Προς το περιεχόμενο

Καιρικά

Τοξοβόλος___U__K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Και για να απαντήσω πιο σοβαρά, η Ελλάδα και η Καταλονία της Ισπανίας είναι τα 2 σημεία όλα κι όλα της Ευρώπης φέτος που δεν είναι υπό τον κίνδυνο καταστροφικής ξηρασίας. Δεν είναι ότι ήταν ελαφρύτερο το φετεινό καλοκαίρι. Ήταν ότι ήμασταν εξαιρετικά τυχεροί. Άμα του χρόνου μας κάτσει εμάς αυτό που έτυχε στη Γερμανία και τη Γαλλία φέτος, θα έχουμε πολλές χιλιάδες νεκρούς.

Βασικά το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ περίεργο. Όντως δεν έχουμε πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αλλά νομίζω ότι σαν μέσο όρο πρέπει να είμαστε πάρα πολύ υψηλά. Θυμάμαι άλλες χρονιές υπήρχαν μέρες με σαρανταρια που φέτος δεν έχουμε δει αλλά υπήρχαν και μέρες που είχες αισθητή πτώση, κάτι που φέτος επισης δεν έχουμε δει 

Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, το κρύο, ειδικά της Αθήνας, αντιμετωπίζεται πολύ πιο εύκολα από τη ζέστη

Επεξ/σία από AristidisZ
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Υπαρχουν αρκετα ετη που το Σεπτεμβριο εχει πολλη ζεστη.

Χαρακτηριστικα θυμαμαι τον Σεπτεμβριο του 93.Υπηρετουσα ως μετερεωλογος παρατηρητης στο σταθμο του αεροδρομιου του Ελληνικου.Η προβλεψη ηταν 37-38 βαθμοι.Σαββατο πρωι παιρνω ταξι για να παω για την πρωινη βραδυ.Φορουσα πολιτικα,αφου στο σταθμο ημασταν ελαφρως χυμα απο αποψη στολης.Στο ταξιτζη δινω διευθυνση ενα μουσικο κεντρο που ηταν 2-3 στενα πριν το σταθμο,αφου ολοι ηξεραν το κεντρο και οχι το δρομο του σταθμου.Μου λεει ο ταξιτζης "45 βαθμους θα φτασει σημερα" Του απανταω "η προβλέψη ειναι 37-38" .Απαντηση "νομιζεις οτι μετρανε στους σταθμους;Στην τυχη δινουν τη θερμοκρασια" . Η συζητηση περι καιρου τελειωνει.Οταν φτασαμε στο κεντρο του δινω τις οδηγιες να με παει στο σταθμο.

Ο σταθμος ειναι μια μονοκατοικια με κατι περιεργες κεραιες για τις ραδιοβολησεις.Μου ρωταει ο ταξιτζης "τι ειναι εδω;" Του απανταω "δες την ταμπελα" Η ταμπελα εγραφε "Σταθμος ανωτερας ατμοσφαιρας κλπ" και του λεω ειναι εδω που δεν μετρανε.Εμεινε καγκαλο για κανενα  λεπτο.

Οσο για τη ζεστη και το κρυο τωρα.

Δεν ειναι τυχαιο που υπαρχει δεικτης δυσφοριας (WBGT) μονο για την περιπτωση ζεστης.Στο κρυο μπορεις να ζεσταθεις ακομα και χωρις θερμανση.Βαζεις πουλοβερ,μπουφαν,διπλες κουβερτες κλπ και εισαι οκ.Ειναι αβολο βεβαια,αλλα τη δουλεια σου την κανεις.Με τη ζεστη αν δεν εχεις κλιματιστικο τι γινεται;

Δεν ειναι τυχαιο που τη δεκαετια του 80 θρηνησαμε χιλιαδες νεκρους απο τη ζεστη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Επειδή είσαι εριστικός, θα σου απαντήσω αναλόγως: Εγώ έχω λεφτά για θέρμανση και ένδυση. Τη ζέστη, όσα λεφτά κι αν έχεις, δεν την παλεύεις - παρεκτός κι αν κάθεσαι μέσα στο σπίτι 24/7 με κλιματισμό. Ή, εάν γίνεις κλιματικός μετανάστης για 3-4 μήνες το χρόνο στην Πίνδο, την ορεινή Κρήτη ή σε σημεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Και για να απαντήσω πιο σοβαρά, η Ελλάδα και η Καταλονία της Ισπανίας είναι τα 2 σημεία όλα κι όλα της Ευρώπης φέτος που δεν είναι υπό τον κίνδυνο καταστροφικής ξηρασίας. Δεν είναι ότι ήταν ελαφρύτερο το φετεινό καλοκαίρι. Ήταν ότι ήμασταν εξαιρετικά τυχεροί. Άμα του χρόνου μας κάτσει εμάς αυτό που έτυχε στη Γερμανία και τη Γαλλία φέτος, θα έχουμε πολλές χιλιάδες νεκρούς.

Εγώ χιούμορ κάνω το οποίο κατάλαβε τουλάχιστον ο panosno1com από κάτω. Εσύ φέρε την μύγα πίσω. Μερικοί είστε έτοιμοι για μάχη. Χαλαρώστε λίγο. 

Επεξ/σία από dtk-386
  • Like 1

49 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Τη ζέστη, όσα λεφτά κι αν έχεις, δεν την παλεύεις - παρεκτός κι αν κάθεσαι μέσα στο σπίτι 24/7 με κλιματισμό.

Πραγματικά όμως, αναρωτιέμαι αυτοί που λένε ότι είναι άνετοι στη ζέστη, τι καθημερινότητα έχουν.

Απ' τον κλιματισμό του διαμερίσματός τους μπαίνουν απευθείας στο αυτοκίνητό τους που το έχουν σε κλειστό γκαράζ, φτάνουν στη δουλειά τους πάλι σε κλειστό γκαράζ και ανεβαίνουν με ασανσέρ στο κλιματιζόμενο γραφείο τους και μετά πάλι πίσω;

Δεν τυχαίνει να περπατήσουν κάτω απ' τον ήλιο, έστω για 5 λεπτά ρε αδερφέ, να φτάσουν σπίτι τους και να είναι μούσκεμα και το βρακί τους;

Και στην τελική ακόμα κι αν είναι μούσκεμα το βρακί τους, δεν τους ενοχλεί καθόλου ρε πούστη Δία;

6 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Βάλτε το αιρκοντίσιον τότε στους 16.

Αν μπορούσα να το έχω πάντα μαζί μου όπου κι αν πάω θα το έκανα.

• Like 1

Meanwhile κανεις στις τελευταιες σελιδες δεν εχει πει οτι η ζεστη ειναι οκ και την παλευει κλπ , αποριας αξιο πώς ακριβως εχει αρχισει (παλι) αυτη η συζητηση :D

36 λεπτά πριν, phanispal είπε

Πραγματικά όμως, αναρωτιέμαι αυτοί που λένε ότι είναι άνετοι στη ζέστη, τι καθημερινότητα έχουν.

Απ' τον κλιματισμό του διαμερίσματός τους μπαίνουν απευθείας στο αυτοκίνητό τους που το έχουν σε κλειστό γκαράζ, φτάνουν στη δουλειά τους πάλι σε κλειστό γκαράζ και ανεβαίνουν με ασανσέρ στο κλιματιζόμενο γραφείο τους και μετά πάλι πίσω;

Δεν τυχαίνει να περπατήσουν κάτω απ' τον ήλιο, έστω για 5 λεπτά ρε αδερφέ, να φτάσουν σπίτι τους και να είναι μούσκεμα και το βρακί τους;

Και στην τελική ακόμα κι αν είναι μούσκεμα το βρακί τους, δεν τους ενοχλεί καθόλου ρε πούστη Δία;

Αν μπορούσα να το έχω πάντα μαζί μου όπου κι αν πάω θα το έκανα.

Όπως τώρα «γκρινιάζετε» για την ζέστη έτσι το χειμώνα θα «γκρινιάζουν» άλλοι για το κρύο. Και επειδή κάποιοι έχουν την δυνατότητα να ζεσταθούν δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα έχουν την ίδια δυνατότητα. Ειδικά στο φετινό χειμώνα αν είναι βαρύς θα κλάψουν μανουλες.

For the record είμαι οπαδός του φθινοπώρου. Ούτε καν της άνοιξης.☺️

• Like 1

ανοιξη και φθινοπωρο για εμενα οι καλύτερες εποχες.

Αυτους που δεν καταλαβαίνω είναι όσους χαίρονται με το χιόνι στις πολεις και είναι μεγαλυτεροι απο 12 χρονων.

• Like 2

4 λεπτά πριν, userAnon είπε

Aυτους που δεν καταλαβαίνω είναι όσους χαίρονται με το χιόνι στις πολεις και είναι μεγαλυτεροι απο 12 χρονων.

Για τους influencers του Instagram και του tik tok λες; 😆

1 λεπτό πριν, dtk-386 είπε

Για τους influencers του Instagram και του tik tok λες; 😆

:》

ειναι μερικοι γνωστοι αρχικα που μολις  ακουνε οτι θα χιονισει τρελενονται απο την χαρα τους. Μετα τις πρωτες ωρες που το εχει στρωσει και αρχιζουν τα προβληματα, ή οταν βγει ηλιος και γεμιζουμε λασπες βριζουν..

Το αποκορυφωμα ειναι σε ενα σαιτ που ασχολειτε με τον καιρο, και τπ επισκεπτομαι γιατι εχουν καλες προβλεψεις, εχουν ειδικο θρεντ κακοκαιριας και αναβαζουν φωτογραφιες ανα λεπτο απο την περιοχη τους με μετρησεις κλπ..Αναπολουν παλιοτετρς εποχες που ειχε ριξει παραπάνω και αλλα τετοια.. Τι κσνουν οι αστεγοι και ο κοσμος που δεν μπορει να ζεσταθει δεν περναει συνηθως απο το μυαλο τους.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, userAnon είπε

Τι κσνουν οι αστεγοι και ο κοσμος που δεν μπορει να ζεσταθει δεν περναει συνηθως απο το μυαλο τους..

γιατι με αυτη την καραμελα δεν μπορουμε να ζουμε, δεν μπορουμε εκτος απο τα δικα μας προβληματα να πληρωσουμε την ΔΕΗ ή οτι αλλο κουβαλει ο αλλος να εχουμε και το αλλον που ειναι αστεγος και τι θα κανει. Οποιος θελει ανοιγει το σπιτι του , παει μια κουβερτα, παει ενα πιατο φαι, ανοιγουν δομες με κλιματισμο πολλα γινονται.

Ας σταματησει αυτο που μεγαλωσαμε μαζι το τυψεις "ελα φαε, δεν μπορεις να μην φας την τελευταια σου μπουγκια τα παιδια στην αφρικη δεν εχουν να φανε".

Επεξ/σία από great
  • Like 2
  • Thanks 1

4 hours ago, dtk-386 said:

Όπως τώρα «γκρινιάζετε» για την ζέστη έτσι το χειμώνα θα «γκρινιάζουν» άλλοι για το κρύο. Και επειδή κάποιοι έχουν την δυνατότητα να ζεσταθούν δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα έχουν την ίδια δυνατότητα. Ειδικά στο φετινό χειμώνα αν είναι βαρύς θα κλάψουν μανουλες.

For the record είμαι οπαδός του φθινοπώρου. Ούτε καν της άνοιξης.☺️

Αυτό που ειπώθηκε, είναι ότι η ζέστη προκαλεί δυσφορία και εκνευρισμό.

Το ότι το κρύο στο σπίτι είναι οικονομικό ζήτημα, είναι άλλο θέμα, και δε θα δαφωνήσω.

3 ώρες πριν, BackFromHell είπε

Meanwhile κανεις στις τελευταιες σελιδες δεν εχει πει οτι η ζεστη ειναι οκ και την παλευει κλπ , αποριας αξιο πώς ακριβως εχει αρχισει (παλι) αυτη η συζητηση :D

Παρόλο που κάθε καλοκαίρι σκάω και δεν αντέχω, το φετινό πέρα από την προηγούμενη περίοδο που είχε ζέστη για αρκετές μέρες, δεν είχα θέμα. 

BTW Φλώρινα πέρασε ήδη το 1ο κύμα με χαλάζι και καταιγίδα. Θερμοκρασία σίγουρα 7 βαθμοί κάτω ήδη 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...