Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια δεν παιζει αυτο που κανει η ΔΕΗ τελευταια...

Εστειλε στον κουμπαρο μου για το παλιο του καταστημα χρεωση 70€.

Ευτυχως εχει κρατησει τον τελικο λογαριασμο με την επιστροφη εγγυησης λογω διακοπης ηλεκτροδοτησης  (αλλαγη εδρας ) απο 2014.

Εαν χρωσταγε κατι θα ακολουθουσε το ΑΦΜ (επαγγελματικο) και στην νεα παροχη που εκανε στην νεα εδρα.

Στο 11770 δεν ξερουν τι τους γινεται ...

Εαν ετσι κραυγαζουν οτι η ΔΕΗ κλεινει γιατι τις χρωστανε 1,02 δις αστα να πανε....

Τα εχουν φαει και ψαχνουν με μαϊμουδιες να τα παρουν απο οποιον δεν κραταει χαρτια αποδειξεις κτλ....

• Like 3
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εάν μπορείτε δώστε λίγες λεπτομέρειες.. δηλαδή τι χαρτί στέλνει.. ένα απλό χαρτι που λέει χρωστάτε τοσο από τοτε έως τότε ? 

Στέλνει τον λογαριασμό που χρωστάς ?

Απειλεί με δικαστήρια, τόκους κτλ ?? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το χαρτί που μου απέστειλαν έχει τη μορφή επιστολής και αναφέρει επί λέξη:

Σας γνωρίζουμε ότι μετά τη λύση της μεταξύ μας Σύμβασης Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας για το ακίνητο [...] , με Λογαριασμό Συμβολαίου xxxxxxxxxxxx η συνολική σας οφειλή προς τη ΔΕΗ ανέρχεται στο ποσό των 114,00 ευρώ... Υποτίθεται ότι η λύση της σύμβασης έγινε πριν 11 μήνες.

- Όμως δεν έγινε ποτέ λύση της σύμβασης, ούτε από τη μεριά μου ούτε από αρμόδιο του ιδρύματος που είναι ο ιδιοκτήτης του οικήματος.

Στο φάκελο της σύμβασης αναφέρει τον ιδιοκτήτη ως λήσαντα τη σύμβαση . Όμως το μοναδικό άτομο που είχε δικαίωμα να το κάνει δεν είχε ιδέα!

Ο επόμενος ενοικιαστής μετά από πολλά χρόνια άλλαξε πάροχο. Πως κατάφερε να το κάνει αυτό, θα μας το πει η ΔΕΗ όταν επιστρέψει η αναντικατάστατη υπάλληλος και αν δεν υπάρχει ουρά 100 ατόμων έξω από το γραφείο της...

- Δεν μου έστειλαν ποτέ αναλυτικό τελικό λογαριασμό ούτε άλλη ειδοποίηση αυτούς τους 11 μήνες!

- Αναφέρει επίσης πως σε περίπτωση μη ανταπόκρισης επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ...για τη διεκδίκηση της ως άνω οφειλής.

- Στην περίπτωσή μου, στηρίζονται στη λύση μιας σύμβασης που δεν έγινε ποτέ είτε από τον υπογράφοντα την αρχική σύμβαση ούτε από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη...

Και προφανώς γι αυτό το λόγο όλοι όσοι το άκουσαν στο τηλέφωνο, μου είπαν κατευθείαν ότι αν πάω αποδεικτικά στοιχεία ότι δεν ήμουν εγώ ο ενοικιαστής το "χρέος" θα διαγραφεί αμέσως! Αλλά δεν είπαν κουβέντα για την εγγύηση...

- Γιατί όμως επιδιώκουν ταυτόχρονα να κάνω τη διαδρομή Πετρούπολη-Κλαυθμώνος 2-3 φορές τουλάχιστον;

- Η επιστολή δεν φέρει υπογραφή και στη θέση της γράφει: Από την αρμόδια Διεύθυνση Πωλήσεων.

Επεξ/σία από filipN
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δύο πράγματα σου μένουν.

1. Πηγαίνεις και πληρώνεις την οφειλή.

2. Δεν πληρώνεις και κοιτάς να το αποφύγεις όσο μπορέσεις. 

Στην θέση σου το πρώτο πράγμα που θα έκανα είναι να ρωτήσω τι παίζει με την παραγραφή της οφειλής, 17 χρόνια δεν είναι λίγα.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@filipN

Μην το αφήσεις, παίχτους λίγη μπαλίτσα. Φάτους μερικές εργατοώρες:

Ζητά τον τελικό λογαριασμό που φαίνεται η οφειλή σου, αφού έχει λυθεί η σύμβαση. Μετά πες τους "πως γίνεται να έχει εκδοθεί τελικός λογαριασμός, αφού μένω ακόμα μέσα" και ζητά το χαρτί που έχεις υπογράψει για τη λύση. Αν σου εμφανίσουν χαρτί με πλαστή υπογραφή είναι βούτυρο στο ψωμί σου. Αν δεν σου εμφάνισουν τίποτα (το πιθανότερο) , απλά πες τους ότι δεν πληρώνεις μία και να πάνε δικαστικώς για να αποδείξουν τη λύση της σύμβασης και μαζί την οφειλή σου. 

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Malthador είπε

@filipN

Μην το αφήσεις, παίχτους λίγη μπαλίτσα. Φάτους μερικές εργατοώρες:

Ζητά τον τελικό λογαριασμό που φαίνεται η οφειλή σου, αφού έχει λυθεί η σύμβαση. Μετά πες τους "πως γίνεται να έχει εκδοθεί τελικός λογαριασμός, αφού μένω ακόμα μέσα" και ζητά το χαρτί που έχεις υπογράψει για τη λύση. Αν σου εμφανίσουν χαρτί με πλαστή υπογραφή είναι βούτυρο στο ψωμί σου. Αν δεν σου εμφάνισουν τίποτα (το πιθανότερο) , απλά πες τους ότι δεν πληρώνεις μία και να πάνε δικαστικώς για να αποδείξουν τη λύση της σύμβασης και μαζί την οφειλή σου. 

Φυσικά και δεν θα το αφήσω!

Δεν πρόκειται όμως να μπω στη λογική τους, να πηγαινοέρχομαι στην Αριστείδου. Οι συνεννοήσεις θα γίνουν τηλεφωνικώς και θα επισκεφτώ τα γραφεία τους μία και μόνο φορά για:

α) Να παραλάβω, τα έγγραφα που οφείλουν να μου παραδώσουν, όπως και το ποσό της εγγύησης που είχα καταβάλλει.

β) Να μου πει ο ίδιος ο διευθυντής του υποκαταστήματος κέντρου Αθηνών, όχι κάποιος προϊστάμενος τμήματος, γιατί όλες αυτές οι κουτοπονηριές. Με ενημέρωσαν πως δέχεται πάντα τους πελάτες που ισχυρίζονται ότι τους ταλαιπωρούν οι υπάλληλοι και μην ξεχνάμε πως είναι προεκλογική περίοδος και όλοι προσπαθούν να μην εμπλακούν, με πράξεις ή παραλήψεις, στο πολιτικό παιχνίδι των καταγγελιών.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπάρχει 20ετής παραγραφή ,

1) στείλε εμαιλ και  φαξ και κράτα αντίγραφα με τις χρονοσφραγίδες που να εξηγείς τους λόγους που ΔΕΝ αποδέχεσαι το χρέος (ζήτα να σου στείλουν χαρτιά να στο αποδείξουν)

2) γείωσε τους , δεν θα πάνε δικαστικά αλλά και να πάνε

2α) αν γίνει γρήγορα δικαστήριο εντός 20ετίας χρέους (απίθανο) δείξε στο δικαστή ότι ζήτησες αποδεικτικά που δεν σου παρασχέθηκαν

2β) δεν θα κάνουν δικαστήριο λόγω υψηλών εξόδων(έχεις μικρό χρέος - μικρότερο από τα δικαστικά έξοδα) ή θα εκδικαστεί καθυστερημένα μετά την παρέλευση 20ετίας.

ΥΓ

Η ΔΕΗ επειδή βαρέσανε διάλυση , εκτυπώσαν ένα report με ότι "εκκρεμότητα" είχαν χωρίς κανένα φιλτράρισμα να δουν τι στέκει και άρχισαν να στέλνουν επιστολές & εξώδικα. Ετσι είναι στην ζωή αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει την ώρα που πρέπει αρχίζει ο πανικός και ο παραλογισμός.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
37 minutes ago, jgeorgiou said:

υπάρχει 20ετής παραγραφή

Η 20ετής παραγραφή ισχύει για οφειλές προς ιδιώτες, όπως είναι η ΔΕΗ.

Πριν από 17 χρόνια όμως η ΔΕΗ ήταν δημόσια, και η παραγραφή οφειλών προς το δημόσιο είναι στα πέντε χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Χαίρομαι που το θέμα δίνει την ευκαιρία στα ενεργά μέλη του insomnia να ενημερώσουν τα άλλα μέλη του για νόμους και κανονισμούς που αγνοούν.

Είναι κάτι πολύ χρήσιμο σε μια εποχή που όλοι προσπαθούν να εισπράξουν για λογαριασμό τους ακόμα και ανύπαρκτα χρέη πελατών τους ενώ αντίθετα προσπαθούν να αποφύγουν την επιστροφή χρημάτων που οφείλουν οι ίδιοι προς τους πελάτες τους.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Η 20ετής παραγραφή ισχύει για οφειλές προς ιδιώτες, όπως είναι η ΔΕΗ.

Πριν από 17 χρόνια όμως η ΔΕΗ ήταν δημόσια, και η παραγραφή οφειλών προς το δημόσιο είναι στα πέντε χρόνια.

Παιδιά σας διαφεύγει ότι η διακοπή σύμβασης δεν έγινε πριν 17 χρόνια αλλά πριν 11 μήνες γιατί δεν είχε αλλάξει το όνομα στο συμβόλαιο/διακοπή συμβολαίου οπταν μετακόμισε. Επίσης, όλο αυτό προέκυψε επειδή ο επόμενος νοικάρης (αυτός που δε μετέφερε τη σύμβαση στο όνομά του) άλλαξε πάροχο και ο τελικός λογαριασμός προφανώς εκδόθηκε κι αυτός τον αγνόησε/άφησε απλήρωτο.

Αυτός είχε υποχρέωση να αλλάξει το συμβόλαιο στο όνομά του, είναι όρος σε ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. 

1. Ζήτα από τον ιδιοκτήτη αντίγραφο συμβολαίου με το νέο ενοικιαστή και καθάρισες. Αποδεικνύει αμέσως ότι μένει άλλος εκεί εδώ και 17 έτη. Αντίστοιχα δικά σου συμβόλαια διαμονής σε άλλη κατοικία και λογαριασμός ΔΕΗ/ΟΤΕ στη νέα διεύθυνση (ή της ςυζύγου, συντόφου κοκ) ενιςχύουν τον ισχυρισμό.

2. Ξέχασε την εγγύηση, όπως την είχες ξεχάσει 17 έτη. Μην ασχοληθείς με συμψηφισμό κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/allagi-promitheuti

- Ο επόμενος ενοικιαστής δεν μπορούσε να αλλάξει πάροχο αν δεν ξεχρέωνε τον προηγούμενο.

- Η εμπλοκή νέου ενοικιαστή, ο οποίος εκτός των άλλων υποβάλλει και μισθωτήριο ή άλλο συναφές έγγραφο προς τον πάροχο, δείχνει από μόνη της στη ΔΕΗ ότι δεν εμπλέκομαι πλέον εγώ.

- Η ΔΕΗ, οφείλει να μου στείλει αναλυτικό τελικό λογαριασμό, εάν κρίνει ότι πρέπει για x λόγους να πληρώσω εγώ, δεν το έκανε.

- Άλλο το να ξεχάσεις μια εγγύηση υπέρ ενός ιδρύματος υποτροφιών και άλλο υπέρ μιας κακοδιοικούμενης επιχείρησης που  όταν φτάνει στο σημείο να έχει άδεια ταμεία προσπαθεί τότε να σου αρπάξει χρήματα από την τσέπη ακόμα και μέσω της χρέωσης της γραμμής πληροφοριών.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.

Η ΔΕΗ καλα κανει και θελει να μαζεψει τα χρεη ....Αλλος παροχος με 100 ευρω χρεος δινει εντολη σε ΔΕΔΔΗΕ για διακοπη .

Το αν θα τα ειπραξει απο μεγαλοοφειλετες ρωτησε τον Διευθυνοντα Συμβουλο Κο Παναγιωτακη παλιο ...προεδρο ΓΕΝΟΠ.

Το μεγαλο σφαλμα ειναι οτι καποιοι αφηνουν το ρευμα οτνα φευγουν απο ενα σπιτι χωρις να κανουν διακοπη ή ιδιοκτητες νοικιαζουν το σπιτι κρατωντας την παροχη στο ονομα τους.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Η ΔΕΗ καλα κανει και θελει να μαζεψει τα χρεη ....Αλλος παροχος με 100 ευρω χρεος δινει εντολη σε ΔΕΔΔΗΕ για διακοπη .

Το αν θα τα ειπραξει απο μεγαλοοφειλετες ρωτησε τον Διευθυνοντα Συμβουλο Κο Παναγιωτακη παλιο ...προεδρο ΓΕΝΟΠ.

Το μεγαλο σφαλμα ειναι οτι καποιοι αφηνουν το ρευμα οτνα φευγουν απο ενα σπιτι χωρις να κανουν διακοπη ή ιδιοκτητες νοικιαζουν το σπιτι κρατωντας την παροχη στο ονομα τους.

Δεν απαντάς επί της ουσίας.

Η ΔΕΗ εν προκειμένω και στην καλύτερη περίπτωση, πριν 11 μήνες επέτρεψε την αλλαγή παρόχου χωρίς ο νέος ενοικιαστής να εξοφλήσει τα χρέη του σε αυτή (και αυτό δεν είναι σίγουρο). Και αποφάσισε να τα χρεώσει εκ των υστέρων, σε άλλον, που γνωρίζει βάσει των εγγράφων που παρέλαβε κατά τη διαδικασία της αλλαγής ότι είχε εγκαταλείψει το οίκημα πολλά χρόνια πριν.

Αλλα που δεν μπορώ ή δεν μου επιτρέπεται να γράψω εδώ, στα αποστέλλω με π.μ.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, filipN είπε

Δεν απαντάς επί της ουσίας.

Η ΔΕΗ εν προκειμένω και στην καλύτερη περίπτωση, πριν 11 μήνες επέτρεψε την αλλαγή παρόχου χωρίς ο νέος ενοικιαστής να εξοφλήσει τα χρέη του σε αυτή (και αυτό δεν είναι σίγουρο). Και αποφάσισε να τα χρεώσει εκ των υστέρων, σε άλλον, που γνωρίζει βάσει των εγγράφων που παρέλαβε κατά τη διαδικασία της αλλαγής ότι είχε εγκαταλείψει το οίκημα πολλά χρόνια πριν.

Ποια χρέη του ρε συ, πραγματικά τα πιστεύεις αυτά που γράφεις? Δικά σου ήταν τα χρέη μια και εσύ ήσουν αυτός που είχε υπογράψει σύμβαση με τη δεη, εσύ ήσουν αυτός που αμέλησε να ζητήσει διακοπή φεύγοντας από το σπίτι όπως όφειλε.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 3
  • Moderators
Δημοσ.
59 minutes ago, mourouzis2005 said:

Παιδιά σας διαφεύγει ότι η διακοπή σύμβασης δεν έγινε πριν 17 χρόνια αλλά πριν 11 μήνες...

2. Ξέχασε την εγγύηση, όπως την είχες ξεχάσει 17 έτη. Μην ασχοληθείς με συμψηφισμό κτλ

Μιλάς με γρίφους γέροντα.

Η λύση της σύμβασης πάει παρέα με την επιστροφή της εγγύησης. Και τα δύο μαζί, είτε έγιναν πριν 11 μήνες είτε πριν 17 χρόνια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...