user0x Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα σας! Θα ήθελα οποιος γνωρίζει και έχει χρόνο να μου πει τη γνώμη του για τα παράκατω πανεπιστήμια στον τομέα πληροφορικής: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών): https://www.uniwa.gr/ice/ Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ): https://www.dept.aueb.gr/el/προπτυχιακές-σπουδές/προπτυχιακές-σπουδές-γενικές-πληροφορίες https://www.youtube.com/watch?v=FDm_mb9RKp4 Χαροκόπειο (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ): https://www.dit.hua.gr/index.php/el/ ΠΑΠΕΙ (Πληροφορικής): https://www.unipi.gr/unipi/el/plh-home.html ΠΑΠΕΙ (Ψηφιακών Συστημάτων): https://www.unipi.gr/unipi/el/psif-home.html Καποδιστριακό ( Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ) : http://www.di.uoa.gr/ Επίσης, θέλω να αναφέρω ότι το επάγγελμα που θέλω να ασχοληθώ μελλοντικά είναι το penetration testing. Όχι, δεν επέλεξα αυτό το επαγγέλμα επειδή είδα Mr. Robot ή το Matrix και πορώθηκα, αλλά επειδή για να κάνεις αυτό το επάγγελμα (με βάση αυτά που έχω διαβάσει), πρέπει να έχεις αρκέτες γνώσεις πάνω σε διάφορους τομείς της πληροφορικής (δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμό (High και low level γλώσσες) κλπ.) το οποίο εμένα μου αρέσει να γνωρίζω το πώς ακριβώς δουλεύουν συσκευές-υπολογιστές και το πώς επικοινωνούν μεταξύ τους σε βαθμό hardware-software. Προφανώς, το 90% μετράει η δουλειά που κάνεις σπίτι και όχι το πανεπιστήμιο, αλλά θέλω να επιλέξω το κατάλληλο πανεπιστήμιο το οποιό να είναι κόντα στο επάγγελμα αυτό (δηλαδή τα μαθήματα και το πτυχίο). Σίγουρα, όταν τελειώσω το πανεπιστήμιο δεν θα δουλέψω ως pen tester, γιατί θα πρέπει να αρχίσω να μαζεύω κάποια βασικά μεταπτυχιακά για να μπορέσω να γίνω πιο αναγνωρίσιμος. Κάτι τελευταίο, θα ήθελα να μου πείτε και για το αν ύπαρχουν καθηγητές οι οποίοι γουστάρουν που διδάσκουν. Το αναφέρω γιατί π.χ. στο καποδιστριακό λένε ότι επειδή είναι πολύ γνώστο πανεπιστήμιο την έχουν ψωνίσει οι καθηγητές και δεν ασχολουνταί πολύ με τους φοιτητές (δεν ξέρω αν ισχύει). Σας ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user0x Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Καλημέρα σε όλους! Ξέχασα να αναφέρω ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα γίνει πολυτεχνείο και πολλοί λένε ότι δεν συμφέρει να πάει κάποιος τώρα σε αυτή την σχολή, γιατί θα πέσουμε πάνω σε αλλαγές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elizakats Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Τελικά τι επέλεξες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user0x Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Στις 3/6/2021 στις 9:22 ΜΜ, elizakats είπε Τελικά τι επέλεξες? Το ΟΠΑ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) ή αλλιώς πρώην ΑΣΟΕΕ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xdf21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) ΜΑΚΡΥΑ απ την πληροφορικη του παπει. Εχω γραψει την εμπειρια μου στο Π.Μ.Σ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ( ΠΑΠΕΙ ) VS Π.Μ.Σ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ (ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) Καποδιστριακο ασυζητητι! Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2021 από xdf21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daredevil92 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Νομίζω το ΠΑΔΑ έχει πέσει σε μια δύσκολη φάση γιατί κουβαλάει το "πρώην ΤΕΙ". Πολυτεχνείο δεύτερο δεν νομίζω να υπάρξει, δεν χρειάζεται κιόλας. Οπότε καλύτερα ΕΚΠΑ ή ηλ/μηχ αν υπάρχει η "πολυτέλεια" των μορίων. Τώρα βεβαίως ένα πτυχίο πληροφορικής είναι ένα πτυχίο πληροφορικής. Ακόμα και να μην είσαι από το καλύτερο, αν είσαι καλός θα φανείς. Αυτό δεν θεωρώ ότι ισχύει τόσο για το ΠΑΔΑ γιατί ξεκινάς κάπως αρνητικά θεωρώ. Γιατί το ΠΑΔΑ είναι λίγο αχταρμάς.. δεν μπορεί να θέλει να βγάζει μηχανικούς πολυτεχνείου και να έχει και αισθητικούς πιο δίπλα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, daredevil92 είπε Νομίζω το ΠΑΔΑ έχει πέσει σε μια δύσκολη φάση γιατί κουβαλάει το "πρώην ΤΕΙ". Πολυτεχνείο δεύτερο δεν νομίζω να υπάρξει, δεν χρειάζεται κιόλας. Οπότε καλύτερα ΕΚΠΑ ή ηλ/μηχ αν υπάρχει η "πολυτέλεια" των μορίων. Τώρα βεβαίως ένα πτυχίο πληροφορικής είναι ένα πτυχίο πληροφορικής. Ακόμα και να μην είσαι από το καλύτερο, αν είσαι καλός θα φανείς. Αυτό δεν θεωρώ ότι ισχύει τόσο για το ΠΑΔΑ γιατί ξεκινάς κάπως αρνητικά θεωρώ. Γιατί το ΠΑΔΑ είναι λίγο αχταρμάς.. δεν μπορεί να θέλει να βγάζει μηχανικούς πολυτεχνείου και να έχει και αισθητικούς πιο δίπλα.. το προβλημα δεν ειναι οι αισθητικοι πιο δίπλα αλλα το επίπεδο του σαν πανεπιστημιο. τα περισσότερα ΤΕΙ που εγιναν πανεπιστήμια αλλαξαν απλά λιγα πραγματακια στο πρόγραμα σπουδων, για παραδειγμα το τμημα που ειμαι τωρα τα τελευταία χρόνια ακολουθούσε το προγραμμα σπουδων του πληροφορικής του ΕΚΠΑ, ως ΤΕΙ, και τωρα ως πανεπιστημιο αλλαξε λιγο τη σειρα των μαθηματων, εβγαλε την πτυχιακή και την πρακτική από υποχρεωτικα και προσθεσε 3-4 αλλα μαθήματα. το ημμυ του πολυτεχνείου όμως δεν εχει καμια σχεση με τις υπόλοιπες σχολές πληροφορικής, η υλη είναι τριπλάσια και οι απαιτήσεις αυξημένες, δε μπορεί ενα απλο ΤΕΙ/Πανεπιστημιο να φτασει αυτό το επίπεδο ουτε σε ερευνα ουτε σε διδασκαλία αν δεν αλλάξει από την αρχή ολο το πρόγραμμα σπουδων και δεν παρει καθηγητες με τις αντίστοιχες γνώσεις Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2021 από velociraptoras 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-Mikasa- Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Και πάλι, το αν υπάρχουν από δίπλα π.χ. αισθητικοι παίζει ρόλο. Έχει ξανακούσει κανείς ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ με αντίστοιχο τμήμα; 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipN Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, velociraptoras είπε το προβλημα δεν ειναι οι αισθητικοι πιο δίπλα αλλα το επίπεδο του σαν πανεπιστημιο. τα περισσότερα ΤΕΙ που εγιναν πανεπιστήμια αλλαξαν απλά λιγα πραγματακια στο πρόγραμα σπουδων, για παραδειγμα το τμημα που ειμαι τωρα τα τελευταία χρόνια ακολουθούσε το προγραμμα σπουδων του πληροφορικής του ΕΚΠΑ, ως ΤΕΙ, και τωρα ως πανεπιστημιο αλλαξε λιγο τη σειρα των μαθηματων, εβγαλε την πτυχιακή και την πρακτική από υποχρεωτικα και προσθεσε 3-4 αλλα μαθήματα. το ημμυ του πολυτεχνείου όμως δεν εχει καμια σχεση με τις υπόλοιπες σχολές πληροφορικής, η υλη είναι τριπλάσια και οι απαιτήσεις αυξημένες, δε μπορεί ενα απλο ΤΕΙ/Πανεπιστημιο να φτασει αυτό το επίπεδο ουτε σε ερευνα ουτε σε διδασκαλία αν δεν αλλάξει από την αρχή ολο το πρόγραμμα σπουδων και δεν παρει καθηγητες με τις αντίστοιχες γνώσεις Η αλήθεια είναι ότι αν δεις τα βιογραφικά των καθηγητών μερικών Σχολών των πρώην ΤΕΙ με δυσκολία θα συγκρατήσεις τα γέλια. - Υπάρχουν μόνιμοι Αναπληρωτές καθηγητές με ένα ή δύο Πτυχία συγγενικών σχολών των ΤΕΙ ή Σχολών ισότιμων με αυτά και ένα MA. - Λέκτορες με πτυχίο Πολυτεχνείου ή Οικονομικών που διδάσκουν όμως μάθημα στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και εντελώς άσχετο με αυτά που έχουν διδαχθεί σαν φοιτητές. - "Επιστημονικό προσωπικό" που πήρε Πτυχίο μετά την πρόσληψή τους στα ΤΕΙ και μάλιστα με χαριστικό νόμο. Σε μια εποχή που σε μερικές Σχολές του ΕΑΠ έμπαινε με κλήρωση ένας στους έξη ή οκτώ υποψήφιους, το ΕΑΠ υποχρεώθηκε να εγγράψει αμέσως όσους "τεχνικούς" ή "βοηθούς" των ΤΕΙ δεν είχαν κανένα Πτυχίο και μάλιστα στις Σχολές τις αρεσκείας τους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 39 λεπτά πριν, filipN είπε Η αλήθεια είναι ότι αν δεις τα βιογραφικά των καθηγητών μερικών Σχολών των πρώην ΤΕΙ με δυσκολία θα συγκρατήσεις τα γέλια. - Υπάρχουν μόνιμοι Αναπληρωτές καθηγητές με ένα ή δύο Πτυχία συγγενικών σχολών των ΤΕΙ ή Σχολών ισότιμων με αυτά και ένα MA. - Λέκτορες με πτυχίο Πολυτεχνείου ή Οικονομικών που διδάσκουν όμως μάθημα στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και εντελώς άσχετο με αυτά που έχουν διδαχθεί σαν φοιτητές. - "Επιστημονικό προσωπικό" που πήρε Πτυχίο μετά την πρόσληψή τους στα ΤΕΙ και μάλιστα με χαριστικό νόμο. Σε μια εποχή που σε μερικές Σχολές του ΕΑΠ έμπαινε με κλήρωση ένας στους έξη ή οκτώ υποψήφιους, το ΕΑΠ υποχρεώθηκε να εγγράψει αμέσως όσους "τεχνικούς" ή "βοηθούς" των ΤΕΙ δεν είχαν κανένα Πτυχίο και μάλιστα στις Σχολές τις αρεσκείας τους. Στη σχολή που τελειωσα που κι αυτη εγινε πανεπιστημιο το εργαστηριακό προσωπικό δεν είχε καν μεταπτυχιακό, μετα ετρεξαν να πάρουν και μαλιστα στο μεταπτυχιακό που εκανε το ΤΕΙ μαζι με τμημα πανεπιστημίου, στο οποιο σπανια εμπαινε καποιος απόφοιτος καθως σχεδον ολες οι θεσεις πηγαιναν είτε σε διδασκοντες του ΤΕΙ είτε σε αλλους δημοσιους υπαλληλους. Σημερα ομως ολο το προσωπικό, εκτος απο τους ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ που ανεφερα πριν, εχει διδακτορικό και πολυετή ερευνα στην πλάτη του, οι παλιοι εχουν συνταξιοδοτηθει και ακόμα και για ωρομισθιους εργαστηριακους συνεργατες ζητανε περισσότερα προσοντα κι απο αυτα που εχουν οι μονιμοι καθηγητες. στο δε πληροφορικής που ειμαι τωρα χωρις διδακτορικό δεν ειναι κανεις περα απο τους υποψηφιους διδακτορες/ μεταπτυχιακούς που διδασκουν εργαστηρια επικουρικά. Αλλά τα μέλη ΔΕΠ εινια πολύ λίγα για να μπορεί να θεωρείται πανεπιστημιακή σχολή, υπάρχουν τραγικές ελλείψεις 1 ώρα πριν, -Mikasa- είπε Και πάλι, το αν υπάρχουν από δίπλα π.χ. αισθητικοι παίζει ρόλο. Έχει ξανακούσει κανείς ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ με αντίστοιχο τμήμα; 😂 υποθετω η σχολή που ανήκει το τμήμα θα γινει πολυτεχνική, όχι όλο το πανεπιστημιο πολυτεχνείο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daredevil92 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 3 ώρες πριν, velociraptoras είπε το προβλημα δεν ειναι οι αισθητικοι πιο δίπλα αλλα το επίπεδο του σαν πανεπιστημιο. τα περισσότερα ΤΕΙ που εγιναν πανεπιστήμια αλλαξαν απλά λιγα πραγματακια στο πρόγραμα σπουδων, για παραδειγμα το τμημα που ειμαι τωρα τα τελευταία χρόνια ακολουθούσε το προγραμμα σπουδων του πληροφορικής του ΕΚΠΑ, ως ΤΕΙ, και τωρα ως πανεπιστημιο αλλαξε λιγο τη σειρα των μαθηματων, εβγαλε την πτυχιακή και την πρακτική από υποχρεωτικα και προσθεσε 3-4 αλλα μαθήματα. το ημμυ του πολυτεχνείου όμως δεν εχει καμια σχεση με τις υπόλοιπες σχολές πληροφορικής, η υλη είναι τριπλάσια και οι απαιτήσεις αυξημένες, δε μπορεί ενα απλο ΤΕΙ/Πανεπιστημιο να φτασει αυτό το επίπεδο ουτε σε ερευνα ουτε σε διδασκαλία αν δεν αλλάξει από την αρχή ολο το πρόγραμμα σπουδων και δεν παρει καθηγητες με τις αντίστοιχες γνώσεις Για τα προγράμματα πληροφορικής δεν ξέρω, παρόλα αυτά μάλλον ισχύει αυτό που λες. Για επαγγέλματα υγείας όμως ισχύει ότι υστερούν αρκετά. Όμως στα επαγγέλματα υγείας τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πχ ένας οδοντοτεχνίτης έχει την αποστολή να φτιάχνει γέφυρες, στεφάνες κτλ στο εργαστήριο του. Αν γίνει ΑΕΙ δεν θα γίνει οδοντίατρος γιατί έχει άλλη αποστολή. Τα πράγματα μπλέκονται με άλλες σχολές όμως. Πχ οι τεχνολόγοι ακτινολόγοι τι θα κερδίσουν μετο να ναι ΑΕΙ: θα κάνουν διαγνώσεις; Όχι δεν είναι γιατροί. Από την άλλη πολλά πανεπιστήμια επίσης δεν προσφέρουν και κάτι. Καλύτερο θα ήταν να γινόντουσαν κάποια ΤΕΙ τριετή. Γιατί να σπουδάζεις 4 χρόνια και να βγαίνεις βοηθός μικροβιολόγου δεν λέει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-Mikasa- Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, velociraptoras είπε υποθετω η σχολή που ανήκει το τμήμα θα γινει πολυτεχνική, όχι όλο το πανεπιστημιο πολυτεχνείο Δεν ξέρω. Δεν έχω διαβάσει τίποτα σχετικό. Πριν αναφέρθηκε ότι θα γίνει "πολυτεχνείο" και με βάση αυτό σχολίασα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daredevil92 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, -Mikasa- είπε Δεν ξέρω. Δεν έχω διαβάσει τίποτα σχετικό. Πριν αναφέρθηκε ότι θα γίνει "πολυτεχνείο" και με βάση αυτό σχολίασα. από που το διάβασες; γιατί διάφοροι ευσεβείς πόθοι ακούγονται ως "ειδήσεις". Θεωρείς πιθανό δηλαδή ότι το πρώην ΤΕΙ θα γίνει ξαφνικά πενταετές; Και ότι το μετσόβιο θα το αφήσει αυτό; Δυστυχώς το ΠΑΔΑ παραμένει τρίτης διαλογής πανεπιστήμιο, γιατί είναι ένα ΤΕΙ που απλά άλλαξε όνομα, τίποτα παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-Mikasa- Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 19 λεπτά πριν, daredevil92 είπε από που το διάβασες; γιατί διάφοροι ευσεβείς πόθοι ακούγονται ως "ειδήσεις". Θεωρείς πιθανό δηλαδή ότι το πρώην ΤΕΙ θα γίνει ξαφνικά πενταετές; Και ότι το μετσόβιο θα το αφήσει αυτό; Δυστυχώς το ΠΑΔΑ παραμένει τρίτης διαλογής πανεπιστήμιο, γιατί είναι ένα ΤΕΙ που απλά άλλαξε όνομα, τίποτα παραπάνω. Είπα εγώ κάτι τέτοιο; Αναφέρθηκε πιο πάνω από τον user0x ότι "το ΠΑΔΑ θα γίνει Πολυτεχνείο" και σχολίασα ως προς αυτό. 😶 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daredevil92 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 11 λεπτά πριν, -Mikasa- είπε Είπα εγώ κάτι τέτοιο; Αναφέρθηκε πιο πάνω από τον user0x ότι "το ΠΑΔΑ θα γίνει Πολυτεχνείο" και σχολίασα ως προς αυτό. 😶 σε μπέρδεψα με τον TS παρεξήγηση.. πάντως όντως αυτό το θα γίνει πολυτεχνείο, σκέφτονται να κάνουν ΑΕΙ τη σχολή μας (όταν ήταν ΤΕΙ) είναιένα είδος αστικού μύθου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα