Προς το περιεχόμενο

Καιρικά

Τοξοβόλος___U__K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 27/7/2022 στις 4:56 ΜΜ, Basilhs23___ είπε

Μου φαίνεται αδιανόητη η θερμοκρασία που λες...... Κάτι παίζει με τα υλικά κατασκευής του κτιρίου.... η επικρατούν ιδιαζουσες τοπικές κλιματικές συνθήκες και ανεβάζει τόσο την θερμοκρασία. 

Σε δωμα που κατοικεί φίλος και βάλλεται από παντού μου έχει πει μέχρι 36 βαθμούς, ανάβει ένα 12αρι αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι. . 

Στο δικό μας δωμα από επάνω, κατασκευης του '28 μονο με πλινθους λάσπη και σοβα, τοίχοι περί τα 20 εκ. με παράθυρα ανοιχτά, αλλα ξεχαρβαλωμενα, έχει μόνιμα 2-3 βαθμούς παραπάνω από εμάς, εμείς μέχρι 33.5 έχουμε καταγράψει στο περσυνό καύσωνα. 

Edit: Μάλλον κάτι παίζει με την ψησταριά. Και θερμοπροσοψη με αλλαγές κουφωματων το 30αρι είναι πολύ. Μάλλον θέλετε ειδική παρέμβαση στο δάπεδο σας, θερμομόνωση κάτω από το ξύλο και επανατοποθετηση ξύλινου δαπέδου.... Ποιος να μπλέκει με τέτοια τώρα.... 

Το σπίτι βρίσκεται στην πόλη με τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία πανευρωπαϊκά οπότε κάποιο ρόλο παίζει 😛 

Για υλικά δεν γνωρίζω αν και δεν πιστεύω ότι θα ήταν τίποτα τρομερό δεδομένου ότι το σπίτι ολοκληρώθηκε επί χούντας και οι παππούδες μου τότε ήταν υπό διωγμό. Τους πήρε χρόνια δηλαδή η ολοκλήρωση και επειδή ήταν φτωχοί* φαντάζομαι ότι θα έγιναν εκπτώσεις.

Ο μηχανικός πάντως στην ανακαίνιση το βρήκε εξαιρετικό δεδομένης της ηλικίας του.

Η ψησταριά σίγουρα θα παίζει ρόλο αλλά δεν θεωρώ ότι θα είναι τόσο σημαντικός καθώς και προ ψησταριάς υπήρχε το ίδιο θέμα.

Φυσικά τον χειμώνα ισχύουν τα ακριβώς αντίθετα. Βάζω τον θερμοστάτη στους 23 και βγάζω όλο χειμώνα με ζεστό νερό και και υψηλές θερμοκρασίες (κατ απαίτηση γυναίκας και κόρης εγώ σπίτι είμαι με σορτσάκι κοντομάνικο όλο το χειμώνα) με μικρό κόστος. Φέτος όλος ο χειμώνας μου στοίχισε γύρω στα 700,00€ και προφανώς η δεξαμενή δεν έχει αδειάσει ακόμη.

*φτωχοί και παρόλα αυτά έχτισαν σπίτι....οι φτωχοί του σήμερα στην καλύτερη να φτιάξουν κανένα σπίτι από lego

Στις 27/7/2022 στις 5:08 ΜΜ, Thresh είπε

Παρόμοια φάση και φίλοι μου, αλλά κάνουν το λάθος να ανοίγουν μπαλκονόπορτες με τις ώρες "για να δροσίζονται".

Την ίδια ηλιθιότητα έκανε και η γυναίκα μου για "να μπει καθαρός αέρας". Πλέον σου μιλάω ειλικρινά δεν ανοίγω παρά ένα μικρό τμήμα από τα ρολά και οι συνθήκες είναι αισθητά βελτιωμένες. Βέβαια από εκεί που το σπίτι είναι διαμπερές και ηλιόλουστο μοιάζει με υπόγα χαχα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πληρωστε τωρα τα λαθη των επιλογων σας

υπερφορολογηση παντου και σας πετανε 20 ευρω παουερ πας ( ειμαστε ευρωπαιοι πια βαζουμε αγγλικες ορολογιες ) και μη μιλατε αλλο ειναι για το καλο σας

• Like 4
  • Confused 1

Εγω ακομα και το βραδυ ειμαι διστακτικος να ανοιξω παραθυρο για να μπει καθαρος αερας παντως

Ερωτηση. Οπως ειπα και πιο πριν το δωματιο εχει 28 μεσα. Αν ανοιξω παραθυρο για μια δυο τρεις ωρες το βραδυ, που εξω εχει σιγουρα κατω απο 28 εκεινη την ωρα... θα πεσει η θερμοκρασια δωματιου, η δεν ειναι εφικτο σε τοσο λιγο χρονο?

Θελω να ξερω αν εχει νοημα να κοιμαμαι με παραθυρο ανοικτο

7 λεπτά πριν, therock είπε

εχει, εαν εχει αερακι και δημιουργει ρευμα αερα που μπορει να δροσισει καπως τον χωρο. εαν εχει τελειως απνοια κτλ, δεν εχει νοημα να εχεις ανοιχτες πορτες

• Super Moderators

Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι ίδια με μέσα κι αεράκι να έχει δεν πρόκειται να πέσει η θερμοκρασία εντός του σπιτιού.

13 λεπτά πριν, geofak είπε

Καλά είναι ακόμα..

Screenshot_20220729-161848.png.36e8c3f90bde521ce5f0f621a166b130.png

Αλοίφουμε το κοτόπουλο με τη μουστάρδα, και το παρατάμε στο μπαλκόνι (σκεπασμένο μη το φάει καμιά γαλή). Σε 2-3 ωρίτσες λουκούμι! 

5 ώρες πριν, therock είπε

Εγω ακομα και το βραδυ ειμαι διστακτικος να ανοιξω παραθυρο για να μπει καθαρος αερας παντως

Ερωτηση. Οπως ειπα και πιο πριν το δωματιο εχει 28 μεσα. Αν ανοιξω παραθυρο για μια δυο τρεις ωρες το βραδυ, που εξω εχει σιγουρα κατω απο 28 εκεινη την ωρα... θα πεσει η θερμοκρασια δωματιου, η δεν ειναι εφικτο σε τοσο λιγο χρονο?

Βράδυ πολύ αργά μετά τις 12-1 άνοιξε δεν έχεις θέμα, εκτός αν έχεις κλιματισμό μέσα τότε όλα κλειστά. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...