Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι σε νοιάζουν τα FEC; Αυτά διορθώθηκαν από το router και δεν επηρέασαν καθόλου την ταχύτητα. Και τα FEC λίγα είναι, αν εξακολουθεί να σε νοιάζει ως νούμερο. Δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τέτοια πτώση συγχρονισμού.

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, pogchamp είπε

Σίγουρα μελλοντικά είναι επένδυση. Αλλά την δεδομένη στιγμή όπως είπα στον συναγερμό πιάνω 24 απο τα 35 της κολώνας. Θα βοηθήσει άραγε να ανέβει το 24 πιο πάνω αφού τα πρώτα 30 μέτρα γίνουν καλύτερο καλώδιο?

Αν αλλάξεις όλο το καλώδιο θα πιάσεις άνετα τα 35 που δίνει στην κολώνα. Αν αλλάξεις το μισό μπορεί να δουλέψει, μπορεί και όχι.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, elorant είπε

Αν αλλάξεις όλο το καλώδιο θα πιάσεις άνετα τα 35 που δίνει στην κολώνα. Αν αλλάξεις το μισό μπορεί να δουλέψει, μπορεί και όχι.

Θα ήθελα να μπορούσα να αλλάξω όλο το καλώδιο αλλά ο ηλεκτρολόγος που έκανε την εγκατάσταση του 2001 ήταν τέρμα βλάκας και δεν έβαλε σπιράλ για να μπορεί κάποιος να αλλάξει εύκολα τα πάντα. Οπότε λέω μήπως αν ένα μεγάλο κομμάτι αντικατασταθεί με utp γίνει κάτι.... Εξωτερικά καλώδια δεν θέλουν οι γονείς οπότε..

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τράβα καλώδιο περιμετρικά ρε αδερφέ. Όλοι αυτό έχουμε κάνει σε παλιές πολυκατοικίες.

Δημοσ.

παντως αμα πιανουν τα χερια σου απο το καλωδιο που βλεπω στην πριζα μπορεις να στειλεις απευθειας την πρωτη γραμμη στο μοντεμ και μετα πισω στο συναγερμο τηλφωνα κλπ το πιο πιαθνο που στην ριχνει τοσο πολυ θα ειναι οτι ο συναγερμος βγαινει αφυλτραριστος και δημιουργεις παρα πολλες παρεμβολες αυτο που μπορεις να δοκιμασεις ειναι το εξης αλλα πρεπει να πιανουν τα χερακια

πχ

το καλωδιο στην πριζα εχει 4 καλωδιακια μεσα μεχρι τωρα εσυ απο τα 4 θες τα 2 για να παιξει ιντερνετ και τηλεφωνια σε ολο το σπιτι στην πριζα του δωματιου σου πχ που θα οριστει ως κεντρικη πριζα θα βγαλεις τα δυο πλαινα καλωδιακια το τηλεφωνο 99.9% στην πριζα θα συνεχισει να δουλευει κανονικα στα δυο αυτα καλωδια βαζεις ενα κλιπ τηλεφωνικο το κουμπωνεις κανονικα πανω στο μοντεμ στην υποδοχη λινε μετα στο phone 1 του μοντεμ βαζεις ενα καλωδιο το οποιο το κουμπωνεις πανω την πριζα κανονικα.

μετα πας κατω εκει που λες οτι ειναι ο συναγερμος και τα τηλεφωνικα καλωδια βγαζεις ολα τα τηλεφωνικα καλωδια και κανεις το εξης το καλωδιο που ερχετε απο τη μερια του οτε περνεις της ακρες και αφου βρεις πιο καλωδιο παει στο δωματιο σου ενωνεις τα δυο καλωδιο στο κιτρινο και το ασπρό μονο  μετά απο το καλωδιο που ερχετε απο το δωματιο σου το κοκκινο και το μαυρο το κουμπωνεις στο line του συναγερμου και στην εξοδου του συναγερμου κουμπωνεις ολα τα αλλα καλωδια οπως ηταν πριν αυτο βεβαια προυποθετει οτι εχεις ξερω γω χ πριζες και χ αντιστοιχα καλωδια κατω στο κεντρικο κουτί.Αλλά γενικά συναγερμός και Voip δεν.

Μετά απλά αμα δεν γινεται αυτο τραβας καλωδιο περημετρικα του σπιτιου απο κηπους κλπ προστατευμενο καλα και μεσα στο σπιτι το περνας σε καναλακι που θα βαψεις και δεν θα φαινεται τιποτα θα ειναι σαν να μην υπαρχει

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, soteras είπε

παντως αμα πιανουν τα χερια σου απο το καλωδιο που βλεπω στην πριζα μπορεις να στειλεις απευθειας την πρωτη γραμμη στο μοντεμ και μετα πισω στο συναγερμο τηλφωνα κλπ το πιο πιαθνο που στην ριχνει τοσο πολυ θα ειναι οτι ο συναγερμος βγαινει αφυλτραριστος και δημιουργεις παρα πολλες παρεμβολες αυτο που μπορεις να δοκιμασεις ειναι το εξης αλλα πρεπει να πιανουν τα χερακια

Έχει κανονικά φίλτρο και αυτός, απλά όπως είπα, υπάρχει καλώδιο μέχρι το router που διασχίζει την αυλή και είναι σίγουρα 50μ. Είναι απλό παλιό τηλεφωνικό, με 2 ζευγάρια. Στο ένα είναι το δικό μου τηλ, και στο άλλο του θείου από δίπλα. Οι 2 γραμμές πολύ πιθανό να έχουν μεγάλο crosstalk καθώς δεν είναι twisted pairs αλλά απλό καλώδιο.

Δημοσ.
Στις 30/6/2019 στις 8:13 ΜΜ, pogchamp είπε

Αυτό ξέρει κανείς να μου εξηγήσει τι ακριβώς κάνει στις τηλεφωνικές γραμμές?

https://postimg.cc/62BsTBPt

για το θυροτηλεφωνο μήπως?

αυτο ειναι για το κουδουνι 

Δημοσ.

Έφερα ηλεκτρολόγο, πήγαμε σε μία loop το τηλέφωνο και σε άλλη το internet, έπλεξε μερικά καλώδια και τα καθάρισε και ένωσε άλλα, και τελικά πήγαμε στα 31 / 5 Mbps. Κολώνα έχουμε 35, οπότε με 50μέτρα καλώδιο μπορούμε να πούμε πως απώλεια 4, και λόγω παλαιότητας δεν έγινε και κάτι. Ο ΟΤΕ με είπε ότι 35 που έχω στην κολώνα είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει, μου άλλαξε ζευγάρια από παλιά adsl καμπίνα που ενώνεται σε vdsl καμπίνα σε διπλανό στενό. Μου είπε ότι στην καμπίνα adsl μετράει 60Mbps, και στην κολώνα μου 35 με το νέο ζευγάρι. Έχει νόημα να επιμείνω για κάτι καλύτερο? Η καμπίνα adsl έχει απόσταση από το σπίτι μου που είναι σε ευθεία από την καμπίνα μαξ 80 μέτρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...