G30RGE Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Καλημέρα παιδιά, λίγο τα φώτα σας. Είχα ένα LG G4 το οποίο το άλλαξα με ένα Huawei P20 Pro περίπου τέλος Φεβρουαρίου. Σαν πακέτο χρησιμοποιώ το CU της vodafone με τα data να είναι νομίζω 1,5gb τον μήνα. Το πρόβλημα μου είναι ότι από τότε που έκανα την αλλαγή της συσκευής τα δεδομένα με την ίδια σχεδόν χρήση δεν μου φτάνουν. Τους πρώτους μήνες λέω οκ ίσως επειδή είναι καινούργιο το κινητό να ασχολούμαι λίγο παραπάνω και να τα τρώω γρήγορα, αλλά δυστυχώς η κατάσταση συνεχίζεται. Εκεί που είχα και υπόλοιπο συνήθως και μεταφερόταν στον άλλον μήνα τώρα παίζει να χρειάζομαι και έξτρα για να βγάλω τον μήνα. Στις ρυθμίσεις στην ανάλυση της οθόνης έχω ενεργοποιημένη την επιλογή "έξυπνη ανάλυση". Αν δεν έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή αυτή τότε μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε hd+ χαμηλή ανάλυση και fd+ υψηλή ανάλυση. Ο browser που χρησιμοποιώ είναι ο Chrome, τον ίδιο που χρησιμοποιούσα και στην προηγούμενη συσκευή. Και τώρα όπως και πριν έχω ενεργοποιημένη την ρύθμιση του Chrome "λειτουργία lite" που αφορά εξοικονόμηση δεδομένων. Σαν στατιστικό μου βγάζει ότι σε χρήση που έχω κάνει 2,5gb η εξοικονόμηση ειναι μόλις 28mb!!! Στην προηγούμενη συσκευή έχω την αίσθηση ότι είχα πολύ μεγαλύτερη εξοικονόμηση. Σύμφωνα με τα στατιστικά κατανάλωσης δεδομένων που κρατάει η συσκευή την μεγαλύτερη κατανάλωση την έχω στον chrome, αλλά επαναλαμβάνω ότι σαν χρήση δεν κάνω κάτι πολυ διαφορετικό σε σχέση με πριν. Τώρα λέω να δοκιμάσω κάποιον άλλον browser και να δω τι παίζει, ίσως δοκιμαστικά να βάλω και την ανάλυση σε hd+ για μια περίοδο να δω πως θα πάει. Έχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο μετα από αλλαγή συσκευής και μήπως έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο που μπορώ να δοκιμάσω? Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια σας!
Nikolas00 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 55 λεπτά πριν, G30RGE είπε Καλημέρα παιδιά, λίγο τα φώτα σας. Είχα ένα LG G4 το οποίο το άλλαξα με ένα Huawei P20 Pro περίπου τέλος Φεβρουαρίου. Σαν πακέτο χρησιμοποιώ το CU της vodafone με τα data να είναι νομίζω 1,5gb τον μήνα. Το πρόβλημα μου είναι ότι από τότε που έκανα την αλλαγή της συσκευής τα δεδομένα με την ίδια σχεδόν χρήση δεν μου φτάνουν. Τους πρώτους μήνες λέω οκ ίσως επειδή είναι καινούργιο το κινητό να ασχολούμαι λίγο παραπάνω και να τα τρώω γρήγορα, αλλά δυστυχώς η κατάσταση συνεχίζεται. Εκεί που είχα και υπόλοιπο συνήθως και μεταφερόταν στον άλλον μήνα τώρα παίζει να χρειάζομαι και έξτρα για να βγάλω τον μήνα. Στις ρυθμίσεις στην ανάλυση της οθόνης έχω ενεργοποιημένη την επιλογή "έξυπνη ανάλυση". Αν δεν έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή αυτή τότε μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε hd+ χαμηλή ανάλυση και fd+ υψηλή ανάλυση. Ο browser που χρησιμοποιώ είναι ο Chrome, τον ίδιο που χρησιμοποιούσα και στην προηγούμενη συσκευή. Και τώρα όπως και πριν έχω ενεργοποιημένη την ρύθμιση του Chrome "λειτουργία lite" που αφορά εξοικονόμηση δεδομένων. Σαν στατιστικό μου βγάζει ότι σε χρήση που έχω κάνει 2,5gb η εξοικονόμηση ειναι μόλις 28mb!!! Στην προηγούμενη συσκευή έχω την αίσθηση ότι είχα πολύ μεγαλύτερη εξοικονόμηση. Σύμφωνα με τα στατιστικά κατανάλωσης δεδομένων που κρατάει η συσκευή την μεγαλύτερη κατανάλωση την έχω στον chrome, αλλά επαναλαμβάνω ότι σαν χρήση δεν κάνω κάτι πολυ διαφορετικό σε σχέση με πριν. Τώρα λέω να δοκιμάσω κάποιον άλλον browser και να δω τι παίζει, ίσως δοκιμαστικά να βάλω και την ανάλυση σε hd+ για μια περίοδο να δω πως θα πάει. Έχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο μετα από αλλαγή συσκευής και μήπως έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο που μπορώ να δοκιμάσω? Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια σας! Και γω παρατηρω στο iPhone να μη φευγουν τοσο γρηγορα(ειχα το 5s και τωρα εχω xiaomi redmi 5 plus).Μαλλον επειδη εχεις 4G+,αν δεις σηματακι + γι αυτο παει πιο γρηγορα και εξανεμιζονται. Κλεισε το 4G και δες αν συνεχιζει το ιδιο 1
G30RGE Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Αν δεν κάνω λάθος και το LG G4 είχε και αυτό 4g+. Δεν ξέρω πόσο διαφορά κάνουν οι έξτρα bands που έχει το P20 pro. Θα το βάλω στα υπόψιν για δοκιμές πάντως. Ευχαριστώ!
vagsta Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Κατεβασε browser που μαζι με λειτουργεια εξοικονομησης εχει και ενσωματοποιημενο adblock (εγω εχω σαν δευτερο το opera που εχει). Επισης να ξερεις οτι γενικοτερα εφαρμογες τυπου facebook και instagram καταναλωνουν παρα πολλα δεδομενα κυριως επειδη αναπαραγουν βιντεο. 1
G30RGE Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 20 ώρες πριν, vagsta είπε Κατεβασε browser που μαζι με λειτουργεια εξοικονομησης εχει και ενσωματοποιημενο adblock (εγω εχω σαν δευτερο το opera που εχει). Επισης να ξερεις οτι γενικοτερα εφαρμογες τυπου facebook και instagram καταναλωνουν παρα πολλα δεδομενα κυριως επειδη αναπαραγουν βιντεο. Δεν έχω Facebook ούτε Instagram αλλά το ξέρω ότι τρώνε πολλά δεδομένα αυτά. Αυτό ξαναλέω που με προβληματίζει είναι που δεν κάνω κάτι πολύ διαφορετικό στην χρήση του Chrome που είχα και πριν. Διάβασα κάπου ότι υπάρχει δυνατότητα να αλλάξεις την ανάλυση των φωτογραφιών αλλά δεν έβγαλα άκρη πως γίνεται. Ίσως αυτό να παίζει ρόλο.
isay Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Για browser κατεβασε και καθιέρωσε τον kiwi browser (απο το playstore) ή τον bromite browser ( https://www.bromite.org/ ). Βάλε τον chrome στην ακρη. Επισης πολύ κοσμος αφήνει on (απο αγνοια οχι από σκοπό) τον συγχρονισμο του play store account και εκει να δεις σαβουρα που πηγαινοερχεται. Τέλος traffic τρώνε και ενα σωρό apps που κατεβάζουν διαφημισεις για να τις δειχνουν στον χρηστη. Μια καλή λυση σε αυτό ειναι το blokada (blokada.org) Αν τωρα ακομα δεν βγάζεις ακρη τι τρωει το bandwidth σου και δεν σε εξυπηρετεί το ενσωματωμένο meter του android, βαλε ενα προγραμμα και παρακολουθησε τις καταναλωσεις. Ενδεικτικα το 3g watchdog ( https://play.google.com/store/apps/details?id=net.rgruet.android.g3watchdog ) 1
kp1 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, isay είπε Για browser κατεβασε και καθιέρωσε τον kiwi browser (απο το playstore) ή τον bromite browser ( https://www.bromite.org/ ). Βάλε τον chrome στην ακρη. Επισης πολύ κοσμος αφήνει on (απο αγνοια οχι από σκοπό) τον συγχρονισμο του play store account και εκει να δεις σαβουρα που πηγαινοερχεται. Τέλος traffic τρώνε και ενα σωρό apps που κατεβάζουν διαφημισεις για να τις δειχνουν στον χρηστη. Μια καλή λυση σε αυτό ειναι το blokada (blokada.org) Αν τωρα ακομα δεν βγάζεις ακρη τι τρωει το bandwidth σου και δεν σε εξυπηρετεί το ενσωματωμένο meter του android, βαλε ενα προγραμμα και παρακολουθησε τις καταναλωσεις. Ενδεικτικα το 3g watchdog ( https://play.google.com/store/apps/details?id=net.rgruet.android.g3watchdog ) Το σκέφτομαι και εγώ για το kiwi σαν κύριο έχει εξοικονόμηση με μαύρο φόντο; και εχιε και block διαφημίσεις και σπαμ; Ευχαριστώ
isay Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Ναι σε όλα. Το bromite δεν εχει μαυρο χωρο (σου εμφανιζει άδειο πλαισιο) και εχει και σαν default περισσοτερες επιλογες εναντιον των διαφημισεων. Επισης το brave κανει πολύ καλή δουλεια. Σε καθε περιπτωση δε βλέπω κανενα λογο να υπάρχει και χρησιμοποιείται το chrome 1
kp1 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 42 λεπτά πριν, isay είπε Ναι σε όλα. Το bromite δεν εχει μαυρο χωρο (σου εμφανιζει άδειο πλαισιο) και εχει και σαν default περισσοτερες επιλογες εναντιον των διαφημισεων. Επισης το brave κανει πολύ καλή δουλεια. Σε καθε περιπτωση δε βλέπω κανενα λογο να υπάρχει και χρησιμοποιείται το chrome Για cm browser Τι γνώμη έχεις ;
isay Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, kp1 είπε Για cm browser Τι γνώμη έχεις ; Δεν έχω, για την ακρίβεια δεν εχω προσφατη, γιατί πριν καιρό που εκανα διαφορες δοκιμές, δεν επιβίωσε του τρόπου σκέψης και χρήσης μου. Επισης το οτι εχει ενσωματωμένο συστημα απεικόνισης διαφημίσεων (προφανως για να εχει κέρδη) για μενα δρα αποτρεπτικά να ασχοληθώ πάλι μαζί του. Οι 3 browsers που προανέφερα εχουν επιβιώσει στα χέρια μου για αρκετό καιρό, που σημαίνει οτι δε βρισκω λόγο να ασχοληθώ με άλλους, εφοσον καλύπτουν ικανοποιητικά τις αναγκες μου
saruman123 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, kp1 είπε Το σκέφτομαι και εγώ για το kiwi σαν κύριο έχει εξοικονόμηση με μαύρο φόντο; και εχιε και block διαφημίσεις και σπαμ; Ευχαριστώ Kiwi εδώ και πολύ καιρό . Έχει τα πάντα. Έχω δοκιμάσει αρκετούς. 1 ώρα πριν, kp1 είπε Για cm browser Τι γνώμη έχεις ; Άστο καλύτερα. Δες αυτούς που σου είπε ο @isay
G30RGE Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 21 ώρες πριν, isay είπε Για browser κατεβασε και καθιέρωσε τον kiwi browser (απο το playstore) ή τον bromite browser ( https://www.bromite.org/ ). Βάλε τον chrome στην ακρη. Επισης πολύ κοσμος αφήνει on (απο αγνοια οχι από σκοπό) τον συγχρονισμο του play store account και εκει να δεις σαβουρα που πηγαινοερχεται. Τέλος traffic τρώνε και ενα σωρό apps που κατεβάζουν διαφημισεις για να τις δειχνουν στον χρηστη. Μια καλή λυση σε αυτό ειναι το blokada (blokada.org) Αν τωρα ακομα δεν βγάζεις ακρη τι τρωει το bandwidth σου και δεν σε εξυπηρετεί το ενσωματωμένο meter του android, βαλε ενα προγραμμα και παρακολουθησε τις καταναλωσεις. Ενδεικτικα το 3g watchdog ( https://play.google.com/store/apps/details?id=net.rgruet.android.g3watchdog ) Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δοκίμασα λίγο τον Opera. Ενεργοποίησα και μια επιλογή που έχει να κάνει με τις εικόνες την οποία έβαλα στην μέτρια ποιότητα από υψηλή. Έχω την αίσθηση ότι το πρόβλημα με την νέα συσκευή αυτό πρέπει να ειναι, η ανάλυση των εικόνων δηλαδή. Στον kiwi που γράφεις μπορώ να κάνω κάτι αντίστοιχο? Στον Chrome τον συγχρονισμό τον έχω απενεργοποιημενο από ότι είδα.
wiowia Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 εγω ειμαι σε χειροτερη κατασταση και απο τον μετρητη του τηλεφωνου δεν βγαζω ακρη.. Ειχα wind φοιτητικο με περιπου 2gb ανα 25 μερες για περιπου 4 χρονια τα οποια δεν μου τελειωναν ποτε (samsung s7 edge).. Εδω και 4 μηνες που πηγα σε καρτοπρογραμμα με 3.5gb ανα μηνα και αλλαγη κινητου (iphone 8 plus) παντα μου τελειωνουν πριν περασει ο μηνας. Ειδικα αυτον το μηνα τελειωσαν μεσα σε 18 μερες..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα