Προς το περιεχόμενο

Amd ryzen 5 2600 με motherboard Asus prime x370-pro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους/ες,

Σκεφτομαι να κάνω αγορά Amd ryzen 5 2600 με motherboard Asus prime x370-pro .

Διαβάζω διαφορα περι συμβατοτητας 2nd generetion AMD με Χ370 chipset!

στο site της ΑMD λεει οτι η cpu ειναι συμβατη με τη συγκεκριμενη μητρικη κάρτα! και το αντιστοιχο λέει και το site της Αsus για τον Ryzen 5 2600.

Διαβάζω  όμως απο διάφορους χρήστες , πως για να υπάρχει συμβατοτητα μεταξυ των δύο, θα πρεπει να γίνει BIOS update με προγενεστερο επεξεργαστη της Ryzen πανω στον επεξεργαστη!

ισχύει κάτι τετοιο?  ή κουμπωνω τη cpu απλα πάνω στη μητρικη και ολα καλα?  θα ηθελα πολυ την βοηθεια και γνωμη σας !

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Zengar Zombolt είπε

Θέλει bios update.
Καλύτερα δώσε κάτι παραπάνω και πάρε Χ470 

Aσχετα δηλαδη που λέει στο κουτί "ΑΜD Ryzen  desktop 2000 ready" θέλει και πάλι update?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, silicogt1980 είπε

Aσχετα δηλαδη που λέει στο κουτί "ΑΜD Ryzen  desktop 2000 ready" θέλει και πάλι update?

άμα το γράφει τότε έχουν κάνει update για χρήση σε 2ΧΧΧ Ryzen

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η X470 Gaming Pro της MSI έχει 20 ευρώ παραπάνω. Μπορείς να πας σε αυτήν. Έκτος αν θέλεις οπωσδήποτε Asus ή να την ήδη την 370..

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Η X470 Gaming Pro της MSI έχει 20 ευρώ παραπάνω. Μπορείς να πας σε αυτήν. Έκτος αν θέλεις οπωσδήποτε Asus ή να την ήδη την 370..

δεν την έχω ήδη , αλλα και τα +20 ευρω ειναι θέμα για εμενα!

Aυτο που εμένα με ενδιαφερει είναι αν θέλει προγενεστερο επεξεργαστη ryzen για να γινει το bios update !

Εαν προκειται για ενα απλο bios update όλα καλά! αν θέλει ομως προγενεστερο επεξεργαστη τότε υπάρχει θέμα!

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@silicogt1980 Ενδεχομένως να χρειάζεται ένα CPU 1ΧΧΧ. Δες μήπως έχει δυνατότητα flash BIOS χωρίς CPU. Εμένα η δική μου έχει..

Σε αυτήν την τιμή μπορείς να πάρεις και την Tomahawk B450 και θα είσαι σίγουρος ότι παίζει ο 2600 out of the box. Αλλά καλύτερα ας μας πει κάποιος που ξέρει καλύτερα αν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους. Ίσως να υπάρχει διαφορά στα VRMs. Η Tomahawk πάντως έχει καλά VRM δεν ξέρω όμως αν η Χ370 πόσο καλύτερα έχει..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

@yiannis1991 απο όσο εψαξα δεν υποστηριζει boot χωρις Cpu!

O πωλητης μου ανέφερε οτι γραφει πάνω στο κουτι " ΑΜD Ryzen  desktop 2000 ready"  και λογικά θα κάνει boot το bios

Δημοσ.

@yiannis1991 Αυτο δεν μπορω να το γνωριζω αλλά ίσων να έχει να κανει με το αυτοκόλλητο "ΑΜD Ryzen  desktop 2000 ready"! ισως στις επομενες παραγωγές της κάρτας είχε πιο προσφατο BIOS

Επισκέπτης
Δημοσ.

@silicogt1980 Αυτό δεν είναι στανταρ. Απλά λέει ότι η μητρική δέχεται 2000 σειρά. Αλλά και πάλι μπορεί να θέλει BIOS update. Στην τελική αν δεν bootάρει το πας σε κάνα μαγαζί που κάνουνε service μήπως έχουν κάναν 1000άρι ryzen να γίνει η δουλειά..

Δημοσ.

@yiannis1991 τελικά η μητρική έχει έκδοση Bios 4207 . Στο αυτοκόλλητο που έχει στο μπροστινό τμήμα της μητρικής τα 4 τελευταία ψηφία είναι η έκδοση του bios.

Την παρέλαβα σήμερα αλλά δεν τον επεξεργαστή ακόμη για να δοκιμάσω ότι θα κάνει σωστό boot 

Δημοσ.

update****

ήρθε και ο επεξεργαστής και τον είδε η μητρική χώρις ΒΙΟS update! Oλα δούλεψαν απροβλημάτιστα !

οπότε απο τη Version 3803 του BIOS και μετά δεν χρειάζεται update για να δει τον επεξεργαστή! 

οποτε οποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει την συγκεκριμένη μητρική να κοιτάξει πρώτα ποια έκδοση φοράει! αλλίως θα χρειαστείτε  εναν επεξεργαστή Α*, athlon , Raven 1**** για να κανετε το update για 2ής γενιάς επεξεργαστές Ryzen! 

Ευχαριστώ σε ολους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...