Sheogorath Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, koskappas είπε Μου προτειναν να αλλαξω την ψυκτρα αν δεν μπορω να κανω κατι με τις θερμοκρασιες, εκτος απο undervolting. https://www.arctic.ac/eu_en/ax4.html, αυτη μου προτειναν Αψογη ψύκτρα, πάρε την αν την βρεις οικονομική. Θα σου κρατησει για πολλες καρτες. 1
rofl Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) συνυπολογισε στο κοστος της ψυκτρας το γεγονος οτι αν πεθανει καποια στιγμη λογω θερμοκρασιων- που αν παει μεχρι 80κατι βαθμους μες το καλοκαιρι δεν το βλεπω tbh, οτι ακομα και σημερα με 130-140 ευρω παιρνεις πολυ καλυτερη καρτα ολοκαινουργια και με εγγυηση.... Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από rofl
POSEYATSIA Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 30/6/2019 στις 4:46 ΜΜ, koskappas είπε Καλησπερα παιδια Εριξα το GPU clock κατα 130 Mhz και το Power Control κατα 15% μεσα απο το προγραμμα ρυθμισεων της AMD και η θερμοκρασια κρατηθηκε στους 79-80 βαθμους. Τα frames δεν αλλαξαν καθολου, οποτε filezilla uc browser rufus θα την αφησω ετσι για το καλοκαιρι. Υπαρχει καποιο προβλημα που σηκωνει τοσο ψηλα θερμοκρασιες η ειναι φυσιολογικες ? Δοκίμασε να κάνεις undervolt. Κάπου πήρε το μάτι μου έναν οδηγό εδω μέσα για το πώς να το κάνεις. Αλλιώς ψάξτο λίγο στο internet. Δεν είναι δύσκολη διαδικασία και θα δείς σίγουρα κάποια διαφορά. Με r9 270x και ένα μικρό undervolt που την έκανα, απο 65-70 βαθμούς σε full load benchmark, δεν πάει πλέον πάνω απο 60, χωρίς να έχω μείωση σε fps Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από POSEYATSIA
STORM1978 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 11 ώρες πριν, POSEYATSIA είπε Δοκίμασε να κάνεις undervolt. Κάπου πήρε το μάτι μου έναν οδηγό εδω μέσα για το πώς να το κάνεις. Αλλιώς ψάξτο λίγο στο internet. Δεν είναι δύσκολη διαδικασία και θα δείς σίγουρα κάποια διαφορά. Με r9 270x και ένα μικρό undervolt που την έκανα, απο 65-70 βαθμούς σε full load benchmark, δεν πάει πλέον πάνω απο 60, χωρίς να έχω μείωση σε fps Εντελώς διαφορετικά τσιπάκια και σε μέγεθος/κατασκευή και σε ανάγκες κατανάλωσης/θερμότητας: https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-r9-270x.c2466 , https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-r9-280x.c2398 . Αν ο TS δεν μπορεί να την αλλάξει, η μόνη άλλη συμφέρουσα λύση είναι η Arctic που του πρότεινα, αν μπορεί να την βρει μεταχειρισμένη εδώ μέσα από συμφορουμίτη. πχ. : 35 ευρώ είναι τρομερή τιμή.
mixalis95320 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Βγαλε μια φωτο το κουτι απο το πλαι χωρις το πανελ ωστε να δουμε τι και πως.
rayven18 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 8 hours ago, STORM1978 said: Εντελώς διαφορετικά τσιπάκια και σε μέγεθος/κατασκευή και σε ανάγκες κατανάλωσης/θερμότητας: https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-r9-270x.c2466 , https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-r9-280x.c2398 . Αν ο TS δεν μπορεί να την αλλάξει, η μόνη άλλη συμφέρουσα λύση είναι η Arctic που του πρότεινα, αν μπορεί να την βρει μεταχειρισμένη εδώ μέσα από συμφορουμίτη. πχ. : 35 ευρώ είναι τρομερή τιμή. Εννοείται μπορεί να δοκιμάσει οποιαδήποτε aftermarket αερόψυξη, υδρόψυξη. Εγώ πρότεινα κάτι το οποίο μπορεί να δοκιμάσει με λίγο ψάξιμο, χωρίς κάποιο κόστος, που σίγουρα θα του επιφέρει θετικό αποτέλσμα. Είναι στα ίδια nm, τα 70 watt είναι καθαρά λόγο αυξημένου μεγέθους άρα περισσότερα transistors. Το κάθε chip σιλικόνης έχει τελείως διαφορετική ανταπόκριση σε αλλαγές απο τα υπόλοιπα, γιαυτό είναι και θέμα τύχης σε ορισμένες περιπτώσεις. Πιστεύω με 100mV κατέβασμα θα έχει 5-6 βαθμούς διαφορά με βάση τα μειωμένα watt
koskappas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Καλησπερα παιδια. Ανοιξα σημερα την καρτα ξανα, εξου και η φωτο. Εχω την εντυπωση οτι η παστα ειναι λιωμενη και ισως απο αυτο ειναι οι υψηλες θερμικρασιες. Εβαλα και εκει που πατανε τα thermal pads μηπως ειναι καλυτερα. Καρτα μαλλον θα αλλαξω με τον καινουριο χρονο οποτε η αλλαγη ψηκτρας δεν μου ακουγεται ασχημη, θα δοκιμασω να κανω undervolt 1
Sheogorath Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, koskappas είπε Καλησπερα παιδια. Ανοιξα σημερα την καρτα ξανα, εξου και η φωτο. Εχω την εντυπωση οτι η παστα ειναι λιωμενη και ισως απο αυτο ειναι οι υψηλες θερμικρασιες. Εβαλα και εκει που πατανε τα thermal pads μηπως ειναι καλυτερα. Καρτα μαλλον θα αλλαξω με τον καινουριο χρονο οποτε η αλλαγη ψηκτρας δεν μου ακουγεται ασχημη, θα δοκιμασω να κανω undervolt Στις μνήμες άφησες φυσικά και τα thermal pads, ετσι;
mixalis95320 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, koskappas είπε Καλησπερα παιδια. Ανοιξα σημερα την καρτα ξανα, εξου και η φωτο. Εχω την εντυπωση οτι η παστα ειναι λιωμενη και ισως απο αυτο ειναι οι υψηλες θερμικρασιες. Εβαλα και εκει που πατανε τα thermal pads μηπως ειναι καλυτερα. Καρτα μαλλον θα αλλαξω με τον καινουριο χρονο οποτε η αλλαγη ψηκτρας δεν μου ακουγεται ασχημη, θα δοκιμασω να κανω undervolt Εμενα μου φαινεται υπερβολικα λιγη η παστα, μην φοβασαι να βαλεις λιγο περισσοτερο δεν θα παθει τιποτα. Εκει νομιζω ειναι και το προβλημα σου. Δεν χρειαζεται να βαλεις πουθενα αλλου, μονο στon πυρηνα!! Για καλυτερο αποτελεσμα βαλε παστα και απλωσε την αν μπορεις με κατι ωστε να καλυψει ολη την επιφανεια του πυρηνα, Και ξανα λεω...ΒΑΛΕ παστα ομως εσυ ειναι λες και εβαλες αχνη.. Εκει που πρεπει να βαλεις δεν βαζεις, και βαζεις εκει που δεν χρειαζεται... 😁 PS: Πες μας ποιο μοντελο παστας εχεις πριν κανεις οτι κανεις, να μην ειναι καμια ηλεκτρικα αγωγιμη και κανεις καμια ζημια. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από mixalis95320 1
koskappas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια. Ναι τα pads ειναι στη θεση τους, δεν τα εβγαλα. Αγορασα καινουρια παστα, Arctic Silver 5 και εκανα undervolt. Απο 1200 σε 1120 mV. μεσα απο το MSI Afterburner. Η θερμοκρασια επεσε στους 69-70 βαθμους μεσα στο παιχνιδι, πραγμα πολυ καλο. Οποτε αφηνω την καρτα ως εχει και θα την τσεκαρω παλι με τις ζεστες, Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από koskappas
ZELOMOTH Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Ε τώρα μια χαρά είναι! Ειδικά αν μιλάς και χωρίς aircontition, τότε είναι τέλειες οι θερμοκρασίες σου!
POSEYATSIA Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 3/7/2019 στις 2:07 ΜΜ, koskappas είπε Καλησπερα παιδια. Ανοιξα σημερα την καρτα ξανα, εξου και η φωτο. Εχω την εντυπωση οτι η παστα ειναι λιωμενη και ισως απο αυτο ειναι οι υψηλες θερμικρασιες. Εβαλα και εκει που πατανε τα filezilla uc browser rufus thermal pads μηπως ειναι καλυτερα. Καρτα μαλλον θα αλλαξω με τον καινουριο χρονο οποτε η αλλαγη ψηκτρας δεν μου ακουγεται ασχημη, θα δοκιμασω να κανω undervolt συνυπολογισε στο κοστος της ψυκτρας το γεγονος οτι αν πεθανει καποια στιγμη λογω θερμοκρασιων- που αν παει μεχρι 80κατι βαθμους μες το καλοκαιρι δεν το βλεπω tbh, οτι ακομα και σημερα με 130-140 ευρω παιρνεις πολυ καλυτερη καρτα ολοκαινουργια και με εγγυηση.... Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2019 από POSEYATSIA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα