Προς το περιεχόμενο

Καιρικά

Τοξοβόλος___U__K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ο Ζιακόπουλος μιλάει για Blizzard επιπέδου ισχυρά φαινόμενα.

http://ziakopoulos.blogspot.com/2022/01/blog-post_23.html

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα: (α) Ανατολική ζώνη: μεγάλα ύψη χιονιού. (β) Δυτική ζώνη: αξιόλογες χιονοπτώσεις κυρίως εκεί που βοηθά το ανάγλυφο.

Ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα: Μεγάλα ύψη χιονιού κυρίως στο Β-ΒΔ Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοεκπλήξεις ακόμα και σε νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές.

Δεν γνωρίζω εκ των προτέρων αν ο επί θύραις χιονιάς θα είναι ιστορικός. Σε παλαιότερο σχόλιό μου τον χαρακτήρισα «αξιολογότατο» και σήμερα προσθέτω επικίνδυνο. Το δίκτυο ενέργειας και το οδικό δίκτυο  βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικινδυνότητας, κάτι που γνωρίζουν οι αρμόδιοι. Όμως, ευθύνη για την αποφυγή παρατράγουδων έχει και ο καθένας από μας.

Καταλαβαίνω ότι η σημερινή μου ανάρτηση βγήκε λίγο φοβιστική, αλλά σε έναν μεγάλο χιονιά η προσομοίωση των μοντέλων σε τοπικό επίπεδο αρκετές φορές είναι ανεπαρκής.

Ανακεφαλαιώνουμε λοιπόν. Το Ανατολικό κομμάτι κάτω από Λαμία έως και τον Αργολικό κόλπο θα φάει τα ισχυρότερα φαινόμενα. Όπως καταλαβαίνετε η Αττική και η Αθήνα είναι μέσα κατάκεντρο.

Αντιληφθείτε τη σοβαρότητα και μη νομίζετε οτι μιλάμε για κάτι εύκολο σε μια χώρα που δεν έχει εμπειρία σε τέτοιες συνθήκες. Ούτε οι υποδομές είναι αντίστοιχες αλλά ούτε και ο βαθμός εγρήγορσης των ανθρώπων σε επίπεδο που να εμπνέει αισιοδοξία.

Δε γράφω οτι έρχεται το τέλος του κόσμου. Λέω απλά οτι στη ζυγαριά της ποσότητας και έντασης της χιονόπτωσης δεν είμαστε αντίστοιχα έτοιμοι.

Προσοχή στις μετακινήσεις σας και ιδίως μετά την Τρίτη που θα αρχίσουν όλα να παγώνουν. Μέχρι Πέμπτη θα επικρατήσουν τόσο χαμηλές θερμοκρασίες που θα θέλει μέγιστη προσοχή.

Και για να το ελαφρύνω λίγο.

snowreport.JPG

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Vigilante1319 είπε

σε περιπτωση χιονια και οι δρομοι δν ειναι για μετακινηση δουλεια πως παμε δικαιολογουμαστε καπως η κανω ονειρα και θα παω με τα ποδια 😛

Εγώ έχω ήδη αγχωθεί εδώ και ώρες γιατί δουλεύουμε 24 ωρο με βάρδιες ανά 8 ώρες 1 μόνος του.Αν δεν μπορέσω να πάω Δευτέρα και Τρίτη στην δουλειά, ο άλλος θα μείνει εκεί.Αν πάω, πιθανόν να μην έρθει ο επόμενος να φύγω.Οτι χειρότερο, να έχει περάσει η ώρα και να μην μπορείς να φύγεις, όταν πάλι σε 16 ώρες πρέπει να είσαι πάλι στην δουλειά.Το έπαθα πέρυσι με την Μήδεια, το 23:00-07:00 έγινε 23:00-11:00.

Δυστυχώς είμαι Δ.Π. και η δουλειά είναι στα ΒΠ, σχετικά μεγάλη απόσταση, ακόμα και να πατιέται ο δρόμος, θα κάνω να πάω 1.5-2 ώρες αντί για το φυσιολογικό 30-45'.Σκέφτομαι μήπως πάρω Μετρό και λεωφορείο, αν κινούνται φυσικά.Γιατί αν σπάσω το αμάξι, κανείς δεν θα το πληρώσει.

Δεν υπάρχει η επιλογή όπως πχ στην παλιά μου δουλειά που έπαιρνα τηλέφωνο σε ανάγκη και απλά έγραφα 1 ημέρα άδεια η ασθένεια.Θυμάμαι περίπτωση που η εταιρία είχε κλείσει για 2-3 ημέρες λόγω χιονιά και όλα καλά.

Πραγματικά, μακάρι να μην το έστρωνε.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Δεν υπάρχει η  επιλογή όπως πχ στην παλιά μου δουλειά που έπαιρνα τηλέφωνο σε ανάγκη και απλά έγραφα 1 ημέρα άδεια η ασθένειαα.Θυμάμαι περίπτωση που η εταιρία είχε κλείσει για 2-3 ημέρες λόγω χιονιά και όλα καλά.

Δεν θα επρεπε να υπαρχει κατι σε τετοιες περιπτωσεις να κλεινουν επιχειρησεις ας πουμε λογο κακοκαιριας περυσι θυμαμαι καποια τεκαγουει ειχαν μεινει ανοιχτα μονο οσα δν ειχαν πολυ χιονι οι γειτονιες τους. 

Κι εγω αυτο φοβαμαι αν στρωσει κατι δεν ξερω με τι θα παω και πως θα γυρισω αν εχω παει με μεταφορικο μεσο ας πουμε αν και δν νομιζω να γινει τοσος χαμος

Επεξ/σία από Vigilante1319

1 λεπτό πριν, Vigilante1319 είπε

Δεν θα επρεπε να υπαρχει κατι σε τετοιες περιπτωσεις να κλεινουν επιχειρησεις ας πουμε λογο κακοκαιριας περυσι θυμαμαι καποια τεκαγουει ειχαν μεινει ανοιχτα μονο οσα δν ειχαν πολυ χιονι οι γειτονιες τους.

Η επιχείρηση λειτουργεί 8-10 ώρες εκτός ΣΚ, εμείς όμως πρέπει να είμαστε 24ωρο όλο τον χρόνο.

1 minute ago, AntiCambeR said:

Η επιχείρηση λειτουργεί 8-10 ώρες εκτός ΣΚ, εμείς όμως πρέπει να είμαστε 24ωρο όλο τον χρόνο.

καλύτερα να μιλήσεις με τον εργοδότη και τους συναδέλφους ψιλοάμεσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, greekfragma είπε

καλύτερα να μιλήσεις με τον εργοδότη και τους συναδέλφους ψιλοάμεσα.

Δυστυχώς είμαστε και οι 4 σε απόσταση 15+χμ.Μόνο ο 5ος μένει σχετικά κοντά, το βλέπω να εγκλωβίζεται αύριο εδώ αν δεν έρθω το απόγευμα.

Αυτό συμβαίνει σε χιονιά ταυτόχρονα σε 100άδες εργαζόμενους.όπως σε εμένα και η εταιρία πρέπει με κάθε δυνατό τρόπο να βρεί λύσεις για την κάθε περίπτωση.Δευτέρα και Τρίτη θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν, τα τηλέφωνα θα πάρουν φωτιά.

Θα τους πω ελάτε με τζιπάκι να με πάρετε. 😂

Αλλά εντάξει, πέρυσι έριξε πολύ χιόνι και είχε να ρίξει απο το 2007.Τι θα γίνει πλέον, άλλαξε το κλίμα και κάθε χρόνο θα γίνεται της Μήδειας το κάγκελο;Για ποια Ελπίδα μιλούν φέτος;Είσαι η ελπίδα μας, πήδα, πήδα πήδα μας;

Επεξ/σία από AntiCambeR

Τωρα ειοπαν οτι βγηκε ανακοινωση απο την πολιτικη προστασια οτι απαγορευονται οι ασκοπες μετακινησεις για το επομενω 48H

Ξεκαθαρα το να πας στην δουλεια σου ειναι ασκοπη μετακίνηση!

Το θέμα δεν είναι πόσο θα ρίξει αλλά αν αντέξουν τα δίκτυα ρεύματος (ακόμα υπέργεια) και ύδρευσης.

Άραγε οι υπεύθυνοι της ΔΕΔΗΕ ή του εκάστοτε Δήμου κάνανε κάποια προεργασία φέτος αναφορικά με τα δέντρα που ακουμπάνε στα καλώδια;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, great είπε

Τωρα ειοπαν οτι βγηκε ανακοινωση απο την πολιτικη προστασια οτι απαγορευονται οι ασκοπες μετακινησεις για το επομενω 48H

Ξεκαθαρα το να πας στην δουλεια σου ειναι ασκοπη μετακίνηση!

Καλά, αν το πω αυτό θα με στείλουν σε κανά βουνό στον Εβρο. 😅

Η θα ανοίξω θέμα "Επίδομα ανεργίας".

Υπάρχει συμβόλαιο ανάμεσα στην εταιρεία και τον πελάτη, η εταιρία πρέπει να βρεί λύσεις.Πχ να έρθει κάποιος που μένει κοντά στο σημείο, αν φυσικά αυτός ο 1-2 δεν έχει εκείνη την ώρα βάρδια αλλού η αν δεν έχει αποκλειστεί.

Πρέπει να υπάρχει πάντα κάποιος εδώ, αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει.

Επεξ/σία από AntiCambeR

29 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

O Aρνιακός στον ΑΝΤ1 είπε ότι θα είναι σαν το 2008. Χειρότερα από την περσινή Μήδεια!!! 20 πόντους στο κέντρο 40 με 50 βόρεια!!

Πώς νόμιζα ότι η Μήδεια ήταν ο πιο δυνατός χιονιάς των τελευταίων τριάντα χρόνων?

Συνταγμα την Τρίτη ο Ζιακοπουλος είπε έως και - 2. Η δυναμική της κακοκαιρίας είναι ίδια η και πιθανόν χειρότερη από την Μήδεια. Για το αν θα το στρώσει στην Αθήνα και στο κέντρο δεν απαντάει ξεκάθαρα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...