kostas18a Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Γεια σας, Εγινα 18 και θα ειναι οι πρωτες μου εκλογες που θα ψηφισω και αναρωτιομουν μερικα πραγματα, αν μπορειτε να με βοηθήσετε. Στην εκλογικη μου περιφερεια απο οτι διαβαζω θα μπορεσω να βαλω μεχρι 4 σταυρους. Αν δεν θελω να ψηφισω συγκεκριμενα ατομα, πως δινω και τους 4 σε 1 κομμα ? Βαζοντας 1 σταυρο διπλα απο το κομμα, ανατίθενται και οι 4 σταυροι ? Μπορω να δωσω 3 σταυρους στο κομμα Χ και 1σταυρο στο κομμα Υ ή 2-2 ? Μπορω να ψηφισω ατομα απο το κομμα Χ και το κομμα Υ ή μπορω να ψηφισω μονο ατομα απο 1 κομμα? Συγγνωμη αν ειναι χαζες ερωτησεις αλλα διαβαζοντας στα διαφορα site δεν εβγαλα ακρη. Ευχαριστω εκ των προτερων!
bbbb Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Μπορείς να ρίξεις στην κάλπη μόνο ένα ψηφοδέλτιο του κόμματος της αρεσκείας σου. Σε ότι αφορά τους σταυρούς αν δεν βάλεις κανέναν το ψηφοδέλτιο μετράει υπέρ του κόμματος. Οι σταυροί είναι στην περιφέρεια σου από έναν μέχρι τέσσερις που σημαίνει ότι εσύ αν θες μπορείς να ψηφίσεις είτε έναν υποψήφιο είτε μέχρι τέσσερις από το σύνολο του ψηφοδελτίου. Επίσης είτε βάλεις έναν είτε και τους τέσσερις σταυρούς στους υποψηφίους του κόμματος που θα επιλέξεις να ψηφίσεις, το ψηφοδέλτιο ως σύνολο θα μετρήσει ως μία ψήφος έναντι των άλλων κομμάτων. Απλά άμα βάλεις και τους τέσσερις σταυρούς θα πάρει έναν σταυρό ο κάθε υποψήφιος που επέλεξες. Έτσι από το σύνολο των ψηφοδελτίων τα οποία μετράνε ένα προς ένα όποιος έχει τα περισσότερα βγαίνει και πρώτο κόμμα και μετά γίνεται καταμέτρηση σχετικά με τους σταυρούς που έχει λάβει στο ένα και μοναδικό του κάθε ατόμου ψηφοδέλτιο ο κάθε υποψήφιος και ανάλογα με τις έδρες που θα βγάλει το κόμμα ο υποψήφιος εκλέγεται ή όχι βουλευτής. Δυστυχώςή ευτυχώς δεν γίνεται να ψηφίσει κάποιος με τους σταυρους περαν του ενός κόμματα Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2019 από bbbb 1
isay Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Στην κάλπη ρίχνεις ΕΝΑ ψηφοδελτιο από ΕΝΑ κόμμα (βασικά το βάζεις σε φακελο, δε το ριχνεις χύμα) Στο ψηφοδελτιο που θα επιλέξεις μπορεις να βάλεις ΕΩΣ 4 σταυρους, δηλαδή από μηδεν έως 4. Αν βάλεις μηδεν μετράει η ψήφος στο κομμα Αν βάλεις σταυρό/ους, η ψήφος πάει στο κομμα ΚΑΙ οι σταυροι μετράνε για το ποιος/ποιοι θα βγουν στην περιφέρεια σου 1 λεπτό πριν, mylo είπε Θα πας στον τοπικό βουλευτή να σε δώσει το ψηφοδέλτιο έτοιμο. Μην αγχώνεσαι για τίποτα εσύ... Σωστό κι αυτό
NikosKallithea Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 32 λεπτά πριν, theo93 είπε Το ψηφοδέλτιο επικρατείας τι ακριβώς είναι; Δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο επικρατείας Οι Βουλευτές είναι επικρατείας, και ανάλογα με τα ποσοστά που θα πάρει το κόμμα εκλέγονται τόσοι όσοι 1
teot Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, kostas18a είπε Γεια σας, Εγινα 18 και θα ειναι οι πρωτες μου εκλογες που θα ψηφισω και αναρωτιομουν μερικα πραγματα, αν μπορειτε να με βοηθήσετε. Στην εκλογικη μου περιφερεια απο οτι διαβαζω θα μπορεσω να βαλω μεχρι 4 σταυρους. Αν δεν θελω να ψηφισω συγκεκριμενα ατομα, πως δινω και τους 4 σε 1 κομμα ? Βαζοντας 1 σταυρο διπλα απο το κομμα, ανατίθενται και οι 4 σταυροι ? Μπορω να δωσω 3 σταυρους στο κομμα Χ και 1σταυρο στο κομμα Υ ή 2-2 ? Μπορω να ψηφισω ατομα απο το κομμα Χ και το κομμα Υ ή μπορω να ψηφισω μονο ατομα απο 1 κομμα? Συγγνωμη αν ειναι χαζες ερωτησεις αλλα διαβαζοντας στα διαφορα site δεν εβγαλα ακρη. Ευχαριστω εκ των προτερων! Στις Ευρωεκλογές, Δημοτικές, Περιφερειακές τον Μάη δεν ψήφισες; Γιατί όποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές είχαν και στις εκλογές που έγιναν τον Μάη.
k_w_t Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Εγω θελω να εχουν βαλει τον TS σε καμια εφορευτικη επιτροπη...... Τσαμικο θα χορεψει ο δικαστικος .......
DrLo Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, kostas18a είπε Γεια σας, Εγινα 18 και θα ειναι οι πρωτες μου εκλογες που θα ψηφισω και αναρωτιομουν μερικα πραγματα, αν μπορειτε να με βοηθήσετε. Στην εκλογικη μου περιφερεια απο οτι διαβαζω θα μπορεσω να βαλω μεχρι 4 σταυρους. 1. Αν δεν θελω να ψηφισω συγκεκριμενα ατομα, πως δινω και τους 4 σε 1 κομμα ? Βαζοντας 1 σταυρο διπλα απο το κομμα, ανατίθενται και οι 4 σταυροι ? 2. Μπορω να δωσω 3 σταυρους στο κομμα Χ και 1σταυρο στο κομμα Υ ή 2-2 ? 3. Μπορω να ψηφισω ατομα απο το κομμα Χ και το κομμα Υ ή μπορω να ψηφισω μονο ατομα απο 1 κομμα? Συγγνωμη αν ειναι χαζες ερωτησεις αλλα διαβαζοντας στα διαφορα site δεν εβγαλα ακρη. Ευχαριστω εκ των προτερων! 1. Το κόμμα δεν παίρνει σταυρούς. Πέρνει 1 ψήφο γι κάθε ΕΓΚΥΡΟ ψηφοδέλτιο του μέσα στη κάλπη. Αν δε θέλεις να "σταυρώσεις" κάποιο συγκεκριμένο υποψήφιο αλλά θέλεις να ψηφίσεις το κόμμα Χ, τότε θα πάρεις το ψηφοδέλτιο του Χ που θα σου δώσουν στο εκλογικό τμήμα και ΔΕ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟ. Θα βάλεις "ασταύρωτο" το ψηφοδέλτιο του Χ μέσα στο φάκελο. . 2. ΟΧΙ. Θα βάλεις μόνο ένα ψηφοδέλτιο μέσα στο φάκελο. Οι 4 σταυροί αφορούν τους υποψήφιους του κόμματος αυτού , 3. Μόνο ένα κόμμα. Δες 2 . Καλά αυτά τα βασικά στο σχολείο δε τα κάνουν?
k_w_t Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 20 λεπτά πριν, DrLo είπε Καλά αυτά τα βασικά στο σχολείο δε τα κάνουν? Το μονο που μαθαινουν στο σχολειο για τις εκλογες ειναι οτι θα χασουν μαθημα γιατι το σχολειο ειναι εκλογικο....
Baator Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Αυτό δεν κάνει όμως τώρα το παιδί; Οκ, δεν ήξερε, ρωτάει για να μάθει όμως επειδή θα πάει πρώτη φορά να ψηφίσει. Από το να αδιαφορούσε πλήρως, 1000 φορές προτιμότερο που λέει "δεν ξέρω" και ρωτάει για την διαδικασία. Συν το ότι έχει την δικαιολογία ότι είναι 18, εδώ έχει 50άρηδες και 60άρηδες που δεν έχουν καταλάβει τι παίζει με τους σταυρούς και τους βουλευτές Επικρατείας ή ρωτάνε που είναι το ψηφοδέλτιο του τάδε Δημάρχου στις Βουλευτικές εκλογές. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα