Προς το περιεχόμενο

Καιρικά

Τοξοβόλος___U__K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, therock είπε

Ελιωσα παιδια χθες. 27,5 το δωματιο και πρωτη μερα που χωρις φανελακι χωρις σεντονι και με ανεμιστηρα δε τη παλεψα

Ελπιζω να μη συνεχισει ετσι και εχουμε ενα μηνα αυπνιες μεχρι να φυγει το καλοκαιρι

Πλάκα κάνεις; Ενδιαφέρον θα είχε αν μπορούσες να μας πεις και την υγρασία. Διότι αν είναι πολύ υψηλή πιθανόν θα νιώθεις τους 27.5 παραπάνω. 

Σε εμάς με 27.5 είμαστε μια χαρά. Από 29 και πάνω αρχίζουν τα ζόρια, ενώ σε έναν μέσο καύσωνα έχουμε 30 με 32. Με το κλιματιστικό να το βάζουμε στους 27. 

14 ώρες πριν, therock είπε

Επαρχια νησι σε υπογειο. Καλα συγκριτικα με Αθηνα που τωρα στο δωματιο θα ειχα 34-35 αλλα και παλι για μενα που ειμαι υπερευαισθητος στη ζεστη, το νιωθω το κολαση το 27,5

34-35 μόνο σε κανένα ρετιρε η τελευταίο όροφο το πολύ να κάνει, δεν παίζει τέτοια θερμοκρασία σε μέσο διαμέρισμα ακόμα και με δυνατό καύσωνα. 

11 ώρες πριν, mindreader είπε

Και μετα δεν εχεις να πληρωσεις την δεη...

Έναν μήνα κλειστό το είχαμε το κλιματιστικό λόγω καλού καιρού, ε θα το ανοίξουμε τώρα. Και σιγά μην σου έρθει πολύ η ΔΕΗ, στην ψύξη δεν καταναλώνουν ιδιαίτερα σημαντικό ποσό, καλή ρύθμιση 26 με 27 σε κλιματιστικο inverter και είσαι μια χαρά. Σιγα μην καθόμαστε κάθε μέρα να μας τρέχουν οι ιδρωτες ποτάμι. Καλοί και οι ανεμιστήρες αλλά τελικά μόνο πονοκέφαλο σου φέρνουν μετά από ώρα. Τώρα όσους βγαίνουν και γκρινιαζουν στα κανάλια αφήστε τους να κλαίγονται. Αρκετοί δεν ξέρουν καν τι καταναλώνει η κάθε τους συσκευή και ούτε μετράνε τις ώρες και ρίχνουν το φταίξιμο στο κλιματιστικο. Σπίτι με 3 άτομα να κάνει ο καθένας μπάνιο κάθε μέρα χωρίς ηλιακό, μαγείρεμα σπίτι και ψυγείο αρχαίο, τον ηπιες στην ΔΕΗ και μετά βγαίνεις και λες στα κανάλια ότι θα βάλουμε μόνο ανεμιστήρα γιατί ήρθε 700 ευρώ η ΔΕΗ. 

7 ώρες πριν, therock είπε

Ενας μηνας εμεινει και κοιταω να τη παλεψω. Το θεμα ειναι πως ειχα 18αρι στο σαλονι καλο που χαλασε (γιατι μπαινουν ζωηφια στο υπογειο και το διαλυσαν) και τωρα αφενος δε παιζει χρημα για 18αρι αφετερου το λυπαμαι μη το ξαναφανε. Ειδαλως ενα 12αρι στη κρεβατοκαμαρα απλα για το βραδυ που κοιμαμαι, αλλα θα πρεπει μετα να τρυπαω εκει μεσα, και να χαλασω και την οψη του δωματιου, που ειναι καθαρο εχει μονο ενα κρεβατι και ενα επιπλο και τωρα θα σκασει και ενα κλιματιστικο μες στη μουρη μου

Άμα σου έφαγαν τα καλώδια έντομα τότε πρέπει να λάβεις μέτρα διότι το ίδιο επικίνδυνο είναι να προκληθούν ζημιές σε πλυντήριο κουζίνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Με προϊόντα όπως k-otherine, fendona, maxforce, goliath gel, τα έχεις βγάλει νοκ αουτ. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

34-35 μόνο σε κανένα ρετιρε η τελευταίο όροφο το πολύ να κάνει, δεν παίζει τέτοια θερμοκρασία σε μέσο διαμέρισμα ακόμα και με δυνατό καύσωνα. 

Οροφομονοκατοικία του 71 που βάλλεται από τον ήλιο από την ανατολή μέχρι τη δύση στον καύσωνα του Ιουλίου του 2017 και αφού ήταν κλειστό το σπίτι για 4 ημέρες εκείνο το διάστημα είχε γράψει 40,2 στο θερμοστάτη! Όταν γυρίσαμε άνοιξα και τα 3 κλιματιστικά να αλλάξουν οι συνθήκες γιατί η κόρη μου ήταν μωρό και προφανώς δεν θα μπορούσε να αντέξει σε τέτοιες συνθήκες. Αφού άνοιξα το σπίτι για μισή ώρα να φύγει η λάβρα, με την οικογένεια στο αυτοκίνητο - τότε μπορούσες από θέμα βενζίνης -  άνοιξα τα κλιματιστικά και έφυγα για άλλη κατοικία. 3-4 ώρες μετά αφού επέστρεψα οι συνθήκες ήταν ακόμη τραγικές!!! 

Από τότε έβαλα νέα κουφώματα, τέντες, πέργκολες, μόνωση ταράτσας θερμοπρόσοψη και σε παρόμοιες συνθήκες και πάλι το σπίτι έγραψε 30άρι το προσεχές ΣΚ. Βέβαια η θερμοκρασία πέφτει γρηγορότερα αλλά και πάλι.

Στα αρνητικά ότι το μαγαζί από κάτω είναι ψησταριά οπότε βοηθάει στην υψηλή θερμοκρασία.

• Like 1
  • Sad 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, chill είπε

Οροφομονοκατοικία του 71 που βάλλεται από τον ήλιο από την ανατολή μέχρι τη δύση στον καύσωνα του Ιουλίου του 2017 και αφού ήταν κλειστό το σπίτι για 4 ημέρες εκείνο το διάστημα είχε γράψει 40,2 στο θερμοστάτη! Όταν γυρίσαμε άνοιξα και τα 3 κλιματιστικά να αλλάξουν οι συνθήκες γιατί η κόρη μου ήταν μωρό και προφανώς δεν θα μπορούσε να αντέξει σε τέτοιες συνθήκες. Αφού άνοιξα το σπίτι για μισή ώρα να φύγει η λάβρα, με την οικογένεια στο αυτοκίνητο - τότε μπορούσες από θέμα βενζίνης -  άνοιξα τα κλιματιστικά και έφυγα για άλλη κατοικία. 3-4 ώρες μετά αφού επέστρεψα οι συνθήκες ήταν ακόμη τραγικές!!! 

Από τότε έβαλα νέα κουφώματα, τέντες, πέργκολες, μόνωση ταράτσας θερμοπρόσοψη και σε παρόμοιες συνθήκες και πάλι το σπίτι έγραψε 30άρι το προσεχές ΣΚ. Βέβαια η θερμοκρασία πέφτει γρηγορότερα αλλά και πάλι.

Στα αρνητικά ότι το μαγαζί από κάτω είναι ψησταριά οπότε βοηθάει στην υψηλή θερμοκρασία.

Μου φαίνεται αδιανόητη η θερμοκρασία που λες...... Κάτι παίζει με τα υλικά κατασκευής του κτιρίου.... η επικρατούν ιδιαζουσες τοπικές κλιματικές συνθήκες και ανεβάζει τόσο την θερμοκρασία. 

Σε δωμα που κατοικεί φίλος και βάλλεται από παντού μου έχει πει μέχρι 36 βαθμούς, ανάβει ένα 12αρι αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι. . 

Στο δικό μας δωμα από επάνω, κατασκευης του '28 μονο με πλινθους λάσπη και σοβα, τοίχοι περί τα 20 εκ. με παράθυρα ανοιχτά, αλλα ξεχαρβαλωμενα, έχει μόνιμα 2-3 βαθμούς παραπάνω από εμάς, εμείς μέχρι 33.5 έχουμε καταγράψει στο περσυνό καύσωνα. 

Edit: Μάλλον κάτι παίζει με την ψησταριά. Και θερμοπροσοψη με αλλαγές κουφωματων το 30αρι είναι πολύ. Μάλλον θέλετε ειδική παρέμβαση στο δάπεδο σας, θερμομόνωση κάτω από το ξύλο και επανατοποθετηση ξύλινου δαπέδου.... Ποιος να μπλέκει με τέτοια τώρα.... 

• Super Moderators
8 hours ago, chill said:

Παρόμοια φάση και φίλοι μου, αλλά κάνουν το λάθος να ανοίγουν μπαλκονόπορτες με τις ώρες "για να δροσίζονται".

2 λεπτά πριν, Thresh είπε

Χάλι...

Μια χαρά είναι ολα, καλοκαιράκι

Τον Οκτώβρη πλεον δροσιάς και αν, σας το λεω για να μην ελπίζετε, για Αθήνα μιλαω γιατί γίνονται και παρεξηγήσεις εδω μέσα ⛱️😁

.

Την καλημέρα μου

1 ώρα πριν, manzana είπε

Έχουμε καμιά εικόνα για την ερχόμενη εβδομάδα ή είναι ακόμα νωρίς για προβλέψεις?

Με τις θερμοκρασίες που βλέπω (35-36) ναι μεν δεν τις λες πολύ ζέστη αλλά δεν θα μειωθεί σε τέτοια επίπεδα η θερμοκρασία των σπιτιών πχ από 28 μέγιστο ώστε να πεις ότι την βγάζεις χωρίς κλιματισμό το υπόλοιπο διάστημα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμαν ρε παιδια, καθε χρόνο τα ίδια...

Χειμώνα σκούζουν όταν μέσα έχει 15C ενώ εγώ έχω 9-10C, καλοκαίρι σκουζουν όταν έχουν 27-28C ενώ έχω 32-34C (μην σας πλακώσω στις φωτογραφίες τώρα και αρχίσετε να μου στέλνετε donations)...

ΝΤΡΟΠΗ!

🤪🤪🤪

ΥΓ: δηλώνω υπευθυνα οτι οι άνωθι θερμοκρασίες είναι δυστυχώς πέρα για πέρα αληθινές...

Επεξ/σία από fommof
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, fommof είπε

Αμαν ρε παιδια, καθε χρόνο τα ίδια...

Χειμώνα σκούζουν όταν μέσα έχει 15C ενώ εγώ έχω 9-10C, καλοκαίρι σκουζουν όταν έχουν 27-28C ενώ έχω 32-34C (μην σας πλακώσω στις φωτογραφίες τώρα και αρχίσετε να μου στέλνετε donations)...

ΝΤΡΟΠΗ!

🤪🤪🤪

ΥΓ: δηλώνω υπευθυνα οτι οι άνωθι θερμοκρασίες είναι δυστυχώς πέρα για πέρα αληθινές...

Και τι περιμένεις να κάνει ο άλλος; Πάντα αυτό θα γίνεται, γιατί έχουν μειωθεί οι ανοχές στις ακραίες θερμοκρασίες όσο μεγαλώνουμε συν τα όσα επιπλέον προβλήματα έχουμε. Οι 27-28 είναι μια χαρά θερμοκρασία. 

Χειμώνα 9 με 10 είχαμε εμείς όταν έκανε βαρύ κρύο και δεν αναβαμε θέρμανση, με τέτοιες θερμοκρασίες κάθε έτος θα βγάλεις σίγουρα προβλήματα υγείας κάποια στιγμή, βρες τρόπο να λύσεις το πρόβλημα του Χειμώνα. 

6 minutes ago, micos000 said:

Μα καλά.  Γκρινιάζετε με τους 35-37 φέτος. Πέρσι με τα 40+ τι κάνατε; 😎

πέρυσι υπήρχαν λεφτά για λογαριασμό ρεύματος και μόνιμα κλιματιστικό.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...