Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα φιλοι. Επειδη κανω μια εκκαθαριση στα Pc, εχω 4x4gb corsair xms 3 ddr3 1600mhz 1.5 volt, 4x4gb hyper x ddr3 1600mhz 1.65volt και 2 dim 8αρια, 1x8gb corsair vegeance ddr3 1600 1,5volt kai 1x8 corsair xms ddr3 1.5volt..

Η απορια ειναι η εξης: θελω στο 1pc που εχω τις hyperX (4x4) να βαλω τα 8αρια. Μπορουν να παιξουν μαζι παραλληλα σε dual channel ή οχι επειδη εχουν διαφορετικα timings και δεν ειναι και ιδια? 

2η απορια, αν παρω αλλα 2 ιδια 8αρια, δηλαδη ενα απο το καθε ενα, αξιζει να το κανω λετε ή να αφησω το pc με τα 4x4 που ειναι τωρα? Σκεφτομαι δηλαδη να πουλησω μια τετραδα και να παρω 2x8 σαν αυτα που εχω ηδη ωστε να τρεξω 4x8  σε σετ των 2. 

Το Pc ειναι σε λογιστικο γραφειο αλλα η ραμ ποτε δεν φτανει, τωρα δουλευω στο 30-50%  της ραμ οταν κοιταζω task manager αλλα υπαρχουν φορες που κρασαρει το λογιστικο προγραμμα και μου εχει πει η εταιρεια οτι ειναι θεμα ραμ (αν και δεν γεμιζει) και θελει μια επανεκκινηση, οποτε ελεγα να το φορτωσω μπας και γλιτωσω λιγο απο τα κρασαρισματα, τα οποια συμβαινουν μονο τωρα στις δηλωσεις οπου ανοιγω πολλες μαζι, τον υπολοιπο καιρο δεν εχω θεμα.

τα 3pc ειναι αυτα: 

pc1
case:coolermaster Silencio 550RC,psu:aerocool 650watt, cpu: intel i7 2600k, m/b: Gigabyte Z68XP-UD4, Ram: 16GB-> Corsair XMS3 4x4GB DDR3-1600 1.5v, vga: saphire ATI 6850 @2GB ram, SSD: Samsung 850pro 512GB, Hdd: 1TBwd
pc2:
case: Coolermaster n300,psu: Seasonic 620w bronze,cpu:i3 4160 3.6ghz,mb: Gigabyte GA-Z97-D3H,ram 1x8gb vegeance,vga: asus 9600GT 512mb Nvidia.Ssd: Samsung 840pro 256GB,160GB W
pc3:
case:coolermaster Silencio 550, psu: corsair 600w, CPU intel i7 4770k, m/b: Gigabyte Z87X-D3H, RAM: HyperX 4X4GB DDR3-1600 1.65v, vga: Asus ATI HD7770 2GB, SSD: Samsung 850pro 512GB 

Επεξ/σία από Nikolas7_7
Δημοσ.

4x4=16g ram dual channel με i7 για λογιστική χρηση και να παρουσιάζει πρόβλημα σε λογιστικές εφαρμογές, λίγο περίεργο μου ακούγεται...

Οι δυό 8άρες μνήμες που έχεις, αφού είναι και οι δυό 1600άρες και λειτουργούν στα ίδια volts, πιθανότατα θα λειτουργήσουν σε dual channel.

Αφού τις έχεις ήδη, απλά αφιέρωσε ένα 5λεπτο να τις δοκιμάσεις...

Δημοσ.
15 ώρες πριν, blitzNikos είπε

4x4=16g ram dual channel με i7 για λογιστική χρηση και να παρουσιάζει πρόβλημα σε λογιστικές εφαρμογές, λίγο περίεργο μου ακούγεται...

Οι δυό 8άρες μνήμες που έχεις, αφού είναι και οι δυό 1600άρες και λειτουργούν στα ίδια volts, πιθανότατα θα λειτουργήσουν σε dual channel.

Αφού τις έχεις ήδη, απλά αφιέρωσε ένα 5λεπτο να τις δοκιμάσεις...

τα λογιστικα προγραμματα δεν ειναι ενα word, εχουν μεγαλη βαση δεδομενων, με μεγαλο αρχειο, σκεψου οτι πιανουν 5-6gb χωρο οταν πριν 4 χρονια ηταν 2Gb.. υπαρχει δηλαδη μεγαλος ογκος δεδομενων για επεξεργασια, ειδικα στις φορολογικες δηλωσεις. επισης ο chrome που κατω απο 10tabs δεν πεφτει, τρωει αρκετη ραμ..

Τωρα για το κρασαρισμα δεν ξερω τι φταιει, μπορει απλα να μου το λενε απο την εταιρεια αλλα το προγραμμα "σκαει" μονο στις δηλωσεις οπου δημιουργω συνεχεια νεα δεδομενα..(πχ ανοιγμα δηλωσης καικατεβασμα δεδομενων απο το ταξις κλπ..τον υπολοιπο καιρο δεν σκαει.)

Οπως και να εχει επειδη το ενα pc θα πουληθει, μονο M/b και cpu, ειπα να κανω τραμπα τις ραμ, αλλα επειδη ειναι δουλειας και επειδη ειμαι στο φορτο εργασιας ειπα να ρωτησω εδω πρωτα.. 

ΠΩς θα καταλαβω οτι παιζουν dual και οτι κερδιζω κατι? γιατι οκ οτι θα αναψει το pc το θεωρω δεδομενο, το οφελος πως θα δω ομως καθως απο τη χρηση σιγουρα δε θα φανει κατι.

Δημοσ.

Κατέβασε το cpu-z, άνοιξέ το και πήγαινε στη καρτέλα 'memory". Πάνω δεξιά θα δεις δίπλα στην ένδειξη "channel#" να γράφει "dual"

Φυσικά και έχεις να κερδίζεις αλλά μην περιμένεις τις τρομερές διαφορές.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, blitzNikos είπε

Κατέβασε το cpu-z, άνοιξέ το και πήγαινε στη καρτέλα 'memory". Πάνω δεξιά θα δεις δίπλα στην ένδειξη "channel#" να γράφει "dual"

Φυσικά και έχεις να κερδίζεις αλλά μην περιμένεις τις τρομερές διαφορές.

Ωραία θα το δω. Από everest φαίνεται που το έχω ήδη ? Aida64 δηλαδή..

Γενικά έχω σκοπό να πάρω άλλες 2 8αρες να γίνουν σετ ανά 2, αλλά μέχρι τότε να μην έχω κάνα θέμα 

Δημοσ.

Απλώς βάζοντας δυο ακριβώς ίδιες στο dual channel εισαι και 100% σιγουρος οτι θα δουλέψει. Βέβαια παίζουν σε dual πολλές φορές και όχι ακριβώς ίδιες αλλά εκει ρισκάρεις και λίγο. Τώρα για λογιστική εφαρμογή και να φταίνε οι μνήμες... λιγο κουλό μου ακούγεται αυτό. Χωρίς να θέλω να προσβάλω ή να υποτιμήσω την εταιρία σου, βρίσκω την εκτίμισή τους λαθεμένη. Μηπως το λογιστικο προγραμμα που χρησιμοποιείς έχει κάποια bugs? Μηπως δεν ειναι καλα σεταρισμένο το συστημα απο πλευράς software? Δηλαδη drivers, ρυθμίσεις windows κλπ? Δώσε μεγαλύτερη βάση στις απαντήσεις του BlitzNikos παρά στις δικές μου. Ο συγκεκριμένος έχει σώσει πολύ κόσμο εδώ μέσα :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, eksw8esmikos_parakentros είπε

Απλώς βάζοντας δυο ακριβώς ίδιες στο dual channel εισαι και 100% σιγουρος οτι θα δουλέψει. Βέβαια παίζουν σε dual πολλές φορές και όχι ακριβώς ίδιες αλλά εκει ρισκάρεις και λίγο. Τώρα για λογιστική εφαρμογή και να φταίνε οι μνήμες... λιγο κουλό μου ακούγεται αυτό. Χωρίς να θέλω να προσβάλω ή να υποτιμήσω την εταιρία σου, βρίσκω την εκτίμισή τους λαθεμένη. Μηπως το λογιστικο προγραμμα που χρησιμοποιείς έχει κάποια bugs? Μηπως δεν ειναι καλα σεταρισμένο το συστημα απο πλευράς software? Δηλαδη drivers, ρυθμίσεις windows κλπ? Δώσε μεγαλύτερη βάση στις απαντήσεις του BlitzNikos παρά στις δικές μου. Ο συγκεκριμένος έχει σώσει πολύ κόσμο εδώ μέσα :)

Κοίτα, εγώ πιστεύω ότι κάτι φταίει με το πρόγραμμα αλλά επειδή ο ένας προγραμματιστης της εταιρείας έρχεται από το γραφείο θεωρώ ότι ξέρει τι μου λέει. Η εταιρεία είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα, αλλά πιθανόν να είναι κάτι που δε λύνουν και να το ρίχνουν εκεί. Όπως και να έχει την αναβάθμιση θα την κάνω για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα μου.  Θα αγοράσω άλλες 2 ίδιες, δηλαδή μια 8άρα vegance και μια xms, είδα ότι έχουν πέσει οι τιμές, 30 ευρώ η κάθε μία, και τέλος.. Περισυ παίζει να είχαν 60 η κάθε μία με το χαμό του bitcoin 

Επεξ/σία από Nikolas7_7
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Nikolas7_7 είπε

Κοίτα, εγώ πιστεύω ότι κάτι φταίει με το πρόγραμμα αλλά επειδή ο ένας προγραμματιστης της εταιρείας έρχεται από το γραφείο θεωρώ ότι ξέρει τι μου λέει. Η εταιρεία είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα, αλλά πιθανόν να είναι κάτι που δε λύνουν και να το ρίχνουν εκεί. Όπως και να έχει την αναβάθμιση θα την κάνω για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα μου.  Θα αγοράσω άλλες 2 ίδιες, δηλαδή μια 8άρα vegance και μια xms, είδα ότι έχουν πέσει οι τιμές, 30 ευρώ η κάθε μία, και τέλος.. Περισυ παίζει να είχαν 60 η κάθε μία με το χαμό του bitcoin 

Μια που είπες για bitcoin και μια που και τα οικονομικά είναι το πεδίο σου, ήθελα να σε ρωτήσω αν αξίζει τον κόπο να δημιουργήσεις ένα bitcoin. Η ερώτηση βέβαια είναι θεωρητική. Δε μπορώ να αγοράσω 100 κάρτες γραφικών και να τις βάλω να δουλεύουν μέσα σε θερμοκήπια! lol

Δηλαδη ένας που έχει καταφέρει να φτιάξει ένα bitcoin, μπορεί να αγοράσει κάτι με αυτό? Πως θα αγοράσει κάτι? Δέχονται οι τράπεζες συναλλαγές με κρυπτονόμισμα? Γιατι στην Κίνα τους έχει πιάσει "υστερία" να έχουν ολόκληρες φάρμες που να φτιάχνουν bitcoins?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, eksw8esmikos_parakentros είπε

Μια που είπες για bitcoin και μια που και τα οικονομικά είναι το πεδίο σου, ήθελα να σε ρωτήσω αν αξίζει τον κόπο να δημιουργήσεις ένα bitcoin. Η ερώτηση βέβαια είναι θεωρητική. Δε μπορώ να αγοράσω 100 κάρτες γραφικών και να τις βάλω να δουλεύουν μέσα σε θερμοκήπια! lol

Δηλαδη ένας που έχει καταφέρει να φτιάξει ένα bitcoin, μπορεί να αγοράσει κάτι με αυτό? Πως θα αγοράσει κάτι? Δέχονται οι τράπεζες συναλλαγές με κρυπτονόμισμα? Γιατι στην Κίνα τους έχει πιάσει "υστερία" να έχουν ολόκληρες φάρμες που να φτιάχνουν bitcoins?

Λογιστής είμαι, όχι παντογνωστης... Ειδικά αυτό που ρωτάς δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο μου, τουλάχιστον ακόμα.

Από εκεί και πέρα, εάν έχεις μονοκατοικία μεγάλη και θες να κάνεις σοβαρή επένδυση, βάλε ένα δυνατό πάνελ στην ταράτσα σου, στήσε μερικά pc, και βγάλε χρήμα από μηδενικό ρεύμα, πάρε και ένα ηλεκτρικό αμάξι, να αποσβεσεις σε 5 χρόνια και να κόβει χρήμα το bitcoin.. Και βαλε και αντλία θερμότητας για θέρμανση αν έχεις ρευστό.. Γενικά όλα θέλουν σοβαρό ψάξιμο, και σοβαρή επένδυση μετά 

Επεξ/σία από Nikolas7_7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...