Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: προ ημερών έπεσε πάνω στο αμάξι μου ένα ποδήλατο με αποτέλεσμα τον ελαφρό τραυματισμό του ποδηλάτη,. Ήρθε η Τροχαία στο σημείο και το ΕΚΑΒ έδωσα κατάθεση η όποια συνεχίστηκε στο νοσοκομείο λογά του τραυματισμού.  Στο νοσοκομείο ο ποδηλάτης ανέφερε ότι  δεν του έπιασαν τα φρένα και δεν μπόρεσε να σταματήσει έγκαιρα στην διασταύρωση στην όποια είχα προτεραιότητα.  Σε ερώτηση του αστυνομικού προς των ποδηλάτη εάν επιθυμεί τίποτα από έμενα απάντησε αρνητικά, (το ίδιο κι εγω μιας και η ζημία η δίκια μου ήταν μηδαμινή) και μας είπε ότι εφόσον κανένας δεν ζητεί τίποτα όσο αφορά την τροχαία το ατύχημα δεν έγινε ποτέ.

Το ερώτημα είναι: Υπάρχει πιθανότητα μετά από αυτό ο ποδηλάτης να ζητήσει αργότερα τίποτα να τα γυρίσει δηλαδή??? (σημειωτέων δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, bill0683 είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: προ ημερών έπεσε πάνω στο αμάξι μου ένα ποδήλατο με αποτέλεσμα τον ελαφρό τραυματισμό του ποδηλάτη,. Ήρθε η Τροχαία στο σημείο και το ΕΚΑΒ έδωσα κατάθεση η όποια συνεχίστηκε στο νοσοκομείο λογά του τραυματισμού.  Στο νοσοκομείο ο ποδηλάτης ανέφερε ότι  δεν του έπιασαν τα φρένα και δεν μπόρεσε να σταματήσει έγκαιρα στην διασταύρωση στην όποια είχα προτεραιότητα.  Σε ερώτηση του αστυνομικού προς των ποδηλάτη εάν επιθυμεί τίποτα από έμενα απάντησε αρνητικά, (το ίδιο κι εγω μιας και η ζημία η δίκια μου ήταν μηδαμινή) και μας είπε ότι εφόσον κανένας δεν ζητεί τίποτα όσο αφορά την τροχαία το ατύχημα δεν έγινε ποτέ.

Το ερώτημα είναι: Υπάρχει πιθανότητα μετά από αυτό ο ποδηλάτης να ζητήσει αργότερα τίποτα να τα γυρίσει δηλαδή??? (σημειωτέων δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Λογικά θα έγινε καταγραφή από την τροχαία οπότε δεν νομίζω να μπορεί να τα γυρίσει μετά. Βέβαια δεν μου έχει τύχει οπότε καλύτερα να πάρεις και κάποια άλλη απάντηση.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Liapisftw είπε

Λογικά θα έγινε καταγραφή από την τροχαία 

Εγώ το ακριβώς αντίθετο κατάλαβα:

17 λεπτά πριν, bill0683 είπε

μας είπε ότι εφόσον κανένας δεν ζητεί τίποτα όσο αφορά την τροχαία το ατύχημα δεν έγινε ποτέ.

Δημοσ.

Ο ποδηλάτης υποχρεούται να υπακούει στον ΚΟΚ. Εφόσον φταίει (κι αφού δεν τραυματιστηκε), δεν έχει να διεκδίκησει κάτι. 

Γενικά πάντως ενημέρωσε τον ασφαλιστή σου και κράτα την έκθεση της τροχαίας 

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, bill0683 είπε

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ο τροχονόμος μου είπε ότι στο βιβλίο συμβάντων δεν πρόκειται να γράψουν τίποτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο βιβλίο συμβάντων πρέπει να γράψουν ακριβώς τι έγινε... Τι σημαίνει δεν θα γράψουν τίποτα; Για βόλτα ήρθε δλδ η τροχαία; Ρητά πρέπει να γραφτεί ότι ο ποδηλάτης παραβίασε την προτεραιότητα για να είσαι 100% σίγουρος. Δεν παίζουμε με αυτά τα θέματα, μην μας τραβάνε μετά... 

Επεξ/σία από gthe
  • Like 2
Δημοσ.

1 ώρα πριν, bill0683 είπε

ένα άτομο το οποίο δεν είδε  το ατύχημα (ήρθε αργότερα) και το δήλωσε

Τι δήλωσε; αφού δεν είδε τίποτα. Άμα δεν ειναι τίποτα επίσημα γραμμένο δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, bill0683 είπε

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αφου εισαι τοσο ψειρας ας ζητουσες ενα χαρτι απο την τροχαια για να εισαι καλυμμενος..

Μην ασχολεισαι δεν εχεις προβλημα..

Δημοσ.

Ο ποδηλάτης ως τραυματίας έχει δικαίωμα να δηλώσει τραυματισμό αργότερα και σε σημείο που δεν φταίει ανάλογα τα συμφέροντα του με τα στοιχεία σου και ότι τον εγκατέλειψες ,κακώς αποδέχτηκες το ΄΄πνίξιμο΄΄ του τροχαίου διότι πιθανόν να έχεις προβλήματα με τη μη καταγραφή-δήλωση του τροχαίου . 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Sorry γιατί το οφτοπικ μου γεννήθηκε μια απορία πάνω στο θέμα. 

Σε αναλογη περίπτωση αν ένας ποδηλάτης κάνει πάλι με δικό του φταίξιμο μια ακριβή ζημιά σε ένα όχημα (πχ σπάσει ένας καθρέφτης αξίας 200+)τι ισχύει? Υπάρχει κάποιο σενάριο με ευνοϊκή για τον οδηγό λύση? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε

Sorry γιατί το οφτοπικ μου γεννήθηκε μια απορία πάνω στο θέμα. 

Σε αναλογη περίπτωση αν ένας ποδηλάτης κάνει πάλι με δικό του φταίξιμο μια ακριβή ζημιά σε ένα όχημα (πχ σπάσει ένας καθρέφτης αξίας 200+)τι ισχύει? Υπάρχει κάποιο σενάριο με ευνοϊκή για τον οδηγό λύση? 

Γι αυτό ακριβώς λέμε ότι η κατάσταση με ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια και ηλεκτρικά σκούτερ έχει ξεφύγει, με ανοχή και ευθύνη της ανεύθυνης ελληνικής πολιτείας. Από την στιγμή που δεν κινούνται σε ποδηλατόδρομο αλλά κατάστρωμα δρόμου, λογικά πρέπει να έχουν και ίδιες υποχρεώσεις δηλ. κάποιο στοιχειώδες δίπλωμα, ασφάλιση, πινακίδα ταυτοοποίησης κλπ. Αλλιώς η κίνηση στους δρόμους είναι παρακινδυνευμένη και τα ατυχήματα θα καραδοκούν κάθε μέρα. 

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...