pogchamp Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Στην κολώνα έξω μου έδειξε ο τεχνικός ότι πιάνω d/u 35mbps/5mbps. Είναι μονοκατοικία και διασχίζει στην πορεία το καλώδιο την αυλή και περνάει στο υπόγειο και ανεβαίνει στον συναγερμό. Από εκεί υποθέτω ότι συνεχίζει μετά στις πρίζες του σπιτιού. Δεν υπάρχει πρακτικά κεντρική πρίζα απλά καλώδια μέσα στον συναγερμό που ενώνονται,αν τα αποσυνδέσω πέφτει το τηλ σε όλο το σπίτι, πρέπει πρακτικά να ενώνονται αυτά που έρχονται από το υπόγειο με αυτά που συνεχίζουν στο υπόλοιπο σπίτι, χωρίς να ξέρω τι είχε κάνει το 2001 ο ηλεκτρολόγος που το έστησε, και παράλληλα σε αυτά συνδέεται ο συναγερμός με φίλτρο. Το θέμα είναι το εξής: Αν συνδέσω το router (speedport2i) σε δωμάτιο του 1ου ορόφου (και στείλω πίσω και το τηλέφωνο για να έχει το υπόλοιπο σπίτι μέσως "ευρυζωνικής τηλεφωνίας) εκεί πιάνω 11/5. Στο ισόγειο 16/5 και επάνω στον συναγερμό, αν ξεκουμπώσω το φίλτρο και απλά βάλω το ρούτερ εκεί 24/5 mbps. Το σπίτι έγινε το 2004 και δεν υπάρχουν UTP καλώδια αλλά απλά τηλεφωνικά... Ούτε καν αγωγοί για να περάσεις UTP με ατσαλίνα... Το θέμα είναι γιατί τόσο μεγάλη πτώση στην ταχύτητα? Μπορεί να βγάλει κάποιος συμπέρασμα από τις παραπάνω πληροφορίες? Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2019 από pogchamp
pogchamp Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, divo είπε Φωναζεις ηλεκτρολογο που να ξερει απο voip και κανει ελεγχο σε ολο το σπιτι. εχεις πολλα παραλληλα. Τι μπορεί να γίνει θεωρητικά που να μην κάνει τσίρκο το σπίτι? Από όσο έχω καταλάβει στο vdsl θες το router στην κεντρική πρίζα. Εδώ πρακτικά δεν υπάρχει, θα μπορούσε να πει απλά κανείς ότι η γραμμή περνάει πρώτα από τον συναγερμό που είναι σε άβολο σημείο για το router.
pogchamp Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, divo είπε μια και περναει οπως λες απο το συναγερμο θα μπορουσε απλα να στην παραλληλίσει με το συναγερμο και να μπει στη πρωτη πριζα. Επειδη ομως δε ξερουμε τι εχει γινει μια και εχεις πολλες απώλειες ακομα και στο συναγερμο καλο θα ηταν να ερθει καποιος γνωστης να το δει. Το γεγονός ότι από την αυλή ως το υπόγειο και από το υπόγειο στον 1ο όροφο που είναι ο συναγερμός, υπάρχει καλώδιο απλό τηλεφώνου και όχι cat5e, cat6 κλπ, και η απόσταση μπορεί συνολικά να είναι και 50μ από γωνία σε γωνία και μέχρι να φτάσει πάνω, θα μπορούσε να κοστίσει αυτά τα 10Μbps απώλεια που βλέπουμε επάνω στον συναγερμό όταν βάλουμε to modem?
pogchamp Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, divo είπε ναι Ώρες ώρες απορώ, όταν κάποιος έχτιζε σπίτι το 2001, καλή ώρα οι γονείς μου, τι θα μπορούσε να έχει κάνει διαφορετικά για να μην κλαίει σήμερα με το vdsl... τότε ούτε η δομημένη καλωδίωση νομίζω ήταν της μόδας (ήμουν και 7 χρονών τότε οπότε δεν ξέρω...) ... ή ο ηλεκτρολόγος ήταν στόκος και πάκτωσε καλώδια αντί να έχει σωλήνες για να αλαχθούν στο μέλλον ? 7 λεπτά πριν, divo είπε ναι. εχεις απλωσει 50 μ απλο τηλ. καλωδιο εξω και περιμενεις να αντεξει? Τι να σε πω, εγώ το ρώτησα στον ΟΤΕτζή σήμερα, μου λέει ε σιγά πόσο να πέσει από τα 35 με τόσο λίγη απόσταση, και 50μ μου λέει να είναι σιγά... Τόσα ξέρουν και αυτοί φαίνεται...
pogchamp Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, divo είπε φιλε μου δεν φταινε οι γονεις σου. Δεν ειναι υποχρεωμενοι να ξερουν, γι αυτο πληρωνουν αλλωστε. Εγω εχω σπιτι του 66 και ολα τα καλωδια περνανε σε σπιραλ. Κι εγω οταν έχτιζα σπιτι το 2010 σε χωριο κοντα στην Αθηνα και ζητησα του ηλεκτρολογου να περασει utp και ηχεια σε πριζα με κοιταγε σαν την αγελαδα το τραινο.... Έτσι όπως περνάνε τα καλώδια υποθέτω δεν μπορεί κανείς να τα ξυλώσει και να περάσει UTP? Στην φώτο σου δείχνω ένα πριζάκι όπως είναι σε κάθε δωμάτιο πρακτικά. Σαν πακτωμένα μου φαίνονται... Απορώ πως τα πέρασε δίχως κάποιο σωλήνα. https://postimg.cc/bZ4HjsyH Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2019 από pogchamp
Realakias Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 6 ώρες πριν, pogchamp είπε Έτσι όπως περνάνε τα καλώδια υποθέτω δεν μπορεί κανείς να τα ξυλώσει και να περάσει UTP? Στην φώτο σου δείχνω ένα πριζάκι όπως είναι σε κάθε δωμάτιο πρακτικά. Σαν πακτωμένα μου φαίνονται... Απορώ πως τα πέρασε δίχως κάποιο σωλήνα. https://postimg.cc/bZ4HjsyH Μπορεί να περάσει αλλά χρειάζεται όπως φαντάζεσαι πολύ ξήλωμα και τρύπημα στον τοίχο. Τώρα για το πως περνάνε χωρίς σωλήνα, τρυπάνε τον τοίχο αφού τον χτίσουν, περνάνε κοιτια και καλώδια και στο τέλος ο σοβατζης τα καλύπτει.
pogchamp Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 5 ώρες πριν, Realakias είπε Μπορεί να περάσει αλλά χρειάζεται όπως φαντάζεσαι πολύ ξήλωμα και τρύπημα στον τοίχο. Τώρα για το πως περνάνε χωρίς σωλήνα, τρυπάνε τον τοίχο αφού τον χτίσουν, περνάνε κοιτια και καλώδια και στο τέλος ο σοβατζης τα καλύπτει. Αν αλλάξω το τηλεφωνικό καλώδιο σε UTP το τμήμα από την αυλή μέχρι το υπόγειο που είναι άνετα 30μ, μπορεί να αλλαχθεί εύκολα πιστεύω γιατί αυτό περνάει από σωλήνα, και συνεχίσουν μετά από το υπόγειο στο ισόγειο τα απλά τηλεφωνικά, θα κερδίσω κάτι?
Realakias Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 25 λεπτά πριν, pogchamp είπε Αν αλλάξω το τηλεφωνικό καλώδιο σε UTP το τμήμα από την αυλή μέχρι το υπόγειο που είναι άνετα 30μ, μπορεί να αλλαχθεί εύκολα πιστεύω γιατί αυτό περνάει από σωλήνα, και συνεχίσουν μετά από το υπόγειο στο ισόγειο τα απλά τηλεφωνικά, θα κερδίσω κάτι? Πέρασα εξωτερικό καλώδιο μόλις προχθές. Περνάς ένα τηλεφωνικό pet (το μαύρο, λόγω ανθεκτικότητας σε νερό, υγρασίες κτλ) από το κουτί του οτε στην επιθυμητή πρίζα που θες να μπει το ρουτερ. Εκεί κάνεις α) σύνδεση του νέου καλωδίου για ίντερνετ DSL και β) γεφυρωμα καλωδίου τηλεφωνικού (ήδη υπάρχοντος) ώστε να έχει όλο το σπίτι τηλεφωνία. Πάρε ηλεκτρολόγο για την συγκεκριμένη εργασία διότι μπορεί να γίνει κάποιες φορές πολύ μπέρδεμα (όπως σε μένα).
pogchamp Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 45 λεπτά πριν, divo είπε Αυτο ειναι το καλωδιο που εχει περασει και εξω? Σαν καλωδιο δεν ειναι κακο. Αντιθέτως μαλιστα αυτα ειχαν και καλη ποιοτητα χαλκου. Απλα ειναι παλιά. Δεν κανουν ομως για εξω. Ναι αλλά φαίνεται μαύρο με καλή μόνωση και περνάει από σωλήνα. Αξίζει να γίνει UPT? Επειδή αυτό είναι μεγάλου μήκους και περνάνε 2 ζευγάρια, τα δικά μας και του θείου και δεν είναι μπλεγμένα σαν έλικα για να μειωθεί το crosstalk. Θα κερδίσουμε κάτι αν γίνουν cat 6 PET?
GRat Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Να ξεκινήσουμε με το βασικότερο. Συναγερμός πάνω σε voip γραμμή = fail. Για εμένα αλλάζεις προσθέτεις ενα 3G module στον συναγερμό και παίζεις με αυτό, το speedport στην κεντρική πρίζα και πάνω σε αυτό ένα access point της προκοπής με utp στον όροφο που θες internet.
Realakias Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, pogchamp είπε Ναι αλλά φαίνεται μαύρο με καλή μόνωση και περνάει από σωλήνα. Αξίζει να γίνει UPT? Επειδή αυτό είναι μεγάλου μήκους και περνάνε 2 ζευγάρια, τα δικά μας και του θείου και δεν είναι μπλεγμένα σαν έλικα για να μειωθεί το crosstalk. Θα κερδίσουμε κάτι αν γίνουν cat 6 PET? Με cat6 pet είσαι σίγουρος ότι α) δεν θα πάθει τπτ το καλώδιο ανεξάρτητα από καιρικές συνθήκες και β) έχεις μια πολύ αξιόπιστη λύση με μεγάλη ταχύτητα δεδομένων ή όποια θα σε βγάλει άνετα ακόμα και αν αναβαθμίσεις σε 200αρα μέχρι την επόμενη πενταετία που έχει σχεδιαστεί το ffth (fiber to the home). Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2019 από Realakias
pogchamp Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Realakias είπε Με cat6 pet είσαι σίγουρος ότι α) δεν θα πάθει τπτ το καλώδιο ανεξάρτητα από καιρικές συνθήκες και β) έχεις μια πολύ αξιόπιστη λύση με μεγάλη ταχύτητα δεδομένων ή όποια θα σε βγάλει άνετα ακόμα και αν αναβαθμίσεις σε 200αρα μέχρι την επόμενη πενταετία που έχει σχεδιαστεί το ffth (fiber to the home). Σίγουρα μελλοντικά είναι επένδυση. Αλλά την δεδομένη στιγμή όπως είπα στον συναγερμό πιάνω 24 απο τα 35 της κολώνας. Θα βοηθήσει άραγε να ανέβει το 24 πιο πάνω αφού τα πρώτα 30 μέτρα γίνουν καλύτερο καλώδιο?
Realakias Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 9 λεπτά πριν, pogchamp είπε Σίγουρα μελλοντικά είναι επένδυση. Αλλά την δεδομένη στιγμή όπως είπα στον συναγερμό πιάνω 24 απο τα 35 της κολώνας. Θα βοηθήσει άραγε να ανέβει το 24 πιο πάνω αφού τα πρώτα 30 μέτρα γίνουν καλύτερο καλώδιο? Μπορείς να μπεις στο περιβάλλον του ρουτερ (192.168.1.1) και να βγάλεις μια φώτο αν έχεις ερρορ?
pogchamp Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Realakias είπε Μπορείς να μπεις στο περιβάλλον του ρουτερ (192.168.1.1) και να βγάλεις μια φώτο αν έχεις ερρορ? Είμαι εκτός σπιτιού και ναι έχω σε 2 μέρες περίπου 30 crc και 2000 fec Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2019 από pogchamp
Realakias Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 26 λεπτά πριν, pogchamp είπε Είμαι εκτός σπιτιού και ναι έχω σε 2 μέρες περίπου 30 crc και 2000 fec. Κάτω από 1000 την βδομάδα είναι νορμάλ, στην περίπτωση σου όμως φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα. Και τα ερρορ ανεβαίνουν συνεχώς (πέφτει η γραμμή και ξανασυνγχρονιζει και μηδενιζονται πάλι τα ερρορ μέχρι να ξανανεβουν). Με νέο καλώδιο μηδενίζεις τα ερρορ τα οποία δημιουργούν θέμα+αύξηση ταχύτητας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα