JIMBOAthens Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Βέβαια άλλαξε σε "Εξαντλημένο" από "Κατόπιν Παραγγελίας"...
rofl Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) παντως για να τα δωσει σε αυτη τη τιμη, loss θα εχει. ειναι δυσκολο να παραγγειλει κομματια για να τα πουλησει με χασουρα. δεν ειναι βεβαια και η τρελη χασουρα παντως για ενα τετοιο μαγαζι, οποτε θα μπορουσε να χασει κανα 2 χιλιαρικα στα πλαισια της καλης εξυπηρετησης. δεν νομιζω πως θα το κανει παντως Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2019 από rofl
nicksoti Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, rofl είπε δεν ξερω γιατι χρηση τα θες, παντως με 1 ευρω βγαινουν λιγο κατω απο 40 το tb, οταν δισκους μπορεις να βρεις πολυ κοντα στα 25 η και 20/tb. πχ https://www.skroutz.gr/s/10410380/Western-Digital-My-Book-8TB-2016.html οποτε σχεδον διπλασια χωρητικοτητα σε δισκους στην ιδια τιμη με τα δισκακια. και ο κοπος να τα καψεις, αποτυχιες, οτι ο δισκος ειναι πληρως editable και μπορει να γινει repurposed ανα πασα στιγμη, πχ βρισκεις κατι σε καλυτερη ποιοτητα το σβηνεις και το αντικαθιστας... και βεβαια αν μιλαμε για ποσοτητες ειναι σαφως πιο αβολα στο indexing, δηλ να ξερεις τι εχεις μεσα + την ευκολια και τον ελαχιστο χωρο και τη φορητοτητα ενος δισκου. οποτε μην εντυπωσιαζεσαι ιδιαιτερα εκτος κι αν μιλαμε για μικρο ογκο δεδομενων. και φυσικα χρειαζεται να εχεις και bd recorder. εχουν πεθανει τα δισκακια... Παρουσιάζεις τα αβαντάζ αλλά και άθελά σου τους κινδύνους backup σε δίσκο. Ακριβώς ότι είναι editable είναι το πρόβλημα. Χώρια που κάθε φορά που του γράφεις κάτι, ρισκάρεις όλα τα προηγούμενα. Και για μένα, δεν είναι αξιόπιστοι. 1 rebuild σε raid να κάνεις στον 6TB έχεις σοβαρή μαθηματική πιθανότητα σε corruption. Δεν βάζω μέσα ransomware κλπ. Mαντέψτε το FB και άλλες πλατφόρμες σε τι κάνουν backup.. Και σιγά το δύσκολο indexing των BD. 1-2 βαλιτσάκια χωρούν πολλά TB, αν είναι και printable γράφεις απ ευθείας επάνω, και κάθε φορά συμπληρώνεις και το ετικετάκι απ έξω. Άλλο αβαντάζ είναι η παράδοση μεγάλων αρχείων, εφ όσον φυσικά έχει και ο άλλος. Με μερικά λεπτά δίνεις 25-50GB στον άλλο. Στο γράφω επειδή ασχολούμαι με οπτικοακουστικά. Ούτε δίσκους εξωτερικούς και γράψε και φέρε κλπ, ούτε στικάκια που κοστίζουν. Χώρια που τα φτηνά στικάκια είναι... πιο αργά στην εγγραφή όσο κι αν ακούγεται παράξενο. Έως και πολύ πιο αργά! Η τιμή τους ανά TB ναι είναι λίγο υψηλότερη, αλλά είναι πλέον αρκετά χαμηλή. Είναι φυσικά off topic αυτή η κουβέντα, συγχωρέστε με, την γνώμη - εμπειρία μου κατέθεσα. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2019 από nicksoti 2
giopa62 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, nicksoti είπε Χώρια που κάθε φορά που του γράφεις κάτι, ρισκάρεις όλα τα προηγούμενα Υπερβάλεις λίγο.
nicksoti Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, giopa62 είπε Υπερβάλεις λίγο. Όχι καθόλου. 2 φορές μου έχει κρασάρει δίσκος, τη 1 παιδευόμουν με restore software 1 εβδομάδα, σώθηκα, την 2η σώθηκα (μερικώς) από cloud backup. Επίσης έχω πέσει και θύμα ransomware. Θες λίγο ότι είχα κολήσει στα win7.... τεσπά και πλήρωσα και πέρασα τα πάνδεινα... Μην ξεχνάς δεν είναι ο μόνο ο δίσκος, είναι ο controller του USB dock, το τροφοδοτικό του PC, η μητρική.... η "φυσική" ζημιά (να πέσει ο δίσκος κάτω να βραχεί) και χίλια άλλα. Εμείς οι ίδιοι είμαστε ο μεγαλύτερος κίνδυνος των δεδομένων μας! Εδώ και 1 χρόνο είμαι με τα δισκάκια και δεν το μετανιώνω καθόλου. Φέτος μόνο 2 πελάτες μου με έχουν πάρει ότι έχασαν δουλειά από σκασμένο δίσκο. Γενικά, ο δίσκος δεν θεωρείται backup στις εταιρίες. Αυτό κάτι λέει. Τώρα για να σώνεις ταινίες και παιχνίδια οκ. Αλλά για ΔΟΥΛΕΙΑ που έχει κάποια αξία.... οι μηχανικοί για μένα δεν κάνουν.
giopa62 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, nicksoti είπε Γενικά, ο δίσκος δεν θεωρείται backup στις εταιρίες. Δεν ισχύει αυτό που λες. Επίσης μπορώ να σου πω δικές μου εμπειρίες με γρατζουνισμένα δισκάκια που δε διαβάζονταν μετά απο μερικές χρήσεις. Όλοι κάπου κάπως χάσαμε data. 2 δίσκοι σε RAID1 (ιδανικά με firmware NAS) και ένα cloud backup για τα σοβαρά do the job. Γνώμη μου όπως είπε και άλλος φίλος πιο πάνω τα δισκάκια θα ακολουθήσουν το δρόμο της δισκέτας αργά ή γρήγορα.
nicksoti Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Γρατσουνισμένα δισκάκια γιατί; Μια φορά το καις και το έχεις για τη 1 φορά που θα κάτσει η στραβή. Δεν είναι να το βάζεις-βγάζεις. Μην παρεξηγηθώ, δεν υποκαθιστούν τους δίσκους. Το raid είναι μια ασφάλεια, αλλά δεν είναι backup. Και raid και blueray το ιδανικό. Το cloud ναι είναι λύση, αλλά για μεγάλους όγκους δεδομένων τα καλά και γρήγορα κοστίζουν πολύ, χώρια που οι freelancers όπως εγώ δεν έχουμε και την υποδομή ακόμα. το "σπιτικό" vdsl δεν αρκεί. Για να κοιτά κάποιος δίσκους 6TB για backup, θέλει ουσιαστικά απεριόριστο cloud πρόγραμμα.... Είχα κι εγώ κάποτε ένα σχετικά οικονομικό απεριόριστο, 1 φορά που το χρειάστηκα περίμενα πολλές μέρες να κατέβουν τα αρχεία, εκεί είναι η παγίδα των φτηνών. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2019 από nicksoti
Mhlogiatros Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 "Σε εκτεταμένη αναζήτηση" είναι και η δική μου 1 και βλέπω πάλι άκυρο . Αυτη τη φορά ήταν και αμεση η παραγγελιά δε καθυστέρησα και κατάσταση είχε "αμεσα διαθέσιμο "
fytotech Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, Mhlogiatros είπε "Σε εκτεταμένη αναζήτηση" είναι και η δική μου 1 και βλέπω πάλι άκυρο . Αυτη τη φορά ήταν και αμεση η παραγγελιά δε καθυστέρησα και κατάσταση είχε "αμεσα διαθέσιμο " Κι εμένα τα ίδια.
rofl Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nicksoti είπε Και σιγά το δύσκολο indexing των BD. 1-2 βαλιτσάκια χωρούν πολλά TB, αν είναι και printable γράφεις απ ευθείας επάνω, και κάθε φορά συμπληρώνεις και το ετικετάκι απ έξω. κανε διαιρεση ποσα δισκακια χρειαζονται για backup 10 tb η 20 tb η 30 tb η παραπανω. και ποσο κοπο χρειαζεται να περασουν αυτα σε δισκακια και ποσο πρακτικο ειναι να τα εχεις σε δισκακια. γιαυτο μιλησα για αναλογως ογκου δεδομενων. anyway η εμπειρια μου εχει δειξει οτι αν καποιος εχει γρηγορο internet δεν αξιζει να εχει ολικο backup. 3-4 terabyte για οτι θεωρειται σημαντικο, rarity η πολυ πιθανο να ειναι unobtainable στο μελλον. αντε βαρια βαρια ενας 8αρης δισκος για backup ειναι υπεραρκετος. και φυσικα να υπαρχει αναλυτικο index για τα περιεχομενα καθε δισκου. αυτο ειναι πολυ σημαντικο. εγω παιρνω screenshots τα περιεχομενα συνηθως. τα raid ειναι για τα κοριτσακια και περισσοτερα προβληματα δημιουργουν παρα λυνουν σε οικιακο περιβαλλον δεν εχω χασει ποτε 1 kb data. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2019 από rofl
Mhlogiatros Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 4 seagate είχαν σκάσει μαζι με το backup ποτέ μη λες ποτέ
rofl Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε 4 seagate είχαν σκάσει μαζι με το backup ποτέ μη λες ποτέ κατι εκανες λαθος. το backup εννοειται cold storage. τα μικρα αρχεια φωτογραφιες, εγγραφα, settings εφαρμογων, documents, προσωρινο backup, και ανετα και σε 3-4 δισκους αν ειναι σημαντικα και μιλαμε για λιγα gb ( πχ 100 ειναι λιγα gb για μενα) Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2019 από rofl
jmirko15 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, nicksoti είπε Mαντέψτε το FB και άλλες πλατφόρμες σε τι κάνουν backup.. Σε LTO tapes.. 3
rofl Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 20 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε 4 seagate είχαν σκάσει μαζι με το backup ποτέ μη λες ποτέ μηπως φθηνο τροφοδοτικο που τα εκαψε ολα? αλλιως raid
Προτεινόμενες αναρτήσεις