Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, vaggelisdan είπε

CEID για προγραμματισμό, και γελάμε όλοι.. Εγώ στο ΕΚΠΑ Πληροφορικής (di uoa) ρίχνω 10 φορές την δουλεία σε προγραμματισμό, σε σχέση με φίλο ο οποίος είναι στο αντίστοιχο έτος CEID για την σχολή. 

Ενώ κάτι κυτταρικές βιολογίες, μαθήματα διδασκαλίας, ψυχολογία, οικονομικά και ιστορία τεχνολογίας... Προγραμματισμός.

Δημοσ.
Στις 29/6/2019 στις 7:41 ΜΜ, smanlol είπε

30-40;

πέρσι εγώ που έκανα το λάθος και έβαλα ΤΕΙ χαλκίδας 100+ άτομα είχε πρώτες μέρες για εγγραφή, αν και τα μόρια που θέλανε ήταν παρά πολύ λίγα

Και πού κολλάει αυτό με το πόσοι πληροφορικοί διορίζονται κάθε χρόνο στη δευτεροβάθμια;

Εγγραφή σε ΤΕΙ κλπ...Δεν κατάλαβα.

Δημοσ.
Στις 28/6/2019 στις 6:46 ΜΜ, smanlol είπε

Σκέφτομαι  να βάλω το πανεπιστήμιο Πειραιά επειδή άκουσα καλά πράγματα για αυτή την σχολή και εχει C++,

όμως γενικά δεν ξέρω τίποτα άλλο για σχόλες ρώτησα και τους καθηγητές μου και αυτή λίγα ξέρουν, ιδικά τώρα που εκαναν τα ΤΕΙ πανεπιστήμια

Εάν θέλεις να γίνεις προγραμματιστής, τσάμπα θα φας τα χρόνια σου και τα λεφτά των γονιών σου (ενοίκια, λεφτά για να περάσεις τον μήνα) στο πανεπιστήμιο. Όπως θα σου πούνε όλοι, προγραμματιστής μπορείς να γίνεις με ένα Η/Υ και μία σύνδεση στο internet. 

Εάν λοιπόν ο στόχος σου είναι να γίνεις προγραμματιστής, πήγαινε σε μία ιδιωτική σχολή που ειδικεύεται στον προγραμματισμό. Θα είναι μικρότερης διάρκειας, θα μάθεις προγραμματισμό αντί να μαθαίνεις μόνο σου (καμία πανεπιστημιακή σχολή δεν μαθαίνει προγραμματισμό), και θα βγεις στην αγορά εργασίας νωρίτερα (θα αρχίσεις να αποκτάς εμπειρία νωρίτερα από άλλους). 

Δημοσ.
Στις 2/7/2019 στις 8:33 ΠΜ, Salecon είπε

καμία πανεπιστημιακή σχολή δεν μαθαίνει προγραμματισμό

Καμία πανεπιστημιακή σχολή δε σου μαθαίνει προγραμματισμό (με tutorial/εργαστήρια), αλλά τελειώνοντας συγκεκριμένα τμήματα μαθαίνει κάποιος, σχεδόν σίγουρα, (και) να προγραμματίζει, εννοείται κυρίως μόνος του και με κάποια σημαντική βοήθεια από συμφοιτητές ίδιου ή καλύτερου επιπέδου.

Στο csd μαθαίνεις προγραμματισμό θες δε θες. Και να μη σου αρέσει ή να μην έχεις όρεξη, θα αναγκαστείς να μάθεις. Οι απόφοιτοι του τμήματος ξέρουν να προγραμματίζουν, γιατί αυτό κάνουν σχεδόν καθημερινά αρκετές ώρες. Το μεγαλύτερο ποσοστό, πολύ καλά. Το ίδιο, -έχω την άποψη- ισχύει και στο ceid. Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα τμήματα πληροφορικής στην Ελλάδα με αντίστοιχο υψηλό ποσοστό αποφοίτων όχι άσχετων στον προγραμματισμό.

Αναφέρομαι στο μέσο όρο και όχι σε ειδικές περιπτώσεις με κλίση και ταλέντο. Οπότε στην ερώτηση του θέματος η απάντηση -κατά την άποψή μου- δεν είναι κανένα τμήμα, αλλά σε συγκεκριμένα τμήματα.

Από την άλλη όπως σωστά λες, αν ο στόχος κάποιου είναι (μόνο) να μάθει να προγραμματίζει, εννοείται δεν είναι αναγκαίο να πάει σε πανεπιστήμιο ή και σε οποιαδήποτε άλλη σχολή. Εγώ πάντως προτείνω, αν κάποιος έχει το θεωρητικό υπόβαθρο και δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια, να πάρει όλο το πακέτο, ακόμη και αν τον ενδιαφέρει μόνο ο προγραμματισμός. Κάποια στιγμή, όλο και κάτι θα χρειαστεί από τα τριγύρω, ενώ μπορεί να βρει και άλλα ενδιαφέροντα.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, marios28 είπε

Από την άλλη όπως σωστά λες, αν ο στόχος κάποιου είναι (μόνο) να μάθει να προγραμματίζει, εννοείται δεν είναι αναγκαίο να πάει σε πανεπιστήμιο ή και σε οποιαδήποτε άλλη σχολή.

Ο στόχος κάποιου είναι αυτό που θέλει να κάνει όταν βγει στην αγορά εργασίας. Εάν ο στόχος, λοιπόν, είναι ο προγραμματισμός, τότε η επένδυση σε ΑΕΙ είναι η μη βέλτιστη επένδυση. Τόσο οικονομικά όσο και εργασιακά. 

Οικονομικά γιατί επενδύονται και χάνονται πολλά παραπάνω χρήματα (όσο σπουδάζεις και δεν εργάζεσαι, γράφεις μείον στο κοντέρ). Εργασιακά γιατί με άλλη επιλογή αποκτάται εργασιακή εμπειρία πιο γρήγορα. 

Οπότε, το επιχείρημα: 

Κάποια στιγμή, όλο και κάτι θα χρειαστεί από τα τριγύρω, ενώ μπορεί να βρει και άλλα ενδιαφέροντα.

είναι καλό για αυτούς που δεν τους απασχολεί η βέλτιση επιλογή για το επάγγελμα του προγραμματισμού, αλλά το να γνωρίζουν "τριγύρω" και "άλλα ενδιαφέροντα". 

Άρα, εάν κανείς θέλει να εργαστεί ως προγραμματιστής, τότε το να σπουδάσει σε σχολή επιστήμης υπολογιστών ή πληροφορικής είναι όχι καλή επιλογή. 

Το να σπουδάζεις επιστή υπολογιστών/πληροφορική και να θέλεις να γίνεις προγραμματιστής είναι.... χάσιμο χρόνου.

Όπως έχω γράψει και άλλου, είναι ακριβώς το ίδιο με το να σπουδάζεις μηχανολόγος μηχανικός και να στοχεύεις να γίνεις μηχανικός αυτοκινήτων. 

Δεν λέω, όλες οι δουλειές είναι καλές. Αλλά, αξίζει να χάσεις τόσα χρόνια για να γίνεις μηχανικός αυτοκινήτων; Φυσικά θα ξέρεις "τριγύρω και άλλα ενδιαφέροντα", αλλά αξίζει; 

Όλοι θα θέλανε να σπουδάσουν και να μάθουν "άλλα ενδιαφέροντα" αλλά, πρακτικά και ρεαλιστικά, δεν αξίζει να χάσεις τόσα χρόνια και τελικά να γίνεις "μηχανικός αυτοκινήτων" ενώ θα μπορούσες να γίνεις στον μισό χρόνο. Μόνο και μόνο για να ξέρεις "τριγύρω και άλλα ενδιαφέροντα". 

Βασικά, άλλο επιχείρημα υπάρχει πέρα το "τριγύρω", "άλλα ενδιαφέροντα" και τις γενικότητες όπως "ανάπτυξη πνεύματος/οριζόντων"; 

Γενικά, υπάρχει άλλη δικαιολογία πέρα από το κόμπλεξ του Έλληνα για απόκτιση ενός χαρτιού γιατί "ποτέ δεν ξέρεις" και 

Κάποια στιγμή, όλο και κάτι θα χρειαστεί

Α!  Ίσως το "τι θα πουν στην γειτονιά/χωριό". 

Επεξ/σία από Salecon
Επισκέπτης
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Salecon είπε

Ο στόχος κάποιου είναι αυτό που θέλει να κάνει όταν βγει στην αγορά εργασίας. Εάν ο στόχος, λοιπόν, είναι ο προγραμματισμός, τότε η επένδυση σε ΑΕΙ είναι η μη βέλτιστη επένδυση. Τόσο οικονομικά όσο και εργασιακά. 

Οικονομικά γιατί επενδύονται και χάνονται πολλά παραπάνω χρήματα (όσο σπουδάζεις και δεν εργάζεσαι, γράφεις μείον στο κοντέρ). Εργασιακά γιατί με άλλη επιλογή αποκτάται εργασιακή εμπειρία πιο γρήγορα. 

Οπότε, το επιχείρημα: 

είναι καλό για αυτούς που δεν τους απασχολεί η βέλτιση επιλογή για το επάγγελμα του προγραμματισμού, αλλά το να γνωρίζουν "τριγύρω" και "άλλα ενδιαφέροντα". 

Άρα, εάν κανείς θέλει να εργαστεί ως προγραμματιστής, τότε το να σπουδάσει σε σχολή επιστήμης υπολογιστών ή πληροφορικής είναι όχι καλή επιλογή. 

Το να σπουδάζεις επιστή υπολογιστών/πληροφορική και να θέλεις να γίνεις προγραμματιστής είναι.... χάσιμο χρόνου.

Όπως έχω γράψει και άλλου, είναι ακριβώς το ίδιο με το να σπουδάζεις μηχανολόγος μηχανικός και να στοχεύεις να γίνεις μηχανικός αυτοκινήτων. 

Δεν λέω, όλες οι δουλειές είναι καλές. Αλλά, αξίζει να χάσεις τόσα χρόνια για να γίνεις μηχανικός αυτοκινήτων; Φυσικά θα ξέρεις "τριγύρω και άλλα ενδιαφέροντα", αλλά αξίζει; 

Όλοι θα θέλανε να σπουδάσουν και να μάθουν "άλλα ενδιαφέροντα" αλλά, πρακτικά και ρεαλιστικά, δεν αξίζει να χάσεις τόσα χρόνια και τελικά να γίνεις "μηχανικός αυτοκινήτων" ενώ θα μπορούσες να γίνεις στον μισό χρόνο. Μόνο και μόνο για να ξέρεις "τριγύρω και άλλα ενδιαφέροντα". 

Βασικά, άλλο επιχείρημα υπάρχει πέρα το "τριγύρω", "άλλα ενδιαφέροντα" και τις γενικότητες όπως "ανάπτυξη πνεύματος/οριζόντων"; 

Γενικά, υπάρχει άλλη δικαιολογία πέρα από το κόμπλεξ του Έλληνα για απόκτιση ενός χαρτιού γιατί "ποτέ δεν ξέρεις" και 

Θεωρητικά τα λέτε πολύ καλά παρ' όλα αυτά:

θα χαρώ πολύ να μου πείτε πόσες στις 100 αγγελίες δεν ζητάνε πτυχίο.

Δημοσ.

Η ερώτηση του θέματος δεν είναι πώς γίνεται κάποιος προγραμματιστής (πιο γρήγορα). Ούτε έχει σχέση με επαγγελματική αποκατάσταση. Η ερώτηση είναι από ποια τμήματα βγαίνει κάποιος σχετικός στον προγραμματισμό. Αυτά που γράφεις είναι εκτός θέματος. 

Ο άνθρωπος θέλει να σπουδάσει επιστήμη υπολογιστών/πληροφορική και ταυτόχρονα να μάθει καλό προγραμματισμό. Πού είναι το πρόβλημα. Θετικό το βλέπω εγώ.

1 ώρα πριν, Salecon είπε

Αλλά, αξίζει να χάσεις τόσα χρόνια για να γίνεις μηχανικός αυτοκινήτων; Φυσικά θα ξέρεις "τριγύρω και άλλα ενδιαφέροντα", αλλά αξίζει; 

Όπως αναφέρεται δεν είπε ότι θέλει να γίνει -ντε και καλά- προγραμματιστής. Όταν με το καλό τελειώσει μπορεί να γίνει.. Σ αυτό πού είναι το πρόβλημα και γιατί να μην αξίζει;  Δεν υπάρχουν λύσεις για τα πάντα στο stackoverflow ή στα tutorials. Αν τα τριγύρω σε φέρουν σε πλεονεκτική θέση και σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις από το «σωρό» αξίζει. 

1 ώρα πριν, Salecon είπε

Και αυτό τι σχέση έχει με το θέμα;

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, marios28 είπε

Η ερώτηση του θέματος δεν είναι πώς γίνεται κάποιος προγραμματιστής (πιο γρήγορα). Ούτε έχει σχέση με επαγγελματική αποκατάσταση. Η ερώτηση είναι από ποια τμήματα βγαίνει κάποιος σχετικός στον προγραμματισμό. Αυτά που γράφεις είναι εκτός θέματος. 

Είναι εκτός θέματος για κάποιον που δεν έχει μάθει να ακούει αντίθετη άποψη με επιχειρήματα. Εάν δεν θέλεις να γράφεις εσύ off topic, μπορείς να απαντήσεις με επιχειρήματα και όχι γενικολογίες τύπου "άλλα ενδιαφέροντα" και "τριγύρω". 

Ο άνθρωπος θέλει να σπουδάσει επιστήμη υπολογιστών/πληροφορική και ταυτόχρονα να μάθει καλό προγραμματισμό.

Ο άνθρωπος δεν είπε τι θέλει να σπουδάσει. Αυτό που γράφεις το υποθέτεις. Θα ήταν καλό για εσένα να μην χρησιμοποιείς ως δεδομένο μία δική σου υπόθεση. 

Όπως αναφέρεται δεν είπε ότι θέλει να γίνει -ντε και καλά- προγραμματιστής. Όταν με το καλό τελειώσει μπορεί να γίνει.. Σ αυτό πού είναι το πρόβλημα και γιατί να μην αξίζει;  Δεν υπάρχουν λύσεις για τα πάντα στο stackoverflow ή στα tutorials. Αν τα τριγύρω σε φέρουν σε πλεονεκτική θέση και σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις από το «σωρό» αξίζει. 

Το να είσαι overqualified είναι εξίσου λάθος με το να είσαι underqualified.  Εάν θέλεις να γίνεις προγραμματιστής, τότε το να σπουδάσεις κάτι άλλο είναι χάσιμο χρόνου. Γενικά, το επιχείρημα είναι:

Θέλω να σπουδάσω/γίνω το Χ, ας πάω να σπουδάσω το Υ

Φυσικά και όλοι θα θέλανε να έχουν έναν μηχανολόγο ως μηχανικό για το αμάξι τους, αλλά αυτό δεν είναι το βέλτιστο. Όπως και όλοι θα θέλανε να έχουν έναν οδηγό αγώνων ως ταξιτζή ή να τους παίρνει αίμα ένας γιατρός και όχι μία νοσοκόμα. 

Τα παραπάνω καταστρατηγούν όχι μόνο τον υγιή καταμερισμό εργασίας αλλά και πολλά άλλα που δεν πιστεύω ότι μπορώ να τα παραθέσω όλα. Θέλω να ελπίζω όμως ότι υπάρχει η αντίληψη για να γίνουν κατανοητά. 

Δηλαδή, ένας που έχει σπουδάσει επιστήμη των υπολογιστών φυσικά και μπορεί να προγραμματίσει. Το να σπουδάσεις όπως επιστήμη υπολογιστών για να γίνεις προγραμματιστής είναι το πρόβλημα. Πόσο μάλλον δε όταν αυτό γίνεται με γνώμονα το 

Αν τα τριγύρω σε φέρουν σε πλεονεκτική θέση και σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις από το «σωρό» αξίζει. 

Γιατί αυτό είναι μία στρεβλή θεώρηση της πραγματικότητας (στην Ελλάδα κυρίως) που μόνο κακό φέρνει σε όσους όντως ασχολούνται με την επιστήμη των υπολογιστών και δεν θέλουν να γινουν προγραμματιστές. 

Δηλαδή,

"τράβα σπούδασε και φάε τα χρόνια σου απλά και μόνο για να έχεις τριγύρω γνώσεις. "

versus

"τράβα και σπούδασε αυτό που θέλεις να κάνεις και όχι κάτι άλλο, και άρχισε να αποκτάς εμπειρία και να γίνεσαι καλύτερος πιο γρήγορα από τους άλλους"

15 ώρες πριν, toixo toixo είπε

Θεωρητικά τα λέτε πολύ καλά παρ' όλα αυτά:

θα χαρώ πολύ να μου πείτε πόσες στις 100 αγγελίες δεν ζητάνε πτυχίο.

Ποιος είπε "χωρίς πτυχίο"; 

Αυτό που λέω είναι να πάει κανείς σε μία από τις τόσες άλλες (ιδιωτικές ή μη) σχολές που μαθαίνουν ακριβώς αυτό που θέλει ο OP. Προγραμματισμό. 

Δηλαδή, εγώ λέω

εάν θέλεις να σπουδάσεις προγραμματισμό, πήγαινε και σπούδασε προγραμαμτισμό

Μερικοί λένε:

Εάν θέλεις να σπουδάσεις προγραμματισμό, πήγαινε και σπούδασε κάτι άλλο για πιο πολύ χρόνο επειδή θα έχεις γνώσεις από "τριγύρω" και "άλλα ενδιαφέροντα"

Πώς ακριβώς είναι λογικό αυτό; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λείπαμε που δεν απάντησα αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω τι ακριβώς θέλω να κάνω στην ζωή μου σαν δουλεία , σίγουρα ξέρω ότι μου αρέσει προγραμματισμός αλλά και τα δίκτυα για αυτό θέλω να περάσω σε πανεπιστήμιο γιανά μάθω πάνω κάτω πως είναι το θέμα και τι να περιμένω .

Δεν λέω καλό είναι να ξέρω ότι μπορώ να γίνω πχ προγραμματιστής στο μισό χρόνο αλλά στην ζωή τυχαίνει να υπάρχουν δουλείες που θα μας ενδιαφέρουν περισσότερο και μετά το καταλαβαίνουμε, εγώ απλά θέλω να δω τι επιλογές έχω από σχόλες στην Αθήνα που να μην είναι χάλια πχ το καινούριο ΠΑΔΑ που δημιουργήθηκε άκουσα ότι δεν γίνεται μάθημα.

Απλα δεν θελω να κανω το λαθος και να μπω σε μια σχολη που δεν αξιζει και θα πρεπει να την ανεχομε για 4 χρονια,

edit: και όταν λέω σχολή που δεν αξίζει λέω για μια σχολή που δεν γίνεται μάθημα, έχει γτπ γραμματεία, καθηγητές που δεν ενδιαφέρονται επειδή τα είδα και τα τρία αυτά στο ΤΕΙ Χαλκίδας μηχανικών αυτοματισμού που πήγαινα πέρσι

Επεξ/σία από smanlol
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Salecon είπε

Δηλαδή, εγώ λέω

εάν θέλεις να σπουδάσεις προγραμματισμό, πήγαινε και σπούδασε προγραμαμτισμό

Μερικοί λένε:

Εάν θέλεις να σπουδάσεις προγραμματισμό, πήγαινε και σπούδασε κάτι άλλο για πιο πολύ χρόνο επειδή θα έχεις γνώσεις από "τριγύρω" και "άλλα ενδιαφέροντα"

Πώς ακριβώς είναι λογικό αυτό; 

Δεν είναι λογικό. Αλλά πού το είδες αυτό; 

Η αρχική ερώτηση ήταν: Ποια πανεπιστήμια αξίζουν για προγραμματισμό... 

Εγώ πρότεινα συγκεκριμένα τμήματα στη συγκεκριμένη ερώτηση.

Εσύ είπες την άποψή σου ότι καμία παν/κη σχολή δε σε μαθαίνει προγραμματισμό και έγραψες και άλλα (εκτός θέματος) που δε διαφωνώ.

Στο συγκεκριμένο σου απάντησα ότι αυτό που γράφεις δεν ισχύει και ότι κάποιος στα συγκεκριμένα τμήματα θα μάθει καλό προγραμματισμό (θέλει δε θέλει), αφού η καλή γνώση αυτού είναι προ απαιτούμενη για την επιτυχή παρακολούθηση των περισσότερων μαθημάτων. 

Από 'κει και πέρα αν εσύ δε συμφωνείς ότι προγραμματίζοντας (projects/ασκήσεις) για "τα τριγύρω"  (πληροφοριακά συστήματα, δίκτυα επικοινωνιών, αρχιτεκτονική υπολογιστών, μηχανική μάθηση, λειτουργικά συστήματα, μεταγλωττιστές, διαδικτυακοκεντρικός προγραμματισμός, κατανεμημένα/παράλληλα συστήματα,  κ.τ.λ.) είναι άχρηστος χρόνος και είναι προτιμότερο να μαθαίνει κανείς στο YouTube ή στο Udemy τις εποχιακές τεχνολογίες..., δεκτό. Ούτως ή άλλως πάντως αυτό θα κάνει και στο πανεπιστήμιο για να μάθει προγραμματισμό. Δε χάνει κάτι.

Εγώ προτείνω (σαφέστατα/χωρίς ενδοιασμό) τον πρώτο δρόμο (ακόμη και αν ο στόχος κάποιου 20χρονου είναι να γίνει προγραμματιστής), εφόσον υπάρχει χρόνος, θεωρητικό background, δυνατότητες και φυσικά οικονομική δυνατότητα. Αν και το τελευταίο λύνεται, καθώς σε κάποια πανεπιστήμια οι φοιτητές είναι σε θέση να εργάζονται σε ερευνητικά projects του πανεπιστημίου (στην Κρήτη αρκετοί επιλέγουν να εργάζονται στο ΙΤΕ).

Εκτός αυτού στις ιδιωτικές σχολές πόσο κοστίζουν τα δίδακτρα; Και εκεί δε θα πληρώσει;

Δε θα αναλύσω τους λόγους που είναι προτιμότερη η σφαιρική άποψη των πραγμάτων, ακόμη και αν κάποιος αποφασίσει ότι θέλει να γίνει προγραμματιστής.

Και ένα τελευταίο για τα... ενδιαφέροντα, γιατί δεν έγινα κατανοητός. Είναι δυνατόν κάποιος 20χρονος να έχει αποφασίσει ότι του αρέσει ο προγραμματισμός. Στην πορεία όμως είναι πιθανό να το μετανιώσει και να αποφασίσει ότι δεν του ταιριάζει. Πηγαίνοντας σε μια ιδιωτική σχολή (αυτό που προτείνεις), αναγκαστικά θα μείνει με αυτό. Στο πανεπιστήμιο θα είναι σε θέση να επιλέξει ό,τι του αρέσει (π.χ. δίκτυα, πληροφοριακά συστήματα κ.τ.λ.)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@SaleconΠόσοι 18άριδες με το που τελειώσουν το σχολείο, ξέρουν ακριβώς τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους; Πιστεύω πως είναι ελάχιστοι. Με αυτό ως δεδομένο, δεν θεωρώ σπατάλη τα 4 (ή 5) χρόνια του Πανεπιστημίου. Είναι προτιμότερο να «χάσει» αυτά τα χρόνια, παρά να βαράει το κεφάλι του στον τοίχο γιατί τελικά δεν του αρέσει και τόσο ο προγραμματισμός (μελλοντικά).

Ο κατασταλαγμένος νέος που θέλει να γίνει προγραμματιστής (και μόνο αυτό), μάλλον δεν θα ζητούσε εδώ απόψεις.

Επεξ/σία από jimmy213
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω τι ακριβώς μαθαίνει ένας προγραμματιστής, που δε βγαίνει από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, πχ ένα ΙΕΚ. Ή μάλλον καλύτερα, τι δε μαθαίνει.

Καλό θα ήταν να μας πει κάποιος.

Έχω την εντύπωση όμως ότι ο απόφοιτος από ΑΕΙ, ΤΕΙ, έχει μεγαλύτερη ευχέρεια να πιάσει πληκτρολόγιο για να γίνει καλύτερος. Αμφιβάλλω όμως για τον έτοιμο προγραμματιστή, αν θα πιάσει βιβλία ή έστω θεωρία αλγορίθμων σε βίντεο για να γίνει καλύτερος.

Και μάλιστα αν έχει πιάσει δουλειά, ακόμα πιο δύσκολο το βλέπω.

Επεξ/σία από Lanike71
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Salecon είπε

α) Δεν κάνεις προγραμματισμό σε αυτά που λες.... 

Το να γράφεις λίγες γραμμές κώδικα ….

Έχεις λανθασμένη εντύπωση. Καλό είναι να μείνεις στην άποψή σου για την ιδιωτική σχολή  ή για τη δική σου σχολή/τμήμα ή να ενημερωθείς περισσότερο και να μη γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν γενικά. 

Και ποια η διαφορά; Η ιδιωτική σχολή τι θα σου προσφέρει παραπάνω; Ένα χαρτί πιστοποίησης; Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με.

Επίσης, εάν σπούδασες επιστήμη υπολογιστών και κατέληξες προγραμματιστής, πάλι βλακεία έκανες. 

Σπούδασα ναι επιστήμη υπολογιστών. Αναγκαστικά έμαθα και εγώ προγραμματισμό όπως και σχεδόν όλοι οι άλλοι. Δεν κατέληξα προγραμματιστής, αλλά προγραμματίζω. Μου αρέσει. Ελπίζω να μη σε χαλάει.

Αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Ποια/ες ιδιωτική/ες σχολή/ες προτείνεις και πόσα είναι τα δίδακτρα για να κρίνει όποιος ενδιαφέρεται μόνος του. 

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εν έτη 2019 μιλάμε ακόμα για συγκρίσεις πανεπιστημιων ποιος μαθαίνει καλύτερο προγραμματισμο?? Οκ μπορεί να υπάρχουν κάποιοι κάλοι καθηγητές αλλά μέχρι εκιε. προγραμματισμο μόνος θα μάθεις και σε συνδυασμό με δουλειά που θα βλέπεις πρότζεκτ παράγωγης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω ότι υπάρχει σχολή που καθαυτό θα αναλάβει να πάρει κάποιον και να τον φέρει στην αγορά εργασίας σαν έτοιμο προγραμματιστή..

Η κάθε σχολή έχει ας πούμε μια εσωτερική φιλοσοφία/κατεύθυνση γιαυτό υπάρχει και μια διαφοροποίηση στην "ποσότητα".... αυτό που προσφέρει είναι να σου δώσει κάποιες βάσεις ώστε αν έχεις το μεράκι/διάθεση/ικανότητα να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Το να τελειώσεις μια σχολή (σχεδόν οποιαδήποτε) είναι απλώς θέμα αποφασιστικότητας και απλώς να στρωθείς...όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες και απλώς ψάχνουμε για φταίχτες όταν αντί να διαβάζεις έκοβες βόλτες....

Απλώς μπες σε μια σχολή τελείωσε την, και μετά το συζητάμε....εαν ας πούμε έχασες και 1 χρόνο σε άσχετα μαθήματα ...δεν έγινε και τίποτα...

Απο εκεί και πέρα :

• Πολλοί τελειώνουν μια σχολή και δεν ξέρουν τα βασικά ...απλώς έχουν μείνει σε μια θεωρία...έτυχε και διάβασαν και αυτά που έπεσαν στο "πρακτικό" και αυτό ήταν άλλο...την επομένη απλώς έχουν σβύσει απο τον εγκέφαλο τους αν δεν ήταν αυτό που θέλαν να κάνουν
  • Παιδιά απο λιγότερο διαφημισμένες σχολές αποδείχτηκαν μεγάλα "κεφάλια" με γνώσεις/όρεξη...και ότι άλλο χρειάζεται για να δείξεις την αξία σου..εν αντιθέσει με άτομα με βαριά χαρτια΄(μεταπτυχιακά και δεν συμμαζεύεται)...απλώς μείναν σε μια θεωρία και αυτό ήταν όλο.
  • Σαν Προγραμματιστής ξεκίνησα αυτοδίδακτος ...όταν πήγα στο ΕΑΠ αρκετά μου φάνηκαν ανούσια και χαζά...τώρα που έχω τελειώσει αν και δεν θυμάμαι ίσως τίποτα περισσότερο απο τις επικεφαλίδες....προσωπικά θεωρώ ότι με έχει ανεβάσει σε άλλο επίπεδο.
  • Αν δεν μπείς στην δουλειά ...να αρχίσεις να υπάρχουν απαιτήσεις πάνω απο το κεφάλι σου δεν το καταλαβαίνεις...εκεί είναι που οι θεωρίες πάνε περίπατο.....δες τους Ινδούς που είναι μια χώρα με 1Δις άτομα και θεωρείται δύναμη στον κόσμο των Υπολογιστών (προγραμματιστές) ...και έχουν τελειώσεις όλοι πανεπιστήμια και υποτίθεται χαρτιά και πιστοποιήσεις και είναι και ενωμένοι...και ....και ....για κάνε μια βόλτα στα διάφορα forum να δεις "πόσα απίδια έχει ο σάκος"...με 1 Sir είναι όλη την ώρα και περιμένουν να τους πάρεις απο το χεράκι και να τους κουνήσεις το έρμο το ποντίκι μπας και βγάλουν άκρη....και αυτό ισχύει και σε άλλες περιπτώσεις και από άλλες χώρες απλώς δεν έχουν τόσο λαό...απο τίτλους και πιστοποιήσεις με τον κουβά...να βλέπεις τίτλους σιδηρόδρομο και να τρέμει να κάνει 1 INSERT σε μια βάση....

Οπότε ...no αγχος...απλώς μπες σε μια σχολή και μετά βλέπουμε...και έαν έκανες 1 εξάμηνο προγραμματισμό λιγότερο απο την άλλη σχολή δεν έγινε και τίποτα....στο χέρι σου είναι να φας 1-2 βδομάδες στο σπιτάκι σου και να αναπληρώσεις τα κενά...αρκεί να το θες...

Επεξ/σία από masteripper
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...