Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την καλησπέρα μου. Μένω (νοικιάζω) σε διαμέρισμα (75τ.μ.) πολυκατοικίας με 23 διαμερίσματα. Τα κοινόχρηστα τα έχει αναλάβει ένας ιδιοκτήτης, τα βγάζει σε ετήσια βάση και τα πληρώνουμε σε δύο δόσεις. 

Για το 2019 το ποσό που μου αναλογούσε ήταν 360€, δηλαδή 30€/μήνα. Η πολυκατοικία κλασσικά δεν έχει θέρμανση. Επειδή τα ποσά μου φαίνονται λίγο τραβηγμένα από τα μαλλιά αλλά και επειδή ο διαχειριστής δεν έχει αναρτήσει ούτε μια απόδειξη στον πίνακα ανακοινώσεων θα ήθελα να σας δώσω ενδεικτικά κάποιες τιμές και να μου πείτε τη γνώμη σας.

ΔΕΗ 1.200€

ΝΕΡΟ + ΑΠΟΧΈΤΕΥΣΗ 1.200€

ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΉΡΑ 550€

ΚΑΘΑΡΗΣΤΡΙΑ 1.200€

Τα ποσά που ανέφερα αφορούν διάστημα 12 μηνών.

Εννοείται ότι από Δευτέρα θα ζητήσω να αναρτηθούν αποδείξεις στον πίνακα ανακοινώσεων καθώς θέλω να γνωρίζω τι πληρώνω. 

Επεξ/σία από fotodv7
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ειναι σχεδόν στα ίδια τμ του σπιτιού και το χρόνο δίνω 110-120. Τις φθορές του ανελκυστήρα δεν μπορείς να τις ξέρεις δυστυχώς. 

Μήπως κάνετε κάποια αύξηση του αποθεματικού;

Δημοσ.

Όχι δεν υπάρχει κάτι σε σχέση με το αποθεματικό. Απλά στο αναλυτικό που έχω βλέπω ένα σωρό εργασίες που ανάθεμα και αν έγιναν και για τις οποίες δεν υπάρχει ούτε μια απόδειξη. 

Δημοσ.

Ναι, καταλαβα. Υπάρχουν και καποια παγια έξοδα σε εμάς καθε μηνα που τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης (Εκτός του αποθεματικου) 

Μήπως το πληρωνεις εσυ αυτα;

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, fotodv7 είπε

Εννοείται ότι από Δευτέρα θα ζητήσω να αναρτηθούν αποδείξεις στον πίνακα ανακοινώσεων καθώς θέλω να γνωρίζω τι πληρώνω. 

Μόνο έτσι θα διαπιστώσεις αν και κατά πόσο είναι υπερβολικά αυτά που πληρώνεις, εμείς ότι και να σου πούμε δεν θα κάνει καμία διαφορά.

Υπόψιν είναι υποχρεωμένος από το νόμο όχι μόνο να έχει επίσημα παραστατικά για κάθε έξοδο, αλλά να αναρτά και φωτοτυπίες του στον πίνακα.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, fotodv7 είπε

ΔΕΗ 1.200€

ΝΕΡΟ + ΑΠΟΧΈΤΕΥΣΗ 1.200€

ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΉΡΑ 550€

ΚΑΘΑΡΗΣΤΡΙΑ 1.200€

Ολα έχουν να κάνουν με το ποσό μεγάλη είναι η πολυκατοικία, τι ηλικία κτλ. Έχουμε και λέμε... Καθαρισμός 100 το μήνα το συνεργείο, αν έχετε πολλούς χώρους και πιλοτες που τις καθαρίζουν το λες κανονικό (οκ και 80 βρίσκεις), αν είστε μικρή πολυκατοικία πολύ. Για το ασανσέρ, μάλλον μιλάμε για κανονικό ποσό για συντήρηση κάτω από 50 το μήνα. Για την ΔΕΗ την διαμορφώνουν 3 πράγματα... Δημοτικά τέλη κοινοχρήστων χωρών (στη δική μας μέχρι και οι αποθήκες στη ΔΕΗ των κοινοχρήστων είναι... ), κατανάλωση ασανσέρ και κυκλοφορητής θέρμανσης (ω ναι οι λάμπες δεν καινε τίποτα). Ευδαπ, αυτά τα ποσά είναι υψηλά... Εκτός αν έχετε τρελούς κήπους και τους ποτιζετε 2 ωρες τη μέρα 

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο αυτά τα έξοδα. Υπάρχουν αρκετές εργασίες των 100 και 200€ όπως είπα για τις οποίες πέρυσι ζήτησα απόδειξη και μου είπε πως το ανέλαβε αλλοδαπός εργάτης για να μας βγει πιο οικονομικά. 😑

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fotodv7 είπε

Δεν είναι μόνο αυτά τα έξοδα. Υπάρχουν αρκετές εργασίες των 100 και 200€ όπως είπα για τις οποίες πέρυσι ζήτησα απόδειξη και μου είπε πως το ανέλαβε αλλοδαπός εργάτης για να μας βγει πιο οικονομικά. 😑

Το μισθωτήριο που έχεις υπογράψει προβλέπει πως εκτός από τα κόστη συντήρησης θα επιβαρύνεσαι και τα κόστη επισκευών?

Πάντως δεν έχεις καμία υποχρέωση να πληρώσεις οποιοδήποτε έξοδο για το οποίο δεν υπάρχει παραστατικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ποσά είναι φουσκωμενα αλλά όχι εξωπραγματικα. Σίγουρος δεν μπορεις να είσαι. 

Αν δεν έχεις και άλλους ιδιοκτήτες στο πλευρό σου δεν μπορείς να κάνεις έλεγχο εσύ και άδικα συνχιζεσαι.  Είναι δραμα η κατάσταση άστα,  και σε γραφείο να πάτε,  χειρότερα θα γίνετε.

Στην θέση σου πιο πολύ θα ανησυχούσα για την ορθή εισπράξη και κατάθεση των εσόδων στον λογαριασμό σας. 

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

Αν νοικιάζεις, δεν δίνεις χρήματα για εργασίες που έχουν να κάνουν με επισκευές. Αυτά πάνε στον ιδιοκτήτη. 

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υποχρεουσαι να πληρωσεις για δαπανες για τις οποιες δεν υπαρχει ή δεν σου κοινοποιειται η αντιστοιχη αποδειξη. Μαλιστα, ο διαχειριστης ειναι υποχρεωμενος μαζι με την αναρτηση των οφειλων κοινοχρηστων να επισυναπτει και τις φωτοτυπιες αποδειξεων των σχετικων παραστατικων. Σε διαφορετικη  περιπτωση ο νομος προβλεπει 2.000 προστιμο στο διαχειριστη.

Αρα το αν ο διαχειριστης εφερε συνεργεια και τα πληρωσε με μαυρα χρηματα, εκτος απο προβλημα του, συνιστα και φοροδιαφυγη και ο ισχυρισμος του σηκωνει καταγγελια. Επειδη φανταζομαι οτι δεν επιθυμεις να πας την κατασταση στα ακρα, αρκεσου να του διασαφηνισεις οτι θα πληρωσεις μονο για τα ποσα που σου δωθουν τα αντιστοιχα παραστατικα  (και εφ'οσον φυσικα αυτα αφορουν ΜΗ επισκευες οι οποιες κατα κανονα δεν επιβαρυνουν τον ενοικιαστη). Οτι λεει ο νομος.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Αν δεν έχεις και άλλους ιδιοκτήτες στο πλευρό σου δεν μπορείς να κάνεις έλεγχο εσύ και άδικα συνχιζεσαι.

Λάθος κάνεις, έξοδα για τα οποία δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά δεν μπορεί να τα διεκδικήσει κανένας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Λάθος κάνεις, έξοδα για τα οποία δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά δεν μπορεί να τα διεκδικήσει κανένας.

Αν είναι τόσο τρόμπας να έχει χρεώσει 1200€ ΔΕΗ και να μην έχει λογαριασμούς πχ; 

Μόνο στην αποχέτευση ίσως δεν τα έχει όλα.  Όλα τα άλλα είναι εύκολο να τα εχει

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zerg13 είπε

Αν είναι τόσο τρόμπας να έχει χρεώσει 1200€ ΔΕΗ και να μην έχει λογαριασμούς πχ; 

Δεν εννοούσα της ΔΕΗ, εννοούσα αυτά:

48 λεπτά πριν, fotodv7 είπε

Υπάρχουν αρκετές εργασίες των 100 και 200€ όπως είπα για τις οποίες πέρυσι ζήτησα απόδειξη και μου είπε πως το ανέλαβε αλλοδαπός εργάτης για να μας βγει πιο οικονομικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...