Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Miracle Worker είπε

Αν πας γραμματέας, τι γίνεται; Εγώ μίλησα με ένα "κονέ" που έχω για γραμματέας σε "δικαστικό αντιπρόσωπο που δεν έχει δικό του γραμματέα" και μου είπε να πάω Τετάρτη να της το θυμίσω, γιατί είναι ακόμη νωρίς. Οπότε μπορεί να είμαι εφορευτική(μακριά από εμάς) και Τετάρτη-Σάββατο να με καλέσουν για γραμματέα.

Πάντως, μια φίλη μου που έβαλε το ίδιο "κονέ" στις προηγούμενες εκλογές, ήταν γραμματέας σε ένα διορισμένο δικαστικό, που είχε μόνιμη κατοικία περί τα 500 χμ μακριά από το νησί. Δε θέλω να γίνομαι κακούλης, αλλά με κάτι τέτοια γελάω, όταν άεργοι δικηγορίσκοι λένε ότι δεν αξίζει, θα το σκεφτώ κλπ.

Φίλος μου είχε γνωστό δικηγόρο και τον πήρε για γραμματέα, στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Θα πάρει 100 ευρώ για την κάθε φορά, τον έβαλαν σε εκλογικό τμήμα στον δήμο που διαμένει.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, afterhours είπε

Ειναι τυχαιο με κληρωση....εμενα με καλεσανε για πρωτη φορα ευρωεκλογες  φετος  .........και στις εθνικες τωρα δεν με καλεσανε

Ξερω πολλους γνωστους που εχουνε κληρωθει κατα καιρους σε εκλογικες περιοδους.

πως το ξερεις οτι δεν σε κάλεσαν στις εθνικές; 🤣

Στις Ευρωεκλογές καλέσανε γείτονα μου 3 μέρες πριν! Βρήκα το ειδοποιητήριο κάτω από την πόρτα την Πέμπτη πριν τις εκλογές.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Napier είπε

Μου ηρθε χαρτι απο εισαγγελέα σημερα οτι ειμαι τακτικο μελος εφορευτικης επιτροπης στις εκλογες. Πρακτικα αυτο τι σιμαινει?

Το καλο ειναι πως ειναι διπλα ακριβως απο το σπιτι μου το σχολιο. Για Αθηνα μιλαμε. Αν δε παω τι θα γινει κ πως πρεπει να δικαιολογισω την απουσια? 

Αν παω (οπου αυτο μαλλον θα κανω) σιμαινει οτι πρεπει να χτυπησω 12ωρο και ετσι? εχω τη μανα μου μονη της στο σπιτι με προβληματα χωρις καπια βοηθια. Μπορω να κανω το πω στο δικαστικο αντιπροσωπο για να πηγαινω να τη βλεπω ανα τακτα διαστηματα η δε παιζει κατι τετοιο?

Θεωρητικά, ο δικαστικός μπορεί να σε κρατησει καθ' όλη τη διαρκεια της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης. Στη Αθήνα η καταμετρηση κρατάει πολύ και ανετα μπορει να ξεπεράσει το 4-ωρο.

Οι δικαστικοί το καταλαβαίνουν-ξερουν αυτό και σχεδόν αποκλείεται να το κανουν.

Εκει που σε χρειαζονται είναι στη καταμέτρηση (στη ψηφοφορία - μοιρασμα των ψηφοδελτίων βοηθαν ατυπα οι αντιπροσωποι των κομμάτων) .

Το να φευγεις σε τακτά χρονικα διαστήματα ή και να μην κατσεις κατά τη διάρεκια της ψηφοφορίας είναι σχεδόν σιγουρο ότι θα το δεχτει.

Όταν όμως αρχισει η καταμέτρηση ή πόρτα κλεινει και δεν μπορεις να φυγεις πριν τελειωσει.

Ισως σε αφήσει να φυγεις όταν μετρησουν τα ψηφοδέλτια και πριν τη διαλογή των σταυρων (αυτό είναι το μανικι - ειδικά στην Αθηνα)  αλλά δεν το νομιζω.

σημ. Όλα αυτά εκ πειρας - εχω διατελεσει στο παρελθόν 3 φορες εκλογικος αντιπρόσωπος , 2 φορές γραμματέας και 2 φορές μέλος εφορευτικής επιτροπής.

Και για οσους γκρινιαζουν για την αγγαρεία, δεν είναι και τοσο τραγικά τα πράγματα. Τόσο στη ψηφοφορία οσο και και στη καταμετρηση πέφτει τρελος χαβαλές αν εστω και ένας από τους παριστάμενους εχει χιουμορ.

Η δουλεία αν και μεγαλη σε διαρκεια είναι ευκολη και ξεκούραστη. Μόνο του γραμματέα του βγαινει το λαδι με τη καταγραφη των πρακτικών (τις δυο φορές που πηγα ξεπατωθηκα στο γραψιμο - αλλά μου το ειχαν ζητησει σαν χαρη φιλοι δικαστικοι που ηταν απειροι και δεν ξεραν τα "τι" και "πως".

Τις 2 φορές που κληρωθηκα εφορευτική, πηγα το πρωι - ο δικαστικος μου ειπε να φυγω όταν θελω, αλλα να γυρισω το βραδυ για τη καταμέτρηση.

Εγω θα προτεινα να πάτε μια φορα να το ζησετε - ειδικά αν ειστε φοιτητες νομικής και καποια στιγμη στο μελλον θα γινετε δικαστικοί αντιπρόσωποι

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, australis είπε

Θεωρητικά, ο δικαστικός μπορεί να σε κρατησει καθ' όλη τη διαρκεια της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης. Στη Αθήνα η καταμετρηση κρατάει πολύ και ανετα μπορει να ξεπεράσει το 4-ωρο.

Οι δικαστικοί το καταλαβαίνουν-ξερουν αυτό και σχεδόν αποκλείεται να το κανουν.

Εκει που σε χρειαζονται είναι στη καταμέτρηση (στη ψηφοφορία - μοιρασμα των ψηφοδελτίων βοηθαν ατυπα οι αντιπροσωποι των κομμάτων) .

Το να φευγεις σε τακτά χρονικα διαστήματα ή και να μην κατσεις κατά τη διάρεκια της ψηφοφορίας είναι σχεδόν σιγουρο ότι θα το δεχτει.

Όταν όμως αρχισει η καταμέτρηση ή πόρτα κλεινει και δεν μπορεις να φυγεις πριν τελειωσει.

Ισως σε αφήσει να φυγεις όταν μετρησουν τα ψηφοδέλτια και πριν τη διαλογή των σταυρων (αυτό είναι το μανικι - ειδικά στην Αθηνα)  αλλά δεν το νομιζω.

σημ. Όλα αυτά εκ πειρας - εχω διατελεσει στο παρελθόν 3 φορες εκλογικος αντιπρόσωπος , 2 φορές γραμματέας και 2 φορές μέλος εφορευτικής επιτροπής.

Και για οσους γκρινιαζουν για την αγγαρεία, δεν είναι και τοσο τραγικά τα πράγματα. Τόσο στη ψηφοφορία οσο και και στη καταμετρηση πέφτει τρελος χαβαλές αν εστω και ένας από τους παριστάμενους εχει χιουμορ.

Η δουλεία αν και μεγαλη σε διαρκεια είναι ευκολη και ξεκούραστη. Μόνο του γραμματέα του βγαινει το λαδι με τη καταγραφη των πρακτικών (τις δυο φορές που πηγα ξεπατωθηκα στο γραψιμο - αλλά μου το ειχαν ζητησει σαν χαρη φιλοι δικαστικοι που ηταν απειροι και δεν ξεραν τα "τι" και "πως".

Τις 2 φορές που κληρωθηκα εφορευτική, πηγα το πρωι - ο δικαστικος μου ειπε να φυγω όταν θελω, αλλα να γυρισω το βραδυ για τη καταμέτρηση.

Εγω θα προτεινα να πάτε μια φορα να το ζησετε - ειδικά αν ειστε φοιτητες νομικής και καποια στιγμη στο μελλον θα γινετε δικαστικοί αντιπρόσωποι

Καλά τα λες, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να τσιμπάνε χιλιάρικο και εμείς τα κορόιδα της εφορευτικής επιτροπής τα 3 μας. Στις ευρωεκλογές τελείωσα στις 03:30 την καταμέτρηση. Και μια χαρά πρακτικά γράψαμε και εμείς, καθώς αν δε το κάναμε θα τελειώναμε στις 8 το πρωί. Κανένας δε το ήθελε γιατί η επόμενη μέρα ήταν εργάσιμη.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, australis said:

Ήσουν στις εκλογές τις 26 Μαΐου σε τμήμα που είχε Ευρωεκλογές+Περιφερειακές πχ στην Αθήνα? 

Επισκέπτης
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν υπηρχε μια εστω συμβολικη αμοιβη 30-40 ευρω και αδεια απο την εργασια την επομενη δεν θα υπηρχει κανενα προβλημα.

Ακριβώς αυτό!

Δημοσ.

Περι εφορευτικων επιτροπων, και καταναγκαστικης αμισθης εργασιας, η ενωση δικαστων και εισαγγελεων, ανακοινωσε το παρακατω πριν ενα μηνα:

Αθήνα, 29-5-2019  

Αριθμ. Πρωτ.: 221

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Με την προκήρυξη των ταυτόχρονων εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο και την Αυτοδιοίκηση είχε γίνει εξ αρχής αντιληπτή η δυσκολία του εγχειρήματος για τα Δικαστήρια που θα αναλάμβαναν την διαδικασία. Η ύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών καλπών και ο αναγκαίος διπλασιασμός των εκλογικών τμημάτων απαιτούσαν τη συμμετοχή διπλάσιου αριθμού δικαστικών αντιπροσώπων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν επιτυχώς στα καθήκοντά τους με υπερένταση των δυνάμεών τους. Οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε ότι ο διορισμός της πλειοψηφίας των δικαστικών λειτουργών και των υπαλλήλων ως τακτικών δικαστικών αντιπροσώπων αποδυνάμωσε αριθμητικά τα συνεργεία παραλαβής του εκλογικού υλικού με συνέπεια την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν χιλιάδες δικαστικοί αντιπρόσωποι. Πολλοί δικαστικοί λειτουργοί αναγκάστηκαν αμέσως μετά την παράδοση των εκλογικών σάκων τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας να συμμετέχουν αρκετές ώρες και στα συνεργεία παραλαβής του υλικού, παρά το γεγονός ότι ικανοποιήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών αίτημα της Ένωσης και αυξήθηκε κατά ένα μέρος ο αριθμός των δικαστικών λειτουργών που συμμετέχουν στα εκλογικά συνεργεία από 918 σε 987, με τη συμμετοχή και Ειρηνοδικών. Παρατηρήθηκε επίσης το φαινόμενο να λειτουργούν μεγάλα εκλογικά τμήματα έχοντας την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών και στις 4 κάλπες. Το πρώτο βήμα που έγινε με την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών (tablet) μετάδοσης των αποτελεσμάτων θα πρέπει να υποκαταστήσει πλήρως την συμπλήρωση των χειρόγραφων πρακτικών που συνεπάγεται περιττή σπατάλη χρόνου. Η απροθυμία των πολιτών να στελεχώσουν τις εφορευτικές επιτροπές δυσχέρανε σημαντικά την διαδικασία. Είναι καιρός η Πολιτεία να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να καθορίσει αμοιβή και για όσους κληρώνονται να εκτελέσουν καθήκοντα στις εφορευτικές επιτροπές. Στους δικαστικούς αντιπροσώπους και στους υπαλλήλους των αρμόδιων φορέων, που συμμετείχαν στην πιο δύσκολη εκλογική διαδικασία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

34534534.png

Πηγη:
http://ende.gr/αποτιμηση-τησ-εκλογικησ-διαδικασιασ/

Υπομονη μεχρι να γινουν τα αυτονοητα, κουραγιο σε οσους αναγκαστουν να πανε στην εφορευτικη καλοκαιριατικα.

• Like 1
Δημοσ.

Ημουν τις δυο κυριακες των δημοτικων αναπληρωματικο μελος. Οι βασικοί φευγατοι οποτε εκατσα σε ολη τη διαδικασια και τις δυο μερες

Αυτη τη φορα θα παρω χαρτι απο τη δουλεια. Δεν βρθε χαρτι απο την αστυνομια αλλα φοβαμαι μηπως ειμαι στην εφορευτικη και απλα δε με βρηκαν οποτε υπαρχει κινδυνος να με μπαγλαρωσουν οταν παω να ψηφισω

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, vasioula1 είπε

Ημουν τις δυο κυριακες των δημοτικων αναπληρωματικο μελος. Οι βασικοί φευγατοι οποτε εκατσα σε ολη τη διαδικασια και τις δυο μερες

Αυτη τη φορα θα παρω χαρτι απο τη δουλεια. Δεν βρθε χαρτι απο την αστυνομια αλλα φοβαμαι μηπως ειμαι στην εφορευτικη και απλα δε με βρηκαν οποτε υπαρχει κινδυνος να με μπαγλαρωσουν οταν παω να ψηφισω

Ειναι τοσο σημαντικο το να πας να ψηφισεις? κατσε στα αυγα σου και εχεις το κεφαλι σου ησυχο..

απορω με την νοοτροπια μερικων που ενω ειναι εφορευτικη πανε να ψηφισουν ολα τα λαμογια μη τα χασουν..για να τους ξαναβαλουν παλι εφορευτικη κλπ

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Ειναι τοσο σημαντικο το να πας να ψηφισεις? κατσε στα αυγα σου και εχεις το κεφαλι σου ησυχο..

απορω με την νοοτροπια μερικων που ενω ειναι εφορευτικη πανε να ψηφισουν ολα τα λαμογια μη τα χασουν..για να τους ξαναβαλουν παλι εφορευτικη κλπ

Δεν κατάλαβα! 10.000€ υποψήφιοι, που κατεβαίνουν στις εκλογές είναι  όλοι λαμόγια ??????

Δημοσ.

Το πιο σωστο εχει ειπωθει στο φορουμ για το συγκεκριμενο θεμα,δεν θυμαμαι απο ποιον νομιζω απο τον κυριο Γιαννη.Βρισκουν απο τους καταλογους του οαεδ ανεργους και τους βαζουν εφορευτικη με καποια αποζημιωση 25-30 ευρω και ετσι λυνεις και το θεμα του να δουλευει καποιος δευτερα και να τον χωσεις κυριακη εφορευτικη,αλλα και τον ανταμοιβεις και για τον κοπο του.Δεν θεωρω οτι ειναι τοσο μεγαλο κονδυλιο πια που δεν μπορουν να το κανουν.Απλα βασιζονται στο οτι αυτοι που οριζονται εφορευτικη φοβουνται να απουσιασουν και ετσι συνεχιζεται το ιδιο τροπαριο.

• Like 4
Δημοσ.
8 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Δεν κατάλαβα! 10.000€ υποψήφιοι, που κατεβαίνουν στις εκλογές είναι  όλοι λαμόγια ??????

Οι περισσότεροι πάνε μπας και τους κάνουν τίποτα αν εκλεγεί η παράταξη η επειδή τους έχουν υποχρέωση 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...