Προς το περιεχόμενο

Επανέναρξη εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας και αναστολή αποκλεισμού της Huawei

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, KilliK είπε

πως ακριβως θα το πληρωσουν το τιμημα οι καταναλωτες; και γιατι θα αποκομιζουν κερδη ελαχιστες εταιρειες; και γιατι ειναι κακο καποιος να προστατευει τα συμφεροντα της χωρας του;

ξεδιαλυνε την αφελεια μας

- Στα δύο πρώτα ερωτήματα μπορείς να δώσεις μόνος σου απάντηση αν λάβεις υπόψιν την προηγούμενη παράγραφο από αυτή που αναφέρεσαι και ανατρέξεις στις κατάλληλες πηγές. Δεν διδάσκεται οικονομική ιστορία σε όλα τα πανεπιστήμια υπάρχει όμως αφθονία εγχειριδίων της.

- Όσον αφορά το τρίτο ερώτημα, όντως δεν είναι καθόλου κακό να αρχίσει να μας απασχολεί όλους η υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας, ειδικά μετά τις χτεσινές δηλώσεις Τραμπ περί Τουρκίας και τις κινήσεις της τελευταίας στην Ανατολική Μεσόγειο...

- Όσον αφορά την προτροπή στο τέλος του κειμένου σου, σου δηλώνω πως αδυνατώ να εκτελέσω καθήκοντα "διαφωτιστή". Μπορώ όμως να κρίνω τον τρόπο σκέψης και παραγωγής συμπερασμάτων μιας κοινωνικής ομάδας ή ενός τυπικού εκπροσώπου της γιατί κατέχω τα απαραίτητα επιστημονικά εργαλεία και ζω σε χώρα που υπάρχει ελευθερία του λόγου.

- Τέλος για αποφυγή περιττών παρεξηγήσεων, η κριτική μου δεν στοχεύει ανθρώπινες ελλείψεις ή αδυναμίες, ή προσωπικές επιλογές, αλλά απόψεις που πιστεύω πως δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας ή προξενούν βλάβη στα συμφέροντα της χώρας μου, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο.

End

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

-οχι δεν μπορω να δωσω μονος μου την απαντηση. καλυτερα να μου την δωσεις εσυ αφου την κατεχει ηδη. περιμενω.

-εννοειται. πρεπει να ομως να αποφασισει και ποιο θελει ως συμμαχο, διοτι προφανως ως μικρη χωρα δεν μπορει να κανει πολλα μονα της.

-σαφως. γιαυτο και ζητησα εξηγησεις στο πως ακριβως οι ταριφες και ο αποκλεισμος της Huawei απο τον Τραμπ θα ζημιωσουν εμας τους καταναλωτες, και μονο ελαχιστες εταιρειες θα εχουν κερδοφορια.

προφανως εχεις τα επιστημονικα εργαλεια και ξερεις περισσοτερα απο εμας, επομενως δωσε μας πιο αναλυτικη εικονα του δυσοιωνου μελλοντος που ανεφερες. μην μου αρχιζεις τα "you figure it οut" γιατι ετσι δεν γινεται κουβεντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eπισης ο τρουμπ εχει ξεπει και στο θεμα Κιμ, χτες συναντηθηκε μαζι του στη Β.Κορεα(!) μεσα σε κλιμα παλι φιλοφρονήσεων.

Επεξ/σία από rus

9 ώρες πριν, rus είπε

Eπισης ο τρουμπ εχει ξεπει και στο θεμα Κιμ, χτες συναντηθηκε μαζι του στη Β.Κορεα(!) μεσα σε κλιμα παλι φιλοφρονήσεων.

offtopic: διαβαζω το Κιμ,και μου ερχετε στο μυαλο η Καρντασιαν ρε φιλε τι λάρα ειναι αυτή..

ontopic: εγω τα έλεγα οτι θα βρεθεί λύση,γνώμη μου, σε μία πενταετία απο τώρα θα έχουμε μια νεα ''apple'' εν ονοματι huawei.

αυτό μόνο καλό μπορει να κάνει για εμάς τους καταναλωτές,διότι θα βοηθήσει αρκετά στον ανταγωνισμό αλλα και στις τιμές.

όσον αφορά τις ''αποτυχίες'' που ακουγοντε οτι μπορει να συμβούν να σας ενημερώσω οτι σε εποχές windows phone δεν είχε ''οριμάσει '' τοσο πολύ η αγορά όσο σήμερα,αλλα και οτι η Huawei έχει ήδη ''χτησμένο'' πελατολόγιο,δε θα πάει να το δημιουργήσει τώρα απο το μηδέν όπως προσπάθησε η microsoft να βασιστεί στην samsung/(ανωριμη τοτε) huawei-htc βαζωντας windows phone σε Mid rage- low end συσκευές

η huawei θα ανεβει,και θα ανέβει είτε στο n1 είτε θα εξαφανιστεί όπως άλλες τοσες εταιρίες ανα τα χρόνια,τουλάχιστον στον τομεα του mobile διότι σε δύκτια είναι πρώτη,τουλάχιστον για μένα. ο λόγος που σκέφτομαι πως μπορεί να αποτύχει είναι γιατί θα χάσει πολλά εκατομύρια κόσμο απο τις πωλήσεις τις αμερικής λόγο μπλόκου,αλλα και πάλι θα βρεθεί καποια άκρη,καποια ''συμφωνία'' αυριο,μεθαυριο...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/6/2019 στις 12:50 ΜΜ, georgerapp είπε

Πάλι παίρνετε θέση έτσι απλά και λέτε π@π@ριες;

Πάλι;

Πάλι ξέρετε τι συμφωνήθηκε στην g20;

Ο άλλος λέει ευχαριστώ αγόρασα p30 pro 350 ευρώ!!!!

ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ ΣΚ@Τ@ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΤΡΟΛΛ .

μη πάτε να ψηφίσετε,είστε πολύ χειρότεροι από τα γεροντια!!!!!

Γιατί είστε χαζοί άνθρωποι.

Μακάρι να είστε πολύ μικροί!

edited no matter

Επεξ/σία από dimtsef
  • Confused 1

Στις 29/6/2019 στις 7:14 ΜΜ, logistoulis είπε

Φλώρος, τα γυρνάει και με τους Τούρκους

Απογοήτευση

Δεν προκύπτει απο καπου αυτο.

Θα τα γυρισει αν οι τουρκοι παρουν τους s400 και οι αμερικανοι τους δωσουν και τα f35. Πραγμα αδυνατο να συμβει

17 λεπτά πριν, dimtsef είπε

έλα να μου το πεις απο κοντά και να σου δείξω και το κινητό μουρτζόβλαχε

Παίρνω πισω τον άσχημο τόνο του σχολίου μου,οπως το διαβάζω ηταν πολύ λάθος και άσχημη φράση.

Αλλα οχι το νόημα!

Και από κοντά να το δω δε μπορω να πιστέψω οτι βρέθηκε ανθρωπος να δωσει 350 το p30 pro μονο και μονο απο την περίπτωση του αποκλεισμού.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 29/06/2019 at 19:14, logistoulis said:

Φλώρος, τα γυρνάει και με τους Τούρκους

Απογοήτευση

Αμερικανός πολίτης είσαι φίλε;

Επεξ/σία από Kostasspil

3 ώρες πριν, georgerapp είπε

Παίρνω πισω τον άσχημο τόνο του σχολίου μου,οπως το διαβάζω ηταν πολύ λάθος και άσχημη φράση.

Αλλα οχι το νόημα!

Και από κοντά να το δω δε μπορω να πιστέψω οτι βρέθηκε ανθρωπος να δωσει 350 το p30 pro μονο και μονο απο την περίπτωση του αποκλεισμού.

οκ εκανα και εγώ edit το δικό μου... και ομως πάνω στην αναμπουμπούλα εκεί που το έγραφα σε κάτι σελίδες στο facebook για πλάκα βρέθηκε ένας και το πήρα όσο σου είπα. Βέβαια είχε και μια μικρή γδαρσιά στο πίσω μέρος αλλά δε με ένοιαξε καθόλου. Δυνατότητα ελέγχου με την speedex πριν το πληρώσω και όλα πήγαν μια χαρά.

• Like 1

Στις 29/6/2019 στις 8:34 ΜΜ, KilliK είπε

δεν γνωριζουν, απλως θελουν να πιστευουν οτι ο Τραμπ εκανε κωλοτουμπα για να χαιρονται.

στην ουσια αυτο που πετυχε ο Τραμπ ειναι να υποχρεωσει τους Κινεζους να κατσουν στο τραπεζι για να επαναδιαπραγματευτουν την εμπορικη συμφωνια που προυπηρχε μεταξυ τους, κατι ομως που η Κινα ειχε ανηρθει να κανει μεχρι σημερα. Ο Τραμπ τους ασκησε πιεση μεσω της ταριφας και του αποκλεισμου της Ηuwaei και τα καταφερε.

αλλα ει, οσα δεν φτανει η αλεπου..

to 80% του αμερικανικου χρεους το εχουν σε ομολογα οι κινεζοι ,οπως επισης εχουν και διπλασιο  ΑΕΠ απο τις ηπα . δεν  νομιζω οτι ειναι σε θεση να κανουν  τσαμπουκαδες με την  κινα

so? ο Κινεζος θα ζημιωθει αν χασει την προσβαση του στην αμερικανικη αγορα και τεχνολογια. και το ειδαμε ηδη αυτο με το impact που ειχε στην Huawei. γιαυτο και ηταν ο Κινεζος που δεχθηκε να ξανακατσουν στο τραπεζι επαναδιαπραγματευσεων.

6 ώρες πριν, Kostasspil είπε

Αμερικανός πολίτης είσαι φίλε;

Αμα ηταν αμερικανος δε νομιζω να τον ενδιεφερε ιδιαιτερα, εμας εδώ ενδιαφερει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...