Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι  να βάλω το πανεπιστήμιο Πειραιά επειδή άκουσα καλά πράγματα για αυτή την σχολή και εχει C++,

όμως γενικά δεν ξέρω τίποτα άλλο για σχόλες ρώτησα και τους καθηγητές μου και αυτή λίγα ξέρουν, ιδικά τώρα που εκαναν τα ΤΕΙ πανεπιστήμια

Επεξ/σία από smanlol
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το μόνο καλύτερο που έχει η πληροφορική του  ΠΑΠΕΙ είναι ότι σου δίνει παιδαγωγική επάρκεια (σκανδαλωδώς μόνο αυτό!!) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, toixo toixo είπε

Το μόνο καλύτερο που έχει η πληροφορική του  ΠΑΠΕΙ είναι ότι σου δίνει παιδαγωγική επάρκεια (σκανδαλωδώς μόνο αυτό!!) 

Χαχαχαχα μάλιστα τώρα πραγματικά δεν ξέρω τι να βάλω, το πολύ να παίξω κινο στο τέλος με της σχόλες Αθηνάς

🤣

7 λεπτά πριν, marios28 είπε

CSD Κρήτης ή CEID Πάτρας. Λόγω ΙΤΕ προτείνω Κρήτη. 

Α ναι ξέχασα να βάλω πανεπιστήμια Αθηνάς, δεν είμαι σε κατάσταση να μετακομίσω εκτός Αθηνάς

Επεξ/σία από smanlol
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

CSD Κρήτης και CEID Πάτρας. Το κακό και με τα δύο είναι η πόλη, που δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες που έχει η Αθήνα για meetups, συνέδρια και εκδηλώσεις γύρω από την πληροφορική. Ήταν και το ΤΕΙ Αθήνας μέσα αλλά τώρα τα έκαναν σαν τα μούτρα τους με το ΠΑ.Δ.Α.

Επειδή είπες Αθήνα, αν μία στο εκατομμύριο σε ενδιαφέρει να κάνεις και master μαζί με το πτυχίο σου, άντε στο ΠΑ.Δ.Α., εγώ λέω ότι τα έκαναν σαν τα μούτρα τους επειδή η μετάβαση ήταν πολύ rough και πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Ευελπιστώ ότι θα αλλάξουν αλλά ακόμα είναι πολύ meh απο πλευρά οργάνωσης. Ευτυχώς το περιεχόμενο και πολλοί καθηγητές είναι κομπλέ, άρα αξίζει αλλά μόνο αν θες να φας 5 χρόνια. Αν όχι, εγώ θα πήγαινα ΟΠΑ.

Επεξ/σία από Dinos_12345
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

CSD Κρήτης και CEID Πάτρας. Το κακό και με τα δύο είναι η πόλη, που δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες που έχει η Αθήνα για meetups, συνέδρια και εκδηλώσεις γύρω από την πληροφορική. Ήταν και το ΤΕΙ Αθήνας μέσα αλλά τώρα τα έκαναν σαν τα μούτρα τους με το ΠΑ.Δ.Α.

Επειδή είπες Αθήνα, αν μία στο εκατομμύριο σε ενδιαφέρει να κάνεις και master μαζί με το πτυχίο σου, άντε στο ΠΑ.Δ.Α., εγώ λέω ότι τα έκαναν σαν τα μούτρα τους επειδή η μετάβαση ήταν πολύ rough και πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Ευελπιστώ ότι θα αλλάξουν αλλά ακόμα είναι πολύ meh απο πλευρά οργάνωσης. Ευτυχώς το περιεχόμενο και πολλοί καθηγητές είναι κομπλέ, άρα αξίζει αλλά μόνο αν θες να φας 5 χρόνια. Αν όχι, εγώ θα πήγαινα ΟΠΑ.

Ε τώρα δεν έχω πρόβλημα με το διάβασμα αλλά τι είναι το master πάνω κάτω; έχει καμία αξία στην αγορά στην Ελλάδα η γενικά στο εξωτερικό;

EDIT: Α καλά το μεταπτυχιακό είναι τώρα το βρήκα

Επεξ/σία από smanlol
Δημοσ.
Μόλις τώρα, smanlol είπε

Ε τώρα δεν έχω πρόβλημα με το διάβασμα αλλά τι είναι το master πάνω κάτω; έχει καμία αξία στην αγορά στην Ελλάδα η γενικά στο εξωτερικό;

EDIT: Α καλά το μεταπτυχιακό είναι τώρα το βρήκα

Δεν ξέρω αν έχει ίδια αξία με το κανονικό μεταπτυχιακό, Master το ένα, Master και το άλλο, αλλά είναι ένα πλεονέκτημα αν θες να πας για ακαδημαϊκή καριέρα μετά, καθώς μπορείς να πας καρφί για διδακτορικό. Γενικά σαν προγραμματιστής, δύσκολα θα σου πάρει δουλειά κάποιος άλλος μόνο από το πτυχίο, δεν είναι τόσο σημαντικό το που το έχεις κάνει αλλά το ότι το έχεις κάνει.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, smanlol είπε

Α ναι ξέχασα να βάλω πανεπιστήμια Αθηνάς, δεν είμαι σε κατάσταση να μετακομίσω εκτός Αθηνάς

Για Αθήνα: Τμήμα πληροφορικής καποδιστριακού (di.uoa) ή τμήμα πληροφορικής οικονομικού πανεπιστημίου (dept.aueb). 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, toixo toixo είπε

Εντάξει, παλιά γνωστή ιστορία με υπουργό...

Αλλιώς, κάνεις μία ΑΣΠΑΙΤΕ (αν τη λένε ακόμα έτσι) και λήγει το θέμα. Το χρήμα να κινείται λέμε...

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Αλλιώς, κάνεις μία ΑΣΠΑΙΤΕ (αν τη λένε ακόμα έτσι) και λήγει το θέμα. Το χρήμα να κινείται λέμε...

Δε χρειάζεται. Σε κάποια τμήματα πληροφορικής -θετικών επιστημών γενικότερα- και ίσως σε όλα πλέον, προσφέρεται πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας κατά τη διάρκεια των σπουδών. Αν θέλει κάποιος το παρακολουθεί. Εννοείται extra ταλαιπωρία, αλλά σαφώς λιγότερη από το να να πάει αλλού. 

https://www.csd.uoc.gr/CSD/index.jsp?content=announcements&ann=188

https://www.aueb.gr/el/content/το-οπα-συνεχίζει-και-φέτος-το-πρόγραμμα-σπουδών-παιδαγωγικής-και-διδακτικής-επάρκειας-το

http://www.di.uoa.gr/undergraduate/coursesnew

Δημοσ.
1 ώρα πριν, marios28 είπε

Δε χρειάζεται. Σε κάποια τμήματα πληροφορικής -θετικών επιστημών γενικότερα- και ίσως σε όλα πλέον, προσφέρεται πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας κατά τη διάρκεια των σπουδών. Αν θέλει κάποιος το παρακολουθεί. Εννοείται extra ταλαιπωρία, αλλά σαφώς λιγότερη από το να να πάει αλλού. 

https://www.csd.uoc.gr/CSD/index.jsp?content=announcements&ann=188

https://www.aueb.gr/el/content/το-οπα-συνεχίζει-και-φέτος-το-πρόγραμμα-σπουδών-παιδαγωγικής-και-διδακτικής-επάρκειας-το

http://www.di.uoa.gr/undergraduate/coursesnew

Εντάξει, θετικό και αυτό που λες και πάλι καλά που υπάρχει.

Αλλά η ύπαρξη ανώφελη, αν παίρνουν 30-40 πληροφορικούς το χρόνο σε σχολεία.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Δίκιο έχεις. Ας το δούμε ως άλλη μία επιλογή για τους απόφοιτους πληροφορικής καθώς η εκπαίδευση -για αυτούς- εναλλακτική και συνήθως όχι η πρώτη επιλογή είναι. Ιδίως όπως είναι η κατάσταση σήμερα.

Γενικά το κλίμα δεν είναι καλό στην εκ/ση και κάθε χρόνο χειροτερεύει, συγκεκριμένα η πληροφορική είναι υποβαθμισμένη στην π/θμια, δ/θμια εκ/ση, με εξαίρεση τα ΕΠΑΛ αν και εκεί υπάρχουν άλλου τύπου προβλήματα, ενώ η ζήτηση στον ιδιωτικό τομέα (Ελλάδα η εξωτερικό) είναι υψηλή για το χώρο.

Οπότε όντως ανώφελη η ύπαρξη, αλλά δε χάνει κανείς τίποτα να την έχει ως επιλογή, από τη στιγμή που δεν κοστίζει και ιδιαίτερα σε χρόνο... απ' ό,τι φαίνεται. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Lanike71 είπε

30-40;

πέρσι εγώ που έκανα το λάθος και έβαλα ΤΕΙ χαλκίδας 100+ άτομα είχε πρώτες μέρες για εγγραφή, αν και τα μόρια που θέλανε ήταν παρά πολύ λίγα

Δημοσ.

CEID για προγραμματισμό, και γελάμε όλοι.. Εγώ στο ΕΚΠΑ Πληροφορικής (di uoa) ρίχνω 10 φορές την δουλεία σε προγραμματισμό, σε σχέση με φίλο ο οποίος είναι στο αντίστοιχο έτος CEID για την σχολή. 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, vaggelisdan είπε

CEID για προγραμματισμό, και γελάμε όλοι.. Εγώ στο ΕΚΠΑ Πληροφορικής (di uoa) ρίχνω 10 φορές την δουλεία σε προγραμματισμό, σε σχέση με φίλο ο οποίος είναι στο αντίστοιχο έτος CEID για την σχολή. 

Μαξ 2ο έτος να φανταστώ;

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...