Προς το περιεχόμενο

Οι νέες έξυπνες λάμπες Hue της Philips δεν χρειάζονται hub για να λειτουργήσουν

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 ώρες πριν, Mi_ka είπε

ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν τις κάνανε τηλεφορτούμενες έτσι που η κόρη που ζει μακρυά να ανανεώνει τις πόζες των εγγονιών  κάθε 2-3 μέρες να χαίρονται τα τεχνο-άσχετα παππούδια

@orgixmh και @gippas

δλδ ακόμα δεν έχει γίνει ένας γερός protocol war να ξεκαθαρίσει  πιο πρωτόκολλο επικρατεί να ξέρουμε τι να προτιμήσουμε πάνω στο θέμα?

δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην επιλογή πρωτοκόλλου,  τα όποια προβλήματα προκύπτουν συνήθως έχουν να κάνουν με το ρούτερ που μεσολαβεί για τη σύνδεση με τις smart συσκευές και όχι με το πρωτόκολλο επικοινωνίας.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 28/6/2019 στις 11:19 ΜΜ, orgixmh είπε

Το ρούτερ δεν έχει να κάνει με τις IP που γράφεις, αυτό είναι το πρωτόκολλο IP και "χωράει" 255 ip στην τελευταία στιβάδα, το router όμως θα μπορούσε να τρέχει σε περισσότερα από ένα δίκτυα και να έχει περισσότερους από ένα DHCP.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα router με τις πολλές συνδέσεις είναι 2:

1) Το σήμα ζορίζει για κάθε νέα συσκευή
2) η cpu του ρουτερ δυσκολεύεται να απαντά σε τόσες πολλές αιτήσεις ταυτόχρονα.

Ο 2ος λόγος είναι που το τόρρεντ ακόμα και αν του βάλεις "Φρένα" σε upload και download κάνει το δίκτυο βαρύ (ανοίγει πολλές συνδέσεις)

Τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα,

1ον : Το σήμα δεν ζορίζεται για καμία νέα συσκευή.

2ον Καμία cpu δεν ζορίζεται ..

Δεν θα βάλουμε υπολογιστές με ανοιχτό το μtorrent να κατεβάζουν ταινίες, παιχνίδια και τσόντες.Ουτε θα κάνουμε streaming ταινίες 4k !!!!

Οι συσκευές που δέχονται εντολές μέσο wi-fi όπως κλιματιστικά , πλυντήρια , λάμπες, τηλεοράσεις  κτλ κάνουν ελάχιστη χρήση μεταφοράς όγκου δεδομένων. Στην ουσία μιλάμε για κάποια bytes τα οποία σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν προβλήματα σε κάθε συνδεδεμένη συσκευή όπου βρίσκεται στον ίδιο δρομολογητη / ρουτερ !       

Στις 28/6/2019 στις 11:19 ΜΜ, orgixmh είπε

προσωπικά αν μπορούσα να κάνω τα πάντα από τον καναπέ θα τα έκανα.

Εσένα μπορεί να μην σου το δίδαξε κανένας , άρα δεν φταις ! Μπορείς όμως στα παιδιά σου να μάθεις να το κάνουν αυτο και να αγοράσεις όλες τις σμαρτ συσκευες ώστε να μην χρειάζεται να σηκώνεται κανένας απο τον καναπέ σας !

2 ώρες πριν, panoskatos είπε

Τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα,

1ον : Το σήμα δεν ζορίζεται για καμία νέα συσκευή.

2ον Καμία cpu δεν ζορίζεται ..

Δεν θα βάλουμε υπολογιστές με ανοιχτό το μtorrent να κατεβάζουν ταινίες, παιχνίδια και τσόντες.Ουτε θα κάνουμε streaming ταινίες 4k !!!!

Οι συσκευές που δέχονται εντολές μέσο wi-fi όπως κλιματιστικά , πλυντήρια , λάμπες, τηλεοράσεις  κτλ κάνουν ελάχιστη χρήση μεταφοράς όγκου δεδομένων. Στην ουσία μιλάμε για κάποια bytes τα οποία σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν προβλήματα σε κάθε συνδεδεμένη συσκευή όπου βρίσκεται στον ίδιο δρομολογητη / ρουτερ !       

Εσένα μπορεί να μην σου το δίδαξε κανένας , άρα δεν φταις ! Μπορείς όμως στα παιδιά σου να μάθεις να το κάνουν αυτο και να αγοράσεις όλες τις σμαρτ συσκευες ώστε να μην χρειάζεται να σηκώνεται κανένας απο τον καναπέ σας !

Δεν νομίζω να έχω μπερδέψει κάτι, κάθε client που κάνει connect στο router σου εκπέμπει στο ίδιο ακριβώς κανάλι, κάθε εκπομπή είναι θόρυβος για τις άλλες συσκευές, σχετικά με τους κύκλους της cpu σε σχέση με περισσότερα ή λιγότερα wifi clients και περισσότερα ή λιγότερα routings θα σου πρότεινα πρώτα να μελετήσεις τις αρχές δικτύων ώστε να καταλάβεις τι είναι η IP αλλά και πως υλοποιούνται τα πρωτόκολλα αλλά και το λειτουργικό σύστημα linux καθώς 9/10 routers/ap τρέχουν σε linux και στην συνέχεια αν έχεις όρεξη μπορώ να σου αναλύσω και πως δουλεύει ένα router τόσο σε hardware όσο και σε software επίπεδο. 

• Like 1

Στις 29/6/2019 στις 8:46 ΜΜ, gippas είπε

Η Yeelight συνδέεται με wifi. Που σημαίνει πως:

-Πρέπει να έχεις ένα αξιοπρεπές ρούτερ αν έχεις πολλές συσκευές

-Αν κοπεί το ίντερνετ αντίο αυτόματα φώτα

-Αν θες λάμπα διαφορετικού μεγέθους από Ε27 (σποτάκια, κεράκια) καλή τύχη

Και επειδή το καταλαβαίνει και η Xiaomi αυτό κυκλοφόρησε και αυτή πρόσφατα λάμπες με bluetooth

Αν κοπει το interet (αν δεν συνδεεσε απο τον παροχο) το δικτυο του wifi δεν λειτουργει; Δεν νομιζω να υπάρχει προβλημα ακομα και χωρις internet.

Στις 2/7/2019 στις 11:21 ΠΜ, orgixmh είπε

Δεν νομίζω να έχω μπερδέψει κάτι, κάθε client που κάνει connect στο router σου εκπέμπει στο ίδιο ακριβώς κανάλι, κάθε εκπομπή είναι θόρυβος για τις άλλες συσκευές, σχετικά με τους κύκλους της cpu σε σχέση με περισσότερα ή λιγότερα wifi clients και περισσότερα ή λιγότερα routings θα σου πρότεινα πρώτα να μελετήσεις τις αρχές δικτύων ώστε να καταλάβεις τι είναι η IP αλλά και πως υλοποιούνται τα πρωτόκολλα αλλά και το λειτουργικό σύστημα linux καθώς 9/10 routers/ap τρέχουν σε linux και στην συνέχεια αν έχεις όρεξη μπορώ να σου αναλύσω και πως δουλεύει ένα router τόσο σε hardware όσο και σε software επίπεδο. 

Ρε αδερφέ τι να μου εξηγήσεις? Έχω 12 συσκευές μόνιμα πάνω στο ρούτερ μου και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα! 

Σύμφωνα με τα δικά σου λεγόμενα πόσες συσκευές μάξιμουμ πρέπει να συνδέονται σ ένα ρούτερ δλδ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/7/2019 στις 9:32 ΜΜ, Choulio είπε

Αν κοπει το interet (αν δεν συνδεεσε απο τον παροχο) το δικτυο του wifi δεν λειτουργει; Δεν νομιζω να υπάρχει προβλημα ακομα και χωρις internet.

Το δίκτυο του wifi λειτουργεί, οι λάμπες δεν λειτουργούν "έξυπνα". Ο τρόπος που λειτουργεί το κύκλωμα είναι το κινητό σου ή το google home στέλνει την εντολή στους σέρβερ της Xiaomi και αυτοί την στέλνουν στις λάμπες. Δεν επικοινωνούν δηλαδή άμεσα οι συσκευές μεταξύ τους

Στις 2/7/2019 στις 8:55 ΠΜ, panoskatos είπε

Έχεις κολλήσει με τον καναπέ βρε φίλε. Να σου πω εμένα τι μου αρέσει στον έξυπνο φωτισμό και δεν έχει σχέση με τον καναπέ.

-Το πρωί ξυπνάω στις 6:30 για δουλειά. Πλέον αντί για ένα σκοτεινό σαλόνι με περιμένει ένα φωτεινό δωμάτιο που με βοηθάει να ανοίξω τα μάτια μου, αφού το έχω προγραμματίσει να ανάβει με το ξυπνητήρι μου

-Όταν επιστρέφω τα φώτα είναι αναμένα και με περιμένουν, οπότε μπορώ πχ να πάω τις σακούλες του σούπερ μάρκετ στην κουζίνα χωρίς να ψάχνω τον διακόπτη

-Έχω ανιχνευτές κίνησης στα δωμάτια που δεν χρησιμοποιούμε πολύ και δεν χρειάζεται να θυμάμαι να σβήνω τις λάμπες διαρκώς

-Βάζω λάμπες και τηλεόραση να ανάβουν και να σβήνουν όταν λείπουμε το βράδυ από το σπίτι για να φαίνεται πως υπάρχει ζωή, για ασφάλεια

-Όταν φεύγω δεν ανησυχώ αν έσβησαν οι λάμπες, σβήνουν όλες αυτόματα

-Όταν βάζω ταινία αμέσως ανάβει ένα μωβ χρώμα στο σαλόνι που είναι ξεκούραστο για τα μάτια μου.

κλπ. Είναι θέμα άνεσης, ευκολίας, ασφάλειας, και λίγο διασκέδασης. Η τεμπελιά είναι το τελευταίο.

Επεξ/σία από gippas
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/7/2019 στις 9:42 ΜΜ, panoskatos είπε

Ρε αδερφέ τι να μου εξηγήσεις? Έχω 12 συσκευές μόνιμα πάνω στο ρούτερ μου και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα! 

Σύμφωνα με τα δικά σου λεγόμενα πόσες συσκευές μάξιμουμ πρέπει να συνδέονται σ ένα ρούτερ δλδ? 

Άρα αφού στο ρουτερ σου τρέχουν 12 συσκευές δίχως πρόβλημα εσύ θεωρείς ότι κάθε ρουτερ θα αντέξει 12 client με ότι κίνηση και αν έχουν αυτά;
Τότε αναρωτιέμαι γιατί υπάρχουν AP's των 15 ευρώ και AP's των 200 ευρώ;  Θα αντέχουν άραγε όλα 250 clients που μας είπες στην αρχή;
Έχουν όλα την ίδια cpu και το ίδιο wifi chip; 

Το ρούτερ είναι ένας mini υπολογιστής, έχει ραμ, ρομ, cpu και network interfaces, όπως σε ένα netbook αν ανοίξεις 10 καρτέλες στον chrome θα σηκώσει λευκή σημαία έτσι και σε ένα ρουτερ τον 15 ευρώ (αυτά που μας δίνουν ΟΤΕ, Vodafone κτλ) είναι σχεδιασμένα για οικιακή χρήση και για λίγες συσκευές, αν τα πράγματα ήταν όπως τα περιγράφεις στις εταιρίες δεν θα βάζαμε routers σε x86 αρχιτεκτονική στο rack και 4 AP's τον 100 ευρώ ανά όροφο αλλά 2 ρουτεράκια netfaster και θα ήμασταν κομπλέ. :D

6 ώρες πριν, gippas είπε

Το δίκτυο του wifi λειτουργεί, οι λάμπες δεν λειτουργούν "έξυπνα". Ο τρόπος που λειτουργεί το κύκλωμα είναι το κινητό σου ή το google home στέλνει την εντολή στους σέρβερ της Xiaomi και αυτοί την στέλνουν στις λάμπες. Δεν επικοινωνούν δηλαδή άμεσα οι συσκευές μεταξύ τους

Έχεις κολλήσει με τον καναπέ βρε φίλε. Να σου πω εμένα τι μου αρέσει στον έξυπνο φωτισμό και δεν έχει σχέση με τον καναπέ.

-Το πρωί ξυπνάω στις 6:30 για δουλειά. Πλέον αντί για ένα σκοτεινό σαλόνι με περιμένει ένα φωτεινό δωμάτιο που με βοηθάει να ανοίξω τα μάτια μου, αφού το έχω προγραμματίσει να ανάβει με το ξυπνητήρι μου

-Όταν επιστρέφω τα φώτα είναι αναμένα και με περιμένουν, οπότε μπορώ πχ να πάω τις σακούλες του σούπερ μάρκετ στο σπίτι χωρίς να ψάχνω τον διακόπτη

-Έχω ανιχνευτές κίνησεις στα δωμάτια που δεν χρησιμοποιούμε πολύ και δεν χρειάζεται να θυμάμαι να σβήνω τις λάμπες διαρκώς

-Βάζω λάμπες και τηλεόραση να ανάβουν και να σβήνουν όταν λείπουμε το βράδυ από το σπίτι για να φαίνεται πως υπάρχει ζωή, για ασφάλεια

-Όταν φεύγω δεν ανησυχώ αν έσβησαν οι λάμπες, σβήνουν όλες αυτόματα

-Όταν βάζω ταινία αμέσως ανάβει ένα μωβ χρώμα στο σαλόνι που είναι ξεκούραστο για τα μάτια μου.

κλπ. Είναι θέμα άνεσης, ευκολίας, ασφάλειας, και λίγο διασκέδασης. Η τεμπελιά είναι το τελευταίο.

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω αν και στο θέμα τεμπελιάς εγώ το βλέπω λιγάκι διαφορετικά, είμαι φαν της "θεωρίας" που λέει ότι τον τροχό τον ανακάλυψε κάποιος "τεμπέλης" γιατί απλά βαριόταν να κουβαλάει στην πλάτη του το βάρος. Στην δική μου περίπτωση ταιριάζει γάντι, ασχολήθηκα από μικρός με την πληροφορική γιατί πάντα ήθελα να κάνω την ζωή μου ευκολότερη και τελικά έχω φτάσει να αυτοματοποιήσει σχεδόν ολόκληρη την καθημερινότητα μου, κυριολεκτικά μένει το αυτόματο μαγείρεμα-πλύσιμο :P

Κατά την δική μου άποψη η αποφυγή ρουτίνας (αυτόματο παρκάρισμα, αυτόματα φώτα, αυτόματη οδήγηση κ.α.) δίνει χρόνο για περισσότερη διασκέδαση, περισσότερο χρόνο για δημιουργία και καλύτερη ψυχολογία, τουλάχιστον στην δική μου ζωή. Το σήκω κάτσε από τον καναπέ κάθε μέρα για να κλείσω/ανοίξω τα φώτα είναι χρονοβόρο και δεν βοηθά πουθενά, αντί αυτού έκατσα και έμαθα να γράφω σε μικροελεγκτές και τα έκανα όλα αυτόματα, αντάλλαξα τον χρόνο του σήκω κάτσε και πάτα διακόπτες κάνοντας κάτι δημιουργικό και μαθαίνοντας χίλια δύο για τους μικροελεγκτές.

Είχα θερμοσίφωνο remote controlled από την εποχή του Nokia N90, γύριζα σπίτι και το νερό ήταν έτοιμο, δεν περίμενα να ζεσταθεί, το άνοιγα πριν φύγω από την δουλειά. Φαντάζομαι όταν οι πρώτες τηλεοράσεις με remote control έφτασαν στην αγορά στα τότε καφενέ γινόταν ακριβώς η ίδια συζήτηση και όλοι ξέρουμε πως κατέληξε σήμερα το πράμα :P

Επεξ/σία από orgixmh
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πριν 20 χρόνια  η εταιρία που δούλευα έστηνε σπίτια κομπλέ αυτοματοποιημένα με Vantage, κομπλέ με 7’’ touch screen remote.... μιλάμε για πολύ ακριβά σπίτια....τώρα επιτέλους μπορούμε και εμείς η πλέμπα να έχουμε τα ωραία κόλπα σε όμορφη τυποποιημένη ποιότητητα ουχί πατέντας, τι και αν μεσολαβούν σέρβερ στην Κίνα για να ανάψει η λάμπα στο καμπινέ... (επί της αρχής απαράδεκτο για μένα λόγω δυνατών θεμάτων ασφαλείας-κυβερνοπολέμου)

@orgixmh Τι οικογένειες δουλεύεις? εγώ έπιασα τα 8051 το ‘92, πέρασα στα AVR και κατέληξα στα PIC πριν τα αφήσω/με αφήσουν και χάσω το τρένο - τώρα με τιμές κιλού από την Κίνα δεν αξίζει την μπίζνα, και τότε ακόμα, την προ MP3 εποχή, τα υλικά για περιορισμένη παραγωγή ενός music-on-hold με μνήμη smartmedia μου βγήκαν ακριβότερα από έτοιμο (χειρότερο όμως) σύστημα από Ταϊβάν κομπλέ φόρων και μεταφορικών.... ένα ελληνικό σύστημα «Νοήμων» τέλη ‘90 το πέτυχες ποτέ? (μου έμεινε η απορία από αυτά που άκουγα αν ήταν εντελώς πατάτα ή υποσχόμενο)

Επεξ/σία από Mi_ka

Στις 7/7/2019 στις 2:42 ΜΜ, Mi_ka είπε

πριν 20 χρόνια  η εταιρία που δούλευα έστηνε σπίτια κομπλέ αυτοματοποιημένα με Vantage, κομπλέ με 7’’ touch screen remote.... μιλάμε για πολύ ακριβά σπίτια....τώρα επιτέλους μπορούμε και εμείς η πλέμπα να έχουμε τα ωραία κόλπα σε όμορφη τυποποιημένη ποιότητητα ουχί πατέντας, τι και αν μεσολαβούν σέρβερ στην Κίνα για να ανάψει η λάμπα στο καμπινέ... (επί της αρχής απαράδεκτο για μένα λόγω δυνατών θεμάτων ασφαλείας-κυβερνοπολέμου)

@orgixmh Τι οικογένειες δουλεύεις? εγώ έπιασα τα 8051 το ‘92, πέρασα στα AVR και κατέληξα στα PIC πριν τα αφήσω/με αφήσουν και χάσω το τρένο - τώρα με τιμές κιλού από την Κίνα δεν αξίζει την μπίζνα, και τότε ακόμα, την προ MP3 εποχή, τα υλικά για περιορισμένη παραγωγή ενός music-on-hold με μνήμη smartmedia μου βγήκαν ακριβότερα από έτοιμο (χειρότερο όμως) σύστημα από Ταϊβάν κομπλέ φόρων και μεταφορικών.... ένα ελληνικό σύστημα «Νοήμων» τέλη ‘90 το πέτυχες ποτέ? (μου έμεινε η απορία από αυτά που άκουγα αν ήταν εντελώς πατάτα ή υποσχόμενο)

λίγο καθυστερημένα αλλά είμαι στο πόδι όλη μέρα, αυτά που θυμάσαι έχουν φύγει, σήμερα τα μαραφέτια τρέχουν se multi threading με μεγάλες cpu και μπόλικη ram, φέρουν wifi/bt και τεράστιες κοινότητες υποστήριξης με καλό documentation. ρίξε μια ματιά εδώ: ESP32.

Το  esp32 κοστίζει περίπου 5 ευρώ (ebay) υποστηρίζει δικτύωση τύπου mesh, wifi ap/client/ap-client, bt4 και ble. Στέλνεις απο mqtt μέχρι ότι θέλεις, μοιράζεις εργασίες ανά core μέχρι και deauther μπορείς να κάνεις ώστε να κόψεις το νετ σε καφετέρια :P (raw wifi packets).

Γενικά σήμερα είναι η εποχή τους,  αν συνεχίσουμε με τέτοιος ρυθμούς οι IoT συσκευές θα φτάσουν να είναι πολλαπλάσιες από εμάς και το internet μεγαλύτερο από τον κανονικό κόσμο.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, orgixmh είπε

λίγο καθυστερημένα αλλά είμαι στο πόδι όλη μέρα, αυτά που θυμάσαι έχουν φύγει, σήμερα τα μαραφέτια τρέχουν se multi threading με μεγάλες cpu και μπόλικη ram, φέρουν wifi/bt και τεράστιες κοινότητες υποστήριξης με καλό documentation. ρίξε μια ματιά εδώ: ESP32.

αυτό είναι που με χαλάγε και μισοκατέβηκα από το τρένο που έφευγε επιταχυνόμενο, ότι και τα πιο φτηνά γίνανε τόσο φορτωμένα που μόνο γλώσσα υψηλού επιπέδου μπορεί να δουλέψει ο ερασιτέχνης αν δε θέλει να φάει τη ζωή του προγραμματίζοντας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχεις επαρκώς low level control να ξέρεις/ορίζεις α-κρι-βώς τι κάνει το ρημάδι όπως με την assemblούλα ή το πολύ μια C (οι μηχανικοί που γράφανε την assembly για τα πρώτα space shuttle είχανε μια απόδοση coding περίπου 3 γραμμές κώδικα ανά ημέρα γιατί επισκοπούσαν όλο το πρόγραμμα για τις αλλαγές που έκανε η κάθε γραμμή που προσέθεταν) .... 

απεχθάνομαι την ιδέα ότι είμαι 4 επίπεδα πάνω από το hardware και πρέπει να βασίζομαι στην έλλειψη αβλεψίας ολόκληρης ομάδας άλλων χρονικά πιεσμένων και συχνά κακοπληρωμένων μηχανικών κώδικα όταν παλεύω με τα bugs αντί να έχω τον πλήρη έλεγχο μόνος μου (από την άλλη ακόμα και τότε έπεσα πάνω σε hardware bug στο AVR αααργγκ!)

καλά, κουφάθηκα με το ESP32! άκου εκεί 5γιούρο κομπλέ! δηλαδή αυτοί οι τύποι θα σαρώσουν όλα τα ερασιτεχνικά projects αν έχουν μια σουίτα προγραμματισμού της προκοπής ουχί κινεζιστί!

============

αν κάποιος θέλει να πάρει μια εικόνα για το τι μιλάμε,  δείτε σελίδες 7 ως 32 εδώ:

https://books.google.gr/books?id=DmSGDwAAQBAJ&pg=PA28&lpg=PA28&dq=esp8266+first+appeared&source=bl&ots=i5W6ssee_X&sig=ACfU3U1h1DmlHdxB7YUsOPFLplt9RRYdVA&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwip3cCHp6rjAhWOwcQBHRQhAaEQ6AEwB3oECAkQAQ#v=onepage&q&f=false

Επεξ/σία από Mi_ka
  • Like 1

3 ώρες πριν, Mi_ka είπε

αυτό είναι που με χαλάγε και μισοκατέβηκα από το τρένο που έφευγε επιταχυνόμενο, ότι και τα πιο φτηνά γίνανε τόσο φορτωμένα που μόνο γλώσσα υψηλού επιπέδου μπορεί να δουλέψει ο ερασιτέχνης αν δε θέλει να φάει τη ζωή του προγραμματίζοντας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχεις επαρκώς low level control να ξέρεις/ορίζεις α-κρι-βώς τι κάνει το ρημάδι όπως με την assemblούλα ή το πολύ μια C (οι μηχανικοί που γράφανε την assembly για τα πρώτα space shuttle είχανε μια απόδοση coding περίπου 3 γραμμές κώδικα ανά ημέρα γιατί επισκοπούσαν όλο το πρόγραμμα για τις αλλαγές που έκανε η κάθε γραμμή που προσέθεταν) .... 

απεχθάνομαι την ιδέα ότι είμαι 4 επίπεδα πάνω από το hardware και πρέπει να βασίζομαι στην έλλειψη αβλεψίας ολόκληρης ομάδας άλλων χρονικά πιεσμένων και συχνά κακοπληρωμένων μηχανικών κώδικα όταν παλεύω με τα bugs αντί να έχω τον πλήρη έλεγχο μόνος μου (από την άλλη ακόμα και τότε έπεσα πάνω σε hardware bug στο AVR αααργγκ!)

καλά, κουφάθηκα με το ESP32! άκου εκεί 5γιούρο κομπλέ! δηλαδή αυτοί οι τύποι θα σαρώσουν όλα τα ερασιτεχνικά projects αν έχουν μια σουίτα προγραμματισμού της προκοπής ουχί κινεζιστί!

============

αν κάποιος θέλει να πάρει μια εικόνα για το τι μιλάμε,  δείτε σελίδες 7 ως 32 εδώ:

https://books.google.gr/books?id=DmSGDwAAQBAJ&pg=PA28&lpg=PA28&dq=esp8266+first+appeared&source=bl&ots=i5W6ssee_X&sig=ACfU3U1h1DmlHdxB7YUsOPFLplt9RRYdVA&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwip3cCHp6rjAhWOwcQBHRQhAaEQ6AEwB3oECAkQAQ#v=onepage&q&f=false

Σχετικά με την  assembly και το esp ακόμα και τώρα μπορείς να αλλάξεις resgisters στην cpu και γενικά να κάνεις ότι έκανες και παλιότερα, απλός τα σημερινά προγράμματα είναι τόσο σύνθετα που με την assembly θα χρειαζόταν χρόνια για να ολοκληρώσεις και δεκαετίες για να βελτιώσεις Επίσης μπορεί να είσαι μερικά level πάνω από το hardware αλλά έχεις πρόσβαση στα low apis, μπορείς να συνθέσεις δικά σου πακέτα και να τα κάνεις broadcast μπορείς ακόμα και να τρέξεις assembly μέσα από την c. 

Λόγο του ότι έχω τρέξει αρκετά μαραφέτια σαν το esp ακριβά και μη έχω καταλήξει ότι το esp είναι το δυνατότερο στην τιμή του και μάλιστα αν  διαβάσεις τις δυνατότητες του  έχει και deep sleep όπου θα διαπιστώσεις ότι πέρα από όλα αυτά που προσφέρει έχει και τρελά μικρή κατανάλωση που το κάνει αστέρι για χρήση σε μπαταρία. Και να μην ξεχάσω τα βασικότερα που με έχουν κακομάθει, programming via wifi με encrypted firmware. Πέρα όλων των άλλων έχει και coprocessor για τον AES. Τι άλλο να πω;  Όλα τα άλλα είναι λίγα, μονο στο σπίτι μου έχω 5 esp και ένα παλιό arduino (άτσα και το  avr :) ).

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...