Προς το περιεχόμενο

WD Red NAS 6ΤB 3.5" - 125€ (Public) [TEΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα τον έχει διαθέσιμο. Αλήθεια αν κάποιος που δεν γνωρίζει τον πάρει στα 999Ε θα του πουν συγγνώμη λάθος δεν είναι αυτή η τιμή ή θα τα βάλουν παντελόνι ?

Επεξ/σία από Vasilis 07
  • Like 1
  • Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jmirko15 είπε

Σε LTO tapes..

https://datacenterfrontier.com/inside-facebooks-blu-ray-cold-storage-data-center/

1 ώρα πριν, rofl είπε

κανε διαιρεση ποσα δισκακια χρειαζονται για backup 10 tb η 20 tb η 30 tb η παραπανω.

και ποσο κοπο χρειαζεται να περασουν αυτα σε δισκακια και ποσο πρακτικο ειναι να τα εχεις σε δισκακια.

γιαυτο μιλησα για αναλογως ογκου δεδομενων.

Μα δεν θα κάνεις backup 30τβ μαζί. Αντε την 1η φορά. 

Αλλιώς σημαίνει ότι.... ΔΕΝ κάνεις backup όταν πρέπει.

Επεξ/σία από nicksoti
Επισκέπτης
Δημοσ.

Τσίμπησα 5 στα 998.99ευρώ ο καθένας. Ούτε με πέντε χιλιάρικα θα φτιάξω ένα κομπλέ RAID

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, nicksoti είπε

https://datacenterfrontier.com/inside-facebooks-blu-ray-cold-storage-data-center/

Μα δεν θα κάνεις backup 30τβ μαζί. Αντε την 1η φορά. 

Αλλιώς σημαίνει ότι.... ΔΕΝ κάνεις backup όταν πρέπει.

Ξέρω πως έκανε backup το FB (δεν ξέρω άμα ισχύει το ίδιο μέχρι σήμερα) αλλά νόμιζα μιλάμε για κανονικές εταιρείες με σοβαρά data.

Δημοσ.

Η κουβέντα ξεκίνησε για τον 6άρη δίσκο των 100€ και πόσο οικονομικός-βολικός είναι για backup. Δεν είναι εναλλακτική το BD και είναι τα tape recorders? Υποθέτω μιλάμε για τον μέσο χρήστη ή/και επαγγελματία μικρομεσαίο εδώ... έφερα ως παράδειγμα το FB σε απάντηση στο ότι είναι καταργημένα - ασύμφορα - αναξιόπιστα κλπ κλπ. 

Εν πάση περιπτώση, αν δεν υπάρχει cold storage... παραμονεύουν κίνδυνοι. 

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, nicksoti είπε

Η κουβέντα ξεκίνησε για τον 6άρη δίσκο των 100€ και πόσο οικονομικός-βολικός είναι για backup. Δεν είναι εναλλακτική το BD και είναι τα tape recorders? Υποθέτω μιλάμε για τον μέσο χρήστη ή/και επαγγελματία μικρομεσαίο εδώ... έφερα ως παράδειγμα το FB σε απάντηση στο ότι είναι καταργημένα - ασύμφορα - αναξιόπιστα κλπ κλπ. 

Εν πάση περιπτώση, αν δεν υπάρχει cold storage... παραμονεύουν κίνδυνοι. 

Spoiler

Άμα μιλάμε για μερικά ΤΒs παίρνεις HDD, πάρε 2 για σιγουριά. BD σίγουρα είναι ασύμφορο άμα μιλάμε για TBs.. Τώρα άμα πάμε για 100TB+ μια χαρά είναι τα tapes. Αυτά :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε

To cold storage είναι δισκάκια και κασέτες btw γιατί έχουμε και γέρους εδώ .. Για δίσκο στο σπίτι  μιλάμε ....

cold storage γενικα χρησιμοποιειται για offline backup. και data στα οποια δεν εχεις αμεσα προσβαση. δεν εχει σημασια το μεσο.

εγω πχ τους παλιοτερους σκληρους 6/7ετιας+ που δεν εχουν bad sectors/ προβληματα περναω τα δεδομενα σε νεους μεγαλυτερους δισκους, τους αποσυρω και τους κραταω ως cold storage. και τους λειτουργω πολυ περιοδικα για να μην πεθανουν απο ακινησια, και να ελεγχω την κατασταση τους.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Παραγγελία χθές το πρωί, τώρα λέει σε διαδικασία συλλογής και τράβηξαν τα λεφτά από την κάρτα...λες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα κι από εμένα παιδιά!

Και η δικιά μου παραγγελία αναφέρει status Σε εκτεταμένη αναζήτηση...  Μου λέει ότι θα ενημερωθώ με e-mail ή sms για το πότε θα παραλάβω,το κλασσικό δηλαδή.

Αυτό το 999 ευρώ είναι πραγματικά προκλητικό...Αφήνω ένα περιθώριο μήπως τα εννιάρια μπαίνουν αυτόματα από το σύστημα ως "κενή ένδειξη τιμής" όπως γίνεται με τα εννιάρια στην εφορία σε κάποια κενά-μη συμπληρωμένα πεδία.Όπως και να'χει αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία,κάνει μπαμ ότι κάτι τρέχει...

Το θέμα είναι παιδιά ότι δεν μπορούν εύκολα να ισχυριστούν ότι πρόκειται για "τυπογραφικό λάθος",όταν είναι γύρω στα 53 ευρώ κάτω από την χαμηλότερη τιμή skroutz.Μια τέτοια έκπτωση είναι εύλογη,δύναται να γίνει και επουδενί δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι ήταν τιμή καταφανώς λάθος! Τυπογραφικό λάθος θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι είναι αν είχε ο δίσκος την τιμή που έχει τώρα,999 ευρώ!!

Σκέφτομαι αν θα ήταν σωστή κίνηση να κάνω κάποια ερώτηση στο κατάστημα,από κοντά ή να το αφήσουμε ακόμα να δούμε τι θα γίνει! Εσείς τι γνώμη έχετε?Υπάρχει κάποιος φίλος που έκανε κάποια ερώτηση live σε κατάστημα ή τηλεφωνικά στην εξυπηρέτηση πελατών? Είδα ότι πολλοί φίλοι ως "μάντες" είχαν προβλέψει τι μπορεί να γίνει.Ας μας πουν κάποιοι που τους έχει ξανατύχει ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να χειριστούμε το θέμα.Να κάνουμε ερώτηση ή να το αφήσουμε ακόμα να δούμε?

Επεξ/σία από ultrahd
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Mr_Terror είπε

Η τιμη στο σιτε διορθωθηκε και το βγαζει εξαντλημενο.

Τι διορθώθηκε, όσο το βάλανε δεν έχει ο 8Tb? τραγικοί οι τύποι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ λέω να παραγγείλω έναν ακόμα τώρα και μόλις προχωρήσει η δεύτερη παραγγελία θα μπορώ να κάνω μανούρα γιατί δεν μου φέρανε την πρώτη.

edit: Με διάβασαν και το εξαντλήσανε!  :P

Επεξ/σία από lefta_yparxoun
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...