 ευρώ κάθε τετράμηνο επειδή αρνηθήκαμε κάποτε να δώσουμε 40 άπαξ για να βάλουμε led λάμπες ώστε να έρχεται ο λογαριασμός... 20 στο διηνεκές, είναι πολύ αργά.

Και τότε, φταίει πάλι ο διαχειριστής.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Τέτοιο γυφταριό (συγγνώμη από τους Ρομά του φόρουμ για το χαρακτηρισμό) είναι ο μέσος Ελληνάρας ιδιοκτήτης και ενοικιαστής, γι' αυτό οι πολυκατοικίες μας είναι σαν το Τσέρνομπιλ: Χωρίς θέρμανση, ασυντήρητες και παρατημένες γενικά στο 1980 οι παλιές και στο 2010 οι καινούριες.

Μας φάινονται πολλά τα κοινόχρηστα και κυνηγάμε τους διαχειριστές να μην κάνουν τίποτα ώστε να μας έρχονται φθηνότερα, με πρόφαση νομιμότητας.

Όταν δούμε τους σοβάδες να πρήζονται από τις υγρασίες, αράχνες μεγέθους πάντζερ 4 στους φωταγωγούς και τη ΔΕΗ να έρχεται 50 ευρώ κάθε τετράμηνο επειδή αρνηθήκαμε κάποτε να δώσουμε 40 άπαξ για να βάλουμε led λάμπες ώστε να έρχεται ο λογαριασμός... 20 στο διηνεκές, είναι πολύ αργά.

Και τότε, φταίει πάλι ο διαχειριστής.

Δε ξέρω αν διάβασες όλο το θέμα αλλά είπα παραπάνω ότι δεν έχω κανένα θέμα να δώσω και παραπάνω χρήματα για ότι χρειαστεί αρκεί να έχω τα νόμιμα παραστατικά. Οπότε τα περί Ρομά που μου αναφέρεις δε στέκουν καθώς το θέμα μου δεν είναι αν πληρώνω πολλά κοινόχρηστα αλλά αν ο διαχειριστής βγάζει μεροκάματο εν αγνοία μας. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι, προφανως και δεν το διαβασε. Προεχουν τα τσιτατα περι γυφτων. Διοτι η νομιμοτητα στην Ελλαδα ειναι γυφτια. Οπως γυφτια ειναι και η καχυποψια απεναντι σε ενα παραφουσκωμενο λογαριασμο που παραφουσκωσε με προφορικους ισχυρισμους...

Γυφτια δεν ειναι ας πουμε η αρνηση νομιμοτητας, ουτε η περιπτωση ο αλλος να φουσκωνει τις οφειλες για να βαλει το κατι τις του στην τσεπη. Θα πω καμια ατακα για μνημονια γιατι η ατακα και το τσιτατο μετραει στο Ελλαδισταν κι οχι η ουσια. Αλλα και οι ατακες με τα μνημονια παλιωσανε.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.

Ετήσια βάση?? Πρώτη φορά το ακούω... :)  (είμαι και χρόνια διαχειριστής)

Λοιπόν,  είστε μία πολυκατοικία 23 διαμερισμάτων που 'από αυτά που παραθέτεις- πληρώνετε μηνιαίως:

-100 ευρώ/μήνα ΔΕΗ (λογικό ποσό)

-100 ευρώ/μήνα ΕΥΔΑΠ/συντήρηση αποχέτευσης (λογικό εάν έχετε κήπο και κάνετε 2 φορές /χρόνο συντήρηση αποχέτευσης)

-55 ευρώ/μήνα Συντήρηση ανελκυστήρα (λογικό +προβλεπόμενο ποσό)

-100 ευρώ/μήνα καθαριότητα (λογικό ποσό)

Απεντόμωση/Μυοκτονία? Συντήρηση πυροσβεστήρων? βλάβες ανελκυστήρα? Διαχειριστικά έξοδα? Αύξηση αποθεματικού? Τι όροφος είσαι? Αναλόγως ορόφου σου αντιστοιχούν πιο πολλά χιλιοστά στην συντήρηση ανελκυστήρα. Δώσε στοιχεία επ΄αυτών.. 

• Like 3
Δημοσ.

Ετήσια είναι και τα δικά μας. Αν δεν έχεις θέρμανση είσαι μια χαρά. Αρκεί να πληρώνουν οι μισοί έστω στην ώρα τους

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Lousy Offcomer είπε

Ετήσια βάση?? Πρώτη φορά το ακούω... :)  (είμαι και χρόνια διαχειριστής)

Λοιπόν,  είστε μία πολυκατοικία 23 διαμερισμάτων που 'από αυτά που παραθέτεις- πληρώνετε μηνιαίως:

-100 ευρώ/μήνα ΔΕΗ (λογικό ποσό)

-100 ευρώ/μήνα ΕΥΔΑΠ/συντήρηση αποχέτευσης (λογικό εάν έχετε κήπο και κάνετε 2 φορές /χρόνο συντήρηση αποχέτευσης)

-55 ευρώ/μήνα Συντήρηση ανελκυστήρα (λογικό +προβλεπόμενο ποσό)

-100 ευρώ/μήνα καθαριότητα (λογικό ποσό)

Απεντόμωση/Μυοκτονία? Συντήρηση πυροσβεστήρων? βλάβες ανελκυστήρα? Διαχειριστικά έξοδα? Αύξηση αποθεματικού? Τι όροφος είσαι? Αναλόγως ορόφου σου αντιστοιχούν πιο πολλά χιλιοστά στην συντήρηση ανελκυστήρα. Δώσε στοιχεία επ΄αυτών.. 

Επιτέλους και ένας άνθρωπος που έχει κάνει διαχείριση και ξέρει τα ρεαλιστικά πόσα. Όλοι τσινανε με την ΔΕΗ αλλά άμα δουν τις χρεώσεις παγίου των δήμων (μιλάμε για μπόλικα τετραγωνικά στο κλιμακοστασιο που πέφτει ο δημοτικός φόρος) και πόσο χρεώνεται η κιλοβατώρα στο "μη οικιακό τιμολόγιο" επαγγελματικό τιμολόγιο θα δείτε πως μαζεύεται εύκολα το 100αρι το μήνα για μεγάλες πολυκατοικίες 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το πρώτο βασικό πρόβλημα για μένα είναι η "ετήσια βάση". Τι έλεγχος να γίνει, τι συσχετισμός αποδείξεων και πραγματοποιηθέντων εργασιών. Κανονικά έπρεπε κάθε μήνα, άντε να πούμε ένα δίμηνο (καλοκαίρι που είναι μειωμένα τα έξοδα ή παρεμβάλλονται διακοπές).

Σε μηνιαία βάση, κάνεις και το κουμάντο σου. Μπορείς να προβλέψεις βάσιμα έξοδα για τον επόμενο μήνα, να το κουμαντάρεις. Σε ετήσια, τι να προβλέψεις; 

Το δεύτερο είναι η απουσία αποδείξεων. Φοβερά πράγματα, να σου λέει ο άλλος φόρα-παρτίδα πως έδωσε δουλειά μαύρη "για να βγει φτηνότερα". Και πώς θα ελεγχθεί ότι δόθηκε αυτό το ποσό; Στο λόγο της τιμής του;

Ειλικρινά, πώς ενεργούν έτσι οι άνθρωποι, όταν διαχειρίζονται χρήματα που δεν είναι δικά τους, δεν μπορώ να καταλάβω. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...